mielone - 47549 przepisów (strona:802/3170)

Roladki wołowe mini z bekonem i kiszonym ogórkiem 210

cienkie plastry po uprzednim przymrożeniu) 2 ogórki kiszone lub więcej, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki o szerokości plastrów mięsa sól morska świeżo mielona czarny pieprz świeżo mielony mąka pszenna do obtaczania roladek olej rzepakowy 150 ml zimnej wody świeża pietruszka do posypania (opcjonalnie) wykałaczki do spinania roladek Przygotowanie Roladki wołowe mini Wybór Ciśnienia Wysokie Czas Gotowania

Szybko Szybkowar
Mięsiwo w sosie własnym – mięsne przetwory 771

łopatki 1 kg świeżego boczku ze skórą ( skóra, zapewni ścięcie galaretki ) 3 łyżki soli peklowej 1 płaska łyżka cukru 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 2 łyżeczki mielonej gorczycy białej Mięso ( boczek i łopatkę ) kroimy na duże kawałki o wielkości 6 x 6 cm , przesypujemy solą peklową , mieszamy i zostawiamy w lodówce na dwie doby . Po tym czasie , dodajemy

Ogrodnik w podróży
domowe Tandoori 133

czosnku w proszku 1/2łyżeczki startej gałka muszkatałowa 1  łyżeczka zmielonej kozieradki 1-2 łyżki mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka zmielonych goździków 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka zmielonego kardamonu 1 łyżeczka sproszkowanej chili 1 łyżeczka sproszkowanej papryki 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1  łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki soli Wykonanie

w mojej kuchni
Tagliatelle zapiekane w sosie pomidorowym z warzywami i pulpecikami 238

350g zielonej fasolki szparagowej (ugotowanej świeżej lub mrożonej) 1 cebula 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano Sól Pieprz 1 łyżka oleju lub oliwy 1 kulka mozzarelli Pulpeciki: 500g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 ząbek czosnku 1 jajko Garść bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku Sól Pieprz 1 łyżka oleju(...)pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę smażyć. Wlać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem,  bazylią i oregano. Chwilę dusić do zredukowania nadmiaru wody z pomidorów. Pulpeciki: Do mięsa mielonego dodać posiekany czosnek, bułkę tartą, przyprawy i wbić jajko. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Formować małe pulpeciki.  Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy.  Obsmażyć pulpeciki z obu stron

Fabryka pomysłów
Sałatka z oliwkami i kaparami do grillowanego karczku 178

ogrodu. Dziś serwowałam  karczek, sałatkę i inne dodatki :) Marynata do mięsa: karczek, u mnie 80 dag 1/4 szklanki oliwy 8 ząbków czosnek pieprz mielony czarny sól, pieprz mielony czarny butelka 650 ml piwa ewentualnie przyprawa do grilla / rozmaryn, chili, kolendra,papryka czerwona/ Przygotowanie : Mięso pokroić cienko, można lekko rozbić tłuczkiem Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, nasmarować

Proste Potrawy
Sałatka na zimę z buraczków i czerwonej papryki. 173

najlepiej odmiany ciemno czerwonej np. Opolski ) 0,5 kg czerwonej papryki 0,5 kg cebuli 0,5 szklanki cukru 1 szklanka octu 10 % sól pieprz czarny cały pierz czarny mielony kilka listków laurowych woda Sposób wykonania :   B uraczki umyj, ugotuj na pół twardo. Obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyj, pokrój w cienkie paski(...)dodaj cukier, sól do smaku, listki laurowe, pieprz czarny cały, gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania wlej ocet, dopraw do smaku solą i pieprzem mielonym. Przełóż sałatkę do słoików, pasteryzuj przez 15 minut. Gotowe.    P rzechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu nie dłużej niż 1 rok.   P odawaj z ziemniakami i mięsem

Przepisy i porady kulinarne
Gulasz wieprzowy z boczniakami 139

karkówki wieprzowej 150 g boczniaków 1 łyżka przyprawy do mięs 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 1 łyżka (płaska) mąki ziemniaczanej kasza gryczana szczypiorek mielona papryka sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dość dużą kostkę. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy na rumiano, dodajemy(...)paski boczniaki. Dalej dusimy pod przykryciem do ich miękkości. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodajemy do gulaszu, energicznie mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Podajemy z kaszą gryczaną i posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
pieczarkowo-warzywna zupa na maśle z serkiem topionym... 135

kostka rosołowa 2 sztuki, masło 1/4 kostki, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, papryka czerwona 2 sztuki, cukinia 1 większa, serek topiony 200 gram, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, natka pietruszki 1 pęczek w garnku gotować fasolkę szparagową żółtą i zieloną(...)ziemniakami z 15 minut w tym czasie na maśle podsmażyć pokrojone: cebule, pieczarki, papryki, cukinię i dodać wszystko do zupy, włożyć kostkę serka topionego, do smaku doprawić kucharkiem , pieprzem mielonym, gotować z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać, podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest lekka, aromatyczna i smakuje na ciepło

W Mojej Kuchni Lubię
Pörkölt, czyli oryginalny gulasz węgierski 183

zrobienia praktycznie każdego dania, nawet takiego z resztek z lodówki. W ogóle cała kuchnia węgierska, bo z niej wywodzi się kociołkowanie, jest smaczna, prosta i uniwersalna. Podstawą jest papryka: mielona, w paście, strąkach, czy czuszka (ostra papryczka). Kolejnymi ważnymi elementami są czosnek i cebula i wreszcie pomidory. Słodkie, słoneczne i soczyste. Musimy, tak jak wcześniej wspominaliśmy,  pamiętać(...)podać go z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami. Jest pyszny! 1-1,5 kg wołowiny (ewentualnie dziczyzny lub miks tych mięs) 3 cebule 4 łyżki pasty paprykowej lub mielonej słodkiej papryki 100 g słoniny wędzonej (ew. 3 łyżki oleju) 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 litr wody sól, pieprz do smaku Rozpalamy ognisko i wieszamy nad nim kociołek. Słoninę

Marder&Marder Manufacture
duszona kapusta czerwona... 166

liście laurowe 1 sztuka, ziele angielskie 3 sztuki, cukier 2 łyżki, woda 1 szklanka, ocet jabłkowy 2 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony - do smaku, mąka pszenna 1 łyżka kapustę czerwoną dość drobno pokroić do większej miski, zalać wrzącą wodą, zostawić na 15 minut w tym czasie kilka razy zamieszać, odlać wodę(...)liść laurowy, cukier i podsmażać na złocisty kolor wsypać do garnka sparzoną kapustę, wymieszać, wlać wodę, ocet, przyprawę w płynie i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty, wsypać pieprz mielony i mąkę, szybko wymieszać do zagęstnienia kapusty - kapusta jest smaczna jako dodatek do obiadów różnych............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
na szybko smaczna z pomidorów na maśle zupa z zacierkami... 117

ziele angielskie 2 sztuki, liść laurowy 2 sztuki, kostka rosołowa 2 sztuki/drobiowe, kucharek 1 łyżka, masło 1/4 kostki, pomidory 1,5 kg/miękkie, makaron zacierkowy 250 gram, pieprz czarny mielony - do smaku, koperek 1 pęczek, śmietana gęsta - ile potrzeba zagotować wodę z rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyzną, zielem angielskim, liściem laurowym, kostkami rosólu drobiowego, kucharkiem umyte pomidory pokroić na kawałki(...)pomidorów, wyszło mi w sumie ok 2 litry wlać pomidory do wywaru, dodać masło i zagotować, wsypać z 3/4 opakowania makaronu zacierki i gotować do miękkości zacierek dodać pieprz mielony, posiekany koperek, podawać ze śmietaną lub jogurtem - zupa jest smaczna i syta...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej i piwie 392

ViolaPassion  Schabowy ,mielony ,mielony ,schabowy. Dość !!!!! Jesteście znudzeni jak ja? Czas na wspaniałe danie. Przedstawiam wam karkówke miękką i soczysta. Doskonałe danie które  można podać z ziemniakami . Składniki : 1 kg kartkówki 4 ząbki  czosnku 2 łyżki majeranku 1 łyżka tymianku 1/2 szklanki piwa 0.5 kg kapusty kiszonej Sól,pieprz Sposób: Jak zawsze przy mięsie Doradzam

Viola cooks with passion
Zupa krem z dyni z czerwoną soczewicą ,grzankami i kardamonem 160

średnie czerwone papryki 3 łyżki natki pietruszki 3 łyżki masła 1.5 l bulionu 3,4 strączki kardamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru sól,pieprz do smaku Sposób: Kroimy w kostkę dynie i usuwamy pestki. Cebulę kroimy w kostkę ,drobno paprykę. Do rozgrzanego garnka dodajemy masło,cebulę i paprykę smażymy 5 minut

Viola cooks with passion
Shish Kebab -Syryjskie danie z sałatką FATUSZ 287

rozpieszcza moje podniebienie. To danie rozwaliło konstrukcję,podany z chlebem Pitta i sałatką Fatusz. Składniki: 4 osoby 350 g  mięsa wołowego mielonego 350 g  mięsa baraniego mielonego 2 natki pietruszki pokrojona drobno 1 większa  słodka czerwona papryka starta na tarce 1 większa cebula przetarta na tarce 2 ząbki czosnku wyciśnięty na prasie sól,pieprz

Viola cooks with passion
Tatar wołowy- befsztyk Tatarski 115

rąk Sól i pieprz do smaku. Uważajmy  z solą Maggi posiada jej dużo. Cebula Ogórek kiszony SPOSÓB: Idąc na skróty: Kupujemy mięso już mielone, albo mielimy sami dwa razy przez drobne oczka. Robiąc "modnie" siekamy drobno  nożem. Dodajemy żółtka, Maggi ,Oliwę, pieprz, sól Mieszamy porządnie by mięso tworzyło jedną całość. Sprawdzając smak dodajemy do smaku. Pamiętajmy

Viola cooks with passion