maliny - 13477 przepisów (strona:333/899)

Sernikobrownie z owocami i malinową pianką 154

dodanie do tego duetu owocowego delikatnego sernika na zimno będzie tak smacznym rozwiązaniem!  Sezon na owoce leśne jest w pełni, więc grzechem byłoby nie skorzystać. Tym bardziej, że maliny rosną w sadzie Rodziców, a borówki w naszym własnym. Choć krzaków sporo, to dzieci skutecznie dbają o to, by Mama nie miała co zbierać i mrozić.  Korzystając z tego(...)lubię) Sernik: 250g twarogu sernikowego President z mascarpone 2 jajka ½ szklanki cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 pełna łyżka (z „kopką”) mąki ziemniaczanej+ łyżeczka do obtoczenia owoców Garść świeżych malin Garść świeżych borówek Pianka malinowa: 1 galaretka malinowa 150ml wrzątku 250g twarogu sernikowego President z mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Świeże owoce, listki mięty i białe perełki do dekoracji

Kuchnia w czekoladzie
Mojito przepis na najlepszy drink 96

trzciny cukrowej), soku z limonki, wody gazowanej i mięty. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby na jego bazie stworzyć odmiany smakowe mojito dodając ulubione owoce - maliny, truskawki, jagody, mango lub inne. Do mojito można też użyć rumów ciemnych, jednak nie powinny to być rumy wzbogacane przyprawami. Innymi popularnymi wariantami są mojito z wódką - rum zastępujemy czystą wódką dobrej jakości(...)zastępujemy spritem  mojito ze spritem bezalkoholowe - pomijamy rum i wodę gazowaną, zastępując je spritem mojito malinowe - do podanych w przepisie składników dodajemy 25 ml soku malinowego i kilka malin. Możemy przygotować inne mojito smakowe dodając  np. truskawki, jeżyny lub inne owoce. Mojito czy mohito Nazwę tego drinka piszemy mojito, natomiast wymawiamy mohito.  A więc nie modżajto

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta z mascarpone i owocami na ciasteczkowym spodzie 143

znów tarta, tym razem na słodko z kremem z serka mascarpone i śmietany z dużą ilością borówek i malin. Na spód wykorzystałam herbatniki, dzięki czemu tartę można przygotować nawet wtedy gdy nie mamy dostępu do piekarnika.   Schłodzony krem, orzeźwiające owoce – czy istnieje lepszy letni deser? Składniki (na formę o średnicy 23 cm): Spód 180 g herbatników, 100 g masła(...)Krem 250 g mascarpone, 200 g śmietany 30 lub 36%, 2-3 łyżki cukru pudru. Dodatkowo maliny, borówki lub inne dowolne owoce np. truskawki (w sumie około 400 g). Herbatniki dokładnie pokruszyć (np. wałkiem w szczelnie zamkniętej torebce) lub zmiksować w malakserze. Masło rozpuścić, lekko przestudzić, dodać do ciasteczek. Wymieszać – ma powstać mokry ciasteczkowy piasek. Do formy na tartę wysmarowanej

Moja kraina smaków
SERNIK NA ZIMNO OWOCE LEŚNE 166

Wspaniały sernik na zimno z dodatkiem borówek i malin. Mile widziane są tu jagody, uzyskamy wtedy mocno fioletowy kolor a o smaku to już nie wspomnę. Sernik wykonałam bez konkretnego przepisu, wyszedł rewelacyjny :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/20 CM SER: 1 kg sera waniliowego w wiaderku (kupiłam w Biedronce) 3 galaretki jagodowe Winiary 25 dag borówek 30 dag malin

Pani na deser
Muffinki z owocami (babeczki jogurtowe) 165

jest wspaniale. Tym samym często urzęduję także w kuchni pichcąc prawie co dzień coś słodkiego. Tym razem mam dla Was propozycję – przepyszne muffinki z owocami. My wybraliśmy maliny, które akurat dojrzewają u nas na krzaczkach w ogródku. Takie babeczki jogurtowe to świetna propozycja dla najmłodszych. Ja uwielbiam je z mlekiem, takim wiecie – prosto od krowy, najlepiej mocno schłodzonym(...)bardzo kwaśne ilość cukru można zwiększyć do 2 szklanek) -5 średnich jaj -2 łyżeczki proszku do pieczenia -szklanka oleju roślinnego -cukier puder do posypania -dowolne owoce (u nas maliny) Wykonanie Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier pod koniec ubijania. Nadal miksując dodać po jednym żółtku. Kolejno dodać jogurt, olej, a na koniec już powoli mieszając całość

Arbuziaki
Torcik malinowy 126

opakowania mleko – 1 l masło – 250 g cukier puder – 5 łyżek Polewa czekoladowa biała czekolada - 150 g śmietanka 36% - 4 łyżki Dodatkowo frużelina malinowa – 200 g Dekoracja maliny jeżyny listki mięty PRZYGOTOWANIE: Biszkopt  Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy(...)biszkopt krem budyniowy biszkopt frużelina malinowa krem budyniowy Przykryć ostatnim blatem biszkopta. Polewa czekoladowa: Czekoladę przełożyć do rondla, dodać śmietankę, rozpuścić na wolnym ogniu. Wierzch tortu polać czekoladą, udekorować malinami i jeżynami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script

Kuchnia Danusi
Tarta z owocami 73

masła 1 jajko 40 g cukru pudru ((1/4 szklanki)) nadzienie 1/2 puszki kajmaku 200 g mascarpone 200 g śmietanki 30% 80 g cukru pudru ((1/2 szklanki)) 200 g malin 200 g borówek Mąkę wsyp do miski, dodaj do niej pokrojone w kostkę zimne masło. Ciasto wyrabiaj rękoma lub mieszadłem miksera. Następnie dodaj jajko i cukier puder. Wyrabiaj ciasto do powstania(...)dodaj cukier puder i ubijaj jeszcze chwilę. Na ciasto wyłóż masę kajmakową, a na nią ubitą śmietankę z mascarpone. Wyrównaj całość za pomocą łyżki lub szpatułki. Na górę ułóż maliny i borówki. Możesz oprószyć górę cukrem pudrem lub rozpuścić łyżkę kajmaku w garnku i za pomocą szybkich ruchów łyżką polać górę tarty. Gotową tartę przełóż do lodówki. Wartości odżywcze (kawałek

Przepisy na widelcu
Maliny janginizowane 123

kolorów i takiego smaku jak z krzaka, bez grama cukru jedynie ze szczyptą soli. Dosłownie odrobina soli wystarczy aby wydobyć z owoców ich sok a przy … Czytaj dalej Maliny janginizowane Artykuł Maliny janginizowane pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog

gotuj ze mną
Sernik waniliowy na zimno z galaretką porzeczkową 158

Waniliowy sernik na zimno z galaretką owocową i kakaowym spodem.  Do galaretki można użyć dowolnych owoców leśnych (truskawek, malin, jagód) ale zdecydowanie polecam Wam niedocenione porzeczki! Lekko kwaskowate, przełamane mocno waniliową masą serową i kakaowym spodem. Idealny na lato! Składniki: Spód: ▪️ 100 g kakaowych ciastek ▪️ 70 g roztopionego masła Ciastka kruszymy i mieszamy z masłem. Układamy na spodzie tortownicy(...)mascarpone, cukrem pudrem i wanilią. Dodajemy rozpuszczoną,ostudzoną żelatynę. Mieszamy wszystkie składniki. Przelewamy masę na spód. Chłodzimy przez 2-3 h. Galaretka: ▪️ 200-300 g owoców (porzeczki, truskawki, maliny, jagody) ▪️ 2 płaskie łyżki żelatyny ▪️ 1,5 szkl. wody Owoce rozgniatamy lub blendujemy. Gotujemy z 1,5 szkl. wody przez 5 min. Zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy z żelatyna

Czarnawisienka
Błyskawiczny sernik na zimno z truskawkami 139

wymagają dodawania tłuszczu do masy. Ma bardzo dobry skład i świetnie nadaje się do serników zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mój jest z truskawkami, choć maliny czy jagody także się sprawdzą. Wygląda efektownie, smakuje bosko, a robi się go prosto i szybko. Moi goście nie mogli się oprzeć niejednej dokładce – to najlepsza rekomendacja. Błyskawiczny dwukolorowy sernik(...)truskawkami: 1 kg twarogu sernikowego z Mascarpone Président 1 szklanka śmietany kremówki 30% (250 ml) 3 lekko czubate łyżki żelatyny ¾ szklanki cukru pudru 250 g truskawek (lub np.: malin, jagód) 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 120 g herbatników 70 g rozpuszczonego masła owoce do przybrania Herbatniki rozkruszamy na pył w malakserze (ewentualnie w foliowej torbie wałkiem). Odkładamy dwie łyżki

Poezja smaku
Zielony pudding z chia 72

przygotują nas na nowy dzień! POTRZEBUJEMY 15 łyżek chia 800 mln mleka lub mleka kokosowego 8 suszonych daktyli 2 garście liści świeżego szpinaku garść wiórków kokosowych (do dekoracji) kilka malin (do dekoracji) liść świeżej mięty (do dekoracji) PRZYGOTOWANIE Do blendera wlewamy mleko, wrzucamy daktyle i umyte liście szpinaku. Miksujemy do jednolitej masy. Wsypujemy nasiona chia i dokładnie mieszamy (nie miksujemy(...)wlaniu masy do misek, dostawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Przed podaniem dekorujemy malinami, wiórkami kokosowymi i liściem mięty. Artykuł Zielony pudding z chia pochodzi z serwisu Fleksitarianizm.pl

Fleksitarianizm.pl
Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców 138

zamiennie migdałowego lub kokosowego) 70g syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki karobu (zamiennie kakao) 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej (można też użyć kukurydzianej lub z tapioki) kilka malin do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie 1 Robię miejsce w zamrażalniku, żeby swobodnie wstawić ciasto, tak aby stało idealnie w poziomie. 2 Orzechy nerkowca odcedzam i odstawiam do przeschnięcia. 3 Wycinam(...)godziny przed podaniem sernik wyciągam z zamrażalnika i wkładam go do lodówki. 23 Przed wyjęciem z formy oddzielam sernik od boków formy cienkim, ostrym nożem. 24 Dekoruję borówkami, malinami i podaję. 25 Smacznego! Wskazówki Sernik można przechowywać w zamrażalniku (bez rozmrażania) nawet do 2 miesięcy. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać, przechowywać w lodówce do 3 dni. Sernik zachowa swoją

Book of spells
Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców 138

zamiennie migdałowego lub kokosowego) 70g syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki karobu (zamiennie kakao) 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej (można też użyć kukurydzianej lub z tapioki) kilka malin do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie 1 Robię miejsce w zamrażalniku, żeby swobodnie wstawić ciasto, tak aby stało idealnie w poziomie. 2 Orzechy nerkowca odcedzam i odstawiam do przeschnięcia. 3 Wycinam(...)godziny przed podaniem sernik wyciągam z zamrażalnika i wkładam go do lodówki. 23 Przed wyjęciem z formy oddzielam sernik od boków formy cienkim, ostrym nożem. 24 Dekoruję borówkami, malinami i podaję. 25 Smacznego! Wskazówki Sernik można przechowywać w zamrażalniku (bez rozmrażania) nawet do 2 miesięcy. Po rozmrożeniu nie należy ponownie zamrażać, przechowywać w lodówce do 3 dni. Sernik zachowa swoją

Book of spells
Pralinki malinowe 172

naprawdę warto :) Przepis pochodzi z książki "Czekolada"  Eliq Maranik Liczba czekoladek: około 30 150 gram gorzkiej czekolady 100 gram białej czekolady 25 ml śmietanki kremówki 3-4 łyżki malin (mogą być mrożone) 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki masła 1 łyżka miodu Maliny przełożyć do rondelka i lekko podgrzać. Następnie całość przetrzeć przez sitko na mus. Potrzebne będzie

Czerwony Gupik

Proponowane wyszukiwania