marchewkowe - 3019 przepisów (strona:52/202)

Rolada marchewkowa z serkiem i kiełbasą 292

Marchewkowa rolada idealnie będzie prezentowała się na świątecznym stole. Nie używamy do jej przygotowania mąki - zatem jest to wypiek bezglutenowy, bez zapychaczy. Doskonałe nadzienie z najlepszego pod słońcem twarożku ze świeżym koperkiem. Potrzebujemy: 500 g obranej marchewki 4 jaja 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Nadzienie: 300 g twarożku kanapkowo - sernikowego Mój ulubiony 150 g kiełbasy(...)pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu zawijamy roladę w ściereczkę, aby nadać jej kształt. Czekamy do momentu aż rolada się wystudzi. Wystudzone ciasto marchewkowe rozwijamy, smarujemy twarożkiem, układamy na nim plasterki kiełbasy i zwijamy dłuższym bokiem dość ściśle. Odstawiamy do lodówki zawinięte w papier na którym się piekła. Podajemy na łożu z sałaty. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Marchewkowe ciasto wielkanocne - bezglutenowe 171

Ciasto marchewkowe jest pyszne, zdrowe  i idealnie wpisuje się w trend wypieków bezglutenowych, ponieważ mąkę w dzisiejszym cieście zastąpiły mielone migdały. Ciasto aromatyzowane skórką z cytryny smakuje wspaniale i jest cudownie wilgotne. Daje miłe poczucie rozgrzeszenia z jedzenia słodyczy, bo przecież marchewka to zdrowe warzywo. Kilka marcepanowych dekoracyjnych marchewek sprawi, że ciasto będzie stanowić prawdziwą ozdobę wielkanocnego stołu. Dodatkowo(...)wymieszać z ubitymi żółtkami i suchymi składnikami. Na koniec wmieszać ubitą pianę z białek foremkę o średnicy 22-26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, bok wysmarować masłem. Wylać masę marchewkową, wyrównać szpatułką  piec 45 minut w 180`C studzić na kratce przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i ozdobić marcepanowymi marchewkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Akcja-dekoracja, czyli biżuteryjne babeczki 152

tego, żeby zaprosić do kuchni dzieci. Żeby spędzić z nimi czas w twórczy sposób. Ozdabiając muffinki w zwariowany sposób. Jeśli zależy nam na zdrowszej wersji smakołyków, to zróbmy babeczki marchewkowe. Dobre na święta Wielkanocy, na deser, na dobry początek dnia do kawy. Muffinka w wersji bardziej dietetycznej Babeczka nie jest wskazana osobom, które są na rygorystycznej diecie. Ale jeśli(...)prostu dbamy o zachowanie linii i chcemy trochę obniżyć kaloryczność muffinek, to zrezygnujmy z serka mascarpone. Jest on bardzo kaloryczny (ok. 400KCL/100G), w tym aż 40% stanowią tłuszcze. Marchewkowe babeczki z serkiem mascarpone Składniki (na 12 muffinek): 2/3 szklanki mąki pszennej (110 g) niecałe pół szklanki cukru (80 g-100 g) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

KulinarneImpresje.pl
Serca marchewkowo łososiowe 171

serce. W sumie mamy trzy warstwy ciasta. Układam na blaszce wysmarowanej i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 20 minut aż się zrumienią ale nie spalą. Krem marchewkowy: Marchew obieram, dwie sztuki kroję na kawałki i gotuję do miękkości w wodzie. Odcedzam wodę, dodaję połowę śmietanyi miksuję blenderem, dodaję sól, pieprz. Żelatynę namaczam w w łyżce zimnej wody(...)stężenia. Nakładam krem na podpieczone serca zimne. Krem łososiowy: Kawałek łososia odkładam do dekoracji. Resztę ryby miksuję blenderem z drugą połową śmietany, doprawiam pieprzem. Krem wyciskam na krem marchewkowy. Dekoruję łososiem, sercami wyciętymi z marchewki, natką, pieprzem. Z drugiej marchewki za pomocą nożyka do jarzyn wycinam cienkie paski. Wkładam je do gorącej wody na 10 minut aż lekko zmiękną. Układam

wesoła kuchnia
Racuchy marchewkowe 180

Pomysł na racuchy marchewkowe powstał gdy jakiś czas temu moje dzieci oprotestowały zjadanie warzyw, zwłaszcza korzeniowych. Marchewka, pietruszka, seler to teraz wrogowie numer jeden, a ich widoczna obecność w jakimkolwiek daniu sprawia, że staje się ono niejadalne. Cóż zrobić, nie idzie groźbą ani prośbą, trzeba więc sposobem Oto początek cyklu „sposób na niejadka” Dziś przemycamy marchewkę…. Składniki(...)zimno. I łatwo zabrać ze sobą np do szkoły! Jeśli i wy macie swoje pomysły na „ukrywanie” marchewki podzielcie się w komentarzach. Smacznego!   The post Racuchy marchewkowe appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Ciasto marchewkowo-jabłkowe 277

stylizacji zdjęć. Wychodzę z założenia, że lepiej robić coś z potrzeby serca, niż tylko po to, żeby było zrobione. Z potrzeby serca powstał ten wpis i przepis na ciasto marchewkowo-jabłkowe. Po tej dosyć długiej nieobecności chciałam zacząć od wpisu na coś prostego. Takiego dziewiczego, a jednocześnie swojskiego i jakby dobrze znanego. To tak jakbym zaprosiła Was do siebie(...)domu po powrocie z dłuższego wyjazdu. Na pogaduchy przy kawie lub herbacie i kawałku domowego ciasta. W sumie nic bardziej mylnego! Zapraszamy Was oboje z Pawłem na ciasto marchewkowo-jabłkowe. I witamy się serdecznie :) Cześć! SKŁADNIKI: Na formę o średnicy około 23 cm (8 - 10 porcji). Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g drobnego cukru do wypieków 2 płaskie łyżeczki

W kuchni Katie
Marchewkowe muffinki 144

Łatwe w przygotowaniu pachnące cynamonem i skórką pomarańczową marchewkowe babeczki to fajny pomysł na przygotowanie muffinek w odsłonie z nowymi smakami. Składniki: 130g masła 250g mąki pszennej 150g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżeczki cynamonu 200g marchewki (waga po obraniu) Lukier: 100g cukru pudru 1 łyżka wody 2 łyżki soku(...)rozpuścić w rondelku. 3.  Jajka lekko ubić mikserem na puch, dodać rozpuszczone masło, marchew i dokładnie wymieszać. Następnie dodać suche składniki i wszystko wymieszać szpatułką. 4.  Ciasto marchewkowe przełożyć do formy mufinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami na wysokość 3/4 foremki. 5.  Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 30-35 minut. 6.  Lukier Cukier puder

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto marchewkowe bez mąki 132

Ciasto marchewkowe, ale bez mąki. Niemożliwe? Udowodnię Wam, że wszystko jest możliwe, w dodatku smaczne i zdrowe! Na śniadanie przygotowałam taki właśnie wypiek, którym zajadałam się do samego wieczora. Głównym składnikiem, zastępującym mąkę, są płatki owsiane. Wilgotne, zdrowe, bez sztucznych dodatków ciasto, posmakuje każdemu, zwłaszcza jeśli dodam, że jest fit, a marchewką i usprawniającym przemianę materii cynamonem. Uwielbiam takie poranki(...)Ciasto marchewkowe bez mąki Składniki: średnia marchewka 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1/3 łyżeczki cynamonu około 2 łyżeczek miodu cukier puder do posypania Przygotowanie: Marchew obieramy ze skóry. Ścieramy na tarce na dużych oczkach. W jednej misce mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Dodajemy startą marchew. Starannie mieszamy

Moja smaczna kuchnia
Omlet marchewkowy 181

Delikatny, wilgotny z mnóstwem owoców, ulubionym syropem klonowym, omlet marchewkowy. Polecam taki smakołyk na śniadanie i energia na całe przedpołudnie zapewniona. Robi się go szybko, warunkiem jest jednak nieprzywierająca patelnia, inaczej może się rozwalić. No to co? zmykamy do kuchni? Omlet marchewkowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kanapa – Polska-Ukraina - łączy nas kuchnia 146

zharmonizowane. To będzie na pewno jeden z hitów tej restauracji. Na oczyszczenie kubków smakowych bardzo dobry, intensywny w smaku sorbet z rokitnika. Pasztet z wątróbki kaczej i kurzej z marchewkowym musem i brioszą. Podany w zamkniętej puszcze z etykietą z logo restauracji. Pasztet idealnie delikatny, kremowy, ale nie mdły. Nuty warzywno-marchewkowe nadały mu lekko słodkawy smak. W parze

królestwo garów
Pyszne smoothie 'Ciasto Marchewkowe' 205

brzegi przyda się coś lekkiego, pysznego i sycącego zarazem. Hmmm...przynajmniej mi ale dzielę się z Wami, bo może ktoś też potrzebuje małej delikatności dla wnętrza ;) Smoothie o smaku marchewkowego ciasta to jest to, czym tygryski absolutnie nie gardzą! Pyszne, lekko słodkie, z rozgrzewającym posmakiem imbiru i kardamonu w cynamonowych obięciach...a w podstawie marchew z bananem. Pycha! Szybkie, proste(...)wiem...i taaaaakie dobre, że szkoda byłoby nie zmiksować porcji tego smoothie dla siebie ;) Zatem szklanki w dłoń i niech nam się wiedzie w nowym roku! Smoothie 'Ciasto Marchewkowe' Potrzebujesz: 1 surową marchewkę 1 banan  6 orzechów włoskich 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 250ml mleka Sposób przyrządzenia: 1. Marchewkę dobrze wyszoruj, pokrój

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Cytrynowe ciasto z cukinią 132

Moje ulubione ciasto marchewkowe może czuć się zagrożone, bo na horyzoncie pojawił się godny warzywny konkurent. Aromatyczne, delikatne, bardzo wilgotne ciasto z cukinią, które w duecie z białą czekoladą kładzie na łopatki. O tym, że jest błyskawiczne i dziecinnie proste chyba już nie muszę pisać. Koniecznie zajrzyjcie do warzywnika i wypróbujcie przepis. Jeżeli lubicie ciasta z użyciem warzyw, zapraszam również(...)MOCNO ORZECHOWE CIASTO MARCHEWKOWE Składniki (forma 12 cm x 31 cm): Ciasto: Ważne: wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. 1 szklanka młodej cukinii startej na grubych oczkach 2 szklanki (300 g) mąki 1 szklanka (200 g) drobnego cukru do wypieków 2 łyżki (25 g) cukru waniliowego 0,5 szklanki (125 ml) oleju 2 duże jajka 1 łyżeczka (4 g) proszku

Fitsweet.me
Ciasto marchewkowe 160

Zasadniczo odpowiedź zawsze jest ta sama. Właściwie to mogą być dwie: albo "umiem" , albo "mogę się nauczyć" . I właśnie ostatnio wypaliła: A umiesz zrobić ciasto marchewkowe? No kto by nie umiał... A nie, wiem kto by nie umiał. Ania ;) Pomyślałem więc, że skoro ma na nie taką ochotę to zrobimy je razem. Lubię wspólnie spędzać czas(...)kuchni. Ale chciałem żeby nie było to zwykłe ciasto marchewkowe jakich setki widziałem, chciałem trochę inne. Wymyśliliśmy więc wspólnie, że będzie ono w środku przekładane kremem miodowym. Wyszło doskonale, trochę smakujące jak piernik. Jedliśmy je kilka dni, a każdego kolejnego dnia smakowało coraz lepiej. Jakby dojrzewało. Zresztą jak piernik, im starszy, tym lepszy. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Marchewka imbirowa z klopsikami 148

Takie proste danie, takie niepozorne, a takie dobre:) Do zrobienia „makaronu” marchewkowego wykorzystałam dwa rodzaje marchewek – pomarańczową i czarną. Jeśli pomyśleliście, że ta czarna/fioletowa to sztucznie zmodyfikowana marchew pomarańczowa, to już spieszę z informacją, że jest zupełnie odwrotnie:) to czarna odmiana jest tą najstarszą i to ona została wyparta, przez powstałą na jej bazie marchewkę pomarańczową. Jaki(...)jednak nie był jej kolor, marchewkę warto jeść, bo jest bardzo zdrowa (szczególnie ta fioletowa). Przygotowanie takiego marchewkowego „makaronu” jest bardzo proste, o ile posiadacie specjalny przyrząd tzw obieraczkę do julienne. Ja zakupiłam ją trochę przypadkiem, ale już wiem, że zaprzyjaźnimy się na dłużej, bo taka marchew bardzo nam posmakowała. Pysznie chrupiąca, o wyczuwalnym imbirowym smaku, podana razem

Smaki Na Talerzu
Babka marchewkowo - orzechowa 299

Babka marchewkowo - - orzechowa A może raczej orzechowo - marchewkowa?  Nazwa nie ważna, najważniejszy smak - który wzbogacony o kardamon i cynamon, sprawia, że już sam zapach przyciąga, by pokusić się o kawałeczek. Mojemu bratu tak ta babeczka smakowała, że aż pochwalił mnie, że jest przepyszna, a nie często zdarzają mu się takie komplementy. Składniki: 2 szklanki mąki 4 jajka

My sweet a life

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję