Zapraszam dziś na przepis sprzed lat , z zapisków mojej mamy - na babkę marchewkową najlepszą . Najlepszą dlatego, że babka pozostaje mięciutka i wilgotna nawet na drugi dzień , cudownie pachnąca cynamonem i piernikiem , cudo na talerzu do kawusi lub herbatki . Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta
Kawa z mlekiemZapraszam dziś na przepis sprzed lat , z zapisków mojej mamy - na babkę marchewkową najlepszą . Najlepszą dlatego, że babka pozostaje mięciutka i wilgotna nawet na drugi dzień , cudownie pachnąca cynamonem i piernikiem , cudo na talerzu do kawusi lub herbatki . Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta
Kawa z mlekiemPrzepis na wilgotne, aromatyczne, miękkie i soczyste ciasto marchewkowe. Składniki 2 szkl. mąki 1 szkl. oleju 4 jajka 3 szkl. drobno utartej marchewki 1 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli dodatki wg własnego uznania: bakalie, orzechy, rodzynki, płatki migdała, kawałki czekolady Przygotowanie Jajka ucieram z cukrem mikserem. Następnie porcjami dodaje(...)koniec dodaje marchewkę i swoje ulubione dodatki. Pieczemy ok. 45-55 min 150-170 stopni. Posypujemy po wierzchu cukrem pudrem i gotowe. Autor przepisu: Justyna Artykuł Proste ciasto marchewkowe pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisymnóstwo wartościowych składników, to jeszcze można go przygotować stosunkowo łatwo. Dlatego dzisiaj to pieczony łosoś króluje na moim stole – zapiekany w maśle, czosnku i rozmarynie, podawany z puree marchewkowym i ogórkiem… Mmm, pycha! A dzięki pewnym trikom ryba wyjdzie nie tylko soczysta, ale i chrupiąca… Łosoś, pomimo tego, że jest bardziej kaloryczny niż inne ryby, jest bogaty(...)u0105, pieprzem, dodaj czosnek i opcjonalnie rozmaryn. \n","Zblenduj wszystko na g\u0142adk\u0105 ca\u0142o\u015b\u0107. \n"]} Pieczony łosoś z rozmarynem, masłem i czosnkiem podawany z purée marchewkowym i ogórkiem Artykuł Pieczony łosoś z rozmarynem podawany z purée z marchwi pochodzi z serwisu A to pestka
A to pestkaPyszna, łatwa do zrobienia i tania babka. Jeśli lubicie ciasto marchewkowe to ta babka również bardzo Wam posmakuje. Idealna na Wielkanoc , ale smakować będzie o każdej porze roku i bez okazji. Wspaniały dodatek do kawy lub herbaty. SKŁADNIKI: 300 g marchewki 400 g maki pszennej szczypta soli 150 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka sody
Pani M - kuchnia smakowitaDługo szukałam ciasta marchewkowego, które mnie zachwyci. Od lat robiłam ciasto marchewkowo-orzechowe , które prawie nie zawiera mąki, ale chciałam spróbować czegoś bardziej tradycyjnego. Niedawno testując różne opcje znalazłam ten przepis (z Kuchni Lidla), który jest dokładnie tym, czego szukałam - wilgotne, ale niezbyt ciężke, lekko puszyste, z chrupiącymi orzechami włoskimi. Zmniejszyłam ilość cukru, szklanka na tę ilość w zupełności wystarczy
Kulinarne InspiracjeKolejna szybka i smaczna propozycja na doskonały deser do kawy. Ciasto marchewkowe jest soczyste, puszyste i pełne aromatu. Składniki 2 jajka 200g mąki 170g cukru pudru albo 100g cukru i 3 łyżki miodu 150ml oleju 200g marchwi startej na drobnych oczkach 60g drobno pokrojonych orzechów, u mnie włoskie migdały i laskowe 50g wiórków kokosowych pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)wymieszać do połączenia składników. Składniki na masę zmiksować i wyłożyć na schłodzone ciasto. Piec w 150 stopniach około 45 minut do suchego patyczka. Autor przepisu: Anna Pawlik Artykuł Ciasto marchewkowe pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyCiasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto z marchewką i majonezem. Ciasto jest wilgotne, aromatyczne, kremowe, wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą. Do tego ciasto wygląda apetycznie i jest proste w przygotowaniu. W przepisie wykorzystałam wysokiej jakości Majonez Kielecki, z naszej współpracy powstał ten wspaniały przepis. Przy kremie należy pamiętać, aby dać śmietanę(...)wtedy krem jest stabilniejszy i nie musimy używać żelatyny. Polecam! Zapraszam na FILM . Ciasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym Składniki: Ciasto – składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 220g cukru 200g Majonezu Kieleckiego 270g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g kakao bez cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki
Mała Cukierenkaskładników wyciskamy sok i pijemy na zdrowie. Nie wyrzucajcie pulpy! Pulpę po soku można wykorzystać. Pulpę z warzyw można dodać do innych składników i przygotować zupę krem. Z pulpy marchewkowej można przygotować pyszne marchewkowe babeczki lub ciasto. Z innych pozostałości po soku można zrobić np. szybkie placuszki. The post Zdrowie w szklance – 4 pomysły na świeżo wyciskany
Słodkie okruszkiNowy Rok witam pyszną roladą marchewkową z kremem śmietankowym. W tym przepisie odpada ścieranie marchewki na tarce i odciskanie soku, po prostu wykorzystałam pulpę marchewkową z przygotowania porannej porcji soku. Odkąd zakupiłam wyciskarkę wolnoobrotową mam ciągły dylemat co począć z pozostałą pulpą po wyciskaniu soku? Nie mam kompostu w ogrodzie, także w całości jej nigdy nie zagospodaruję, ale mogę chociaż
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam! P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Kilka dni przed wykonaniem tortu możemy zrobić dekoracje z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. 1 dzień: Pieczemy ciasto marchewkowe, biszkopt cynamonowy i orange curd. 2 dzień: Robimy krem Speculoos i krem pomarańczowy, a następnie składamy tort (przekładamy ciasto i biszkopt kremem). 3 dzień: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym(...)warto się śpieszyć! Obserwuj ‘SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Ilość porcji: 17-18 Skorzystaj z przelicznika foremek Składniki na 1 blat ciasta marchewkowego o śr 20 cm i wysokości 2 cm: 2 jajka, rozm ‘L’ 60 ml oleju rzepakowego 70 g drobnego cukru trzcinowego skórka starta z 3/4 […] Artykuł TORT
Słodki Pomysłtylko od święta i na święta – tort czekoladowo-marcepanowy sprawdzi się w każdej sytuacji To przepis dla prawdziwych miłośników czekolady i marcepana. Bazą dla tortu jest ciasto marchewkowe, które świetnie komponuje z resztą dodatków. Ciasto i marcepana przygotowałam dzień wcześniej. Składniki na ciasto: 2 szklanki tartej marchewki (2 duże marchewki) 4 jajka ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 ½ szklanki(...)Teraz mogę złożyć tort. Marcepana dzielę na pół i każdą połówkę rozwałkowuję na blat o średnicy 20 cm. Marcepan może się lepić, należy podsypać go wtedy cukrem pudrem. Ciasto marchewkowe kroję na trzy blaty. Pierwszy blat nasączam 1/3 wody z cytryną, smaruję połową dżemu, na to kładę jeden blat z marcepana i wykładam 1/3 porcji kremu czekoladowego. Krem przykrywam drugim
Słodki sentymentŁatwe w przygotowaniu ciasto marchewkowe, smaczne wilgotne z kremem z serka philadelfia, to kolejne ciasto z nietypowym dodatkiem takim jak ciasto z burakiem SKŁADNIKI Ciasto 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia szklanka oleju 2 szklanki startej marchewki ½ łyżeczki cynamonu Krem 80 gramów miękkiego masła serek philadelfia 1/2 szklanki cukru pudru Sposób
RAROSSAwdzięczny. Pulchne rodzynki sprawiają, że nie możemy się jej oprzeć. Sałatka z marchewki jest aromatyczna i dodaje świeżego smaku daniu głównemu . Sałatka która przygotujemy w kilka minut. Sałatką marchewkowa , którą możemy się zajadać każdego dnia! Marchewka ma szerokie zastosowanie w kuchni jest znana na całym świecie. Marchewka posiada właściwości lecznicze i kosmetyczne. Korzeń marchewki posiada właściwości przeciwpasożytnicze i przeciwcukrzycowe, obniża(...)stanie się nieodłącznym dodatkiem do obiadu każdego dnia. Sałatka z marchewką , rodzynkami i orzechami pekan jest pełna smaku i cudownej konsystencji, delikatnie chrupiąca. Ta sałatka stanie się ulubiona sałatką marchewkową . Sałatka z marchewki idealnie pasuje do kurczaka i indyka . Sałatkę możemy wykonać z wyprzedzeniem wtedy smaki cudownie połączą się ze sobą i całość będzie smakowała doskonale. SURÓWKA Z MARCHEWKI, RODZYNEK
Zdrowy Styl JoannyLubicie soki marchewkowe?? Po jakie smaki najczęściej sięgacie? Moim faworytem jest oczywiście sok marchewkowy :) A dziś kilka słów o Jakości i Tradycji z sokami Cymes. W poszukiwaniu produktów autentycznych i bezpiecznych, warto wybrać te opatrzone znakiem „Jakość Tradycja” . Znak ten, stworzony z myślą o ochronie dziedzictwa kulinarnego Polski, daje pewność, że producent wykorzystał do wytworzenia produktu surowce, których pochodzenie jest
Niezły Młynek