makaron z - 4500 przepisów (strona:215/300)

CURRY Z ŁOSOSIEM I MANGO 152

duszę pod przykryciem ok. 5 minut. Następnie wlewam śmietankę, mieszam. Doprawiam solą. Gdy znów zawrze,  wrzucam mango, na końcu rybę - na dosłownie 2 minutki.  Podałam z makaronem ryżowym. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
BEZGLUTENOWA (PSEUDO)KUTIA CZYLI MAK Z AMARANTUSEM, BAKALIAMI I MIESZANKĄ ZIAREN. 172

gotujemy, aż zgęstnieje i wytworzy się syrop. Wszystko dokładnie mieszamy. Po tym jak się okazało, że nie możemy jeść pszenicy, więc musimy pożegnać się z kutią i z makaronem z makiem, nasz mały kulinarny świat się zwalił. Armagedon nastąpił z niemałym hukiem i swój koniec miał w szpitalu. Historia niezbyt ciekawa i smaczna, więc lepiej jej nie opisywać. Długo cierpieliśmy

Wypisz Wymaluj
Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską, papryką, rzodkiewką i słonecznikiem 186

Sałatki to mój ulubiony temat po makaronach i kaszach, dzisiaj zapraszam na kolejny pomysł, z dodatkiem kiełbasy krakowskiej. Więcej pomyslów na sałatki i surówki znajdziecie tutaj Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską, papryką, rzodkiewką i słonecznikiem Składniki: 2 garście świeżej rukoli 3 plasterki kiełbasy krakowskiej z zielonym pieprzem 2 rzodkiewki 1/2 małej, czerwonej papryki 2 garście łuskanego słonecznika dressing

Moja smaczna kuchnia
Domowe pesto bazyliowe z pestkami dyni 260

Pesto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, dlatego gorąco zachęcam do robienia go samemu. Jest dużo smaczniejsze i zdrowsze od tego kupnego. Stanowi świetny dodatek do potraw, szczególnie makaronu, ale nie tylko. Ja uwielbiam marynować mięso w pesto. Doskonale też się nadaje na kanapki, jako zdrowy zamiennik masła. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. PESTO BAZYLIOWE Z PESTKAMI DYNI Składniki : - listki

Zgrabne Gotowanie
Spaghetti Gordona Ramsay'a z czerwonym winem 107

odparowujemy. 4. Dodajemy pomidory i gotujemy kilka minut.  5. Wyłączamy gaz i zostawiamy na około 5 minut. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy.  6. Podajemy z makaronem spaghetti (u mnie z pełnoziarnistym). Posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy listkami bazylii. A poniżej możecie zobaczyć jak cudnie prezentują się tabliczki, o których jakiś czas temu pisałam TUTAJ . :-) Krzaczek

Szefowa kuchni
Kluski śląskie 179

Ostatnio rzadko jemy ziemniaki na obiad, bardziej smakują nam dania z makaronu, ryżu, czy nawet z dodatkiem kaszy. Myślę, że główną przyczyną jest to, że te ziemniaki teraz są kiepskiej jakości, jakieś takie byle jakie. Zmieni się to na pewno wraz z pojawieniem się pierwszych młodych ziemniaków, które uwielbiam z masłem i koperkiem. Teraz, gdy jemy ziemniaki, to albo

dom-agi.pl
Ciastka owsiane ze słonecznikiem 177

Miałam taki czas w życiu, że prażony słonecznik dodawałam do wszystkiego do czego byłam w stanie - ciast, ciastek, makaronów, lodów, zup. Te ciastka owsiane robiłam przez pewien czas bardzo często - spróbujcie koniecznie! Składniki: 1 kostka masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka ziaren słonecznika 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki drobnego cukru 2 łyżeczki aromatu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Domowe pesto z suszonych pomidorów 178

przekładamy do blendera.  2. Miksujemy do uzyskania preferowanej konsystencji. Ja lubię kiedy masa nie jest idealnie gładka, kawałki pomidorów powinny mieć wielkość ziarenek cukru.  3. Podajemy z makaronem, jako dodatek do mięs lub jako smarowidło na kanapki. Orzechy nerkowca i inne, bardzo dobrej jakości bakalie dostępne są w sklepie internetowym Piatnica.net

Szefowa kuchni
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 202

zdrowy rozsądek i krążąc wokół stołu skupiałam się jedynie na domowej produkcji, by poznać nowe smaki. Umiar wskazany, znam to z autopsji bufetowych śniadań :) Na obiad rosół z domowym makaronem, gulasz z ziemniaczkami i surówkami, a na deser ciepłe czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku

Sajkofanka smaku
Chruściki, chrusty, faworki :) 155

ostygnięcia. Do miski wsypujemy około pół kilograma mąki, wlewamy ostudzoną mieszaninę, dodajemy proszek do pieczenia i jajka. Całość wyrabiamy pierw widelcem, a następnie rękoma. Wyrabianie chrustu podobne jest do makaronu. Wyrobione ciasto dzielimy na 3 lub 4 części, każdą wałkujemy na grubość około 2 - 3mm i kroimy radełkiem lub nożem w prostokąty.    Na środku każdego prostokąta robimy kreseczkę

Smakowy Raj
Danie z kurczaka z kolendrą, oregano i kolorowymi dodatkami 154

pokrojoną w kosteczki paprykę, cebulę i pomidory. Gdy jarzyny będą miękkie dodajemy do nich mięso, a następnie odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Całość solimy, pieprzymy i zagotowujemy. Podajemy z pieczywem, makaronem albo samo :) Zawsze smakuje pysznie :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height

Smakowy Raj
Boeuf Strogonow, czyli pyszny gulasz z polędwicy na placku ziemniaczanym, skąpany w pomidorowym sosie i oprószony natką pietrusz 219

robi go już od bardzo, bardzo dawna. Jest pyszny! Trochę wyróżnia się tym, że zawsze podajemy go na placku ziemniaczanym. Oczywiście jeśli ktoś woli, może go podać z chlebem, makaronem, kaszą czy ryżem. Ja polecam wypróbowanie w oryginale, czyli na placku :) Na początek przyrządzamy Strogonowa, gdyż jego można potem podgrzać, a z plackami jest już gorzej. Składniki: 75 dag polędwicy

Smakowy Raj
Szpinakowy sos na gęsto 137

pizzy, zapiekanek, kotletów i innych takich :) Polecam więc gorąco jeść szpinakowe listki pod każdą postacią :) Sos szpinakowy jest daniem dobrym samym w sobie, ale można go również konsumować z makaronem, ziemniakami, kaszą, czy pieczywem. Składniki: 400g szpinaku 1-2 ząbki czosnku 200 - 300ml śmietany słodkiej 30g masła Sól Pieprz ½ szklanki wody 1 łyżka mąki Szpinak gotujemy w wodzie około

Smakowy Raj
Dzienny jadłospis z niedzieli 27.stycznia z przepisami 156

mojego niedzielnego menu :) Przepisy dostępne są po kliknięciu w nazwę :) Śniadanie: Bułeczki i chlebek z twarożkiem, rzeżuchą. Do picia tradycyjnie z rana zielona herbata z pigwą :) Obiad: Rosół z makaronem i kwiecistą marchewą. Roladki wieprzowe w asyście surówki z kapusty pekińskiej, z kluseczkami. Deser: Ciasto „niebo” z kokosem + kawa zbożowa. Kolacja: Bringoli z kiełbaską Do picia rooibos, by dobrze się

Smakowy Raj

Proponowane wyszukiwania