porcji. Składniki: - 400-500g buraków - 50g orzeszków piniowych (lub migdałów) SYMBIO - 40g parmezanu z nerkowców lub zwykłego - 2-3 łyżki oliwy - 2 ząbki czosnku - dowolna ilość makaronu Przekrojone na pół lub na ćwiartki buraki umieszczamy owinięte w folię aluminiową (matową stroną na zewnątrz!) w 180 stopniach na 1,5-2 godziny i pieczemy do miękkości (dobrze nakłuwać widelcem(...)się z nich aromat (czuć mocno orzechowy zapach w powietrzu), lecz uważamy by ich nie przypalić! Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji pesto. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po ugotowaniu nie przelewamy go zimną wodą i podajemy z pesto. Smacznego
Be Fit Be Strongprzemieliłam przez duże oczka) 1 butelka 600 ml przecieru pomidorowego 2 szalotki 1 łyżka masła garść posiekanego lubczyku 1 płaska łyżka papryki ostrej wędzonej 1 płaska łyżka przyprawy myśliwskiej makaron spaghetti z pełnego ziarna PRZYGOTOWANIE: Na głębokiej patelni (ja zawsze używam mojego dużego woka) należy roztopić mało i poddusić na nim drobno posiekaną szalotkę. Dodawać mięso i smażyć, doprawić przyprawą(...)myśliwską i lubczykiem. Gdy mięso będzie wysmażone dolać przecier oraz paprykę, Dokładnie wymieszać i dusić przez 15 minut. Ot cała filozofia. Makaron gotować wedle zaleceń producenta
ClauditteMissCookingsię na jakiekolwiek zakupy. Szperając po szafkach, na głowę spadła mi makaronowa muszelka z niedomkniętego opakowania i niczym Pomysłowemu Dobromirowi w głowie zaświtał mi ten oto pomysł na zapiekany makaron. Na szczęście znalazłem jeszcze jakieś ostatki warzyw, niedokończony serek mascarpone i otwartą pastę pomidorową. Danie wyszło całkiem całkiem, o czym sami możecie się przekonać. Rzadko kiedy mam okazję gotować(...)wrzątku al dente . Następnie ostudź i napełnij nadzieniem. Rozłóż je na sosie i posyp tartym parmezanem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 ° C i piecz 15 minut , aż makaron i ser się zarumienią. Podawaj z listkami świeżej bazylii
Food Squarepyszna, jesienna zapiekanka. Farsz z dodatkiem ricotty jest baaardzo kremowy, a podprażone orzechy fajnie z tą konsystencją kontrastują. Jeśli lubicie, możecie dodać podsmażonego/pieczonego kurczaka. Porcja dla 4 osób: Makaron: 36 dużych muszli makaronowych Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, aby był al dente. Bardzo uważamy, żeby się nie połamał. Po ugotowaniu koniecznie przepłukujemy muszle zimną wodą
Zawsze głodna!lubiane przez 90 % osób, to prawie jak spaghetti ;) Do przygotowania potrzebujemy : 500 g. mięsa mielonego 1 puszkę pomidorów w puszcze 2 gałązki rozmarynu 2 ząbki czosnku 500 g. makarony rurki 250 g. sera żółtego sól pieprz 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie aż będzie delikatnie twardy 2. Mięso przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem rozgniecionym w moździerzu razem z rozmarynem, solą
Full SmakuKochani dziś podałam makaron na szybko...jest zbyt gorąco żeby robić...gołąbki np. Piękne farfalle i kilka składników, to wszystko, by móc cieszyć się prostym, włoskim przepisem! Składniki -makaron farfalle -masło -pieczarki -szynka parmeńska w plasterkach -sól himalajska różowa -różowa cebula -parmezan tarty Ugotować farfalle al dente, odcedzić, przelać wodą i "naoliwić" aby się nie posklejały. Na dużej patelni, maśle
Z Kuchni Do Kuchnipieczarek 100 g parmezanu 400 g śmietany 22% 1/3 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli pęczek szczypiorku kilka liści świeżej bazylii 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku makaron (4-5 porcji) + sól do wody Pieczarki drobno posiekać, doprawić solą i pieprzem i przesmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Parmezan utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Śmietanę wymieszać z parmezanem oraz wyciśniętym(...)Dodać do pieczarek i dokładnie wymieszać. Smażyć przez chwilę na średnio rozgrzanej patelni. Na koniec dodać drobno posiekane szczypiorek i bazylię. Dokładnie wymieszać. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Można dodatkowo posypać odrobiną parmezanu
BullioWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczony łosoś podany na makaronie z domowym pesto z rukoli. Bardzo proste, smaczne danie. Do pesto użyłam rukoli, ze swojego ogródka, którą zasadziłam już jakiś czas temu. W przepisie zasmakował mi szczególnie pomysł na zamarynowanie łososia w białym winie, dzięki czemu ryba nabrała bardzo fajnego, wyrazistego smaku. Przepis
Marta Gotujemojej kuchni :) a właściwie torbie. Co dzisiaj polecam? Pełnoziarniste spaghetti z czerwonym pesto, warzywa gotowane na parze + świeża surówka z pieczoną piersią z indyka. Składniki: (na 2 porcje) 50g makaronu spaghetti pełne ziarno (25g/porcję) 250g fasolki szparagowej i brokuła łącznie (125g/porcja) garść roszpunki 5 suszonych pomidorów 2 pomidorki koktalowe 1 lub 1/2 pieczonej piersi z indyka(...)małych plasterków jak u mnie zioła prowansalskie Do dzieła: Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie i po odsączeniu mieszamy z red pesto. Ja mam tym razem gotowe, ale niebawem zrobię domową wersję i podam wam przepis :) Fasolkę i brokuły wrzucamy na sito do gotowania na parze lub po prostu gotujemy również al-dente, kiedy warzywa są gotowe, przyprawiamy
Spektrum SmakuSkładniki: 100 g makaronu 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 10 pieczarek 3 ogórki konserwowe 3-4 liście sałaty 1 cebula 4 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać wodą i odcedzić. Pieczarki myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie, a gdy przestygną kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy. Cebulę kroimy
magiczna kuchnia Kasikuchni włoskiej wypróbowałam już wiele, nie wypróbowałam natomiast tych najprostszych przepisów i jednym z nich jest Spaghetti alla puttanesca. Tłumaczenie nazwy to makaron w stylu śmieci i faktycznie wszystkie resztki są tam użyte, zapraszam. Makaron z sosem alla puttanesca. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieProste potrawy zwykle są najsmaczniejsze. Składniki 400 g makaronu spaghetti 2 małe ząbki czosnku 3 nieduże pomidory 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka soli szczypta cukru pół łyżeczki pieprzu 1 łyżka oliwy z oliwek garść posiekanej bazylii 2 łyżki świeżo startego parmezanu Przygotowanie Czosnek roztarłem na pastę ze szczyptą soli. Pomidory sparzyłem wrzątkiem obrałem ze skórki. Dwa pokroiłem(...)kawałki, usunąłem pestki, trzeci zmiksowałem i wymieszałem z pozostałymi oraz roztartym czosnkiem. Dodałem sok z cytryny, sól, pieprz i cukier. Ugotowałem makaron. Po osączeniu polałem oliwą. Dodałem do pomidorów i szybko wymieszałem. Wyłożyłem na talerze, każdą porcję posypałem bazylią i świeżo startym parmezanem
R'n'G Kitchenmoich ulubionych szybka, łatwa no i smaczna przez to często robię ją dla moich domowników. Świetnie nadaje się na kolację. Składniki: 250 g makaronu 350 g piersi z kurczaka 1/2 główki brokułu 2 pomidory łyżka ziół prowansalskich sos 10 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku 1/4 pęczka matki sól,pieprz (do smaku) Wykonania: Mięso pokroić(...)kostkę, polać oliwą, posypać ziołami, solą oraz pieprzem i usmażyć. Makaron ugotować al dente, osączyć, przelać wodą. Brokuł podzielić na różyczki i blanszować 5 minut. Pomidor pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko razem połączyć z oliwą doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wrzucić do miski polać sosem i wymieszać
magiczna kuchnia KasiSkładniki 450 g dyni (miąższ) suszone pomidory (10-12 sztuk) 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła 5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów świeże oregano (2 garści) starty parmezan opakowanie makaronu spaghetti sól ,pieprz Przygotowanie Czosnek drobno posiekałem ,pomidory pokroiłem w paski. Dynię pokroiłem w kostkę i lekko podsmażyłem na rozgrzanej oliwie z masłem (do momentu ,kiedy stała się lekko(...)miękka). Oprószyłem solą i pieprzem ,dodałem czosnek ,pomidory i oregano. Makaron ugotowałem al dente ,odcedziłem i połączyłem z dynią i suszonymi pomidorami. Podałem ze startym parmezanem
R'n'G Kitchen