Scroll down for English) MAKARON Z WODOROSTÓW W SOSIE AWOKADO-BANAN /przepis własny/ opakowanie makaronu z wodorostów kelp raw duże, dojrzałe awokado hass duży, dojrzały banan łyżka jogurtu naturalnego pół łyżeczki mielonej wanilii kilka orzechów brazylijskich (u mnie surowe, ekologiczne) łyżka syropu z kwiatu kokosa (lub cukru) opcjonalnie: łyżka sproszkowanego zioła Ashwagandha bio Awokado zmiksować z bananem, jogurtem, wanilią(...)syropem i Ashwagandhą. Makaron z wodorostów kelp przelać wrzątkiem i dokładnie wypłukać. Połączyć z sosem i podawać z orzechami brazylijskimi i owocami. Smacznego! ENGLISH VERSION: KELP NOODLES WITH AVOCADO-BANANA SAUCE / own recipe / packet of raw kelp noodles large and ripe avocado hass large and ripe banana 1 tablespoon of yogurt half a teaspoon of vanilla powder few Brazil nuts
Poranek na słodkoofercie marki znajdziecie jedynie naturalne produkty: * dżemy i konfitury; * koncentraty pomidorowe i ketchupy; * napoje i soki; * płatki, kasze, ziarna (również ekspandowane) i nasiona; * ryż i otręby; * makarony i mąki; * musli i ciastka; * bakalie; * kakao; * nasiona strączkowe * cukier brązowy i sól; * oleje; * susze warzywne i owocowe; Wszystkie wytwarzane są z organicznych surowców, bez dodatku sztucznych polepszaczy smaku, barwników(...)kilkukrotnie; * przecier z mango * sok z żurawiny * orzechy arachidowe prażone * płatki kokosowe * orzechy piniowe * migdały blanszowane * migdały * pestki dyni * daktyle * śliwki * morele * figi * camu camu * soczewica czarna beluga * ketchup * makaron pszenno-żytnio-orkiszowy * suszona marchew * suszony por * suszona cebula * suszony burak * suszona papryka Soki są w 100% wyciskane z owoców, dlatego też możemy mieć pewność, że dostajemy
Poranek na słodkoHERBACIANE PANCAKES Z MAKARONEM /przepis własny/ Ciasto: pół opakowania (170 g) makaronu shirataki (City Aroma) 40 g mąki gryczanej 30 g mąki kokosowej 50 ml mocnego naparu z herbaty (u mnie Twinnings Speciality Selection ) pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżka dowolnej konfitury lub cukru jajko cynamon kardamon goździki oliwa z oliwek do smażenia (u mnie organiczna - marki Birdy ) Mąkę przesiać(...)proszkiem do pieczenia. Dodać jajko, napar i konfiturę. Zmiksować z przyprawami na gładką masę. Następnie wmieszać opłukany i osuszony makaron shirataki. Na natłuszczonej patelni położyć silikonowe foremki i wypełnić je ciastem. Smażyć około 5 minut z każdej strony na małym ogniu. Smacznego! *** Produkty wyróżnione kursywą znalazłam w sklepie internetowym
Poranek na słodkołyżeczka mąki ziemniaczanej (skrobii) 1 łyżeczka tartego, świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka sezamu zielone części dymki do podania: ryż jaśminowy lub inny albo makaron ryżowy listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 steki wołowe z rostbefu (każdy po ok. 250 g) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1/2 szklanki orzechów nerkowca (można(...)łyżeczka mąki ziemniaczanej (skrobii) 1 łyżeczka tartego, świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka sezamu zielone części dymki do podania: ryż jaśminowy lub inny albo makaron ryżowy'; document.write(" "); Steki kroimy w cienkie paseczki za pomocą bardzo ostrego noża – wkładamy do miski. W innej, małej miseczce mieszamy ze sobą: sos sojowy, mirin, olej sezamowy, wyciśnięty ząbek
Poezja smakuśredniego selera 1 por 1,5-2 l bulionu ok. 300 g fasoli szparagowej żółtej (może być mrożona) 1 op. pesto zielonego świeżego (takiego z lodówki) garść drobnego makaronu oliwa sos sojowy sól, pieprz Wykonanie: Warzywa obieramy, myjemy i suszymy. Marchewkę, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora drobno siekamy. Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki(...)gorącym bulionem (może być z kostki) i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy fasolkę szparagową i gotujemy do momentu aż warzywa zrobią się miękkie. Na końcu dodajemy pesto oraz drobny makaron i gotujemy jeszcze kilka minut, aż makaron zmięknie. Doprawiamy pieprzem, solą i sosem sojowym
Kuchnia MagdaLenyostrygowy i Srirachę. Mieszamy dokładnie aż wszystkie żeberka otoczą się przeźroczystą glazurą i jeszcze 2-3 minuty smażymy. Zdejmujemy z patelni, trzymamy w cieple. W miseczkach rozkładamy ugotowany makaron, na nim porcję karmelizowanych żeberek. Wlewamy bulion. Grubo kroimy szczypior i chili. Wkładamy do bulionu nacięte kremowe jajko. Całość posypujemy podprażonym sezamem i siorbiemy proszę państwa, siorbiemy! Im głośniej(...)znaczy że zupa była taka-sobie. Tutaj zapominamy o tym, że rodzice nad pomidorową krzyczeli „jedz ciszej!”. Ramen powinno jeść się głośno, ze słyszalnym wciąganiem powietrza przy nakładaniu makaronu do ust, które poza efektem dźwiękowym jednocześnie lekko go ochładza. Uwaga! Ramen podaje się bardzo, bardzo gorący! Na jego powierzchni tworzy się warstewka tłuszczu, która dość długo zachowuje ekstremalnie wysoką
Karo in the Kitchenczosnek jest niesamowicie aromatyczny. Dodanie śmietanki i fety po doprawieniu ich suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią powoduje piękny i delikatny zapach w daniu i całej kuchni:) Do tego makaron spaghetti ugotowany al dente....pyszności! Oczywiście do takiego sosu możecie wrzucić także ryż albo kaszę, wszystko z pewnością będzie smakować wyśmienicie. Składniki: 300 g makaronu spaghetti + szczypta mielonego kardamonu(...)niewielką ilość klarowanego masła, przesmaż posiekany drobno czosnek. Po chwili dodaj umyty i osuszony świeży szpinak, duś aż zmięknie, dodaj fetę. Potem zalej danie śmietanką, przypraw do smaku. Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kardamonu. Następnie połącz go z sosem szpinakowym i smacznego:) Szybko, łatwo i smacznie
Zasmakuj Kuchnisposób na zrobienie szybkiego Dania ,bez większego nakładu pracy w kuchni.Uwielbiam za to kuchnię włoską.Prosta ,nieskomplikowana , a jakże smaczna i aromatyczna.Polecam przepis dla osób co lubią fasolę. 1 makaron świderki lub Wasz ulubiony 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 szkl.przecieru pomidorowego typu passata 1/2 łyżeczki bazylii 1 ząbek czosnku 1 mała pokrojoną w kostkę cebula 1/2 łyżeczki majeranku(...)czosnek i zalewamy sosem pomidorowym, dodajemy zioła oraz przecedzoną fasolę z puszki .Gotujemy ,aż sos nam trochę odlatuje ,przyprawiają do smaku.W garnku gotujemy w osolonej wodzie makaron al' dente.Cedzimy na durszlaki .Lekko schłodzony sos miksujemy blenderem,wlewamy do ugotowanego makaronu, mieszamy ,chwilę razem na małym ogniu podgrzewamy i gorący wykładamy na talerze posypując serem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki (na 1 porcję) - filet z łososia (ok. 100g), - porcja makaronu tagliatelle (ok. 50 g), - ½ papryki (ok. 75 g), - ½ pora (ok. 60 g) - 2 łyżki jogurtu greckiego (ok. 50 g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10 g), - ząbek czosnku, - sok z cytryny, - przyprawy: sól, pieprz. Sposób przygotowania 1. Marynujemy filet z łososia bez skóry w soku z cytryny, soli i pieprzu(...)jogurtem greckim i doprawiamy do smaku (nie gotujemy sosu, ponieważ może się zważyć). 6. Filet z łososia smażymy na patelni teflonowej po ok. 5 min z każdej strony. 7. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 8. Łososia nakładamy na makaron wymieszany z sosem paprykowo-porowym. Tagliatelle jest bogate w: - witaminę C (pochodzącą z papryki), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - kwasy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachJako , że mamy chłodne dni bardziej już jesienie to tęskno nam za ciepłymi daniami sycącymi i pysznymi.Zapraszam was na pyszną zapiekankę w sosie beszamelowym . Składniki: makaron cięte rurki 200 g brokuł 1 szt pierś z kurczaka 400 g papryka zielona 1 szt papryka biała 1 szt ser gouda 400 g pomidorki suszone 2 łyżeczki sól do smaku pieprz biały mielony(...)beszamelowy: masło 2 łyżki maka pszenna 4 łyżki mleko ( wlewam na oko do zgęstnienia bulion drobiowy pół szklanki koperek świeży 2 łyżki ( miałam mrożony) Krok 1 Makaron gotuję na pół twardo. Pierś z kurczaka myje i kroje w kosteczkę, doprawiam pomidorkami suszonymi, sola i pieprzem, smażę na patelni jakieś 30 minut ( dusze pod pokrywką). Krok
Różowa kuchniamarchewki 1 cukinia 1 czerwona papryka 500 ml mleczka kokosowego 3 łyżeczki pasty zielone curry konokwan( można taką pastę zrobić samemu przepis tutaj ) 2 łyżki masła 200 g makaronu ryżowego np z tapioką 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru sól pieprz kolendra do dekoracji Pierś oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Robimy marynatę. Do sosu sojowego dodajemy brązowy(...)cukier, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Wrzucamy naszą pierś, mieszamy aby całość była pokryta marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Makaron przyrządzamy według wskazówek na opakowaniu. Zwykle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10-15 minut. Warzywa kroimy, marchewkę i paprykę w słupki, cukinię na talarki lub w ćwiartki talarka- zależy to od jej wielkości, kawałki
KuchcikoweLovelazanii nie ma twardych i suchych kawałków makaronu. Żeby płaty makaronu nie były sztywne dobrze jest włożyć je na chwilę do wrzącej wody nawet wtedy, kiedy na opakowaniu makaronu jest zaznaczone, że nie wymagają wstępnego gotowania. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnekurczaka Plenus Natura sól, pieprz,do smaku 1 łyżka suszonej bazylii 1/2 papryczki chili 3 łyżki masła 500 ml śmietanki słodkiej 12 % 1/2 szklanki startego parmezanu makaron rurki 1/2 paczki Wykonanie : Makaron gotujemy all dente. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.Pieczarki, cebulę obieramy, myjemy i kroimy w pół plasterki. Z papryczki wyciągamy nasionka i drobno siekamy(...)połową śmietanki i dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie, pod koniec ściągamy przykrywkę i wlewamy resztę śmietanki.Przyprawiamy ewentualnie do smaku solą i pieprzem. Do makaronu przekładamy sos z kurczakiem, dodajemy starty parmezan i mieszamy, podajemy na ciepło. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilichińskiej łagodnej * pół czerwonej większej papryki * 100 g szynki konserwowej * pół puszki kukurydzy konserwowej * 7 pikli kaszubskich * łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron z zupki chińskiej drobno rozkruszyć, zasypać proszek i zalać wrzątkiem. jak makaron zmięknie odlać wodę. Ogórki, paprykę i szynkę konserwową pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć(...)wody. Wszystkie składniki razem z makaronem wymieszać. Dodać łyżkę majonezu, sól i pieprz do smaku i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę
Zrób to smaczniewoda 3 litry, warzywa mrożone 1 opakowanie/jesienny bukiet, buraki 1/2 kg, cukinia 1 średnia, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, masło 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, makaron muszelki 1 szklanka/suchy, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, śmietana gęsta 1/2 szklanki do garnka wsypać mrożone warzywa zupa jesienna, starte na grubszych oczkach buraki, pokrojoną w kawałeczki cukinię ze skórką, zagotować(...)dodać kostkę rosołową, kucharka i gotować z 20 minut na średnim ogniu, następnie dodać masło, wsypać makaron muszelki i gotować makaron na "al dente" wlać ocet jabłkowy, śmietanę 18% rozmieszaną z zupą i ciut solą, nie zważy się, wsypać pieprz mielony - zupa jest smaczna, syta, nie za kaloryczna..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię