marchewka - 20163 przepisów (strona:664/1345)

Shalgam sałatka plus Beshbarmak 77

smacznego.  👥 – 2-3-4 ⏰ – 20 minut ➕ 240 minut dla wołowiny 🇰🇿 – Kazachstan Oczywiście potrzebujemy kilku składników Shalgam Rzodkiewki – 200 g startych na grubych oczkach Marchewka – 1-2 sztuki starte na grubych oczkach Czerwona papryka – 1-2 drobno pokrojone Cebula – 1 sztuka drobno pokrojona Czosnek – 1-2 ząbki drobno starte Dresing Oliwa

RafalCook
Minestrone z kurczakiem 126

Składniki: 4 małe podudzia z kurczaka 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 60 g zwykłego selera 1/2 pora (biała część) 130 g kapusty 20 g masła około 3 łyżek poszatkowanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki cząbru 2 łyżeczki soli  1 łyżeczka pieprzu Sposób przygotowania: Cebulę szatkujemy w drobną kostkę

Qchnia po prostu
10 prostych domowych trików, dzięki którym nie chorujemy i zwiększamy odporność !!! 127

pierwsze przeziębienia i poprawę odporności : Syrop z czosnku i cytryny         Syrop z buraka na kaszel i odporność           Syrop z marchewki – broń w napadzie kaszlu i wstęp do poprawy odporności 4. Grasica – kluczem do odporności naszego organizmu Grasica to centrum dowodzenia układem odpornościowym. Zaskoczyłam Was? Ja też kilka tygodni wstecz

W Kawiarence
Barszcz „Ukraiński” 112

szpondru wołowego 0,3 żeberek wieprzowych kawałek wędzonej skórki od swojskiego boczku lub innej wędzonki dla aromatu 4 ząbku czosnku 6 czerwonych buraków , średniej wielkości 2 marchewki średniej wielkości 2 korzenie pietruszki 1/2 małego selera korzeniowego ćwiartka małej główki kapusty 2 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki ugotowanej, białej fasoli (ja często używam z puszki, jest to szybszy sposób

Ogrodnik w podróży
Hutspot 100

danie ma niezwykłą historię.  Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 60 minut 🇳🇱 – Holandia Potrzebne składniki 750 g ziemniaków 2 cebule 750 g marchewki 40-50 g masła 30-40 ml mleka Sól Pieprz świeżo zmielony 400 g chorizo lub inna pikantna, wędzoną kiełbasa w orginale występuje Rookworst Jak zrobić Hutspot Warzywa obierz

RafalCook
Pieczony ziołowy kurczak z pieczonymi ziemniakami i warzywami 100

Trzeba tylko pamiętać żeby wyciągnąć zanim się zwęgli składniki na 4-5 osób: tuszka kurczaka o wadze około 1,2-1,5 kg 6-7 średnich ziemniaków 2 duże marchewki 2 duże korzenie pasternaku lub pietruszki kawałek młodej, cienkiej cukinii 2-3 cebule średniej wielkości mały pęczek świeżego majeranku lub 2 łyżeczki suszonego 4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku

Ogrodnik w podróży
Kolorowa sałatka z makaronem Soba Faceta w Kuchni 119

zimno.Zapraszam na kolorową sałatkę z makaronem Soba. 👥 – 4-6 ⏰ – 30 minut 🇨🇳 – Chiny 🇵🇱 – Polska ✅ Składniki , nie podaję ilość, zrobisz według własnego uznania ✅ Makaron Soba ✅ Czerwona kapusta ✅ Marchewka ✅ Zielony ogórek ✅ Pomidorki koktajlowe ✅ Szalotki ✅ Świeża bazylia ✅ Świeża kolendra ✅ PomarańczA ✅ Mango ✅ Ananas ✅ Imbir ✅ Sos sojowy ✅ Olej sezamowy ✅ Oliwa z oliwek ✅ Ocet ryżowy ✅ Sól ✅ Pieprz świeżo zmielony ✅ Płatki chili 🛠️ Przygotowanie banalnie

RafalCook
Sałatka z cukinii do słoików na zimę 104

lubicie ostrzejsze smaki można dodać więcej, zamiast wody 1/3 szklanki wody (100 ml) szklanka cukru (260 g) 1,5 łyżeczki przyprawy curry w proszku Przygotowanie Wszystkie warzywa myjemy dokładnie. Marchew i cebulę obieramy. Cukinii odkrawamy końcówki i kroimy w plastry grubości około 0,5 cm, następnie plastry kroimy na ćwiartki. Cebule kroimy w kostkę, papryki w cienkie paski. Marchewki przekrawamy

e-PrzepisyKulinarne
Zabielana zupa ogórkowa 139

laurowy 3 ziarna ziela angielskiego ok. 10 cm pora ok. 150 ml tartych ogórków kiszonych 3 gałązki natki pietruszki sól pieprz łyżka śmietany olej do smażenia Warzywa obrać. Ziemniaki, marchew i seler pokroić w kostkę podobnej wielkości. W garnku o grubym dnie rozgrzać 2 łyżki oleju. Na ciepły olej wrzucić warzywa pokrojone w kostkę. Poddusić je nieco. Do garnka wlać

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki z marchewką 147

małym garnuszku rozgrzewamy masło klarowane, a na nim przesmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek (uwaga bo szybko się przypala). Po 30 sekundach dodajemy drobno posiekaną cebulę i przesmażamy do zeszklenia. Marchew ścieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy do cebulki. Przesmażamy 2-3 minuty po czym dolewamy bulion/rosół i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy

Pyry na Gaz
Pyszne ciasto marchewkowe 196

Ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne i ma bardzo pyszny smak. Wiele osób uważa, że przygotowania ciasta z marchewki jest niemożliwe, a wręcz ciasto takie będzie niejadalne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowy pasztet z cukinii i "Zaklinaczka książek" 148

zioła. Nastawić piekarnik na 200 stopni C. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do pieczenia warzyw nie używajcie folii aluminiowej . Cukinię mocno odcisnąć w rękach i przełożyć do dużej miski. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o mniejszych oczkach. Dodać do cukinii. Rozbełtać jajka. Rozdrobnić chili. Odłożyć łyżeczkę bułki tartej. Wszystkie składniki pasztetu wymieszać dokładnie ze sobą. Doprawić do smaku solą

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa krem z dyni i chipsami z jarmużu 145

słyszałam o jarmużu, jest bardzo zdrowy i trzeba go uwzględnić w jadłospisie. Dzisiaj połączyłam jarmuż z dynią. Dynię oskrobać ze skóry, wyjąć gniazda nasienne. Pokroić dynię na mniejsze kawałki. Marchew, korzeń pietruszki i ziemniaka obrać i pokroić drobno. Do garnka wlać wodę, dodać warzywa, ząbek czosnku i liście jarmużu. Zetrzeć imbir na tarce i dodać do zupy. Doprawić zupę solą

Kuchnia Pokoleń
Klopsiki z kosmosy ryżowej i marchewki 149

samą patelnię, na której był prażony słonecznik wlej 2-3 łyżki oleju i zeszklij cebulę (smaż 3-5 minut), dodaj przyprawy oraz startą na drobnych oczkach tarki obraną marchew. Duś wszystko razem 5 minut.   Dodaj do ugotowanej komosy wraz z mąką kukurydzianą. Wymieszaj dokładnie. Jeżeli przepis nie był z żaden sposób przez Ciebie „ulepszany” to masa

greenscarf
Pasztet z grzybami 157

szklanki bulionu warzywnego Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy (najlepiej całą noc). Gotujemy w osolonej wodzie ok 30 minut. Kaszę gotujemy o 5 minut dłużej niż jest to opisane na opakowaniu. Marchew, pietruszkę, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy odsączoną ciecierzycę. Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 25 minut. Blendujemy dodając kaszę. Na koniec

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania