makaron - 33044 przepisów (strona:1714/2203)

Rosół warmiński z zielonym groszkiem 187

pietruszki i startą na dużych oczkach tarki marchewkę. Dodajemy kurkumę, sól i pieprz i gotujemy jeszcze 10-15 minut. Jeśli jest taka potrzeba, doprawiamy ponownie. W oddzielnym garnku gotujemy makaron. Gotowy nakładamy na talerze i zalewamy zupą. Smacznego

W poszukiwaniu inspiracji
Zupa koperkowa z lanymi kluskami 216

koperek. Dla mnie zupa koperkowa mogłaby być codziennie, jest ona moim numerem jeden.  Jest pyszna, lekka i niezwykle aromatyczna. Oczywiście do zupy zamiast lanych klusek można dodać ryż, makaron czy też ziemniaki. My jednak preferujemy zupę koperkową z lanymi kluskami, jak dla nas ich dodatek czyni zupę bardzo delikatną ;) Kluseczki same w sobie są bardzo delikatne, idealne nadają się

Krakowskie smaki Ani
Kurczak z orzeszkami ziemnymi po chińsku 269

wody i dusimy (około 5 minut). W kubku rozrabiamy łyżeczka mąki ziemniaczanej z woda. Dodajemy pietruszkę, orzeszki ziemne i podlewamy mąka. Całość mieszamy i dusimy jeszcze minutkę. Podajemy z makaronem chińskim lub ryżem. Smacznego

Lubczyk i Wanilia
ZIELONE PESTO Z JARMUŻU – IDEALNE DO MAKARONU I GRZANEK 186

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne zielone pesto z jarmużu. Dodatek rzodkiewki, czosnku i aromatycznych przypraw sprawia, że każdy z przyjemnością po nie sięgnie. Jest świetnym pomysłem do makaronu , grzanek czy też placków ziemniaczanych . Polecam! SKŁADNIKI: * liście jarmużu – 100 g * orzechy nerkowce – 80 g * czosnek – 2 ząbki * rzodkiewka – 2 szt * oliwa z oliwek

Ostra na Słodko
Współpraca z Bio Planet :) 233

białka roślinnego. Zalecane spożycie:  ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1516 kJ/    360 kcal Tłuszcz - 6,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g Węglowodany

Zdrowie na języku :P
Rosół po pakistańsku z jabłkiem 189

udka 4. Gotować aż mięso będzie gotowe: miękkie i białe, pod koniec gotowania dodać jabłka i gotować jeszcze około 5-10 minut 5. Nalewać rosół do małych kokilek napełnionych makaronem,  6. Obrać paseczki mięsa z udek i włożyć do rosołu, dekorować plasterkami marchewki i/lub natką pietruszki. Smacznego:) Sprawdź również przepis na:  (kliknij w wybrany banerek by przejść

KreatywnePiny
939. Bo czasami się wysilę & Kilka pomysłów na... 198

wczoraj, dzisiaj trochę się chmurzy, ale po cichu modlę się, że jednak nie będzie padać :P I jak obiecałam tak przedstawiam wam kilka kolejnych pomysłów na inne posiłki ;) Makaron z musztardą, cebulą, brokułem i serem żółtym  szpinakowa rolada z serkiem i wędzonym łososiem A co zabrać ze sobą do szkoły?  Kasza jaglana z masłem orzechowym, brokułem i pieczarkami

More food, love and dreams
Rosół z kury 152

gotować na małym ogniu, tak aby rosołek delikatnie pyrkał. Cebulę przyrumienić na płycie i dodać do rosołku. Doprawić solą i pieprzem Rosół gotować około 3 godzin. Podawać z makaronem

O kuchni z uczuciem
Beurre noisette 190

przypaliło. W kuchni francuskiej ma wiele zastosowań, a potrawy z dodatkiem beurre noisette nabierają oryginalnego aromatu i smaku. Jest wyśmienitym dodatkiem do ciast, warzyw, różnego rodzaju mięs, ryb oraz makaronów. Przygotowanie: Masło przekładamy do rondelka z jasnym dnem (żeby było widać czy się nie przypala) i podgrzewamy. Gdy masło się rozpuści, zmniejszamy ogień na najmniejszy i od czasu do czasu

Oryginalny smak
Jajko w koszulce na szpinaku i grzance 199

reszty rodziny najczęściej miałam coś z czwartku, a ja mogłam w końcu zjeść szpinak. Jeżeli tylko miałam kawałek podsuszonego chleba, to wybierałam taką wersję zamiast na przykład szpinaku z makaronem. Czasami jajko w koszulce zastępowałam jakiem sadzonym. Do tych piątkowych małych obiadów pewnie będę często wracać, choćby z tego względu, że poniekąd ten zestaw stał się dla mnie symbolem rozpoczynającego

bistro mama
Zupa krem z dyni na słodko 180

gorącej i cudownie rozgrzewającej zupki :)  Ja także swoją zrobiłam z domowymi łazankami, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Na drugi dzień ugotowałam ryżu i była równie pyszna jak z makaronem. polecam i z łazankami i z ryżem, oba dodatki są rewelacyjne Składniki: 1 kg miąższu z dyni ( około 1/4 dyni) 1 litr mleka sól 1/2 - 1 szklanki cukru cukier waniliowy

Bea(u)ty kitchen
Sałatka hiszpańska 484

nadal smakuje, bo chociaż jej smak jest nie do opisania, to jest ona bardzo lekka i nie obciąża na długo naszego żołądka:)  Układamy kolejno warstwami od dołu: makaron "wstążki" ugotowany; tuńczyk w sosie własnym (rozdrobniony); 4 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w plasterki; 1 słoiczek marynowanych pieczarek pokrojonych w plasterki; 2 średnie pomidory pokrojone w ósemki; 1 szklanka

In my kitchen
Gulasz z fasolki szparagowej 171

Mega pyszne danie! Lekkie, smaczne i pożywne! Gotowałam je już kilka razy i ciągle mi smakuje:) Danie jest podobne do leczo, ale zupełnie inne. Najbardziej smakuje mi podane z makaronem. Przepis znalazłam na blogu "Uwaga Babcia Gotuje" , tam też możecie zobaczyć filmik autorki przepisu, na którym podglądniecie jak taki gulasz przygotować. Polecam! Składniki: 700 g fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej

In my kitchen
Wołowina po chińsku - obiad w 15 minut 232

żeby się nie przypaliło. Jak wszystko będzie miękkie zagęścić 1 łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1-2 łyżkami sosu sojowego i niewielką ilością wody (około 1/2 szklanki). Podawać z makaronem ryżowym, ryżem lub warzywami (dobrze komponuje się z brokułami) Uwaga - znacznie łatwiej pokroić cienko mięso, kiedy jest lekko zamrożone.  Nie dodaję do tego dania soli, ponieważ sos sojowy jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa grzybowa - kuchnia faceta 177

dodać do zupy. (pozostałych warzyw nie dodajemy) Mąkę wymieszać ze śmietaną lub zimną wodą a następnie zahartować kilkoma łyżkami bulionu i dodać do zupy. Podawać z łazankami, makaronem lub chlebem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania