Papryka faszerowana jak zrobić ? Papryka faszerowana, jak zrobić ? Hmm, szczerze bardzo prosto. Zapraszam po prosty przepis. Paprykę faszerowaną pamiętam z dzieciństwa, tak
Kuchnia na wzgórzuPrzygotuj sałatkę jak w restauracji i oczaruj bliskich. Chude królicze mięso udusisz w piekarniku a resztę składników wystarczy pokroić, podlewając wszystko aksamitnym cydrowym dressingiem. Życzę pozytywnych
Kuchnia PROzdrowotnaoleju kokosowego do smażenia, jeśli nie liczycie kalorii, można smażyć na zwykłym oleju ;) Z podanych składników wychodzą trzy dietetyczne albo dwie duże porcje. Składniki: - 200 - 250 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti - 10 brykietów mrożonego szpinaku - 150 g mięsa mielonego - 5 ząbków czosnku - 1 duża cebula - 1 - 1,5 łyżeczki oleju kokosowego - gałka muszkatołowa - zioła prowansalskie - mielona, słodka papryka - szczypta chilli - sól
Kulinarne zapędy KokosaIndyk duszony z cukinią to pomysł na pyszny i szybki obiad. Obiad dietetyczny. Potrzebujemy tylko kilku minut, kilku składników i obiad gotowy. Ten obiad powstał w dniu, gdy miałam wolne .. he he .. jak to ładnie brzmi ;) wparowałam do domu na chwilę tylko i musiałam coś zjeść :) Mięso z indyka możesz wymienić na mięso z kurczaka. Indyk duszony
Kuchnia na wzgórzuKrólik, jak już wspominałam w przepisie Królik w sosie musztardowym z suszonymi śliwkami , to wyjątkowe i bardzo chude mięso. Najczęściej ląduje w zawiesistych sosach ze śmietaną, masłem i mąką gubiąc swoje dietetyczne właściwości. Zamiast kalorycznego sosu można przygotować domowe curry pełne aromatów i smaków (kolejna inspiracja kuchnią tajską ;) ). W sezonie do przygotowania ze świeżych pomidorów, poza sezonem
SzczyptaSmaQAROMATYCZNA ZUPA KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY Dzisiaj nie miałam zupełnie pomysłu na zupę, a dodatkowo w lodówce nie zastałam wielu składników na jakąkolwiek znaną mi tradycyjną
Calzonella.comPrzepis na kolację, gdy nie mamy pomysłu ;) Przepis na pyszna kolację, gdy nie mamy pomysłu co zjeść, co podać rodzinie czy znajomym. Przepis na
Kuchnia na wzgórzuCzyż nie wygląda to danie dietetyczne apetycznie? Samo zdrowie na talerzu bez wyrzeczeń.Mamy tu mięso i warzywa ,wszystko to co jest nam niezbędne w diecie.Zapraszam. 2 średniej wielkości ugotowane ziemniaki 150g. 1 łyżka 3 g.posiekanego koperku 1 kotlet schabowy 15 dag. 0.5 strąka czerwonej papryki 60g. sól pieprz ulubione zioła 60 g.małych pieczarek 1 cebula średniej wielkości
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiWitam, zapraszam do wypróbowania przepisu na Pyszne Leczo z Ryżem. Mega pyszne i bardzo szybkich w wykonaniu. W sam raz na długie zimowe wieczory. KLIKNIJ i
Sylwetka Od KuchniJeżeli szukacie innego sposobu na filet z kurczaka niż ten w panierce, chcecie, żeby było lekko i zdrowo to ten przepis jest idealny. Przepis jest bardzo
Moja Galeria SmakuJeżeli szukacie innego pomysłu na piersi z kurczaka niż te smażone w panierce to polecam te szybkie danie jednogarnkowe. Filety z kurczaka duszone z ziemniakami
Moja Galeria SmakuZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Gołąbki. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniPrzepis na Dietetyczne Pulpety z Mozarellą CZYTAJ DALEJj >>>
Sylwetka Od Kuchnimięśnie (lizyna). Zawiera taniny, które chronią przed nowotworami, niszczą szkodliwe wolne rodniki. Ma tak dużo białka i żelaza, że może zastąpić w diecie mięso. Tak więc zachęcam - jedzmy soczewicę. Dzisiaj pyszna, lekka, wręcz dietetyczna zupka z jej dodatkiem, na którą natknęłam się w gazecie, troszkę pozmieniałam i oto jest. Nas bardzo zauroczyła smakiem ! :-) Składniki: - 200g zielonej soczewicy - 2 średnie cebule
Smaczne ZdroweGęsina to mięso delikatesowe. Posiada cenne właściwości odżywcze i zdrowotne. Cenne także z dietetycznego punktu widzenia, ponieważ 100 g to 99-137 kcal. I choć gęsina jest tłusta (dzisiejsze hodowane rasy nie są już tak tłuste jak niegdysiejsze) to zawarte w niej tłuszcze są korzystne dla naszego zdrowia, poniewaz obniżają poziom cholesterolu. Gęsinę możesz przygotować na wiele sposobów. Tradycyjnie pieczoną(...)łyżki ciemnego octu balsamicznego 2 łyżki masła Wykonanie: przygotowanie marynatę - nasiona kolendry, goździki i szczyptę cynamonu rozetrzeć w moździeżu skórę piersi naciąć ostrym nożem, uważając, by nie przeciąć mięsa. Piersi obtoczyć w przygotowanej marynacie, tylko od strony mięsa. Naczynie przykryć folią spożywczą i odstawić na dobę do lodówki piersi wyjąć z lodówki i ocieplić. Smażyć na nie za gorącej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!