mielone pieczarki - 2077 przepisów (strona:38/139)

Burgery musztardowo-pieczarkowe ze świeżym szczypiorem 180

krojonego szczypioru. Delikatne, ale zarazem wyczuwalne w smaku i soczyste. Pamiętajcie, aby były soczyste i ładnie się rumieniły dodajcie wodę gazowaną. Smacznego!:) Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 6 średnich pieczarek jajko 1 średnia cebula 1 średni pęczek szczypioru około pół szklanki wody gazowanej łyżka gładkiej ostrzejszej musztardy masło klarowane do smażenia przyprawy (do smaku, według uznania

Zasmakuj Kuchni
Klops - najprostszy 179

mielonego z łopatki, ale może być pół na pół z boczkiem ( wieprzowe) 3 jajka 2 cebule, kilka ząbków czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka mielona smalec do smażenia  kilka pieczarek kilka łyżek kaszy manny Przygotowanie : Mięso zmielić, pieczarki pokroić bardzo drobno i przesmażyć na smalcu razem z pokrojoną drobno cebulą i przeciśniętym czosnkiem, tak by stały

Proste Potrawy
Udka kurczaka w pieczarkach z serkiem almette 166

się rozwarstwi i nic dobrego z tego nie wyjdzie. A tu miłe zaskoczenie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 6 udek z kurczaka pozbawionych kości i skóry Sól Pieprz Mielona, słodka papryka 500 gram pieczarek 150 ml wody ½ opakowania serka almette śmietankowego Natka pietruszki Niewielka ilość oleju do obsmażenia Wykonanie: Udka przyprawiamy solą, pieprze i papryką. Pozostawiamy do zamarynowania na chwilę

Smaki Ewy
Uszka z barszczem 186

połączenia się składników, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Odkładamy na ok 30 minut pod szklane naczynie podsypując blat mąką. 2. W tym czasie ugotowane mięso, cebulę oraz pieczarki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy bułkę tartą i smażymy na oleju ciągle mieszając, by się nie przypaliło. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 3. Ciasto dzielimy na 2 części, jedną pozostawiamy

Kuchnia w czekoladzie
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA, TORT ZIEMNIACZANY 232

podsmażyć do miękkości, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zamieszać przełożyć do ziemniaków. Na łyżce masła klarowanego lub oleju kokosowego podsmażyć pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Smażymy tak długo aż odparuje z nich cała woda. Przekładamy do ziemniaków z boczkiem i cebulą. Dodajemy starty ser (gdy nie zapomnimy

Smaczne Zdrowe
,,Kraina kolorowych papryk faszerowanych cukinią i słonecznikiem” 104

razem jest wzbogacona w cukinię i słonec znik. Kto chętny wypróbować? Składniki: 4 kolorowe papryki ( żółta, czerwona, zielona, pomarańczowa, wg uznania) 2 cebule 50 dkg mięsa mielonego z kurczaka 20 dkg pieczarek 10 dkg sera żółtego pół cukinii 1 torebka ryżu 4 łyżki oleju puszka kukurydzy konserwowej 6 łyżek słonecznika sól pieprz oregano Wykonanie: Cebulę oraz umyte pieczarki drobno

Podróż w kulinaria
,,Kapturki cukinii faszerowane słonecznikiem”  136

mojej kuchni powstały cukiniowe kapturki ze słonecznikiem! Zapraszam Składniki: 4 okrągłe cukinie 4 kolorowe papryki ( żółta, czerwona, zielona, pomarańczowa, wg uznania) 2 cebule 50 dkg mięsa mielonego z kurczaka 20 dkg pieczarek 10 dkg sera żółtego 1 torebka ryżu 4 łyżki oleju Puszka kukurydzy konserwowej 6 łyżek słonecznika z firmy Piątnica http://piatnica.net/ Sól Pieprz Oregano Wykonanie: Cebulę oraz

Podróż w kulinaria
kotlety z mielonego mięsa i świeżej kapusty 103

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 500 g mięsa mielonego 1/2 główki kapusty 5 pieczarek 1 cebula 1/3 kostki masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól

Ugotujmy Coś
W piękny poranek dobre śniadanie :) 176

omleta jest już "sztywny/spieczony", wtedy delikatnie ruszamy patelnią sprawdzając, czy omlet odkleił się już od dna patelni. Podpiekamy jeszcze chwilę i na połowę omleta układamy pomidora, pieczarki, i szpinak. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Zdejmujemy z ognia i zsuwamy delikatnie na talerz, ale tylko do połowy, wtedy szybkim ruchem patelni składamy omleta na pół

vegetanie
Klopsiki z pieczarkami i pietruszką 135

podać je zarówno z ziemniakami, jak i z makaronem, ale koniecznie z dobrym sosem, np. z  boczniaków . Składniki (na ok. 10-12 sztuk): 500 g mielonego mięsa wieprzowego 100 g brązowych pieczarek 1 spora cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego 5 łyżek bułki tartej 1 jajko 5 łyżek posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz

W SMAK
Pizza Clauditta 112

trochę dłużej. Ser nakładać kilka minut przed końcem pieczenia. Dodatki: sos pomidorowy - pomidory z puszki wymieszane z koncentratem pomidorowym wraz z posiekaną bazylią, 0,2 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego- uprzednio usmażonego na patelni z chili oraz czosnkiem 1 pomidor świeża bazylia 0,5 kg sera mozzarella - wiórki 1 cebula czosnkowa 0,4 kg mieszanki owoców

ClauditteMissCooking
Spaghetti a'la śmieciucha 182

AKCJA OCZYSZCZAMY LODÓWKĘ Składniki: 500 g mięsa mielone z indyka 200 g pieczarek 150-200 g suszonych pomidorów 1 puszka krojonych pomidorów 1 duża cebula 4 ząbki czosnku natka pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek sól himalajska i pieprz Przygotowanie: Na rozgrzaną głęboką patelnię dodaje oliwę i posiekana cebulę podsmażam, stopniowo dodaje mięso dzieląc na drobne kawałki

ClauditteMissCooking
Zupa serowa z mielonym mięsem i pieczarkami 256

Zupa jest bardzo sycąca można ją jeść samą lub z chlebem. Z podanych proporcji wychodzi 2 -2,5 l zupy. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego (np. karkówki) 300 g pieczarek 1 por 400 g serka topionego (np. pieczarkowego, z szynką itp.) sól, pieprz, papryka słodka i pikantna Wykonanie: Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojonego w krążki pora i pieczarki

IMPRESJA SMAKU
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i pieczarkami 249

wystarczy dla 4-6 osób. Osoby które nie lubią śmietany mogą ją pominąć i wierzch zapiekanki posypać tylko serem. Składniki: 1 kg ziemniaków 1/2 kg mięsa mielonego 2 cebule 400 g pieczarek 500 g przecieru pomidorowego 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (150 g) 150 g sera żółtego (ja użyłam wędzonego) 4 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę) 1-2 łyżki tymianku

IMPRESJA SMAKU
Gołąbki z kapusty włoskiej 235

Kapusta włoska idealnie nadaje się na gołąbki - po zapieczeniu jest mięciutka i bardzo smaczna. Do gołąbków zrobiłam dwa sosy - pieczarkowy dla mnie i pomidorowy dla męża

Kuchnia domowa Ani
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA Z CHRZANEM 142

szczypiorkiem 6 pieczarek konserwowych pieprz  szczypta chilli 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka chrzanu (ze słoiczka) papryka mielona, słodka (opcjonalnie) A jak to zrobić: Łososia, ogórka, pieczarki oraz cebulkę ze szczypiorkiem, bardzo drobno pokroić. Doprawić chilli, pieprzem, sosem sojowym, chrzanem i oliwą. Bardzo dobrze wymieszać. Z wierzchu można go jeszcze posypać odrobiną mielonej

Kuchnia w opałach
Cukinia faszerowana mielonym mięsem 172

mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 czerwona papryka kilka pieczarek 3/4 puszki krojonych pomidorów (można oczywiście użyć świeżych pomidorów, wtedy najpierw należy je sparzyć i obrać ze skórki, a następnie postępować wg przepisu) 4 plasterki żółtego sera przyprawy: sól, pieprz, cukier, papryka ostra, papryka słodka, zioła prowansalskie, przyprawa do mięsa mielonego   Cukinię dokładnie umyć, obciąć twarde końcówki(...)puściła sok, który następnie należy wylać i osuszyć dno "łódeczki").   Mięso mielone wrzucić na rozgrzany olej, oprószyć przyprawą do mięsa mielonego i smażyć, aż przestanie być różowe. Cebulę obrać, pokroić w dość drobną kostkę, dorzucić do mięsa, smażyć do zeszklenia. Pieczarki pokroić w półplasterki, posolić i dorzucić na patelnię. Paprykę wydrążyć, umyć, pokroić w małą kostkę

Simply Food
Ziemniaczana zapiekanka z kapustą, mięsem i grzybami 190

pieczarek -2 cebule -sól, pieprz, pieprz ziołowy -czosnek niedźwiedzi -olej do smażenia Kapustę gotujemy w niewielkiej ilości wody ok. 40 minut. Odcedzamy, studzimy i kroimy na drobno. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, przyprawiamy i smażymy do odparowania sosu. Zdejmujemy z patelni. Zdejmujemy osłonki z kiełbasy i razem z mielonym mięsem podsmażamy na patelni do zrumienienia. Mięso również należy doprawić do smaku. Kapustę, mięso i pieczarki mieszamy. Ziemniaki ścieramy w maszynie lub ręcznie. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym,  dodajemy czosnek niedźwiedzi. Łączymy ziemniaki z mieszanką kapusty, mięsa i pieczarek i wszystko mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej blaszki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Szaszłyki z mielonymi pulpetami 147

polecam do przygotowania na grillu, ale wychodzą pyszne również upieczone w piekarniku.  500g mięsa mielonego  1 papryka czerwona 1 papryka zielona 10 dużych pieczarek  3 cebule  czosnek 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką i ostrą, sól(...)pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy, formujemy kulki (nie mogą być zbyt duże, bo nie utrzymają się na patyku). 2. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę w plastry, każdą pieczarkę na 4 części. 3. Na patyki nakładamy kolejno: pulpety, paprykę, cebulę, pieczarki, aż do końca patyka i do wyczerpania składników. 4. Szaszłyki grillujemy lub pieczemy w piekarniku przez 25 minut

Szefowa kuchni
Muffinki z mięsa mielonego z dwoma farszami - na ciepło lub zimno 236

nadzieniem paprykowym i 6 z pieczarkowym. Ja zrobiłam muffinki z dwoma rodzajami farszu, ale równie dobrze pieczarki, paprykę i cebulę można wymieszać razem i zrobić jeden rodzaj, dodając do tego jeszcze np. kukurydzę, żeby było kolorowo.   SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki) 1 jajko (L) 3 cebule 1 duża marchew 1 ząbek czosnku miąższ(...)kromek chleba 1 papryka 15 dag małych pieczarek 2 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu 10 dag drobno startego żółtego sera  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżka masła olej i bułka tarta do wysmarowania formy 1. Cebule drobno posiekać, zeszklić na maśle, posolić i udusić do miękkości.  2. Marchewkę zetrzeć na tarce na drobnych

Kto ugości moich gości?
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 178

sosem pieczarkowym na bazie śmietany . Składniki (dla 2-3 osób): 1 polędwiczka wieprzowa (ok. 1 kg) 2 łyżki klarowanego masła oliwa z oliwek  mielony czarny pieprz sól na sos pieczarkowy: 500 g pieczarek 1 niezbyt duża cebula 1 łyżka klarowanego masła 400 ml śmietany 30 proc. mielony czarny pieprz sól Sposób przygotowania: Polędwiczkę myjemy, czyścimy z błon

W SMAK
Makaron ryżowy z pieczarkami 277

podniebienie. Makaron ryżowy jest bardzo wdzięcznym materiałem do pracy w kuchni, przyjmie każdy smak. Dziś nasyciłam go kremowym aromatem pieczarek z nutą wędzonki, która wspaniale współgra z grzybami. Słodycz daniu nadaje podduszona cebulka, a całość zaostrza szczypta świeżo mielonego pieprzu. Makaron ryżowy można zastąpić tradycyjnym pszennym makaronem. Będzie równie pysznie. Porcja na 3 osoby: - opakowanie makaronu ryżowego wstążki(...)małych pieczarek - 15 dag wędzonego boczku - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - 200 ml śmietanki kremówki - garść siekanego szczypiorku bądź biało-zielonej części pora - sól, świeżo mielony pieprz Makaron zalać w miseczce wrzątkiem, zostawić pod przykryciem na około 5 minut. Boczek pokroić w cienkie paseczki. Cebulkę z czosnkiem w drobną kostkę. Pieczarki pokroić na 2 lub 4 części

kawawszklance
Zapiekany pomidor 151

grubo mielony; Wykonanie: Pomidory umyć, ściąć górę i wydrążyć miąższ. Pieczarki, salami i szczypiorek wymieszać. Każdego pomidora faszerować najpierw kawałkiem sera, pieczarkami z salami i na końcu znów serem. Zapiekać około 15minut w 180 stopniach, 5 minut przed końcem posypać posiekanymi pistacjami. Gotowe pomidory posypać grubo mielonym kolorowym pieprzem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof

dom-agi.pl
C - Jajko w walentynkowej odsłonie + walentynkowa pizza 155

kapelusze w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i łyżkę oliwy z oliwek, wrzucamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i posiekany w plasterki czosnek. Dodajemy do smaku sól, pieprz i mieloną paprykę. Całość dusimy do momentu odparowania wody z pieczarek.Ciasto rozkładamy na dużą blachę, smarujemy ketchupem (ilość wg upodobań),następnie przekładamy na nią gorące(...)uduszone pieczarki.   Na warstwie pieczarek układamy plastry salami. Obieramy pomidory ze skórki, kroimy je w kostkę, układamy na warstwie salami wraz z podobnie pokrojoną papryką. Dodajemy świeże listki tymianku.   Ostatnią warstwę stanowi ser salami, najlepiej w wersji smakowej (paprykowo-pomidorowy, ziołowy).Pizzę wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy ją około

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Proponowane wyszukiwania