się nie zmienia,nie upiększa smakowo tylko zawsze gotuje się według tego samego przepisu. To nich właśnie należy to danie. Składniki; 1 pęczek botwiny 1 marchewka 1 laska zwyczajnej kawałek selera 6 jajek koperek sól, pieprz pół pora łyzka masła 2 łyzki smietany 2 łyzki oleju Botwine dokładnie myjemy a następnie kroimy w drobną
Radość kipiąca uśmiechem.zamiast korzystać z mrożonego wystarczy udać się na spacer i szczaw przynieść ze sobą, przyjemne z pożytecznym. A pyszna zupa zadowoli każdego. Składniki; 20 dag szczawiu (same liście) 1 marchewka mały kawałek selera 1 laska kiełbasy (może być parówka, zwyczajna - co tam macie) 2 łyzki masła sól, pieprz, przyprawa uniwersalna jajka 1 łyżka oleju śmietana 18% koperek Szczaw płukamy
Radość kipiąca uśmiechem.nich można przemycić wiele warzyw o których zjadający nie ma pojęcia ;-) mowa tu np. o mojej córce ;-) Składniki; 1 mała cukinia 1 mały seler 1 marchewka pół małego pora 2 jajka 2 grube parówki sól,pieprz 3 łyzki mąki pszennej 1 łyzka majonezu olej do smazenia Warzywa obrac i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Radość kipiąca uśmiechem.miałam pod ręką. Efekt - pyszne danie! Spróbujcie! 40 dag szynki wieprzowej bez kosci 1 cebula pół czerwonej papryki 5 łodyg selera naciowego 1 duże jabłko 6 pieczarek 1 marchewka kilka kaparów maka do panierowania przyprawa do gulaszu sól, pieprz 2 łyzki oleju Mieso opłukać, pokroić w plastry, natrzeć przyprawa do gulaszu następnie opanierowac w mace i obsmazyc
Radość kipiąca uśmiechem.Zupa jest naprawdę smaczna a buraki lubimy w każdej postaci. Obiad idealny! Polecam ;-) składniki; 4 ziemniaki 3 buraki czerwone 2 laski zwyczajnej 2 łyzki smietany 1 marchewka 1 pietruszka 8 pieczarek sól, pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy 2 łyzki soku z cytryny 2 łyzki oleju Do garnka wlewamy wode,wrzucamy obrana i pokrojona marchewke, oraz ziele i lisc
Radość kipiąca uśmiechem.octu 10% 1 łyżka soli 1 łyżka czubata cukru 1 łyżeczka chilli Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Ogórki myjemy i układamy ciasno w słoikach na przemian z pokrojoną marchewką i papryczką chilli ( papryczkę należny oczyścić z pestek). Do słoików wkładamy liść laurowy, ziele anielskie, koper oraz gorczycę. Do garnka wlewamy ocet, wodę i dodajemy pozostałe
Niezły Młynekpyszna grochówka na wędzonym żeberku. Sycąca i pożywna z fasolą tak ostatnio polubioną przez maluchów. Ze świeżym majerankiem prosto z doniczki. Zapraszamy! kawałek wędzonego żeberka 1 podpieczona cebula 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera kawałek pora 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego 2 szklanki grochu typu jaś 2 ziemniaki 2 ząbki czosnku majeranek olej wędzony boczek Groch opłukać, zalać
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniejadł w życiu ;-). Mam pole dyniowe i na bieżąco robię puree z dyni (piekę dynię w piekarniku około 30 minut w 180 C, blenduję i wekuję). Dynię można zastąpić marchewką a nawet pietruszką. Cały bajer tego ciasta polega na odrywaniu kawałków, żadnego krojenia no i wymówka obżarstwa świetna- tak mi się jakoś dużo oberwało. Składniki: 150 ml mleka sojowego
greenscarframach głównych posiłków oraz pojadania (co najmniej 5 porcji dziennie). W diecie powinno się uwzględniać różnorodne warzywa (m.in. warzywa zielone: np. sałata, brokuły, szpinak czy warzywa pomarańczowe: np. marchew, pomidory, dynia). Dietę należy wzbogacać w owoce, zarówno świeże, jak i mrożone lub suszone oraz w mniejszej ilości w soki. Wśród soków, wybierać raczej warzywne lub owocowo-warzywne." 6 Produkty mleczne
Atlas Smakówcztery łyżki oliwy i trochę wody. Ziemniaki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w talarki. Nast ę pnie talarki mieszamy z przyprawą do ziemniaków i układamy na kurczakach. Cebule i marchewkę obieramy, kroimy w plastry i układamy na ziemniakach. Całość posypujemy majerankiem i ziołami prowansalskimi. Naczynie żaroodporne wkładamy do rozgrzanego do 220° piekarnika i pieczemy ok.40 min. Rada Można je także
Smaczne Potrawypasztecikami klasycznymi, krokietami, pierogami, fasolą lub uszkami. Najlepiej smakują ciepłe podane od razu. Składniki: spora garś ć suszonych grzybów (prawdziwki lub podgrzybki) 4 buraki ćwikłowe 2 litry bulionu warzywnego (marchewka, por, pietruszka, cebula) 2 łyżki suszonego majeranku 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 3 łyżki soku z cytryny sól pieprz czarny Przygotowanie: Grzyby opłukujemy na drobnym
Smaczne Potrawychłodną latem z kromką chleba posmarowaną masłem. Składniki: 2,5 litra wody 3 skrzydełka z kurczaka 3 ziemniaki 1 pietruszka 2 garście fasoli szparagowej mały bukiet kalafiora 3 marchewki pół selera garść brukselek kalarepa Przyprawy do smaku: sól pieprz vegeta liść laurowy ziele angielskie Przygotowanie: Do garnka wlewamy 2,5 litra wody, wrzucamy oczyszczone i umyte skrzydełka i gotujemy. Warzywa
Smaczne Potrawykilka dni. W czasie duszenia można podlewać wytrawnym czerwonym winem, co bardzo podnosi smak bigosu. Składniki: 1 duża poszatkowana główka białej kapusty 1 kg. kiszonej kapusty ( może być z marchwią ) 500 gr.wieprzowiny bez kości 1 golonka wieprzowa 1 pętko kiełbasy (np. wiejska, śląska, myśliwska) 3 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego przyprawa do bigosu przecier pomidorowy majeranek Przygotowanie: Do garnka
Smaczne PotrawyKolejnym przepisem z mojego pierwszego zeszytu z przepisami (założyłam go jeszcze w latach 80) jest sałatka na zimę z papryką, ogórkiem, cebulą i marchewką. Warto zrobić takie słoiki, aby zimą cieszyć się smakiem letnich warzyw. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym
Przepisy AleksandryBella-Bis Składniki: Ciasto naleśnikowe: 40 dag mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 łyżeczka oleju szczypta soli Farsz: 60 dag kapusty kiszonej z marchewką 40 dag gotowanego mięsa z rosołu( u mnie kurczak i wołowina) 1 duża cebula sól himalajska do smaku Bella-Bis czubryca czerwona do smaku Bella-Bis pieprz czarny
Wanilia i Kardamon