Tomka Leśniaka , który serwował nam całe mnóstwo fantastycznych doznań smakowych! Były grillowane przegrzebki, zupa ze świeżych pomidorów i homara, grillowana polska polędwica wołowa z sosem z miodu i porto, makaron tagliatelle z pomidorami concasse, świeżymi ziołami i turbotem sous vide, burrata z pesto pistacjowym z musem pomidorowym. Były niesamowite desery z sezonowymi owocami. Wszystkie te smakołyki nie zostawiały nam zbytniego
Plate of JoyNajpiękniejszy kulinarny czas - wiosna, lato! Cudowne warzywa i owoce, chce się je wszystkie! Wspaniale smakują szparagi w tarcie czy z makaronem, ale aby się nimi nasycić zawsze sięgam po proste połączenia. Chce, aby warzywa same za siebie mówiły, aby kolorami przemawiały i zachęcały nas do ich zjedzenia! Dzisiejsza sałatka jest połączeniem tylko kilku składników, dzięki temu możemy poczuć ich świeżość
Plate of JoySkładniki: 100 gram makaronu, do smaku cynamon mielony, 100 gram jogurtu naturalnego, 3 łyżki masła orzechowego, 20 gram rodzynek Sposób przygotowania: Gotujemy makaron.Jogurt mieszamy z masłem orzechowym i polewamy nim kluski.Dekorujemy całość cynamonem i rodzynkami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytOstatnio miałam przyjemność testować Międzybrodzkie makarony i muszę przyznać,że jestem mile zaskoczona. Nie dość,że w składzie nie znajdziemy suszu jajecznego tylko prawdziwe jaja to na dodatek przypomniał mi się smak z dzieciństwa. Przy jego użyciu zrobiłam klasyczne łazanki z kapustą i boczkiem. Polecam!Sama zostałam już jego wielką fanką. Dodam jeszcze,że produkt jest naprawdę dobrej
Wielki apetytznajomych 2. Czego byś nigdy w życiu nie zjadła Podrobów 3. Ulubione miejsce na urlop to… Hamburg 4. Jaki jest Twój kulinarny koszmar z dzieciństwa Zupa mleczna z makaronem 5. Otwierasz swoją szafę z ubraniami i pierwsze co widzisz to … Za male ubrania 6. Czy lubisz klimat targów staroci ? Nie.Moja mama jest ich wielką fanką, ja wolę nowoczesny design
Wielki apetytotrzymują: przyprawy Prymat Agnieszka Błaut za babeczki z chrzanowo- szpinakową pastą przyprawy Prymat Ania za świetny przepis podany w bardzo przyjemnej formie: Muszelki meksykańskie Weź kociołek, nalej wody wrzuć makaron dla osłody Ciut oleju,soli łyżki dwie Niech kociołek sobie wrze Weź patelnię i wrzuć mięso Mieszaj, mieszaj, byle często Dorzuć czosnek, chili, pieprz I poczekaj kiedy wszystko zacznie wrzeć
Wielki apetytprażony kokos czerwona cebula (drobno krojona) chilli (drobno pokrojone) odrobina octu ryżowego skórka z cytryny sok z limonki cukier palmowy Podajmy z ryżem lub tak jak u mnie z makaronem (na łazanki) i kawałkami kurczaka (u mnie grillowany). Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytoleju rzepakowego Sposób przygotowania: Masło zagotować z miodem dodać rozdrobnione bakalie, ekstrakt/alkohol i gotować jeszcze na wolnym ogniu ok. 2 minut. Dodać mak i całość dokładnie wymieszać. Makaron conchiglione ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego- przestudzić. Muszle napełniamy farszem i od razu serwujemy. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytkocham chińską kuchnię. Ale nie tą ekspresową- hipermarketową! Kocham chrupiące warzywa i sajgonki, które nie ociekają toną tłuszczu a w środku poza nim nie ma już nic ( zdarza się makaron, ale warzyw, które tak kocham, jak na lekarstwo). W końcu mojego ukochanego kurczaka w sosie słodko- kwaśnym (ale nie takim z butli, tylko robionym przez osobę, która
Wielki apetytdobrze, bo znajoma Włoszka mówiła, że na Sycylii są już ponad 30-stotopniowe upały), to mam nadzieję, że namiastką będzie domowe pesto. Możecie go użyć klasycznie do makaronu, ale sprawdzi się w mniej znanych kombinacjach - do sałatek, kanapek czy mięs. Do przygotowania pesto potrzebujemy: - garść świeżej rukoli - kawałek parmezanu - odrobina płatków migdałów - oliwa z oliwek - sól i pieprz do smaku
Szybko Tanio Smacznieuzasadniły wprowadzenie kilku kategorii produktu: ricotta, ricotta forte, ricotta secca, ricotta romana, ricotta affumicata . Ricotta doskonale smakuje jako dodatek do ciast i deserów, znakomicie komponuje się z pieczywem i makaronami. Zawiera 20- 30% tłuszczu. Przepis Kluseczki: kilka garści świeżego szpinaku 400 gramów sera ricotty parmezan 2 jajka 25 gramów bułki tartej 100 gramów mąki Sos: 2 małe cebule kilka ząbków
Bon Ton Italiawielkości. Do pomidorów cherry zaliczamy pomidory: cherry, piccolo, sycylijskie piccolo, cherry gałązka, cherry sycylijskie, cherry śliwkowe, śliwkowe mini, cherry mix Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: sosów, sałatek, makaronów, zapiekanek, krewetek, zakąsek, ryb, pizzy, kanapek, mięs i marynat Źródło: MAKRO Cash & Carry
WojnaNaSmaki.plmidor koktajlowy to odmiana pomidorów o słodko-kwaskowatym smaku. Do pomidorów koktajlowych zaliczamy pomidory: koktajlowe, koktajlowe na gałązce Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: makaronów, spaghetti, sałatek Źródło: MAKRO Cash & Carry
WojnaNaSmaki.plKolejny mój ulubiony smak. Chyba czas przestać pić koktajle i jeść makaron, bo blog się zrobi makaronowo-koktajlowy! Ale nie ma tego złego, już niedługo szykuję dla Was inne pyszności! To co? Miksujemy? Składniki: * 200g malin - mogą być mrożone * banan * szklanka soku pomarańczowego * 2 łyżki soku z cytryny * łyżka płatków owsianych Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy
Magiczne Życie Martyrzymskich katakumbach mieści się ok. a) 1000 grobów b) 10 000 grobów c) 40 000 grobów d) 70 000 grobów 9. Ile typów makaronu jest znanych we Włoszech? a) 100 b) 140 c) 70 d) 190 10. Wenecki festiwal filmowy odbywa się od: a) 1932 r. b) 1955 r. c) 1946 t. d) 1977 r. pocztówka
Bon Ton Italia