mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:916/1172)

Mini pizze na pełnoziarnistym spodzie bez drożdży 119

Dzisiaj odczarowujemy pizzę i sprawiamy, że z tłustego fastfooda staje się idealnym przykładem zdrowego odżywiania 😃 Nie ma czegoś takiego jak zdrowa pizza? Oczywiście, że jest! Taka

HealthyCreations
Rolaki z łososia z piekarnika 145

Bardzo polecam, smakowało wybornie. Wszyscy byli zachwyceni. Przygotowanie marynaty – do miseczki wlać oliwę z oliwek, dodać posiekany czosnek, posiekane papryczki chilli. Wymieszać. Zdjąć skórę z

Kuchnia Pokoleń
Nuggetsy z udek kurczak przepis na udany obiad 206

Nuggetsy z udek kurczak przepis na udany obiad Pyszny obiad to ? To coś co wszyscy lubimy, czyli fajnie by nie było za suche a jak jeszcze

Kuchnia na wzgórzu
Zakręcone ciasto cynamonowe 202

Wystarczy, że pomyślę o cynamonie, a już ślinianki pracują mi ze zdwojoną siłą. Tak bardzo lubię jego dodatek:) Dodawałam go i do ziemniaków ( Klik ), do marchewki ( Klik ), do mięsa ( Klik , Klik ), do różnych dań ( Klik , Klik ) i oczywiście do wypieków ( Klik , Klik , Klik , Klik , Klik i Klik ) . Dziś właśnie chcę Wam przedstawić kolejny z nich. Robiłam go już dość dawno(...)przepuszczamy przez praskę (najlepiej dwukrotnie). Dodajemy cukier, cynamon oraz jajko i miksujemy chwilę, do połączenia się składników. Tak przygotowaną masę wykładamy na blaszkę (tzw piekarnikową) wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy. Odkładamy w chłodne miejsce. Do misy miksera wbijamy całe jajka i ubijamy razem z cukrem przez kilka minut (do czasu aż masa podwoi swoją objętość i stanie się jaśniejsza). Obroty

Smaki Na Talerzu
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 193

soczewicy, prowansalski tian, tagine ze szpinakiem, grecka zupa cytrynowa, sałatka z kalafiora i dynia po prowansalsku. Na deser zapakuję sobie mus malinowy z kremem z mango i krem sezamowy, pieczone gruszki z custardem, clafouti z owocami zdrowsza wersja snikersa, Jaki lunch zabrałabym do pracy po lekturze drugiej części “Jedz i pracuj”? Pysznie wyglądają kotleciki z soczewicy vade, sałatka(...)umie gotować. Każde śniadanie ma podobną strukturę: owoc lub warzywo w dużych ilościach drugi owoc i drugie warzywo zboża np. płatki, nasiona konopii, ryż białka np. orzechy, ser, mięso posypki np jagody goji, mak dressingi np. jogurt, pure z banana Od razu widać, że autor jest psychofanem sałatek, bo każde danie jest taką prawie sałatką. Nawet kanapki, które my zjedliśmy

Ugotowane pozamiatane
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 126

Pierwszy raz robiłam polędwiczkę i muszę powiedzieć, że bałam się, czy mi wyjdzie. Ciasto francuskie nie ułatwiało sprawy, bo nie mogłam sprawdzić stopnia wypieczenia mięsa, które było w środku.  Ale wyszła! i była naprawdę przepyszna, krucha i soczysta. Do dzieła! Składniki: - polędwiczka wieprzowa (ok pół kg) - płat gotowego ciasta francuskiego (nie mrożonego!) - pół kg pieczarek - mała cebula - 2 ząbki(...)rozkładam na nim pieczarki zostawiając wolne brzegi. Kładę polędwiczkę i zawijam całość w dosyć ciasny rulon. Wkładam do zamrażarki na 10-15 minut. Piekarnik rozgrzewam do 210 stopni i piekę ta polędwiczkę 10 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę jeszcze 25 minut. Moją polędwiczkę podałam z pomidorami i grillowaną cukinią. Smacznego

Cook&Love
Schab pieczony do kanapek 143

Pyszny, kruchy schab idealny do kanapek z dodatkiem sałaty i majonezu <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki: 800 g schabu wieprzowego bez kości  2

My Culinary Art
Pyszny Pasztet z Cukinii 258

Witam serdecznie Propozycja na pyszny pasztet z cukinii bez dodatku mięsa. Jest prosty w przygotowaniu a bardzo smaczny, w smaku przypomina pasztety mięsne, można go podawać na zimno lub ciepło. Będziemy potrzebować: około 600 g cukinii 200 g sera żółtego 1 1/2 szklanki bułki tartej 4 żółtka 4 białka 1/2 szklanki oleju (125 ml) 3 średnie cebule(...)sztywną pianę i dodaję do pasztetu i jeszcze raz mieszam. Tak przygotowaną masę przekładam do foremek i delikatnie ugniatam (masy nie nakładam do samego brzegu foremki ponieważ podczas pieczenia pasztet troszkę się podniesie). Pieczenie pasztetu z cukinii: Foremki ustawiam na blasze do pieczenia. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i zapiekam około

Uwaga Babcia Gotuje
Fatayer ze szpinakiem 130

często inspiruję się dokonaniami autorki bloga Filozofia Smaku . Połączenie własnych doświadczeń i praktycznych rad koleżanki po fachu pozwala na wyczarowanie naprawdę cudownych smakołyków. Fatayer to drożdżowe pierogi nadziewane warzywami lub mięsem. Moja Mama stwierdziła, że taki sposób lepienia pierogów jest dużo szybszy niż nasz polski :) Składniki (10 sztuk): 1 szklanka mąki pszennej typ 2000 1 szklanka mąki pszennej(...)trzech stron. Gotowe pierożki przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Po tym czasie posmarować fatayer żółtkiem wymieszanym z wodą i wstawić do nagrzanego piekarnika.  Piec 15 minut w 200*C.   *Zaatar można kupić w sklepie z żywnością arabską. Ja zastąpiłam taką mieszanką - 2 łyżki sezamu uprażonego na suchej patelni + 4 łyżki tymianku + 1/2 łyżeczki soli

Chocolate Muffin Blog
Gołąbki z wołowiną i suszonymi grzybami 127

czarnej kapusty. Gołąbki z wołowiną 20 gołąbków Składniki: 1 duża włoska kapusta 1 kg mielonej wołowiny 1 cebula 3 łyżki masła 2 opakowania mieszanki ryżowej 800 ml bulionu z mięsa lub warzyw 2 łyżki natki pietruszki sól i pieprz do smaku Sos grzybowy 200 g brązowych pieczarek 50 g masła 2 łyżki drobno pokrojonej szalotki 20 g suszonych grzybów(...)liście. Następnie układaj ciasno gołąbki jeden obok drugiego. Polej bulionem. Na wierzchu ułóż kawałki masła. Przykryj naczynie aluminiową folią lub garnek pokrywką i wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika. Piecz – gotuj gołąbki przez 30 minut. Pod koniec można gołąbki odkryć aby się lekko zrumieniły. W międzyczasie ugotuj sos. Suszone grzyby zalej wrzątkiem. Namoczone i miękkie grzyby pokrój w kostkę

codojedzenia
Polędwiczki wieprzowe w porach 155

Polędwiczki wieprzowe w porach to wbrew pozorom bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polędwiczka jest bardzo delikatnym mięsem więc musimy pamiętać aby w odpowiedni sposób je przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pide - turecka pizza 140

turecką pizzą. Pewnie dlatego, że ciasto jest identyczne jak na pizzę, od włoskiej pizzy odróżnia tureckie pide tylko forma, bo zawsze ma kształt łódki. W oryginale głównym składnikiem jest mięso wołowe, ja natomiast zrobiłam wersję wegeteriańską. Wersję wegeteriańską i dodatkowo upiekłam pide z mąki orkiszowej. Moje nadzienie stanowią pieczarki, które kupiłam w nadmiarze i miały wylądować w bułeczkach drożdżowych. Bardzo(...)owalny placek. Środek posmarować olejem i ułożyć porcję nadzienia. Boki ciasta założyć do środka, a końce zlepić lub po prostu zawinąć. Tak właśnie zrobiłam. Na górze rozłożyć plasterki mozzarelli piec na kamieniu w 250`C 8-10 minut, do zrumienienia podawać gorące z ulubionym sosem, ale same też są pyszne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
dietetyczna ryba po grecku 176

odżywczych i smaczne danie, znajdzie wielu amatorów.  Bowiem jest tego naprawdę warte. Składniki: danie dla 6 osób 1,5 kg filetów dorsza lub innej ryby morskiej z białym mięsem 3-4 marchewki 3-3 cebule 0,5 korzenia selera 2-3 łodygi selera naciowego 1-2 pietruszki 200 g koncentratu pomidorowego 3-4 liście laurowe 4 łyzki oleju(...)rybą i dużą łyżką układamy warstwę     (grubości około półtorej centymetra) gorących warzyw na kawałkach dorsza, następnie całość przykrywamy aluminiową folią ( pozostawiając z boku nie zakrytą kilkucentymetrowa szczelinę) pieczemy przez  30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, po czym rybę wyjmujemy, danie możemy podawać wedle uznania na ciepło lub na zimno

Miód i pieprz
Zapiekana polenta z ryżem i fasolą 204

Często spotykam się z opinią, że kuchnia roślinna to kuchnia niedostatecznie sycąca. To danie wydaje się temu przeczyć. Podane na obiad bardzo Cię nasyci, mimo, że nie zawiera ani mięsa, ani innych produktów odzwierzęcych. Oprócz kubków smakowych ta kolorowa zapiekanka nacieszy też oko, ponieważ prezentuje się bardzo efektownie. Podobno połączenie ryżu (oczywiście tego brązowego) z fasolą to bardzo cenny zestaw(...)momentu, aż ryż zmięknie, a płyn odparuje (około 45 minut). Pod koniec gotowania dodaj fasolę. Gotową aromatyczną mieszankę rozprowadź na warstwie polenty, a z wierzchu polej całość sosem salsa. Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Wyjmij z piekarnika i przed podaniem odczekaj 10 minut. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, miąższ ponacinaj w kratkę i wydobądź

Roślinna - blog wegański
Burgery jaglane 155

obiad, kolację czy po prostu przekąskę. Moje stałe czytelniczki już wiedzą, że u mnie raczej lekko i pysznie. Unikam tłuszczów zwierzęcych, w ogóle nie znajdziecie na tym blogu czerwonego mięsa ale za to dużo "zdrowotności" tak jak na przykład dzisiejsza kasza jaglana, która  ma bardzo dużo wartości odżywczych.Oczyszcza organizm, obniża poziom cholesterolu, wzmacnia pracę jelita grubego dzięki dużej(...)maśle, ok. 8-10 minut.Przestudzić. Dołączyć ugotowaną kaszę jaglaną, jajko, mąkę, płatki, żurawinę, przyprawy, ser. Bardzo dokładnie wymieszać aż połączą się wszystkie składniki.Z przygotowanej masy uformować burgery, piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podawać z   sałatka buraczana . Miłego dnia

pieprzny smaczek