marchewkowe - 3019 przepisów (strona:143/202)

Ósmy cud świata-rosół. 118

2.Po zagotowaniu zebrać szumowiny 3.Gotować godzinę. 4. Dodać posiekane warzywa (lub nie...przecież jesteśmy studentami! ale poleca się je pokroić w trakcie oglądania serialu, picia wina lub soczku marchewkowego w ramach akcji: nie damy Ci wina,musisz wyzdrowieć!) 5.Dodać liście laurowe i ziele angielskie,sól,pieprz. Autorka bloga poleca pieprz cytrynowy (kiedyś nie mieliśmy pieprzu normalnego w mieszkaniu

Fiolka w kuchni
Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą i pistacjami 96

Lubię grube podręczniki. Są idealnymi podstawkami pod kubek kawy gdy chcesz ją trzymać w łóżku.(podkładki są zdecydowanie przereklamowane). Ciasto marchewkowe też lubię. Ciężkie,mokre,klejące się do palców. Wypełnione jabłkami,ananasem,pistacjami i czekoladą. Szczególnie jedzone wspólnie o godzinie w jakiej normalni ludzie w niedzielę jeszcze smacznie śpią. Składniki (baza) Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Fiolka w kuchni
Ciasto marchewkowe z orzechami 136

Ostatnio na dworze szaro, buro i ponuro... chyba idzie jesień ;) A wraz z nią naszła mnie ochota na ciasto marchewkowe, które kojarzy mi się z jesienią :) Lubię takie ciasta do kubka gorącej herbaty na rozgrzanie ;) Składniki: 2 szklanki startej marchewki, 3 jajka, 1 i 1/4 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju, 3/4 szklanki cukru brzozowego (ksylitol) Naturalnie Zdrowe , 1/2 szklanki startych

Aga w kuchni
Chleb z dynią na zakwasie 144

przez ok. 1 godzinę i 3 kwadranse. Kroić po schłodzeniu chleba. UWAGA! Chleb nie nadaje się do przechowywania dłużej niż 3 dni ze względu na swoją wilgotność. ------------ Podobne: Chleb marchewkowy na zakwasie Chleb orkiszowy na zakwasie Chleb drożdżowy z dynią i chili

Weekendy w domu i ogrodzie
Lekka pasta kanapkowa z nutą marchewkową - szybko, smacznie i light 120

czasem wystarczy chwila by coś urozmaicić. Poza owsiankami lub owocowymi pucharkami, na moim stole często goszczą różnego rodzaju domowe pasty. Dziś zapraszam Was na lekką pastę kanapkową z marchewkową nutą. Spróbujcie. Szybko, smacznie i w wersji light. Idealna do małych, chrupiących sucharków lub do ulubionego zdrowego pieczywa. Składniki: 3 jajka 70 g naturalnego serka homogenizowanego 0% tłuszczu 1 łyżka

Słodkie okruszki
Muffinki razowe z orzechami i marchewką (bez pszenicy, bez cukru) 130

Było ciasto marchewkowe, teraz pora na muffinki. Są rewelacyjne, słodziutkie choć nie zawierajaą cukru. Są sycące i zawierają mnóstwo cennych składników odżywczych, tak więc spokojnie mozna je zjeść na drugie śniadanie. Przy ich przygotowaniu postanowiłam dać stewii drugą szansę (bo stewia mi za bardzo nie smakuje) i dodałam trochę do ciasta. Nie odważyłam się posłodzić samą stewią - boję sie gorzkiego

pyszne zdrowości
Zupa krem z kalafiora 142

blender i mamy pyszną zupę krem z kalafiora. Dodatek serowych klusek wzbogaca jej smak całkowicie. Polecam też inne kremowe zupy: – z zielonego groszku – ze świeżych pomidorów – marchewkowa – z pieczonych pomidorów – z rukoli – z kukurydzy – krem grzybowy – dyniowa z serem – z dyni i warzyw z rozmarynem – z dyni, boczkiem i szałwią

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kopytka dyniowe z bakaliami- na słodko 153

które zostały podsmażone na klarowanym maśle i polane miodowo-orzechowym dressingiem (podobnym jak w  sałatce ze szparagami i bobem ). Jeżeli więc został Wam nadmiar kopytek (czy to dyniowych , marchewkowych  albo tradycyjnych), to polecam wypróbować ten ciekawy przepis- n a słodką kolację idealny! :) * kopytka- 300 g * masło klarowane- 3 łyżki * miód- 1 płaska łyżka * sok z cytryny- 1 łyżka

Kraina Miodem Płynąca
Kopytka dyniowe okraszone cebulką na winie 161

kopytkach marchewkowych , wraz z jesienią przyszła pora na słoneczne kopytka dyniowe, które są  jednym z moich ulubionych i obowiązkowych obiadów w sezonie jesiennym. Te wyśmienite kluski przygotowywane są z dyni surowej zmiksowanej na puree, z dodatkiem ugotowanych ziemniaków, a na koniec okraszone fantastyczną cebulką duszoną w słodkim winie. Akurat tym kopytkom nadałam kształt kółeczek poprzez wycięcie ich kieliszkiem

Kraina Miodem Płynąca
Marchewkowe batony z bakaliami czyli idealny lunch kids do szkoły 103

się to zmieni. To cudowne warzywo nadaje się zarówno do wytrawnych, jak i słodkich dań. Jej smak świetnie podkreślają takie przyprawy jak cynamon, gałka muszkatołowa czy chili lub kardamon.  Marchewkowe batony to świetny pomysł na lunch, który można zapakować na wynos. Batony są długo świeże a powoduje to dodatek marchewki, dzięki temu są bardziej wilgotne. Jest to niebanalna alternatywa

Mango Papaja
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 125

temperaturze 180 stopni przez około 60-90 minut (duży rozstrzał zależy od piekarnika), do suchego patyczka. Ciasto drożdżowe ze śliwkami studzić przy uchylonych drzwiach. Podobne przepisy Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Sernik nowojorski – sernik New Yorker Tarta grejpfrutowa Rogale marcińskie .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color

Pociąg Do Kuchni
Bliny marchewkowe 111

łyżeczka koncentratu) Wykonanie Bliny: Drożdże rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłego mleka i dodać cukier , pozostawić do wyrośnięcia. Marchew zetrzeć na tarce (tak jak na placki ziemniaczane) do marchewkowej miazgi dodać jajka,mąkę sól,drożdże  i dokładnie wyrobić . Ciasto musi być gęste ale lejące się ( jak gęsta śmietana) Pozostawić ciasto w ciepłym miejscu do wyrośnięcia ( pojawiają się pęcherzyki powietrza

Eli Gotowanie
Rogaliki marchewkowe (WC na październik) 133

świecie nie mogli dojść co to takiego, dlatego w końcu uwierzyli, choć nadal z nutką niedowierzania w tle.  Oto zatem przepis polecony przez  Pinkcake :  Rogaliki marchewkowe 200 g marchewki startej na drobnych oczkach (może być nieco więcej) kostka masła lub margaryny (200g) 2 szklanki mąki 2-3 łyżki cukru pudru na nadzienie: gęsta marmolada brzoskwiniowa, morelowa

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto marchewkowe (pełnoziarniste, bez jajek, bez mleka, bez cukru) 488

widelcem i wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę)  Do powstałej masy dodać suche składniki i dokładnie wymieszać  Dodać marchewkę i ponownie wymieszać (powstała masa jest bardzo marchewkowa ;)  Piec w temp. 170 st przez godzinę Po upieczeniu można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą  Smacznego

pyszne zdrowości
Marchewkowe drożdżówki z rodzynkami i polewą marchewkową czyli lunch kids do szkoły 110

malucha. Ponadto ucząc małe dziecko zdrowego odżywiania wpajamy mu pewne nawyki żywieniowe, które w przyszłości będą cennym fundamentem do tego jak będzie się odżywiało jako dorosły człowiek. To ważne. Marchewkowe drożdżówki z rodzynkami są niezwykle zdrowe, dodatek marchewki powoduje, iż długo są wilgotne- nawet do kilku dni. Świetnie nadają się na wynos. Składniki: 1 opakowanie Marwitek (marchewki marki Marwit gotowe

Mango Papaja