wiecie jak podać brukselkę ? Zróbcie brukselkę zapiekaną w sosie z sera lazur. Tak przyrządzona brukselka pasuje do pieczonych mięs, ale także do makaronu lub jedzona jako samodzielne danie. Brukselka z sosem serowym z sera pleśniowego lazur smakuje wyjątkowo, a swój smak zawdzięcza właśnie dodatkowy niebieskiego sera lazur. Danie takie urozmaicić możecie, dodając do brukselki kawałki podsmażonego boczku lub inne warzywa
kolorowotorcikowoSól czosnkowa 300g Tzatziki 100 g Przyprawa do piernika 300 g Kurkuma mielona 50g Mąki , Nasiona, Mak : Do ciast, placuszków,makaronów, pierogów , deserów, ciastek . Bez chemii i konserwantów. Lubimy TO :) Nasiona Chia 250g Mak Biały Mak Niebieski Mąka arachidowa Mąka pszenna razowa GRAHAM
Gotowanie PatkiMigdały mielimy w mlynku do kawy. Pozostałe składniki blendujemy, tak by zostały grudki. Dodajemy migdały. Możemy użyć jako pasty na kanapki lub podać z makaronem. Najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce
Szkrab Je SamWszystko blendujemy. Doprawiamy pieprzem i solą wg uznania. Nalewamy do miseczek . Nakładamy jogurt i posypujemy prazonymi pestkami dyni. Moje dziecko musi w każdej zupie mieć makaron wiec podałam z razowymi rurkami
Szkrab Je SamSkładniki: Makaron: - 2 średnie cukinie - 2 łyżeczki octu jabłkowego - 2 łyżki oliwy z oliwek - opcjonalnie sól morska lub himalajska Sos: - 2 pomidory - 1/2 czerwonej papryki - 3/4 szklanki czerwonej soczewicy - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - szklanka wody - 2 łyżki pasty z kurkumy - opcjonalnie sól morska lub himalajska - 2 łyżki masła Przepis na pastę z kurkumy: http://ekoist.pl/zlote-mleko-przepis-i-wlasciwosci/ Przygotowanie: Cukinie obieramy
Szkrab Je Samdyni - 4 plastry cukinii - opcjonalnie sól morska i czarny pieprz Przygotowanie: Liście dobrze płuczemy, odcinamy łodygi. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Możemy użyć na kanapki, lub podać z makaronem. Gdy wyjdzie nam dużo możemy zamrozić
Szkrab Je Samkulinarne. Absolutnie nie jest to danie typu INSTANT! Są pierwsi na rynku, którzy postanowili połączyć smak i aromat naturalnych, starannie wyselekcjonowanych grzybów z niezwykłymi właściwości odżywczymi ryżu, kaszy i makaronów. Do perfekcji opanowali technologię przetwarzania świeżych leśnych grzybów w grzyby suszone, dzięki czemu nie tracą one niczego ze swoich niezwykłych właściwości. Gdy otrzymałam od nich produkty do testów bardzo spodobały
karmelowymałym cedzakiem do czasu aż przestanie się pojawiać. Po ok. godzinie gotowania piana już nie powinna się pojawiać. Na talerzach ułożyć kopczyk z pociętą w długie pasy jak makaron i sparzoną marchewką i pociętym w słupki selerem oraz kawałkiem poszarpanego w paski mięsa z kury lub kurczaka na którym był gotowany rosół. Rosół podać w wazie lub od razu dopełnić
Sztuka gotowania w/g SamiryJesienna zupa krem z dyni, papryki i ziemniaków Rozgrzewająca i sycąca zupa z dynią, kurczakiem i makaronem Rozgrzewająca zupa dyniowo-warzywna z ciecierzycą Zdrowa zapiekanka z pieczonymi warzywami Rozgrzewająca zupa dyniowo-warzywna
Passions hobbies lifełączyć mięsa z owocami, ale nie jest to konieczne - bez żurawiny danie też jest pyszne! Jest to danie uniwersalne, które doskonale pasuje zarówno do ziemniaków, kasz, ryżu, jak i makaronu - my bitki jedliśmy przez 3 dni, codziennie z czym innym 😉 Składniki: 600-700 g wołowiny bez kości (z udźca/ligawy) 2-3 cebule 2 grzybki suszone 2 łyżki musztardy
Kuchnia MagdaLenywolnowaru i dość mocno ograniczyłyśmy ilość przepraw. Tak przygotowaną pastę warzywną można oczywiście pasteryzować. Dzięki temu otrzymacie wspaniałe, dostępne w każdej chwili, zdrowe smarowidło do chleba lub dodatek do makaronu. Ta pasta warzywna dla dzieci ma jeszcze dwie ogromne zalety - nie trzeba jej odparowywać i jest bardzo aromatyczna. Pasta warzywna dla dzieci Składniki Przyprawy i zioła - proporcje
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzygotujcie z niej pesto. Nie tylko pięknie wygląda, ale i pysznie smakuje. Jest lekko pikantne i niezwykle aromatyczne, dlatego dobrze sprawdza się w wielu codziennych daniach. Pasuje do kanapek, makaronu, pizzy, zup oraz sałatek. Idealnie podkreśla smak każdego dania i nadaje potrawom charakteru. Świetnie nadaje się na imprezy. SKŁADNIKI 100 g rukoli 100 ml oliwy 1 ząbek czosnku
cool and mintyshake sprawdza się jako dodatek do koktajli, ale i wszelkich innych dań – truskawkę użyłam do ciasta pierogowego i ten przepis dzisiaj przedstawiam Wam poniżej Buraka planuję użyć do makaronu. Ciasto: 350 g mąki (50 g żytniej, 50 g z ciecierzycy, 250 g pszennej) 50 g oliwy ok. 150 ml ciepłej wody dodatkowo do połowy ciasta 50 g truskawki
Via Gustobardzo pyszna propozycja na obiad. Wystarczy wszystkie składniki powrzucać do naczynia do zapiekania i obiad robi się sam. Takie danie można podać z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami, ryżem, makaronem, ziemniakami czy świeżym pieczywem, ja podałam właśnie ze świeżym pieczywem. Nawet nie wiecie jak było pysznie, aby się przekonać polecam Wam mój przepis. Dodam, że najlepszy jest chleb zanurzany
IzabelawkuchniSkładniki: 1 opakowanie krewetek mrożonych (225 g) 1 cebula 1/2 papryki 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku 1/2 słoika kiełków fasoli mung 1 łyżka grzybów mun
czarrna od kuchni