makarony - 24536 przepisów (strona:1060/1636)

Kiełbasa w sosie słodko-kwaśnym Jamar na ostro 178

Pożywny kociołek z chrupiącą kiełbasą i sosem słodko-kwaśnym z groszkiem i przyprawami, które nadają daniu dodatkowego aromatu. Danie podaję z ryżem, makaronem, kaszą lub na szybko z bagietką (także w wersji na ciepło) oraz posiekaną natką. Składniki: 1 pojedynczy kawałek dobrej kiełbasy, ok. 150 g spora garść mrożonego zielonego groszku 1 cebula 2 ząbki czosnku sos słodko-kwaśny Jamar

Zasmakuj Kuchni
Chicken Paprikash 182

danie zaczynamy od podsmażenia mięsa, następnie cebuli i papryki, by całość podduszać w aromatycznym sosie, zaciągniętym na końcu kwaśną śmietaną. Chicken paprikash (paprikas criske) podajemy z lanymi kluseczkami, szerokim makaronem np. tagliatelle, czy ryżem. Całość jest bardzo aromatyczna, a także łatwa w przygotowaniu - gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu :-) Chicken Paprikash Składniki: Pałki z kurczaka - 6-8 sztuk 2 białe cebule

Poezja Smaków - blog kulinarny
Aromatyczne i ziołowe pieczarki do obiadu 156

pokrojonych pieczarek i cebulki. Może magię smaku zawdzięczają temu, że są przygotowywane do końca w całości? Coś w tym jest… Polecam jako dodatek do dań z ziemniaków, warzyw, makaronów, kasz, mięsa. Smacznego Składniki: 12 dużych obranych pieczarek 1 średnia cebula przyprawy: vegeta natur, suszony koperek, pieprz ziołowy, szczypta lubczyku, papryka słodka i ostra 5-6 łyżek oleju rzepakowego Przygotowanie

Zasmakuj Kuchni
Sałatki na imprezę – 12 sprawdzonych przepisów 5555

przepisów i bawcie się świetnie na swoich imprezkach Sałatka ryżowa z rybą wędzoną Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą Sałatka z makaronem z zupek chińskich i brokułami Sałatka Gyros Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka grecka Sałatka z arbuzem, fetą i bazylią Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Sałatka

Kuchnia Bazylii
Sos pieczarkowy 170

Lubię ten sos, bo jest smaczny, aksamitny i delikatny. Doskonale nadaje się do kopytek, klusek i makaronów.   Świetnie sprawdzi się w daniach zarówno mięsnych, jak i bezmięsnych Składniki: 250 g pieczarek   pokrojonych w cienkie plasterki 2 cebula drobno posiekana 300 ml bulionu z warzyw 150 ml słodkiej śmietanki (18 %) natka pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku (użyłam mrożonego koperku

Kuchnia u Krysi
Pikantna zupa z pieczonych warzyw 155

geograficzną, choć w zależności od regionu różni się składem i przyprawami. W Maroku zamiast wymienionych w przepisie przypraw dodaje się do tej zupy mieszankę ras el hanout w Japonii - makaron, sos sojowy i sos rybny, w Indiach - curry, garam masala, czasem też bataty i mleko kokosowe. Ilość wersji jest ogromna. Pikantna zupa z pieczonych warzyw to zarazem świetny sposób

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pizza neapolitańska na suszonych drożdżach 290

składanie deserów: piekę i robię słodkości tylko wtedy, gdy mam na nie ochotę lub chcę uczcić jakąś specjalną okazję – a to nie zdarza się często. Ale kocham mąkę: makaron, pizzę, chleb. Im więcej piekę tym bardziej widzę i czuję pod dłońmi że pieczenie chleba i ciast chlebowych to czysta magia i alchemia – zmieniając proporcje składników, czas ich wyrabiania, składania, mieszania

Karo in the Kitchen
Krem z leśnych grzybów z łazankami 128

niej jajko, sól i zaczynamy zagniatać. Podczas wyrabiania stopniowo dodajemy mleko. Gotowe powinno być elastyczne i gładkie. Ciasto cienko rozwałkowujemy na obsypanym mąką blacie. Kroimy je na małe kwadraciki. Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody przez około 2 minuty, aż będzie al dente. Gotowy odcedzamy. Zupę podajemy z łazankami. Możemy dodać do niej kleks ze śmietany i obsypać drobno

PatiGotuje
Schab w sosie pomidorowo-śmietanowym 169

Prosty sposób na schab w sosie na ostro. Mocno kremowy sos dobrze komponuje się zarówno z makaronem, jak i ryżem czy gotowanymi ziemniakami. Składniki (4 porcje) -800 g schabu -1 cebula -2 ząbki czosnku -200 ml śmietany 15% -puszka krojonych pomidorów -1,5 l wody lub bulionu -1 papryczka chilli -1 łyżeczka sosu piri-piri, tabasco lub innego ostrego

Zielona Kuchnia
Smażone tofu z brokułem. 150

wodą (około 1/4 szklanki) i przykryć pokrywką. Dusić około 3-5 minut. Zdjąć pokrywkę, dodać tofu oraz sos. Podgrzewać całość delikatnie mieszając, aż sos zgęstnieje. Można podawać z ryżem, makaronem lub bez dodatków. Posypać sezamem lub czarnuszką i opcjonalnie płatkami chili. Usmażone tofu można marynować w sosie, a potem razem z nim dodać do brokuła

zadanie-gotowanie
"Pilnuj cukru" Siostra Maria 148

śniadanie możemy zjeść musli z kiwi i borówką amerykańską, owsiankę, tortille, jajecznicę z kurkami, kanapkę na ciepło z awokado, frittatę lub sałatkę. Obiady to zupy,faszerowana papryka, różne makarony, sałatka z cieciorki z czerwoną cebulą i suszonymi pomidorami, dla bardziej wymagających są chińskie pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy

kruche babeczki
SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH I KURCZAKA + FILMIK 925

PRZYGOTOWANIE :  Makaron kruszymy, dodajemy przyprawę i zalewamy 2 szklankami wrzątku, nakrywamy talerzykiem i odkładamy na 15 minut aby napęczniał. Następnie odcedzamy na durszlaku i studzimy. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy dowolnie i pieczemy na oleju. Fasolkę, seler i kukurydzę należy dokładnie odcedzić a seler wycisnąć. Ogórki, ser i pomidor kroimy w kostkę ( ogórki wyciskamy ) a por w talarki

Kulinarne Fantazje Marioli
Brukselka zapiekana w sosie z sera lazur 180

wiecie jak podać brukselkę ? Zróbcie brukselkę zapiekaną w sosie z sera lazur. Tak przyrządzona brukselka pasuje do pieczonych mięs, ale także do makaronu lub jedzona jako samodzielne danie. Brukselka z sosem serowym z sera pleśniowego lazur smakuje wyjątkowo, a swój smak zawdzięcza właśnie dodatkowy niebieskiego sera lazur. Danie takie urozmaicić możecie, dodając do brukselki kawałki podsmażonego boczku lub inne warzywa

kolorowotorcikowo
ZDROWA ŻYWNOŚĆ ZE SKLEPU GALERIA HERBAT 143

Sól czosnkowa 300g   Tzatziki 100 g     Przyprawa do piernika 300 g     Kurkuma mielona 50g     Mąki , Nasiona, Mak : Do ciast,  placuszków,makaronów, pierogów , deserów, ciastek . Bez chemii i konserwantów. Lubimy TO :)     Nasiona Chia 250g      Mak Biały   Mak Niebieski    Mąka arachidowa   Mąka pszenna razowa GRAHAM

Gotowanie Patki
Pietruszkowe pesto 129

Migdały mielimy w mlynku do kawy.  Pozostałe składniki blendujemy,  tak by zostały grudki.  Dodajemy migdały.  Możemy użyć jako pasty na kanapki lub podać z makaronem.  Najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce

Szkrab Je Sam

Proponowane wyszukiwania