Szukałam przepisu na ciasto marchewkowe, ale innego niż nam ze swoich muffinek. Chciałam by było bardzo wilgotne i trochę udawało tort. Tak trafiłam na przepis w Magazynie Kuchennym , który sprawdził się genialnie. Składniki: 4 jajka 250g cukru trzcinowego 1 szklanka oleju 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki żytniej 2,5 szklanki drobno startej marchewki 200g rozdrobionych bakalii (orzechy włoskie
Gotowanie i blogowaniewypieków. Ponieważ cukier był wówczas bardzo drogi, do słodzenia wypieków używano właśnie marchwi, w której zawartość cukru jest o wiele większa, niż w innych warzywach. Renesans ciasta marchewkowego nastąpił w połowie XX wieku, w Wielkiej Brytanii na skutek racjonowania żywności w czasie II Wojny Światowej. Fala emigracji przeniosła ten popularny deser na teren USA. Jako niezwykle smaczne i tanie ciasto
Jacob TastesTrudno zdobyć mi się na coś wybitnie twórczego. Muffiny nie po raz pierwszy goszczą na naszym blogu. Upodobałem je sobie szczególnie i tym razem przedstawiam ich czerwoną, marchewkową odmianę 40 min 6 szt składniki: 3/4 szklanki mąki 2 duże marchewki 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki cynamonu 3 łyżki cukru 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko wykonanie: Wszystkie
Ania i Marcin gotująNiewątpliwie dzieci uwielbiają muffinki i czekoladowe drażetki, ale myślę że i dorośli polubią ten przepis - muffinki marchewkowe z M&M's :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldNiewątpliwie dzieci uwielbiają muffinki i czekoladowe drażetki, ale myślę że i dorośli polubią ten przepis - muffinki marchewkowe z M&M's :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldmamy już grudzień!...Od dziś na blogu będzie świątecznie :-) Pierwszą słodką propozycją będzie wilgotne ciasto marchewkowe. Jest to bardzo prosty i smaczny przepis (w sumie całoroczny). Dodając do niego bakalie i przyprawy korzenne, może stać się naszym świątecznym "piernikiem" :-) Czytaj więcej
Ana Mari's worldProsty ,łatwy i szybki przepis na smaczne ciasto marchewkowe. Robiłam już różne jego wersje ale to mi smakuje najlepiej. Można zrobić do niego masę z serka czy bitej śmietany ale to z pewnością podniesie jego kaloryczność :) Składniki : - 350 g marchewki startej na średnich oczkach - 200 g brązowego cukru ,warto dać ciemny bo dodaje karmelowego smaku :) - 40 g mąki kokosowej ( ewentualnie
Wypieki RenePrzepisów na ciasto marchewkowe jest pewnie tyle, że trudno byłoby zliczyć. Mam jednak dla Was takie, które bez obaw można zaliczyć do najprostszych i najszybszych. Wystarczy mieć malakser lub blender tzw. kielichowy, to znaczy z pojemnikiem. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie chwilę, więc zanim je zaczniecie robić, włączcie piekarnik, żeby zdążył się odpowiednio nagrzać. Pomysł na to ciasto widziałam w jednym
Codzienna kuchnia niecodziennaMiałem zamiar ugotować jarzynową. Na zamiarze się skończyło, bo szybki przegląd lodówki unaocznił skandaliczny brak warzyw. Po zupie pozostał pomysł, ale narodziła się idea nowa, której zwieńczeniem jest pietruszkowo-marchewkowe ciasto. Taki mix,… Czytaj dalej
Mam To Na Widelcuformy posmarowanej olejem i posypaną bułka tarta. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeni polać lukrem albo czekoladą. Można dodać orzechy. Pyszne ciasto marchewkowe wilgotne
magiczna kuchnia Kasideszczowy jesienny dzień? Pyszne, aromatyczne ciasto, oczywiście z tym, co o tej porze roku najsmaczniejsze - gruszkami. Udało mi się kupić naprawdę dorodne i bardzo soczyste okazy. Samo ciasto orzechowo marchewkowe jest miłą odmianą od tradycyjnych biszkoptów. Delikatny budyń gruszkowy przykryłam masą serowo śmietanową, a żeby było ciekawiej zamiast zwykłego sera dodałam almette jabłko-gruszka i okazało się, że to połączenie
Cynamonowe szczęścieorzeźwienia a także świeżych i bogatych smaków. Sałatka z czereśnią i brzoskwinią znakomicie Was orzeźwi, doda energii i z łatwością zastąpi śniadanie czy kolację. Do sałatki użyjemy ciepły sos marchewkowy z nutą imbiru i cytryny :) ZAPRASZAM :) Dla 1osoby Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 brzoskwinia Garść czereśni 1 mała marchewka małe kawałeczki imbiru suszonego lub świeżego cynamon Garść mixu sałat
Kuchnia PROzdrowotnaOstatnio piekłam ciasto marchewkowe. Dziś czas na eksperyment z miksem marchewki i buraków :) Całkiem niezłe to ciasto ! :) Składniki: 4 jajka 3/4 szklanka cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 op. cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli kilka kropli olejku migdałowego do ciast 1 szklanka oleju słonecznikowego 4 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka suszonego
Jemy PijemyOstatnio cały czas chodziło za mną ciasto marchewkowe a że przy okazji pojawił się konkurs więc postanowiłam połączyć to razem – upiec fajne babeczki i wziąć udział w konkursie. Przepis pochodzi ze strony www.slodkiefantazje.pl . Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżeczka
Kuchenne WariacjeDzisiaj zapraszamy na aromatyczne ciasto marchewkowe z dodatkiem orzechów Składniki: - 270 g mąki - 160 g cukru trzcinowego - 1/2 szklanki oleju - 4 jajka - 270 g startej marchewki - 100 g orzechów włoskich - szczypta soli - 2 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki: - 1 jajko - 5 łyżek cukru pudru - 3 łyżki kakao
Kuchenne Wariacje