mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:8/191)

Naleśnik z piekarnika 203

białym serem, dżemem, oprószonego cukrem pudrem) jak i z wytrawnym nadzieniem (np. z tuńczykiem i oliwkami, albo z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem i szczypiorkiem, czy z podsmażonym mięsem mielonym, pieczarkami i papryką). Ciasto na naleśnika ma być rzadkie - nie należy dosypywać większej ilości mąki niż wskazana w przepisie. Naleśnik bardzo ładnie wyrasta w piekarniku, tworząc wybrzuszenia, jednak opada

Gospodyni Miejska
Puree w waflu według Di 230

odsmażeniu: Z waflami tortowymi kiedyś eksperymentowałam na różne sposoby. Było już mięso mielone, pieczarki - przeróżne wersje wytrawne. Szkoda, że wtedy nie robiłam zdjęć... Jednak nic straconego, wkrótce zrobię małą powtórkę, żebyście mogli sami się przekonać - jakie pyszności można wyczarować z prostego wafla. Teraz przedstawiam puree ziemniaczane. Jest rewelacyjne i oprócz idealnego dodatku do obiadu - sprawdzi się jako samoistna

Di gotuje
Pasztet wegetariański z pieczarek babci Basi 161

smażenia.( ja użyłam masła klarowa nego ) Sposób przygotowania : Czerstwe bułki namoczyć w mleku. Umyte i pokrojone pieczarki dusimy razem z lekko podsmażoną na maśle cebulą.Bułki dokładnie odciskamy. Przestudzone pieczarki mielimy w maszynce do mięsa ( 2 X ) i na końcu bułki. Doprawiamy solą i pieprzem , dość intensywnie , bo jajka wyjałowią pasztet . Do otrzymanej masy dodajemy żółtka, urabiamy, Następnie ubijamy białka

Pysznosci Babci Basi
Mięsa 218

z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety w płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami  Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany

Aga w kuchni
Niebanalne kotlety mielone vol. 2 + marchewka z porem 241

jest to jeden z moich ulubionych warzywnych dodatków do mięs i ryb pod wieloma postaciami. Dlatego postanowiłam, że muszę dodać ten przepis na bloga. Dziś proponuję... Kotlety mielone z pieczarkami Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z kurczaka) sporą bułkę namoczoną wcześniej(...)wodzie 1 cebulę pokrojoną w małą kostkę 0,5 kg pieczarek 1 jajko przyprawy: pieprz, sól, granulowany czosnek, majeranek, bazylię, oregano (lub dowolne, ulubione zioła) bułkę tartą olej do smażenia Pieczarki i paprykę kroimy w małą kosteczkę. Na rozgrzanym oleju najpierw podsmażamy cebulę, a gdy się trochę przyrumieni, dodajemy pieczarki i dusimy, aż zmiękną, a ewentualny sok, który puściły, odparuje

Ratunku obiad
Lasagne z mięsem mielonym 385

Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Ząbki czosnku obrać, przeisnąć przez praskę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pokorojoną cebulę i plasterki pieczarek. Podsmażać, aż pieczarki puszczą wodę. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy pieczarki puszczą wodę dodać mięso mielone, przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką, chili, tabasco i podsmażać(...)grube wiórki). Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Lasagne układać warstwami:  Warstwa beszamelu (około 0,5 cm); Płaty makaronu; Farsz z mięsa mielonego; Starta mozzarella; Warstwa beszamelu (około 0,5 cm); Płaty makaronu; Farsz z mięsa mielonego; Starta mozzarella. Warstwy układać, aż do ukończenia składników. Wierzchnią warstwę powinna stanowić starta mozzarella. Lasagne wstawić do piekranika nagrzanego do 180 stopni

Gospodyni Miejska
,,Smażone pierożki faszerowane mięsem i pieczarkami’’ 162

ciasta pierogowego?! Ja mam dziś dla Was przepis na pyszne pierogi zrobione z ciasta drożdżowego. Delikatne, ze złocistą skórką, wypełnione po brzegi fantastycznym farszem! W środku mięso mielone z pieczarkami. Ajj ślinka cieknie! Takie pierogi są fantastycznym pomysłem na obiad. Inspiracją do powstania pierożków była życzliwość marki Winoszarnia . Składniki: 0,5 łyżeczki cukru 250 g mąki pszennej(...)miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 – 2 godziny. farsz: cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki, obsmażamy przez ok 10 minut. Dodajemy mięso mielone i przyprawy. Smażymy aż mięso będzie gotowe. Odstawiamy do przestudzenia. Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkowujemy na cienki placek. Wycinamy spore równe koła. Na każde koło

Podróż w kulinaria
Kotlety z indyka z pieczarkami i pieczonymi batatami 173

zdrowe kotleciki z mięsa z indyka z dodatkiem pieczonych batatów z sosem czosnkowym. Polecam :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 339 kcal) 500 g mięsa mielonego z indyka  150 g pieczarek 1 pęczek pietruszki  1 jajko 2 łyżki mąka pszennej 2 duże bataty 200 ml jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól, pieprz suszony

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczyste na kanapki 211

trzy cebuledwa ząbki czosnkuszczypiorek kilka pieczarek 2 jajabułka tarta lub kajzerkasól, pieprz, majeranek, suszony imbir, mielona paprykaolej Podsmażamy na oleju poszatkowane cebule i czosnek, dodajemy pokrojone pieczarki. Mięso mielimy w maszynce dwa razy, za drugim razem mielimy też podsmażone cebule i pieczarki. Do mięsa dodajemy bułkę tartą i jajko, pokrojony szczypiorek i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do naczynia

prawdziwe jedzenie
PIECZARKI NADZIEWANE MIĘSEM MIELONYM 391

każdą postacią, więc dla mnie to obiad idealny ;) Składniki: * 1/2 kg mięsa mielonego * ok. 12 większych pieczarek * 1 jajko+ 2 jajka do panierki * 4 łyżki bułki tartej+ dodatkowa do panierki * sól * pieprz * ulubione przyprawy Wykonanie: Pieczarki opłukać, dokładnie oczyścić, wykroić ogonki. Mięso mielone przyprawić sola, pieprzem i dowolnymi przyprawami, dodać(...)jajko i bułkę tartą. Ogonki pieczarek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa i dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowanym mięsem nadziewamy pieczarki. Jajka rozklepać, pieczarki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć pieczarki z obu stron na złoty kolor (najpierw obsmażyć kapelusze pieczarek potem stronę, gdzie jest mięso

Zrób to smacznie
Schab w czapie z mielonego mięsa i pieczarek 165

Schab pieczony w czapie mielonego mięsa z pieczarkami pięknie prezentuje się po przekrojeniu, równocześnie pozostając smacznym. A smakuje i na ciepło w towarzystwie sosu pieczarkowego, i na zimno z żurawiną. To niekwestionowana ozdoba świątecznego obiadu. Składniki: • kawałek schabu, ok. 1 kg Farsz • 500 g mięsa mielonego z indyka(...)kilka godzin. • Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać starte na tarce pieczarki, posolić i poddusić, aż woda odparuje. • Bułkę namoczyć w wodzie i drobno pokroić. • Wymieszać pieczarki z mięsem mielonym, dodając jajko, czosnek przeciśniety przez praskę, bułkę, pieprz, zioła prowansalskie i sól do smaku. • Zimny schab przekroić wzdłuż

To co kocham
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI (z indyka) 180

mięsa mielonego z indyka ok. 300 g pieczarek 1 duża cebula 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki mleka 2-3 łyżki siemienia lnianego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Panierka: 1-2 jajka 1 szklanka bułki tartej Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki obieramy i również kroimy(...)rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy do zeszklenia, a następnie dodajemy pieczarki. Przyprawiamy pieprzem, solą oraz sosem sojowym i smażymy do momentu, aż cała woda wyparuje z pieczarek. Studzimy. Bułkę tartą wsypujemy do kubka i zalewamy mlekiem. Mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby spęczniała. Do miski wrzucamy mięso mielone. Chwilę wyrabiamy go dłonią, a następnie dodajemy jajka, spęczniałą

Kuchnia MagdaLeny
Karnawałowe przekąski. PIECZARKI Z MIĘSEM ZAPIEKANE. 262

ilość majeranku, 12 plasterków żółtego sera (u mnie topiony w plastrach) Pieczarki umyłam. Pozbawiłam trzonków, wydrążyłam. Posiekałam drobno trzonki i to, co wydrążyłam.. Cebulę także drobno posiekałam. Podsmażyłam wraz z trzonkami. Dodałam do mięsa mielonego. Dorzuciłam posiekaną pietruszkę, wbiłam jajko, doprawiłam i wyrobiłam masę jak na mielone. Wypełniłam masą kapelusze. Ułożyłam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym(...)pół plasterkiem sera.  Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Piekłam ok 45 minut.   Z powodu, że użyłam sera topionego w plasterkach, częściowo spłynął on do naczynia, pieczarki puściły sok i w wyniku tego powstał lekki sos serowo-pieczarkowy. Można pieczarki podać z pieczywem/ ziemniakami (w przypadku obiadowym) i owym sosem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
NADZIEWANA CUKINIA 186

miąższ, zostawiając 1 cm od skórki. Miąższ posiekać. Usmażyć mięso mielone na patelni. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do podsmażonych pieczarek dodać pokrojonego w ćwiartki pomidora oraz posiekany miąższ z cukinii. Następnie przełożyć do patelni z mięsem mielonym. Dodać 4 łyżki śmietany i przyprawy do smaku. Następnie dodać starty ser i mieszać

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zapiekanka z cukinią, mięsem mielonym i pieczarkami 203

a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: - 500 gramów mielonego mięsa - 1 duża cukinia - 300 gramów pieczarek - 1 puszka groszku lub 400 gramów świeżego, wyłuskanego i lekko ugotowanego - 1 puszka krojonych pomidorów lub 3-4 świeże, sparzone, obrane i pokrojone - kilka plasterków sera - czerwona(...)sól Przygotowanie: Cukinię obieramy, drążymy i kroimy w dość grube półplastry. Grillujemy bez tłuszczu i wykładamy do żaroodpornego naczynia. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni z odrobiną tłuszczu. Wykładamy do miseczki. Na tej samej patelni podsmażamy mięso mielone, dodajemy do niego pomidory. Gotujemy chwilę i doprawiamy wyraźnie paprykami, bazylią, pieprzem i solą. Mięso z sosem wykładamy

Życie zamknięte w smaku