sekund. Wlać sos, cały czas mieszając smażyć jeszcze 20 sekund. Wsypać orzeszki ziemne, zamieszać kilka razy, przełożyć na talerz. Posypać odłożoną dymką. Podawać od razu z ryżem lub makaronem. Smacznego! Źródło przepisu: "Kuchnia chińska" Katarzyny Pospieszyńskiej (1988) ; przepis lekko zmodyfikowany
Pełny talerzzrobić natomiast do podsmażenia na masełku są idealne. Przed ich przygotowaniem należy obrać je z pancerzy. głowy wyrzuciłem, a z pancerzy przygotowałem wywar rybny (bisk) do podlewania risotto czy makaronu putaneska. Poniżej znajdziecie poszczególne fazy przygotowania. Tak przygotowane krewetki można podsmażyć z czosnkiem i oliwą lub masłem, natomiast ja wybrałem rozmaryn i suszone pomidory. Pamiętajcie że tak obrobionym krewetką wystarczy
Full Smakuduszę pod przykryciem ok. 5 minut. Następnie wlewam śmietankę, mieszam. Doprawiam solą. Gdy znów zawrze, wrzucam mango, na końcu rybę - na dosłownie 2 minutki. Podałam z makaronem ryżowym. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkigotujemy, aż zgęstnieje i wytworzy się syrop. Wszystko dokładnie mieszamy. Po tym jak się okazało, że nie możemy jeść pszenicy, więc musimy pożegnać się z kutią i z makaronem z makiem, nasz mały kulinarny świat się zwalił. Armagedon nastąpił z niemałym hukiem i swój koniec miał w szpitalu. Historia niezbyt ciekawa i smaczna, więc lepiej jej nie opisywać. Długo cierpieliśmy
Wypisz Wymalujwieprzowe. Gotować na małym ogniu. Gdy mięso zmieni kolor, do garnka wlać rozmieszane mleko i śmietanę 30%. Gotować jeszcze parę minut. Posmakować i ewentualnie doprawić. 6. Podawać z ziemniakami, makaronem bądź ryżem
Ugotowaćwywaru z zupy. Gdy masa będzie zbyt gęsta - to dodać wywar grzybowy. Przygotowaną masę powoli wlać do zupy i jeszcze kilka minut gotować. Zupę z czarnych łebków podawać z makaronem i pokrojoną zieloną pietruszką
Ugotowaćwody; całość ze sobą wymieszać i wlać do gotującego się sosu; ponownie całość zagotować). Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką. Powyższe klopsy najlepiej smakują z ziemniakami lub z makaronem
UgotowaćPerfekcyjna zupa ... grzybowa, lekko słodka i bardzo sycąca. Możecie podać ją, np. z makaronem lub grzankami. Wbrew pozorom poniższą zupę przygotujecie w niecałe 30 minut, dlatego jest to danie idealne dla osób, które nie lubią spędzać w kuchni zbyt długiego czasu. Składniki na 4 porcje: 3 szklanki wywaru mięsno-warzywnego (np. rosołu) 20 g suszonych grzybów 400 g pieczarek
UgotowaćZupa idealna na chłodne i zimowe dni, ponieważ rozgrzewa i jest bardzo sycąca. Oczywiście poniższą zupę możecie podać, np. z makaronem lub grzankami. Dzięki serkom topionym zupa uzyskała ciekawy kolor i niesamowity smak. Składniki na 6 porcji : 2 litry wody 0,5 kg mięsa mielonego, np. z szynki 1 duża marchewka 1 pietruszka (korzeń jak i pęczek) 1 łodyga
Ugotowaćświeżo zmielony pieprzem. Klopsiki włożyć do sosu na patelnię, podgrzać, obracając tak, aby całe pokryły się sosem, a następnie natychmiast podawać z ryżem, dzikim ryżem lub makaronem, polane z wierzchu sosem. Smacznego
Stare Garymoimi ukochanymi pieczarkami. Grzyby zajadam codziennie, wręcz je uwielbiam. Nie mają wiele kalorii, a smakują świetnie. Surowe pieczarki to jedna z moich ulubionych przekąsek, te smażone wrzucam do kurczaka..makaronu..ryżu..i wszędzie gdzie się da. Jajka z pieczarkami to cudowne połączenie, są bardzo smaczne. Możemy się nimi zajadać nie tylko na Wielkanoc - świetnie sprawować się będą także
Czarnawisienkajest to najczęstsze danie obiadowe, które przygotowuję będąc na diecie. A z racji tego, że jest szybkie, łatwe do przygotowania i smaczne, jak również pasuje świetnie z ziemniakami, ryżem, makaronem czy kaszą to wpisało się już do Naszego menu na stałe. Ja nazywam to danie gulaszem, choć wiadomo, że prawdziwy gulasz z kurczakiem niewiele ma wspólnego więc nazwijmy potrawką. Polecam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKolejna odsłona dania ze szpinakiem, pyszna propozycja obiadowa. Filety z kurczaka na szpinaku polane smakowitym sosem z kolendrą, można podawać z ziemniakami lub makaronem. składniki na 4 porcje 4 filety z piersi kurczaka 50 dag mrożonego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 szklanki rosołu 1 szklanka kwaśnej śmietany 5 łyżek masła 1 łyżka mąki 2 łyżki
Smakowite Daniamąki łyżka masła łyżka octu kwaśna śmietana olej to smażenia cukier puder przepis Masło z mąką siekamy nożem , wlewamy ocet i tyle śmietany aby ciasto miało ścisłość ciasta na makaron. Wkładamy ciasto do garnka i mocno ubijamy tłuczkiem do ziemniaków aby wytworzyły się pęcherzyki powietrza , a następnie wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Ciasto rozwałkowujemy na bardzo cieniutkie płaty
Smakowite Daniadużych kawałków kruchych warzyw papryki , marchwi , pieczarek , cebuli i przypraw to gotowy produkt dla osób ceniących sobie wygodę . Sos ten idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaj u dań z makaronem , ryżem , dań mięsnych. Ja wykorzystałam go do placków ziemniaczanych . Muszę przyznać że zaskoczył mnie jego fantastyczny smak i w przyszłości kiedy nie będę miała czasu na przygotowanie domowego sosu
Smakowite Dania