bloga Raspberries and cream . Składniki: (na 3-4 porcje) 2 łyżeczki oleju 1 cebula, posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki imbiru 3 piersi z kurczaka, pokrojone w paski 300 ml rosołku z kostki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 g śliwek kalifornijskich sól i pieprz do smaku garść
Lejdi of the housewięcej jeżeli lubicie słodsze wypieki 1 cytryna 75ml mleka roślinnego 110 g mąki pszennej pełnoziarnistej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 płaska łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki mielonego kardamonu szklanka jagód lub malin lub porzeczki Wykonanie: jajka, cukier, szczyptę soli oraz startą skórkę z cytryny ubijamy mikserem przez 5 minut do masy wlewamy mleko oraz dodajemy
Słodkie zapomnienienaszym stole. Składniki: 8kg ogórków 1kg cebuli 1kg czerwonej papryki 1kg marchewki 9 łyżek soli Zalewa: 2 szklanki octu 1 szklanka cukru 20g pieprzu mielonego 4 łyżeczki ostrej papryki 9 ząbków czosnku po 1 łyżce oleju do każdego słoika Wykonanie: 1. Ogórki umyć, wysuszyć, pokroić w plasterki, a cebulę pokroić w półplasterki. 2. Paprykę oczyścić
Szalona Kuchnia Ewelinyprzeciśnięty czosnek oraz poszatkowaną kolendrę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać jajka, bułkę tartą. Wymieszać, w razie konieczności dodać więcej bułki żeby konsystencja była identyczna jak przy kotletach mielonych. Formować kuleczki mokrymi dłońmi, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podawać z sosem pomidorowym lub ulubionymi dodatkami
pieprzny smaczeknaleśnikowe z kurkami, cukinią i pomidorami Potrzebujesz: Naleśniki 220g mąki 2 jajka 220ml mleka 220ml wody gazowanej szczypta soli olej do smażenia 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki Farsz: 200g kurek 300g cukinii 1 duży pomidor malinowy 1 garść pomidorków koktajlowych 1 gałązka świeżego rozmarynu 2 ząbki czosnku sól i pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia
Kuchnia w Słońcu Skąpanapszennej* patrz uwagi na bezglutenową 1/3 szklanki m ą ki pełnoziarnistej 1 ł y ż eczka proszku do pieczenia 1 ł y ż eczka mielonego cynamonu ł y ż eczka sody p ół ł y ż eczki soli 2 du ż e jajka pół szkl.oleju rzepakowy,awokado pół szkl.miodu 2 ł y ż eczki ekstrakt wanili 1 ½ szkl startej
w mojej kuchnipszennej* patrz uwagi na bezglutenową 1/3 szklanki m ą ki pełnoziarnistej 1 ł y ż eczka proszku do pieczenia 1 ł y ż eczka mielonego cynamonu ł y ż eczka sody p ół ł y ż eczki soli 2 du ż e jajka pół szkl.oleju rzepakowy,awokado pół szkl.miodu 2 ł y ż eczki ekstrakt wanili 1 ½ szkl startej
mojej kuchniFaszerowane mięsem cukinie zaspokoją każdy, nawet największy głód. Przekonajcie się sami. Składniki: 3 średnie cukinie pół woreczka ryżu 30 dag mięsa mielonego z szynki 2 pomidory żółty ser sól, pieprz olej słodka i ostra papryka majeranek Przygotowanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, przekrawamy po długości na pół i wydrążamy środek. Następnie solimy i układamy na wysmarowanej
Krokusowy Domnajlepsza włoska lub specjalna na gołąbki), 2,5 kg mączystych ziemniaków, 3 białe cebule, średniej wielkości, 5 łyżek oleju rzepakowego lub smalcu z świeżo podsmażonej słoniny, 1 płaska łyżka mielonego czarnego pieprzu, sól do smaku, 1 płaska łyżeczka cukru, ponadto: ½ szklanki bulionu, słonina. Przygotowanie: Farsz: Ziemniaki obieramy, trzemy na drobnej tarce, jak na placki ziemniaczane, lub ścieramy w sokowirówce
Moniki Smakołykigrilla, zrobiłam jego uproszczoną wersję z piekarnika, ale do mięsa dodałam trochę marchewki a do środka trochę sera. Wyszło przepysznie. Spróbujcie koniecznie Składniki na 12 kotlecików: – 1kg mięsa mielonego (u mnie wołowo- wieprzowe) – 2 cebule czerwone – 2 marchewki średniej wielkości (około 250g) – 350g twardego sera żółtego w kawałku (u mnie gouda) – zioła i przyprawy
Smaki Arminewieprzowe w towarzystwie kremowych kurek. To danie pojawia się u nas obowiązkowo jak tylko pojawią się kurki na straganach. 2 małe polędwiczki wieprzowe Marynata sos sojowy pieprz czarny grubo mielony łyżeczka musztardy 3/4 łyżki oleju opcjonalnie szczypta czosnku w proszku 200 gramów kurek 1 mała cebula 200 ml. słodkiej śmietanki 30 % sól pieprz 1 średni ząbek czosnku opcjonalnie
Andzia PichciSkładniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 marchewka ok. 300 g cukinii kawałek pora 1 jajko 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy i chili 1 łyżka czubrycy czerwonej jarzynka … Czytaj dalej Pieczone pulpety z indyka
czarrna od kuchnipochodzi z bloga Thekitchn.com Składniki: 8 pałek z kurczaka (podudzia) Marynata 1 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka suszonego czosnku Marynata 2 2 łyżeczki drobno mielonej kawy 2 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego Sos 1 szklanka sosu barbecue (według tego przepisu) 1 łyżka dowolnej konfitury 2 starte ząbki czosnku
Niedzielny kucharzczyli 10 zł dziennie za lancz. Nieźle:) Poniżej lista składników jakich użyliśmy do gotowania Mięso Udka z kurczaka (4 sztuki) 4 zł Sznycle z indyka (400 g) 9 zł Mielona wołowina (400 g) 8 zł Warzywa/owoce Cukinia (3 małe) 4,5 zł Kalafior 9 zł (to drogi składnik. Daliśmy się nabrać, bo cena na półce była
Niedzielny kucharzinspirowane przepisem z Gimmesomeoven.com Polecamy więcej przepisów Niedzielnego Kucharza na makarony warzywne . Składniki: 3 małe cukinie lub 2 średniej Garść listków bazylii ½ szklanki tartego parmezanu Na pulpeciki 200 g mielonej wołowiny lub indyka/kurczaka 6 łyżek tartego parmezanu 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka granulowanego czosnku ½ łyżeczki soli Szczypta kminu rzymskiego 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1/3 łyżeczki soli
Niedzielny kucharz