sałatę, dokładnie wymieszałem, aby sos pokrył wszystkie liście. Sałatę wyłożyłem na dwa duże talerze. Posypałem malinami. Ser kozi pokroiłem w duże plastry i wyłożyłem na sałatę. Całość polałem sosem malinowym. Sos malinowy : maliny ( połowę ), osuszyłem dałem ocet balsamiczny i miód. Zmiksowałem blenderem. Przełożyłem do rondelka, zagotowałem, odstawiłem. Po ostudzeniu przetarłem przez sito
R'n'G Kitchenjajek 150g mąki 100g cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego szczypta soli Nadzienie: 250g serka mascarpone 200ml śmietanki kremówki 250g świeżych malin (można też użyć truskawek, jagód, wiśni) 200g dżemu malinowego – używamy takiego smaku jak użyliśmy owoców Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta oraz do rolowania Nastawiamy piekarnik na 180*. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Do miski(...)dłuższym boku. Zabezpieczamy roladę aby się nie rozwinęła i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy ciasto ostygnie, delikatnie odwijamy je ze ścierki. Od środka smarujemy roladę równomiernie dżemem malinowym. Robimy krem – dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Nie przestając ubijać, dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia na jednolity, gęsty krem. Krem rozkładamy równomiernie na posmarowaną dżemem roladę
Smaczna Stronaosiedlowego i zapłacić za oliwki jak "Żyd za mokre zboże" , więc wykorzystam to co mam. Składniki: opakowanie szpinaku 4 jajka gotowane 10 pomidorków koktajlowych lub 2 malinowe jak najmniejsze sól, świeżo mielony pieprz czarny składniki na sos: 300 ml octu balsamicznego 100 ml miodu płynnego ciepła woda ok. 350 ml Ocet(...)połowa musi wyparować. Podlać wodą, dodać miód i mieszać aż uzyska odpowiednią konsystencję. Zostawić do wystygnięcia. Szpinak umyć, odciąć ogonki i wysuszyć.Dodać pomidorki koktajlowe lub malinowe pokrojone w kostkę, jajka w ćwiartki. W/w składniki delikatnie wymieszać, przyprawić i polać sosem balsamicznym, pycha
pieprzny smaczekszklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Skworcu 1 szklanka mleka 3 łyżki naturalnego kakao – wykorzystałam od Skworcu 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3 łyżki dżemu malinowego lub truskawkowego 1 łyżeczka sody kilka truskawek – u mnie około 12 sztuk *UWAGA! Składniki muszą mieć temperaturę pokojową Przygotowanie: Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier i cukier waniliowy(...)prawdziwą wanilią, sodę i kakao. Składniki mieszamy do połączenia łyżką. Następnie wbijamy jajka, wlewamy mleko, olej, dodajemy dżem (u mnie dziś malinowy) i wszystko miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką tortownicę. Na wierzch ciasta układamy połówki truskawek (można je lekko wcisnąć w ciasto). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół
Słodkie okruszkiwstążki. Jego sekret tkwi w dodaniu do makaronu 5 jaj, a także tego, że ciasto jest wałkowane trzykrotnie. A tam, gdzie makaron jest i pomidorowa :) Z najlepszych pomidorów malinowych, z dużą ilością ziół i…uwaga, uwaga sokiem z pomarańczy. Postanowiłam unowocześnić tradycyjną zupę i dodać jej ciekawszego smaku i aromatu. Zupa jest lekka, z wyczuwalnymi kawałkami słodkich pomidorów(...)śmietany tuż przed podaniem. Całość posypuję startą skórką z pomarańczy, dodaję idealnie ugotowany makaron Lubella Jajeczna i wiosenny obiad gotowy :) zupa: pół cebuli czosnkowej łyżka oliwy 3 dojrzałe pomidory malinowe szklanka passaty pomidorowej 800 ml bulionu warzywnego sok wyciśnięty z dużej pomarańczy (lub szklanka gotowego soku) pęczek natki pietruszki 3 gałązki świeżej bazylii 2 gałązki świeżej bazylii cytrynowej spora szczypta
Mienta blogJeśli kupicie pomidory niedojrzałe, albo co gorsza z zielonkawym miąższem, będącym oznaką choroby warzywa, to o wartościowym i smacznym chłodniku oczywiście nie może być mowy. Kupujcie pomidory pachnące, najlepiej malinowe, dojrzałe i jędrne, ale miękkie. Wtedy macie gwarancję, że pomidorowy chłodnik to danie, które klasyczną pomidorową pobije na głowę. Przepis pochodzi z serwisu thespurceeats.com Składniki: 11/2 kg pomidorów najlepiej malinowych
Niedzielny kucharzZapraszam na super zimnego shake, który jest idealny na gorący dzień. Piękny fioletowy kolor zawdzięcza jeżynom leśnym oraz borówkom amerykańskim. Gorąco polecam Składniki: 2 gałki lodów malinowych garść borówek garść jeżyn 1 szkl mleka Przygotowanie: Jeżyny i borówki myjemy. Do kielicha blendera wkładamy lody malinowe a następnie dodajemy umyte borówki amerykańskie i jeżyny. Na koniec wlewamy mleko. Blendujemy razem
słodkie i nie tylko historie kulinarneJeśli kupicie pomidory niedojrzałe, albo co gorsza z zielonkawym miąższem, będącym oznaką choroby warzywa, to o wartościowym i smacznym chłodniku oczywiście nie może być mowy. Kupujcie pomidory pachnące, najlepiej malinowe, dojrzałe i jędrne, ale miękkie. Wtedy macie gwarancję, że pomidorowy chłodnik to danie, które klasyczną pomidorową bije na głowę. Przepis pochodzi z serwisu thespurceeats.com Składniki: 11/2 kg pomidorów najlepiej malinowych
Niedzielny kucharzOstrovit w swojej ofercie posiada gotową mieszankę na proteinowe naleśniki czy też placki. Ja ten produkt postanowiłam wykorzystać do przygotowania omleta, którego podałam z sosem malinowym własnej roboty i sosem czekoladowym "zero kalorii". Całość dobrze się komponowała i smakowała. Zarówno mieszankę, jak i sos opisuję w dalszej części wpisu, gdzie oczywiście znajdziesz także przepis na tego proteinowego omleta(...)Składniki: 50 g mieszanki na naleśniki proteinowe (Ostrovit) 80 ml mleka 1 łyżeczka oleju kokosowego (Ostrovit) Dodatki: krem malinowy (rozmrożone maliny wymieszałam z gęstym jogurtem greckim) sos czekoladowy "zero kalorii" (Ostrovit) Przygotowanie: Mieszankę na naleśniki dokładnie wymieszaj z mlekiem i odstaw na 3 minuty. Na patelni rozgrzej olej, wlej masę i smaż na małym ogniu ok. 3 minuty
Zdrowie na języku :PKoktajl malinowo-pomidorowy z płatkami owsianymi jest fantastyczną odmianą dla tradycyjnych śniadań. Zrobisz go bardzo szybko, bo wszystko wrzucasz do kielicha blendera, miksujesz i gotowe. Nawet zrobienie kanapek zajmie ci więcej czasu . Pozostały koktajl przelewam do kubka „to go” który miałam w zestawie z blenderem. Zabieram do pracy lub na długie zakupy . To dobry sposób, gdy chcesz zgubić(...)nawyk jedzenia pieczywa na śniadanie. Podsuwam pomysł na takie śniadanie, oczywiście możesz je modyfikować jak najbardziej pod siebie i swoje smaki, ale chociaż spróbuj. Poczujesz różnicę. Artykuł Energetyczny koktajl malinowo-pomidorowy z płatkami owsianymi pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowaniegustu. Składniki na 2 porcje: główka sałaty masłowej/ pół sałaty główki sałaty lodowej/ 100 g roszponki 300 g polędwicy wieprzowej 2-4 garście kaszy jaglanej/gryczanej duży pomidor malinowy średni (80g) ugotowany burak kilka plastrów sera pleśniowego typu „brie”/ ok. 100g sera typu feta kiełki brokuła/słonecznika 4-6 łyżek konfitury malinowej 3-4 łyżki oleju
Pyszny Duetniebo jest na wyciągnięcie ręki. Jestem z tego dumna. Składniki (na 2-3 porcje): pęczek szparag 100 gram szynki parmeńskiej 2-3 jajka awokado kilka suszonych pomidorów pomidory malinowe masło do smażenia dressing: posiekany tymianek cytrynowy, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól i pieprz Szparagi. Oderwij zdrewniałe końce, przelej je wrzątkiem na sicie i osusz. Połowę szparag(...)wszystkie owiń szynką parmeńską. Grilluj szparagi na patelni po 2 minuty z każdej strony. Pomidory malinowe natnij, przelej wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój. Suszone pomidory tylko posiekaj drobno. Awokado obierz, pokrój. Ugotuj jajka na miękko, w koszulce lub zrób sadzone jeśli lubisz- ale tak aby żółtko było płynne. Składniki dressingu wymieszaj. Ułóż produkty na talerzu, polej dressingiem i wcinaj
Mango Papajawyczuwalna jest aromatyczna nuta pomarańczy. Z pewnością chrupki te mogą zastąpić lekki deser oraz zaspokoić nawet i większą ochotę na "coś" słodkiego. 5. Chrupki kukurydziane w czekoladzie o smaku malinowym. Są tak samo pyszne jak chrupki w czekoladzie o smaku pomarańczowym. Ja wybieram wersję malinową, ponieważ mam słabość do tych owoców. A naprawdę oferta firmy jest
Di gotujeobroty:12 czas: 2 minuty. Gotowy mus z mango przelewamy do foremek na lody. Następnie, w tej samej misie umieszczamy umyte maliny. Ustawiamy obroty:12 czas: 30sekund. Przelewamy mus malinowy na mus z mango, uzupełniając foremki lodów. Gotowe lody umieszczamy w zamrażalce aż się dokładnie zmrożą. Przygotowanie tradycyjne: Mango obieramy i obkrajamy nożem miąższ usuwając pestkę. Miąższ umieszczamy w wysokim(...)cytryny i miksujemy blenderem na gładki mus. Gotowy mus z mango przelewamy do foremek na lody. Następnie, w tym samym pojemniku umieszczamy umyte maliny. Miksujemy blenderem. Przelewamy mus malinowy na mus z mango, uzupełniając foremki lodów. Gotowe lody umieszczamy w zamrażalce aż się dokładnie zmrożą. Smacznego
CookYourselfszklanki mleka 1 laska wanilii szczypta soli 1-1,5 łyżki syropu z agawy lub klonowego 3 łyżki cukru trzcinowego 5-6 łyżek puree z rabarbaru 2 łyżki dżemu malinowego świeże owoce P łatki owsiane zalać mlekiem. Laskę wanilii przeciąż wzdłuż na pół i czubkiem ostrego noża wyjąć ziarenka. Dodać je wraz z laską do płatków z mlekiem. Gotować(...)płatki wchłoną płyn, a cała masa zgęstnieje. Usunąć laskę wanilii. Całość doprawić szczyptą soli i syropem klonowym. Następnie wszystko razem zblendować na gładki krem. Puree rabarbarowe wymieszać z dżemem malinowym. Masa powinna być dość kwaskowa w smaku. Rabarbar z malinami wyłożyć na dno miseczek (lub naczyń żaroodpornych, jeśli nie masz palnika gazowego) Na wierzch ostrożnie wyłożyć krem owsiankowy. Całość wystudzić
olalacooking