mielone pieczarki - 2077 przepisów (strona:30/139)

Cukinia nieco bardziej wykwintna, czyli sposób na niedzielny obiad 216

Lubię tę porę roku, kiedy na straganach jest pełno świeżych warzyw i nie trzeba posiłkować się mrożonkami. Daje to naprawdę nieograniczone możliwości, jeśli chodzi o przygotowywanie

Ratunku obiad
Kotlety mielone z niespodzianką 140

Tradycyjne kotlety mielone, ale dziś z niespodzianką w środku. Staram się zawsze dodawać coś nowego do tradycyjnych obiadów i wtedy dzieci chętnej jedzą. Dziś połowę kotletów nafaszerowałam podsmażonym pieczarkami i żółtym serem, a drugą połowę suszonymi pomidorami. Jedne(...)drugie wyszły pyszne. Składniki: 500g mięsa mielonego 1 bułka kajzerka 1 jajko 1 cebula garść posiekanego szczypiorku 5 pieczarek kilka kostek (2cmx2cm) żółtego sera (kostek tyle ile chcemy zrobić kotletów z pieczarkami) kilka suszonych pomidorów w zalewe (pomidorów również tyle ile ma być kotletów z pomidorami) tarta bułka sól pieprz Mięso mielone przekładamy do miski. Cebulę ścieramy

kuchnia doski
Zupa pieczarkowa i spaghetti bezglutenowe 188

pieprz mielony przyprawa w płynie Bio   śmietana makaron bezglutenowy KLIK Pieczarki obieram, przepłukuję i smażę na maśle klarowanym, zalewam gorącym bulionem ( kostki warzywne Bio, rozpuszczam we wrzątku). Gotuję jakieś 20 minut, na koniec zabielam śmietaną i doprawiam do smaku. Podaję z ugotowanym osobno, bezglutenowym makaronem. Spaghetti bolognese:  Makaron spaghetti bezglutenowy KLIK Mięso mielone ( dowolne, ulubione

Takie tam pichcenie
Rolada schabowa z pieczarkami. 347

Składniki (ok. 6 porcji): schab bez kości (ja miałam ok 1 kg) 500 g pieczarek tymianek, czosnek granulowany, papryka ostra mielona, oregano 1,5 cebuli 50 g masła Schab myjemy i tniemy tak jakbyśmy rozwijali roladę, delikatnie rozbijamy (aby grubość mięsa była(...)Pieczarki myjemy i kroimy w talarki, cebulę w kostkę, wrzucamy na patelnię i posypujemy solą i pieprzem - smażymy razem aż cała woda z pieczarek wyparuje. Mięso posypujemy obficie tymiankiem i mniejszą ilością czosnku wykładamy pieczarki i zwijamy ciasno roladę. Zwiniętą roladę związujemy nitką aby nam się nie rozpadło i posypujemy papryką ostrą mieloną i oregano. Wkładamy do lodówki

Moje-pitraszenie
MIELONE DEVOLAJE 154

topiony holenderski     Panierka: ~~~~~~~~~~ 2 jajka bułka tarta   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso mielimy na śr.sitku.Dodajemy jajko,bułkę tartą,vegetę,mieszamy. Robimy farsz-pieczarki czyścimy,kroimy na drobną kostkę.Cebule obieramy i siekamy drobno.Na rozgrzanej patelni smażymy pieczarki z cebulką,dodajemy serek topiony,mieszamy,studzimy. Farszem nadziewamy porcję mięsa mielonego i formujemy,rolujemy w  rękach podłużny kotlet devolaj,spłaszczamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bakłażan rolowany // Aubergine rolls 131

Ilość porcji:                 2 Wartość kaloryczna:   350 kcal Składniki: 1 średni bakłażan 200 gramów mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 pieczarki ¼ kulki mozzarelli 2 razy po ½ łyżeczki oliwy ½ łyżeczki harissy/sambalu lub ostrej papryczki w innej postaci sól i pieprz Przygotuj: patelnię grillową patelnię z nieprzywierającym

Bazując na smaku
Zupa gołąbkowa 173

Przepis na zupę gołąbkową bije rekordy w internecie. Pełno jej na blogach, w grupach na fb, pojawia się wszędzie tam, gdzie królują gary. Skoro tak, niech

mojewypiekiinietylko
Sos boloński 159

już to danie przywołuje dzieci do kuchni z pytaniami „kiedy obiad” Składniki: - 1 duża cebula; - 1 ząbek czosnku; - 1 średnia marchewka; - 4 duże pieczarki; - 0,5 kg mięsa mielonego; - 400 ml passaty pomidorowej (przecieru pomidorowego); - oregano, sól, pieprz, bazylia, papryka słodka w płatkach, cukier Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekać. Marchewkę i pieczarki umyć i zetrzeć na tarce

dom-agi.pl
Pieczeń gryczana z pieczarkami i śliwką 146

kaszy gryczanej 25 dkg drobiowego mięsa mielonego 5 dkg śliwek suszonych kalifornijskich 20 dkg pieczarek 2 łyżki oleju sól pieprz 1 jajko 3 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania: Na formę keksową 20x10cm Pieczarki myjemy, oddzielamy korzonki. Główki w całości obsmażamy na oleju, delikatnie posolone. Korzonki kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy. Dodajemy mięso mielone, smażymy. Do usmażonych dodajemy(...)kaszę gryczaną, pokrojone drobno śliwki, śmietanę i jajko. Mieszamy. Połowę masy wylewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą keksówki. Przez środek układamy pionowo przysmażone główki pieczarek. Zalewamy pozostałą masą. Pieczemy w nagrzanym do 220st C ok 20 minut

Kuchnia w czekoladzie
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 206

gram pieczarek, 15 suszonych borowików, 3 średnich cebul, 1 łyżki musztardy, 1/2 kg ziemniaków, 2 jajek, 2 łyżeczek suszonego tymianku, 1 łyżeczki suszonego majeranku, 1 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwy, 1 łyżki smalcu, 50 gram masła, 2 łyżek mąki pszennej, 2 łyżek mąki ziemniaczanej, 2 łyżek śmietany 18%, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Polędwiczkę oczyściłem dokładnie(...)polędwiczkę odłożyłem na talerz. Na tą samą patelnię dodałem pokrojoną w drobną kostkę cebulę i delikatnie ją zeszkliłem, po czym dodałem do niej pokrojone w plasterki pieczarki. Całość przyprawiłem niewielką ilością soli, świeżo mielonym czarnym pieprzem, łyżeczką suszonego oregano, łyżeczką suszonego tymianku i łyżeczką suszonego majeranku. Pieczarki z cebulą podsmażałem, aż do całkowitego odparowania puszczonej przez pieczarki wody

Wyprawy kulinarne
Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami. 245

obraniu), 0,5 kg mięsa mielonego, mała główka czosnku, sól, pieprz, majeranek, bazylia, vegeta (niekoniecznie), olej do smażenia. Naleśniki: Tu przepis  lub według własnego. Panierka: 2 jajka,  bułka tarta, olej do smażenia. Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Doprawić. Dodać mięso mielone i razem podsmażać, dodać posiekany czosnek

W kuchni u Moniki
Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami 352

mielonej, 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej, 1 łyżeczka mielonego pieprzu kolorowego, 5 łyżek oleju, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 20 dag pieczarek, 1 cebula, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z papryką mieloną, przyprawą uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzem kolorowym. Udka z kurczaka nacieram marynatą. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam. Piekę 1 godzinę(...)temperaturze 180 stopni.  2. Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażam papryki razem z pieczarkami i cebulą. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 3. Podsmażone warzywa dodaję do udek. Razem zapiekam jeszcze 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami lub ryżem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wegańskie burgery z pieczarkami i fasolą 189

podsmażamy aż cebula się zeszkli, następnie dodajemy posiekane pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę i zrobią się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy aż zrobią

zdrowa vege kuchnia
KROKIETY Z MIĘSEM,PIECZARKAMI I JAJKIEM 141

łyżka mąka 200 gram Farsz: karkówka 400 gram jaja ugotowane na twardo 3 szt. cebula 2 szt. masło 1 łyżka olej 3 łyżki pieczarki 3 duże szt. sól 1 łyżeczka pieprz 1/2 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżka przyprawa do mięs 1 łyżeczka Panierka: bułka tarta ok.1 szkl. jaja 2 szt.  olej(...)smażenia Metoda: 1.  NALEŚNIKI: Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy.  Smażymy na patelni wysmarowanej pędzelkiem olejem. 2.  FARSZ: Mięso umyć, osuszyć, pieczarki obrać i zmielić w maszynce do mielenia mięsa.  Mięso doprawić przyprawami tj. sól, pieprz, przyprawa do mięs, papryka. Wymieszać. 3.  Farsz podsmażyć na patelni.  Przełożyć do miseczki i dodać posiekane jaja

Kuchnia Paulettes
Kotlety mięsno- pieczarkowe 173

pieczarkami :) Składniki : około 50 dag mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula  20-30 dag pieczarek sól, pieprz kawałek żółtego sera 1 duże jajko tłuszcz do smażenia, bułka tarta Przygotowanie : Pieczarki pokroić bardzo drobno i obsmażyć krótko na tłuszczu Do mięsa mielonego dodać jajko, sól, pieprz, przesmażoną i przestudzoną cebulę oraz pieczarki - wyrobić Podczas formowania kotletów włożyć w środek

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania