mięso mielone - 23354 przepisów (strona:35/1557)

PIZZA MAKARONOWA SPAGHETTI 127

łyżki kukurydzy z puszki 200 g mozzarelli tartej sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Wykonanie: Sos: Cebulę oraz ząbki czosnku obieramy, drobno siekamy i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone i przyprawiamy pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi, papryką słodką i papryką chili. Smażymy(...)zalewy i kroimy w plasterki. Kukurydzę odsączamy na sitku. Mozzarellę, gdy mamy w całości, trzemy na tarce o dużych oczkach. Pizza: Na podpieczony spód wykładamy sos pomidorowy z mięsem mielonym. Następnie układamy oliwki oraz kukurydzę, a wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Wkładamy ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Podajemy na ciepło

Kuchnia MagdaLeny
PIZZA MAKARONOWA SPAGHETTI 135

łyżki kukurydzy z puszki 200 g mozzarelli tartej sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Wykonanie: Sos: Cebulę oraz ząbki czosnku obieramy, drobno siekamy i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone i przyprawiamy pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi, papryką słodką i papryką chili. Smażymy(...)zalewy i kroimy w plasterki. Kukurydzę odsączamy na sitku. Mozzarellę, gdy mamy w całości, trzemy na tarce o dużych oczkach. Pizza: Na podpieczony spód wykładamy sos pomidorowy z mięsem mielonym. Następnie układamy oliwki oraz kukurydzę, a wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Wkładamy ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Podajemy na ciepło

Kuchnia MagdaLeny
Chińskie gołąbki gotowane na parze (lwie głowy) 174

mięsne pulpeciki mają w sobie bardzo dużą ilość ugotowanego ryżu. Wbrew pozorom - gołąbki podczas formowania i po ugotowaniu zachowują swój kształt i się nie rozpadają. Aby dodać azjatyckiego posmaku - mięso mielone doprawiłam sosem sojowym, a ugotowane gołąbki polałam sosem słodkie chilli. Zachęcam do przygotowania 😀 Składniki na 5 porcji: 1/4 młodej główki kapusty (350 g) 0,3 kg mięsa(...)rondelka, przepłukać zimną wodą, zalać 1 i 1/4 szklanki wody, posolić i ugotować. Ostudzić. Cebulę oraz czosnek obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Do miski przełożyć mięso mielone, ugotowany ryż, wbić jajko, dodać cebulę, czosnek i całość polać sosem sojowym oraz przyprawić pieprzem. Składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Kapustę umyć, odciąć głąba i pokroić (mogą

Ugotować
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym + film 215

dodatek do obiadu. Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, swoim pysznym smakiem zachwyci wszystkich miłośników pieczarek.     Składniki na 4 porcje : 20 pieczarek 250 g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 cebula 2 łyżki masła pęczek natki pietruszki 150 g startego żółtego sera czarny pieprz sól Przepis : Obraną cebulę drobno siekamy(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180st C , 5 minut przed końcem pieczenia pieczarki posypujemy żółtym serem.   Artykuł Pieczarki faszerowane mięsem mielonym + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
PIECZONE WIEŻYCZKI z MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO i PASTERNAKU 151

Mielone mięso nie musi być nudne. Zobaczcie jakie piękne wieżyczki wyczarowałam z mielonego mięsa wołowego i pasternaku. Pasternak dumnie wraca na nasze stoły, jest podobny do pietruszki (babcia zawsze mówiła, że pasternak jest gorszy od pietruszki, łatwiej się go hoduje i rośnie większy, ale nie ma tyle smaku co pietruszka). Dla mnie i pasternak znajdzie zastosowanie(...)trudnego, można sobie poradzić ze zwykłym papierem do pieczenia.   PIECZONE WIEŻYCZKI z MIELONEGO MIĘSA WOŁOWEGO i PASTERNAKU Składniki na 4 porcje : średni pasternak (200g) 2 ziemniaki (200g) 20g masła 2 łyżki śmietany 12% tłuszczu 1 szalotka 1 ząbek czosnku 500g mięsa mielonego wołowego 2 łyżki świeżo mielonego siemienia lnianego (można użyć bułki tartej) 1 łyżka koncentratu

Dietolog
Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i pieczarkami + film 194

surówki. To proste w przygotowaniu, bardzo smaczne i pożywne danie, które jest znakomitym rozwiązaniem dla zabieganych osób.     składniki na 4 porcje 8-10 ugotowanych ziemniaków 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 cebule 1 czerwona papryka olej do smażenia 150 g startego żółtego sera 2 łyżki przyprawy do gyrosa szczypta tymianku szczypta rozmarynu czarny pieprz sól(...)umieszczamy drugą, ostatnią warstwę ziemniaków i wszystko posypujemy startym żółtym serem. Całość zapiekamy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C.   Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i pieczarkami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Zapiekanka spaghetti ze szpinakiem i mięsem mielonym 168

mielonego 200 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 150 g sera żółtego sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, papryka ostra, pieprz ziołowy Beszamel: 1,5 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso mielone(...)naczynia żaroodpornego wkładamy połowę makaronu z sosem pomidorowym i mięsem, następnie szpinak i drugą połowę makaronu. Całość polewamy sosem beszamelowym i posypujemy startym żółtym serem. Makaron zapiekamy ok 20 min w temp 180 C. Zapiekanka spaghetti ze szpinakiem Zapiekanka spaghetti ze szpinakiem Artykuł Zapiekanka spaghetti ze szpinakiem i mięsem mielonym pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne

e-PrzepisyKulinarne
Bardzo mięsny hot-dog 130

Thai z kurczakiem i kapustą Składniki 2 bułki do hot-dogów 100g mięsa mielonego z indyka 1 cebula sól pieprz odrobina oregano odrobina bazylii olej do smażenia Przeczytaj także: Czy hot-dog może być zdrowy? Bardzo mięsny hot-dog – przepis Na patelni podsmażamy mięso mielone. Doprawiamy je podczas smażenia solą, pieprzem, oregano, bazylią. Bułki kroimy wzdłuż(...)końca. Wkładamy je na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika. Parówki wkładamy do gotującej się wody na 2-3 minuty aby się zagrzały. W bułkę wkładamy parówkę, następnie układamy mięso mielone, a wierz posypujemy posiekaną cebulą. Szybki przepis na: Makaron razowy z pesto bazyliowym Smacznego! Artykuł Bardzo mięsny hot-dog pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lazania, czyli włoska zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 156

nich przepisu na lazanię (!) (Jak to się mogło stać? Może dlatego, że nie było czasu, aby zrobić jej zdjęcie, bo zawsze błyskawicznie znika). Lazania, czyli włoska zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym to wspaniałe, domowe, rodzinne danie, które idealnie smakuje podczas jesiennych, długich wieczorów. Warto przygotować dużą porcję lazanii, dlatego też postarajcie się o odpowiedniej wielkości naczynie do zapiekania(...)gotowałam przez dwa dni, ale dzięki temu był niezwykle smaczny, głęboki w smaku i aromatyczny. Warto było poświęcić czas na jego przygotowanie.  Lazania, czyli włoska zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym Składniki na lazanie (6-8 porcji): Składniki do sosu mięsnego (ragu): 1 cebula 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku 700g mięsa mielonego wołowego 200ml

Codzienne Gotowanie
Zapiekanka z kiszonej kapusty 292

dente. Na patelni roztopić kolejną porcję masła i przesmażyć na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Patelnię zdjąć z ognia, dodać słodką paprykę i dokładnie wymieszać z cebulą. Dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem i postawić z powrotem na palniku. Przykryć i dusić przez kilkanaście minut.  Głębokie naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć warstwę kapusty, polać(...)kilkoma łyżkami śmietany. Wyłożyć połowę mięsa mielonego, na nim ułożyć pokrojone w plastry jajka ugotowane na twardo (jeśli używacie) i kiełbasę pokrojoną w plasterki, a następnie przykryć to warstwą ryżu. Wyłożyć kolejną warstwę kiszonej kapusty, zalać ją śmietaną, wyłożyć pozostałą część mięsa, kiełbasy i ryżu, na wierzchu wykończyć warstwą kapusty. Zalać ją pozostałą częścią śmietany, oprószyć papryką. Jeżeli

Codzienne Gotowanie
Placki ziemniaczane z mielonym mięsem + film 47

Placki ziemniaczane z mięsem To smaczne i sycące danie, które idealnie sprawdzi się jako sycący obiad. Placki ziemniaczane są łatwe do przygotowania, a połączenie z mięsem mielonym i aromatycznymi nadaje im wyjątkowego smaku. Zwykle serwuję je z surówką, kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym, co dodatkowo podkreśla ich smak i sprawia, że są jeszcze bardziej apetyczne. W tym przepisie pokażę(...)mięsem, aby były chrupiące z zewnątrz, a jednocześnie miękkie i soczyste w środku.       składniki na około 12- 15 placków 500 g surowych ziemniaków 300 g mielonego mięsa 1 średnia cebula 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej olej do smażenia 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli przepis

Smakowite Dania
Drobiowe mięso mielone w andrucie s. Anastazji 197

problemu. Ale panierowanie w cieście i przenoszenie takich roladek na olej… oj, trochę nabałaganiłam podczas tej czynności:) Mimo wszystko – warto było!:) Spróbujcie:) około 450-500 g mielonego mięsa drobiowego (najlepiej i z piersi i z udek) 3 jajka 1 duża lub 2 małe cebule 1 bułka 3 suche wafle/andruty (u mnie takie cienkie) mąka pszenna pęczek koperku(...)oleju.  Dodajemy cebulę. Smażymy, co jakiś czas mieszając, aż cebula się zeszkli. Bułkę zalewamy niewielką ilością mleka, zostawiamy do namoczenia. Po tym czasie odciskamy ją z nadmiaru płynu. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy zeszkloną (przestudzoną) cebulę, odciśniętą bułkę, sól, pieprz i 1 jajko. Mieszamy dokładnie. Na blacie rozkładamy zwilżoną, czystą ściereczkę. Na niej kładziemy jeden suchy

Smaki Na Talerzu
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 91

Tęczowe papryki nadziewane lekkim farszem z mięsem mielonym, ryżem i suszonymi pomidorami. Oblane jak gołąbki, pikantnym sosem pomidorowym z pomidorów z puszki i bulionu. Efektowne i lekkostrawne danie obiadowe, które chętnie przygotowujemy. Bardzo lubię kiedy papryki użyte do przepisu są w różnorodnych kolorach, to zapewnia jeszcze bardziej apetyczny wygląd. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pieczone papryki z mięsem, ryżem(...)Ilość 5 porcji Przygotowanie 20 min. Pieczenie 40 min. Kalorie 130 kcal Papryki nadziewane farszem z mięsa, ryżu i suszonych pomidorów. Pieczone w piekarniku, skąpane w sosie pomidorowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: FASZEROWANE PAPRYKI 5 – 6 większych kolorowych papryk 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 cebule średniej wielkości 150 g ryżu długiego pół słoiczka suszonych pomidorów

ProstePesto.pl
Zimowy Flammkuchen z dynią i mięsem mielonym 204

Przestudzić i zblendować na gładkie puree. Doprawić do smaku solą, pieprzem, curry i wymieszać ze śmietanką kremówką włączyć piekarnik na najwyższą moc ( u mnie 280 `C) razem z kamieniem mięso mielone wymieszać z pokrojoną w drobniutką kostkę cebulką, jajkiem, solą, pieprzem i  łyzeczką musztardy kilka liści włoskiej kapusty obgotować 2 minuty w osolonej wodzie. Wyłowić, przelać zimną(...)pieprzu ciasto podzielić na 2 równe części. Rozwałkować na lekko omączonym blacie. Ułożyć na papierze do pieczenia. Każdy  placek posmarować sosem dyniowym. Na wierzchu lużno ułożyć  mięso mielone i kapustę włoską. Posypać startym serem na łopacie wsunąć placek do nagrzanego na najwyższą moc piekarnika i piec 8 - 10 minut do zrumienienia brzegów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SPAGHETTI ZAPIEKANE Z SOSEM POMIDOROWYM, KURCZAKIEM I MASCARPONE 239

Pomidory z puszki lub/ i passatę można zastąpić większą ilością koncentartu pomidorowego i gorącym bulionem lub wodą.   SKŁADNIKI / 4 porcje 200 g makaronu spaghetti 300  g mielonego mięsa z kurczaka lub indyka (można drobno posiekać) 100 g tartego parmezanu 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 1 puszka rozdrobnionych pomidorów(...)około 5 minut, na umiarkowanej mocy palnika, aż zmięknie i zrobi się szklista. Dorzucamy starty czosnek i smażymy przez 1 minutę.  Zwiększamy moc palnika do najwyższej, dodajemy mielone mięso. Obsmażamy cały czas mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem, posiekanymi listkami bazylii i oregano ( lub suszonymi - po 1/2 łyżeczki każdej z przypraw) oraz 1 łyżeczką ziół prowansalskich

cool and minty

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję