mielone pieczarki - 2077 przepisów (strona:58/139)

Gołąbki z brązowym ryżem ,mięsem i pieczarkami 142

świetle dziennym zauważyć ich aparatem. Wybaczcie jakość zdjęć, ale mordowała mnie również choroba i byłam słaba jak dziecko. Składniki kapusta włoska 1 kg mielonego mięsa indyczego ryż brązowy długi  Symbio 400 g pieczarek cebula oliwa z oliwek olej kokosowy sól i pieprz do smaku Jak zrobić? Zagotuj wodę w dużym garnku. Z kapuchy usuń głąba i uszkodzone liście

Z Kuchni Do Kuchni
Grzybowa zupa z pulpecikami 78

Idealna zupa na jesień. Nie dość że świetnie rozgrzewa to jeszcze jest z grzybami i pysznymi mięsnymi kuleczkami. Polecam! Składniki : * włoszczyzna * 300g mielonej wołowiny * sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie * 200g pieczarek * 200g podgrzybków * łyżka masła * 3-4 ziemniaki  * łyżka gęstej śmietany * koperek * oregano Przygotowanie : Włoszczyznę obrać, dolać wodę i zagotować z przyprawami.  Z mięsa uformować kulki

Magiczne Życie Marty
szybkowar-cielęcina z kiszoną kapustą i pieczarkami... 120

kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, kminek cały 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, smalec 1 łyżka, cebula 1 sztuka, pieczarki 1/2 kg, kapusta kiszona 1 kg, cukier 1 łyżeczka, kostka rosolowa 1 sztuka/grzybowa, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, ziele angielskie

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone panzerotti. 308

pracy. Smakują idealnie zarówno na ciepło, jak i po wystudzeniu. Nadziewamy je tym co akurat mamy w lodówce. Mogą to być przesmażone z cebulą pieczarki, żółty ser, można dorzucić paprykę, pomidory, wędlinę lub mielone mięso, szpinak, czyli wszystko to na co mamy akurat ochotę. Bardzo polecam!!! Składniki na pieczone panzerotti:  w zależności od wielkości 6-8 bułek

Rozpustne gotowanie
Cannelloni przepis 147

piekarnika, zachwyci Was i waszych bliskich :) Z poniższego przepisu, wyszło mi 26 rurek cannelloni :) Smacznego :) Składniki na cannelloni: makaron cannelloni Nadzienie: 500g mięsa mielonego 400g szpinaku mrożonego, przygotowanego wg. tego przepisu 5 pieczarek w kosteczkę ( opcjonalnie ) pół papryki czerwonej w kosteczkę 1 cebula w kostkę 1 jajko 2 garście startego sera mozzarella 5 przeciśniętych ząbków czosnku sól, pieprz

NiePieprz.pl
zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 1506

składniki: 400 g makaronu np. kokardki 500 g mięsa mielonego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g pieczarek 2 świeże pomidory 1 puszka pomidorów 4 ząbki czosnku 1 duża cebula cząber oregano bazylia chili cayenne sól, pieprz 2 łyżki oleju wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę

Domowy Smak Jedzenia
Kotlety wegetariańskie 105

jestem wielką fanką mięsa. Troszkę pokombinowałam i udało mi się zrobić coś co smakowało mojemu mięsożernemu mężowi...kotleciki wegetariańskie. Składniki: 500g twarogu 3 krotnie mielonego 1 duże jajko 1 szklanka mąki pszennej 200g  pieczarek bułka tarta olej sól morska w młynki (u mnie Kamis) pieprz kolorowy w młynku ( u mnie Kamis) Sposób przygotowania: Pieczarki kroimy bardzo drobno, doprawiamy

Wielki apetyt
Pieczeń Rzymska z Pieczarkami 150

daniem głównym obiadu lub dodatkiem  do śniadania/kolacji.   Jest też sporym polem do popisu w komponowaniu mięsa z innymi warzywami. Składniki: mięso mielone (ja użyłam wieprzowego z łopatki)1kg cebula 200g pieczarki 300g czosnek 3 ząbki jaja gotowane na twardo 2 szt = 100g jajo surowe do mięsa 1 szt = 50g bułka tarta bezglutenowa 4 łyżki przyprawy

IzaGotuje
Naleśniki meksykańskie 374

oleju szczypta cukru szczypta soli Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Farsz: 0,5 kg mięsa mielonego 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 30 dag pieczarek 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 1/2 szkl przecieru pomidorowego (u mnie Passata z ziołami) lub innego gęstego

Kto ugości moich gości?
Pasztet z cukini 163

Składniki:3 szkl cukinii - obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, odstawić na parę godzin i odcisnąć.2 szkl kaszy manny20 dag sera żółtego

charlotte gotuje
Cukinia faszerowana 186

mnie była nawet dobra, ale rodzinki kubki smakowe potrzebują chyba czegoś innego :) Składniki:  ok. 6 małych cukinii 0,5 kg mięsa mielonego 1 butelka sosu/ przecieru pomidorowego ok. 30 dag pieczarek 2 duże cebule 200 g sera żółtego czosnek (u mnie 2 większe ząbki), sól, pieprz, bazylia, tymianek i inne ulubione przyprawy. 1 torebka ryżu (opcjonalnie) Przygotowanie : Cebulę

charlotte gotuje
kasza gryczana z pieczarkami w naleśnikach... 171

jajka 2 sztuki, mąka tortowa 2,5 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, olej rzepakowy 2 łyżki FARSZ: kasza gryczana 1 woreczek, pieczarki 30 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka , kucharek 1 łyżeczka całe jajka "L" ubić z cukrem z 3-5 minut wsypać mąkę, cukier, sól, wlać olej, mleko, wodę(...)zmiksować z 3 minuty - odstawić ciasto na 30 minut patelnię do naleśników 28 cm przetrzeć olejem i rozgrzać smażyć cienkie, złociste naleśniki kaszę gryczaną ugotować, pieczarki podsmażyć z cebulą na oleju i wsypać kaszę, do smaku dodać kucharka i pieprz mieszając podsmażać do odparowania płynu na naleśnik nałożyć porcję kaszy, podwinąć brzegi i zawijać ciasno roladki naleśniki są syte

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi z mięsem z rosołu i grzybami 188

średnich pierogów) 200g mięsa z rosołu (oczyszczonego z kości, skóry, itp.) 100g warzyw z rosołu (marchewka, seler) 1 duże (L) jajko 250g pieczarek garstka suszonych grzybów leśnych 2-3 łyżki masła 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu ciasto na pierogi gotowane wg naszego przepisu Do podania zeskwarzony wędzony boczek czerwony barszcz Instrukcje Suszone leśne grzyby namaczamy(...)pół szklanki dobrze ciepłej wody przez kilkanaście minut. W międzyczasie pieczarki dokładnie płuczemy lub obieramy; większe sztuki kroimy na kawałki. W rondlu na dość silnym ogniu rozgrzewamy dwie łyżki masła. Gdy zacznie wrzeć, wrzucamy pieczarki. Podsmażamy intensywnie przez kilka minut często mieszając. Następnie dodajemy grzyby leśne i dolewamy wodę z ich namaczania – jednak bardzo ostrożnie, bo może ona zawierać

Kulinarna Pokusa
Filet z mintaja po węgiersku 202

godna polecenia na zbliżające się Święta.  400 g mrożonego filetu z mintaja 1 papryka 1 cebula 200 g pieczarek 50 g rodzynek 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól świeżo mielony pieprz 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki olej do smażenia panierka: 150 g mąki pszennej 150 g bułki tartej 2 jajka(...)kolor z obu stron. Usmażone kawałki ryby ułożyć na półmisku. Pieczarki oczyścić,pokroić w półplasterki i obsmażyć na oleju. Na patelnię do pieczarek dodać pokrojoną w piórka cebulę  i pokrojoną w kosteczkę paprykę . Smażyć kilka minut. Następnie dodać ketchup,przecier,rodzynki i kukurydzę. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem,solą i mieloną papryką. Patelnię przykryć pokrywą

Kolorowa kuchnia Elki
Czeska klasyka - wyprażany syr 223

gram żółtego sera morawskiego, 1 jajka, 2 łyżek mleka, 3 łyżek mąki pszennej, bułki tartej, 15 małych ogórków konserwowych, 15 pieczarek konserwowych, 6 łyżek majonezu, 1 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczki granulowanego czosnku, 1/2 łyżeczki białego mielonego pieprzu, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu, frytek, 250 ml oleju. Przygotowanie dzisiejszego dania rozpocząłem od przygotowania sosu tatarskiego, który wymaga trochę(...)dzisiejszego dania, ale także do wszelkiego rodzaju mięs i kanapek. Ogórki konserwowe i pieczarki konserwowe pokroiłem w drobną kostkę - o boku około 3 milimetrów i umieściłem w miseczce. Dodałem do nich 6 łyżek majonezu i łyżkę jogurtu naturalnego. Przyprawiłem łyżeczką granulowanego czosnku i połową łyżeczki białego mielonego pieprzu, po czym odstawiłem do lodówki na co najmniej 40 minut. Następnie

Wyprawy kulinarne
Pasztet warzywny z kaszą gryczaną niepaloną 189

kaszy gryczanej niepalonej kawałek selera (350 g) 2 marchewki 1 większa pietruszka 1 czerwona cebula 1 cebula biała 20 dag pieczarek 1 pęczek koperku sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego 2 łyżki oleju Pasztet warzywny z kaszą gryczaną niepaloną - jak zrobić? Kaszę gryczaną zalej wodą, lekko posól i gotuj przez kilkanaście minut(...)warzywa się nie przypalą). Dodaj pokrojone pieczarki, i całość podsmażaj jeszcze przez kilka minut już bez pokrywki, by pozbyć się nadmiaru wody.  Ugotowaną kaszę odcedź i przestudź, po czym belenderem/malakserem zmiksuj na gładką masę (powinna być dość zbita). Masę wymieszaj z warzywami, dopraw do smaku przyprawami: solą, pieprzem, wędzoną papryką i mielonym kminem rzymskim oraz posiekanym drobno koperkiem

Moje Qulinaria
Euro 2016: 6 smacznych dań dla kibiców 195

świeżymi gałązkami tymianku. Francuską zupę cebulową podajemy zaraz po wyjęciu z piekarnika. Pieczarki faszerowane serem owczym po rumuńsku 500 g pieczarek (8 - 10 sztuk) 250 g sera owczego, np. bryndzy 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego odtłuszczonego sera żółtego  ½ pęczka szczypioru 4 gałązki koperku sól świeżo mielony pieprz 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów lub oliwy z oliwek(...)koperek siekamy. Dodajemy do bryndzy razem z 2 łyżkami oleju z suszonych pomidorów lub oliwy z oliwek. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy pieczarki. Nafaszerowane pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy żółtym serem i układamy po plasterku pomidorka koktajlowego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 25 minut. Podajemy na ciepło jako przekąskę

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania