makarony - 24536 przepisów (strona:1062/1636)

Domowe burgery 186

niedzielę i jest to swojego rodzaju uczta dla zmysłów. Kanapkę podaję z opiekanymi ziemniaczkami i jogurtowym czosnkowym sosem. To naprawdę smaczna odmiana, szczególnie że dieta NaturHouse zezwala na zjedzenie makaronu, kaszy, czy ziemniaków tylko 3-4 razy w tygodniu.  Pamiętaj: Do smażenia kotletów nie używamy oliwy, nie dodajemy do burgera sosów majonezowych, dobrze gdyby bułka nie była pszenna. Jeśli

Rusty Fork
Sałatka z pomidorków i sera pleśniowego 162

Sałatki to jedne z najszybszych i najsmaczniejszych dań na biesiadnym stole. Sprawdzają się na śniadanie lub kolacje. Można je przygotowywać na wiele sposobów, jak np. sałatki warzywne, mięsne, z makaronem, kaszą lub ryżem. Przyrządzić je z konserwowych warzyw, świeżych, pieczonych. Dziś sałatka z pomidorkami, czerwoną fasolą i pleśniowym serem Lazur. Składniki: kilkanaście pomidorków koktajlowych 90 g sera pleśniowego błękitnego Lazur

Zasmakuj Kuchni
Sos arrabbiata 224

staraniom, które były ukierunkowane przypodobaniu się „koleżance” , mam dzisiaj dla Was wspaniały przepis, który podbije Wasze serca! Macie pewność jakości! Porady: Sos może być podawany z dowolnym makaronem, ale ja polecam klasyczne i tradycyjne penne. Do sosu warto wykorzystać dobrej jakości pomidory w puszce lub ewentualnie świeże – jeśli tylko jest sezon, a pomidory są „smakowe

Blendman
Sylwester 2017... Co zjeść, co wypić, żeby dobrze się bawić? 139

nadzieję, że wybierzcie coś dla siebie... Na początek... Mini kanapki na przekąskę Sałatka z szynką, brokułem i mandarynkami Kolorowa sałatka owocowo-warzywna Sałatka na każdą okazję Sałatka z makaronem, szynką i papryką Szaszłyki z melonem i szynką Wyborna sałatka z melonem Pomidorki koktajlowe z mini mozzarellą A potem... Paszteciki drożdżowo-kruche z pieczarkami Vol Au Vent, czyli francuskie paszteciki Roladki

Kuchnia u Krysi
Carbonara- moja wersja 118

czas mieszamy. Dodajemy śmietanę. Kiedy zrobi się jednolita mas, dodajemy boczek z cebulką i pieczarkami. Dodajemy czosnek i dusimy ok 7 min. Przyprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Podajemy z makaronem

Olga Piecze i Gotuje
Duch wigilijnych gołąbków ujarzmiony 151

razem pokombinuję z sosem. Może spróbuję odtworzyć babciny sos? A może użyje tego genialnego paprykowego z przepisu od cioci? Ten pomidorowy jest dobry, ale bardziej kojarzy mi się z makaronem. Podsumowując- warto mierzyć się z demonami

les mirabelles
Zupa kukurydziana 93

miękkości. Następnie hartujemy śmietankę gorącą zupą i dolewamy do wywaru. Ponownie zagotowujemy. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i blendujemy na krem. Podajemy z ugotowanym makaronem. Przepis na 3 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pomysł na Sylwestra - szybkie crostini z pesto z rukoli 193

trochę bardziej pieprzny smak i aromat, który kojarzy mi się z wiosenną zieleniną. Można nim smarować pieczywo zamiast masłem, wykorzystać do takich flatbreadów , użyć zamiast sosu do sałatki z makaronem czy kaszą oraz wzbogacić przy jego pomocy smak zup (pasuje na przykład do minestrone , fasolowej i ziemniaczanej). Tym razem z pomocą takiego pesto wyczarowałam  crostini , czyli kanapeczki z opieczonego

Chilli Czosnek i Oliwa
Łosoś ze szpinakiem i sosem śmietanowo-serowo-koperkowym 123

szpinak. Dodać śmietanę wymieszaną z wodą i startym serem. Całość zagotować i połączyć z rozdrobnionym łososiem.  Całość posypać świeżym lub mrożonym koperkiem. Przyprawić do smaku. Łososia podawać z makaronem.  Mam dla Was 10% rabat na hasło AMBITNE-GOTOWANIE na produkty Ambition w sklepie Dajar: https://dajar.pl/ambition . Zniżka jest ważna

Magiczne Życie Marty
Zupa pomidorowa z warzywnym makaronem 66

dolewamy gorącego bulionu warzywnego (do poziomu 1,7 litra), gotujemy pod przykryciem około 10-12 min, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W tym czasie, przy pomocy maszynki robimy makaron z cukinii (szerokie wstążki). Jeśli nie posiadamy maszynki, cukinię tniemy wzdłuż na 2-3 mm plastry, później kroimy w julenkę (również wzdłuż), szklimy przez chwilę na rozgrzanym maśle. Dodajemy

R'n'G Kitchen
Bezglutenowe pierogi z kapustą, grzybami i wędzoną śliwką 139

będę Was okłamywać, że było łatwo i bezproblemowo. Bezglutenowy makaron, bezglutenowe pierniczki, nawet bezglutenowy biszkopt, to łatwizna w porównaniu z bezglutenowymi pierogami. Każdorazowo powstają wśród bluzg, a część ląduje w koszu, niestety. Dlatego właśnie robię je tylko raz w roku i jeszcze nie doszłam do perfekcji, co roku eksperymentuję, bo nie ma opcji, żebym użyła gotowego miksu.   Główny

Quinoa Raz!
POTRAWKA Z FRANKFURTERKAMI 146

minut! Jest pyszna i treściwa - idealna, aby na szybko zaspokoić głód i dalej ruszać do działania 😉 U mnie podawana jest ona z pieczywem, ale równie dobrze będzie smakowała z makaronem czy gotowanymi ziemniakami. Składniki: 2 cebule 2 papryki czerwone 300 g pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych 10 szt. frankfurterek Duda natka pietruszki sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej

Kuchnia MagdaLeny
PIEROGI ORKISZOWE Z KAPUSTĄ I Z GRZYBAMI NAJLEPSZE 176

farszu dokładnie wyrobić, najlepiej ręcznie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z ciasta odrywam kawałki, wałkuję na blacie podsypanym lekko mąką (ja wspomagam się maszynką do wałkowania ciasta na makaron, przepuszczam 2x na "1", następnie na "2" i ciasto gotowe). Metalową obręczą wykrawam koła i od razu nakładam po 1 pełnej łyżeczce zimnego farszu i dokładnie zlepiam. Odstawiam na oprószony

Smaczne Zdrowe
Grzybowa na Wigilię... i nie tylko! 128

się świetnie. Jednak moje ulubione danie z suszonych grzybów, które na stole gości nie tylko w okresie świąt, to zupa grzybowa. W moim domu podaje się ją często z makaronem, jednak na Wigilię zawsze przygotowujemy z kaszą pęczak. Mocno grzybowa, lekko kwaskowa, esencjonalna, pyszna. Polecam. Czytaj więcej

Pichceniomania
Sałatka z tortellini i łososiem 209

kolorowego tortellini z szynką 150 g wędzonego łososia norweskiego 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 por (biała część) 200 g żółtego sera (morskiego) 200 g majonezu Sól Pieprz Makaron tortellini gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Łososia dzielimy na małe kawałeczki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy, por kroimy w paseczki, ser żółty w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie ze sobą. Doprawiamy

VioletoweKucharzenie