mielonka - 285 przepisów (strona:14/19)

Kiełbasa słoikowa-idealna na kanapki 225

kolejna alternatywa dla sklepowych wędlin,tym razem coś co przygotujecie błyskawicznie i bardzo prosto-a jak otworzycie słoik-mniam....i smak i zapach rewelacja... tak jak kiedyś mielonki ze słoików-polecam Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej lub karkówki 05 kg boczku świeżego 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka majeraku 1,5 łyżeczki pieprzu 1,5-2 łyżeczki soli

Swojskie jedzonko
Przysmak śniadaniowy(mielonka) 264

Przysmak śniadaniowy(mielonka)podejście drugie.Tym razem w szynkowarze okrągłym i z mniejszym wsadem.Jest smaczne nie za twarde nie za miękkie takie jak powinna byś mielonka.Bardzo dobrze się kroi w grube i cienkie plasterki,nie rozpada się. Przepis Mięsko -mięso chude z łopatki 300 g -mięso tłuściejsze z łopatki 400 g - chudy boczek 500 g Tą porcję zrobiłem w prasce

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
BALLS & RINGS – GTA IV – kulki z kurczaka i krążki cebulowe 260

tłuszczu PRZYGOTOWANIE KULKI Z KURCZAKA 1. MIĘSO NA KULKI (5 min) Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i drobno siekamy (lub mielimy mięso robotem kuchennym), aby uzyskać konsystencję mielonki. Mięso wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną natkę pietruszki (lub bardzo drobno posiekaną świeżą) oraz starty ser żółty. Wszystko dokładnie mieszamy. 2. PANIEROWANIE KULEK (7 min) Płatki

Nerds Kitchen
Mielonka z szynkowara. 118

serii wędliny z szynkowara- dziś mielonka! Ten prezent świąteczny bardzo mnie ucieszył, po pierwszej szyneczce śladu nie ma, więc kolejna próba! Ta szyneczka jest bardziej miękka od poprzedniej, która swoją konsystencją przypominała konserwową- obie bardzo smaczne i "czujne" .Miło mieć świadomość tego co jemy i podajemy swoim gościom!! SKŁADNIKI: 60  dag. łopatki 30 dag. chudego boczku

Kuchnia Beaty
Kuchnia polska 007 133

Czyli jak James Bond degustował polskie wiktuały i nie tylko... Zupa bouilabasse, bulion potasowy, orzechowa mielonka, sola z rusztu, jajka en cocotte, rostbef na zimno z kartoflaną sałatką, jajecznica z bekonem, turbot poche, sauce mousseline, zwyczajne kanapki z angielską marmoladą czy wreszcie sławne ośmiorniczki w plasterkach na wzgórku ryżu. STOP już nie mogę! Od tych międzynarodowych potraw aż w głowie

Grunt to przepis!
MIELONKA SŁOIKOWA 131

już zaczęłam szaleć ze słoikowymi mięskami to szybko na pewno nie przestanę :) Dziś proponuję przepyszną słoikową mielonkę z galaretką. Szybka do przygotowania dzięki gotowemu, pełnemu potrzebnych rzeczy zestawowi do kiełbasy słoikowej od TRADISMAK . Koniecznie zagladnijcie tutaj:  Kiełbasa słoikowa . Znajdziecie tam wszystko co konieczne, aby cieszyć się smakiem takiego wyrobu. Do tego kupujemy świeże mięso, szukamy odrobinę chęci

Z Majeczką w kuchni
Mielonka słoikowa z zielonym pieprzem 194

się zagotuje zmniejszamy płomień i całość pasteryzujemy ok 1 godz. Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy nasze słoiczki do wystudzenia. Schładzamy i cieszymy się smakiem pysznej pieprzowej mielonki.  Zestaw widoczny na zdjęciu  (plus rzeczy, które się nie zmieściły) dostępny w sklepie internetowym Tradismak. Link po kliknięciu na zdjęcie

Malinowe Pocałunki
Mielonka pietruszkowa z szynkowara 233

garnku. Pod wpływem gotowania tłok prasuje mięso i robi się fajna wędlina. Zdecydowanie przydatna, gdy nie macie innej możliwości przyrządzania domowych wędlin. Teraz więc mamy dla was pietruszkową mielonkę, a za parę dni wrzucimy przepis na mortadelę. 900 g karkówki 3 ząbki czosnku 5 łyżek posiekanej świeżej natki pietruszki 1 łyżka soli peklowej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki

Marder&Marder Manufacture
Mielonka drobiowa parzona 195

kiełbaski i utrzymując temperaturę 80 st parzyć przez półtorej godziny. Następnie kiełbaski schłodzić w zimnej wodzie i włożyć do lodówki do zastygnięcia. z tej proporcji wyjdzie ok 1500 g mielonki

Gotowanie jest łatwe
Mielonka wieprzowa z szynkowara 197

słodkiej 3 łyzki mąki z cieciorki 1 łyżeczka majeranku szczypta gałki muszkatołowej 200 ml wody Mięso zemleć w maszynce na dużych oczkach, dodać przyprawy, mączkę i wodę. Dobrze wymieszać mielonkę, ja użyłam do tego robota. Mięso włożyć do woreczka i upchnąć do pojemnika szynkowara, dobrze ugnieść i postukać dnem w blat by nie było wewnątrz powietrza, zamknąć szynkowar

Gotowanie jest łatwe
Kiełbasa słoikowa 904

wysoki 97 mm) - zamykany wieczkiem (zwanym także zakrętką, zakrywką, pokrywką) "twist" o śr. 82 mm o pojemności "praktycznej" do 280 gram. Polecamy szczególne do wyrobów krojonych (kiełbasy, kaszanki, salcesony, mielonki...)! 5 szt.  Wieczko słoja "kratka czerwona" - Wieczko o średnicy 82mm TWIST. Wzór dość popularny ale dla urozmaicenia a raczej odróżnienia innych wyrobów także przydatny w domowej kuchni

Różowa kuchnia
szynkowar-mielonka drobiowa z kawałkami piersi... 141

parzyć 110 minut, szynkowar opłukać pod zimną woda i do lodówki na całą noc, szynkowar polać gorącą wodą i woreczek lekko wyjmuje się ze środka - pyszna domowa mielonka.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
kiełbasa jałowcowa z domowej wędzarni 198

Oczywiście nic złego się nie stanie, jeżeli przez chwilę, "podskoczy" wyżej. Pamiętajmy jednak, że w temperaturze wyższej, tłuszcz zawarty w mięsie, wytapia się. Wtedy zamiast kiełbasy wędzonej, będziemy mieli mielonkę ze smalcem z wędzarni

Miód i pieprz
Pieczeń ze śliwkami i pak choi na kanapki 147

pieczenia. Ubić mięso i uformować w prostopadłościan (na połowę keksówki). Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia. ----------- Podobne: Pieczeń mielonka z fasoli Pieczeń z ciecierzycy i dyni Pieczona szynka

Weekendy w domu i ogrodzie
Szybka sałatka z 3 składników-pycha 56165

niej wiele razy i jest naprawdę pyszna i robi się ją w kilka minut-spróbujcie koniecznie SKŁADNIKI: makaron z 2 zupek chińskich ogórek zielony ok 20-25 dag mielonki np. tyrolskiej 2 łyżki majonezu,vegeta (można również dodać koperek lub natkę pietruszki,ale ja nie daje bo mój mąż nie lubi) PRZYGOTOWANIE: makaron zalewamy wrzątkiem ,przykrywamy na kilka minut

Swojskie jedzonko