mascarpone - 11293 przepisów (strona:414/753)

Sernik jogurtowy z owocami leśnymi 148

biszkoptach Nutri Free. Lekki, mocno owocowy i naprawdę bardzo smaczny. Najbardziej zasmakował dzieciom. Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI:  700 g jogurtu greckiego 200 g śmietanki kremowej 30% 250 g serka mascarpone 100 g ksylitolu lub drobnego cukru  30 g żelatyny 1 op. biszkoptów Savoiardi Nutri free 600 g mieszanych owoców leśnych ( jeżyny, borówki, maliny, truskawki)  2 galaretki malonowe(...)Jogurt, serek i śmietanka muszą być mocno schłodzone. Galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody i odstaw do stężenia. Tortownicę ( u mnie o średnicy 26 cm) wyłóż biszkoptami. Jogurt, mascarpone i śmietankę umieść w misie miksera i zmiksuj. Dodaj cukier. Ubijaj przez kilka minut by masa zgęstniała. Żelatynę rozpuść bardzo dokładnie w 1/3 szklanki gorącej wody. Do żelatyny dodaj

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowy sernik kawowy 140

smakuje rewelacyjnie, koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: Spód: 2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki cukru 4 łyżki rozpuszczonego masła Masa serowa: 700 g twarogu na serniki  300 g serka mascarpone  1 szklanka cukru brązowego  5 jaj 300 ml kwaśnej śmietany 2 łyżki likieru kawowego 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/4 szklanki gorącej wody 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki(...)folią aluminiową i wciśnij w nią orzechowy spód. Piekarnik nagrzej do 170 stopni i podpiecz spód przez 10 minut. Masa serowa: Kawę rozpuść w gorącej wodzie, przestudź. Twaróg i mascarpone wymieszaj z cukrem, kolejno dodawaj po jajku. Następnie wmiksuj kwaśną śmietanę, mąkę ryżową i ziemniaczaną. Na koniec dodaj przestudzoną kawę i likier. Wszystko razem zmiksuj , jednak nie za długo

Kuchnia bezglutenowa
Tiramisu z jagodami 96

Bezglutenowe tiramisu z jagodami - kwintesencja lata i  poezja na talerzu...  Niebiański smak i prostota wykonania.Polecam. SKŁADNIKI: 1 op. biszkoptów Savoiardi Nutri Free (klik) 250 g serka mascarpone 500 g śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 szklanka mocnej kawy, letniej ok. 400 g jagód Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec wsyp cukier puder. Następnie dodaj serek mascarpone

Kuchnia bezglutenowa
Torcik bezowy z kremem kawowym 146

Delikatny torcik bezowy z kremem kawowym na bazie serka mascarpone z owocami leśnymi. Idealny na lato, elegancki i przepyszny. Inspiracja z bloga Moje Wypieki. SKŁADNIKI: beza: 4 białka szczypta soli 200 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem: 250 g serka mascarpone 350 g śmietanki 30% 1 łyżeczka kawy mielonej 4 łyżki

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowy sernik jeżynowy z kremem kawowym 100

Multicereale Nutrifree) 70 g masła, roztopionego Masa serowa:  ( wszystkie składniki powinny by c w temperaturze pokojowej) 700 g twarogu mielonego półtłustego lub tłustego ( użyłam Piątnica) 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii  240 g drobnego cukru 4 duże jajka  2 łyżki mieszanki do ciast Mix per dolci Nutrifree 200 g jeżyn Polewa:  300 kwaśnej(...)śmietany 18%  2 łyżki cukru pudru  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  Krem: 200 g śmietanki 30% 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka kawy mielonej Jeżyny do dekoracji Spód: Ciastka pokrusz na piasek lub wrzuć do malaksera. Dodaj masło i dokładnie wymieszaj. Dno tortownicy o średnicy ok. 22-23 cm wyłóż papierem

Kuchnia bezglutenowa
ciasto z musem malinowym 257

średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30-35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na mus malinowy: 500 g malin 250 g serka mascarpone 350 g śmietany 30% 110 g cukru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 2 galaretki malinowe 200 ml gorącej wody dodatkowo: 1 galaretka malinowa 400 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy(...)miksujemy blenderem, lub jeśli nie przepadamy za pestkami przecieramy przez sitko, odstawiamy do wystudzenia. Następnie łączymy tężejącą galaretkę z musem malinowy. Śmietankę miksujemy na sztywno, dodajemy ją do rozmiksowanego mascarpone. Dodajemy stopniowo mus połączony z galaretką mi miksujemy na małych obrotach na jednolitą masę. Całość wylewamy na wystudzony biszkopt umieszczony w tortownicy. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego zastygnięcia masy

Domowy Smak Jedzenia
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 172

cytryna Warstwa jabłkowa: 80 dag winnych jabłek 2 galaretki  agrestowe Dr.Oetker 2 łyżki cukru ½ szklanki wody Krem czekoladowy: ½ litra śmietany 30% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 25 dag serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: Mielone orzechy Mielone pistacje Polewa czekoladowa Kwiaty cukrowe Jak wykonać ? Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywną pianę, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier, mieszając, dodawać(...)połamaną gorzką czekoladę, wymieszać aż czekolada się rozpuści, włożyć do lodówki i solidnie schłodzić minimum 5 godzin lub zostawić na całą noc. Do dobrze schłodzonej masy dodać  ser mascarpone oraz puder, miksować do uzyskania gęstego kremu. Warstwa jabłkowa: Obrane jabłka pokroić w plastry, zasypać cukrem, podlać wodą i uprażyć na mus, gdy jabłka zaczną się rozpadać, zdjąć z ognia

Wanilia i Kardamon
banoffee pie - pyszny deser karmelowy na ciasteczkowym spodzie 208

pewnością przypadnie Wam do gustu. składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) 250 g herbatników 200 g masła 1 puszka masy krówkowej (ok. 500 g) 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 3 duże banany wykonanie: Ciastka  rozkruszam i rozdrabniam w malakserze. Dodaję roztopione masło i mieszam. Powstałą masą wykładam dno i boki formy na tartę(...)tortownicy, wtedy nie wyklejam brzegów, tylko dno formy). Masę krówkową wykładam na zastygnięty spód, na wierzchu układam pokrojone w grube plasterki banany. Schłodzoną śmietanę ubijam razem z serkiem mascarpone do uzyskania gęstego kremu i wykładam na ciasto. Całość dekoruję posypując wierzch przesianym przez sitko kakao

babka w formie
Zupa krem brokułowo-szpinakowa 90

Zupa krem brokułowo-szpinakowa Składniki – 4 porcje: Brokuły – 1 sztuka Szpinak – 250g Ziemniaki – 200g Marchew – 2 sztuki Woda lub wywar jarzynowy – 250-300ml Serek mascarpone – 1 łyżka Ser feta – 2-3 łyżki Ryż dziki Risana – 200g Sól, pieprz, czosnek Wykonanie: Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do nich różyczki brokułów i umyty szpinak. Całość zalać(...)wodą lub bulionem i gotować do miękkości. Następnie wszystko zmiksować i w razie potrzeby uzupełnić wodą lub wywarem. Zupę zabielić serkiem mascarpone i doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Zupę podawać z pokruszonym serem feta i dzikim ryżem

Kuchnia Bon Appetit
Mus z chałwy i jabłek z ziemią jadalną 168

chałwy i jabłek Składniki – 6 porcji: Składniki – mus chałwowy: Chałwa waniliowa – 250g Mascarpone – 250g Jajka – 5 sztuk Cukier puder – 2 łyżki Składniki – mus jabłkowy: Wersja z alkoholem: Jabłka np. szara reneta – 1 kg Sok z 1 cytryny Calvados – 100 ml Wersja bezalkoholowa: Herbata np. Smak namiętności Czas na herbatę – 200ml Jabłka – 1,5kg Składniki – ziemia jadalna: Migdały bez skóry(...)chałwowy. Na początek należy oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, do której dodać chałwę i całość wymieszać. Do chałwy i żółtek dodać serek mascarpone i delikatnie, powoli wszystko połączyć. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodawać ją małymi porcjami do masy z chałwy i delikatnie, powoli mieszać. Gdy mus będzie już gotowy można

Kuchnia Bon Appetit
Ptysie z kremem budyniowym 108

budyniowym Składniki – ptysie: Mąka – 1 szklanka Jajka – 4 sztuki Masło – ½ kostki Woda – 1 szklanka Składniki – krem: Mleko – 700 ml Wanilia – 2 laski Masło – 1 łyżka Mąka ziemniaczana – 4 łyżki Mascarpone – 250g Cukier – ½ szklanki (cukier można zastąpić ksylitolem) Wykonanie – ptysie: W garnku roztopić masło, a następnie dodać do niego wodę. Do garnka wsypać mąkę i bardzo energicznie całość mieszać, aż masa(...)cukrem, masłem i nasionami laski wanilii. W reszcie zimnego mleka rozpuścić mąkę ziemniaczaną i dodać do gotującego się mleka cały czas mieszając. Gdy masa przestygnie, wymieszać ją z serkiem mascarpone. Ptysie przekroić na pół, posmarować kremem i posypać cukrem pudrem (ewentualnie

Kuchnia Bon Appetit
Krem chałwowy a’la tiramisu z owocami 121

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Krem chałwowy a’la tiramisu z owocami Składniki – krem: Śmietana kremówka 30% - 600 ml Chałwa waniliowa – 300g Chałwa kakaowa – 300g Ser mascarpone – 500g Dodatkowo: Espresso – 1 filiżanka Podłużne biszkopty Owoce – maliny, borówki Wykonanie: Śmietanę kremówkę zagotować, a następnie zdjąć z ognia i dodać do niej pokrojoną w kostkę chałwę. Pozostawić(...)godziny, mieszając od czasu do czasu. Następnie chałwę zmiksować ze śmietanką i wstawić do lodówki na całą noc (8h). Po tym czasie krem wymieszać z mascarpone. W naczyniu układać warstwami krem – namoczone w kawie biszkopty – krem. Deser udekorować świeżymi owocami

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto marchewkowe z masą na bazie masła orzechowego 163

szklanki cukru brązowego -> ¾ szklanki oleju -> ½ szklanki maślanki -> 3 jajka -> 2 szklanki startej marchewki -> ½ szklanki rodzynek -> Kilka kropli ekstraktu waniliowego Masa: -> 400g serka mascarpone ->1 szklanka masła orzechowego ( 1.5 w zależności od gęstości) -> ½ szklanki cukru pudru -> Szczypta soli -> Ekstrakt waniliowy Wykonanie: Nastawiamy piekarnik na 180C.   W tym czasie(...)niższe placki i piec 25-30 minut), najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest gotowe. Podczas pieczenia należy przygotować krem. W tym celu potrzebujemy wysokiego, do którego przekładamy serek mascarpone oraz masło orzechowe. Wszystko mixujemy do czasu uzyskania jednolitej masy, stopniowo dodając cukier i ekstrakt waniliowy wraz z jogurtem greckim, ilość musimy dostosować do konsystencji kremu. Ostudzone ciasto kroimy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Muffinki z gorzką czekoladą i owocami sezonowymi 202

jajka, pół szklanki maślanki, 150 g cukru trzcinowego, 140 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, 100 g malin dodatkowo: 250 g mascarpone, 250 g śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru pudru, świeże owoce - czerwone porzeczki, maliny, 50 g gorzkiej czekolady Maliny i porzeczki umyj i osusz. W małym garnuszku lub w mikrofalówce rozpuść(...)każdą muffinkę i posyp kawałkami czekolady. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 17 minut. Upieczone muffinki wystudź na kratce, a następnie udekoruj kremem. Mascarpone, śmietankę kremówkę i cukier puder umieść w pojemniku blendera i zmiksuj do uzyskania gęstego kremu. Krem przełóż do rękawa cukierniczego z dekoracyjną końcówką i nakładaj go na muffinki. Wierzch muffinek

Plate of Joy
Kinder country batonik bez pieczenia 217

internetu i bierze udział w akcji  Ciasto na niedzielę . Wspólnie ze mną ciasto przygotowały:  Szóste niebo ,  Angelika  i .... Składniki: 400 ml kremówki 250 g mascarpone 250 g herbatników 2 czekolady białe 2 czekolady mleczne 4 szklanki płatków Nestle Kangus Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. 200 ml kremówki ubić na sztywno, stopniowo dodawać mascarpone, zmiksować

Ewusiowe Smaki

Proponowane wyszukiwania