makaron z - 4500 przepisów (strona:106/300)

Sałatka makaronowa z szynką 158

Tradycyjna, smaczna i szybka w wykonaniu. Polecam na każdą okazję. Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 1 słoiczek pieczarek marynowanych 1 słoiczek sosu tatarskiego(250 ml) 5 jaj 1 makaron typu ryżowego 20 dag szynki konserwowej sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Makaron ryżowy ugotować według opisu na opakowaniu. Jaja ugotować, wyjąć żółtka, a białka pokroić w kostkę. Pieczarki drobno(...)posiekać i wymieszać z groszkiem, makaronem ryżowym, białkami jaj, pokrojoną w kostkę szynką a całość wymieszać z sosem tatarskim. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem

Tradycyjna Kuchnia
Spaghetti carbonara z zielonym groszkiem 96

Kolejny przepis na carbonara, tym razem urozmaicony zielonym groszkiem. Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 10 dag wędzonego boczku ½ litra śmietanki kremówki 5 dag sera żółtego (parmezan) 2 żółtka 1 łyżka masła ½ puszki groszku konserwowego sól do smaku pieprz do smaku Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie- odstawić. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Żółtka rozbić w śmietance, dodać starty(...)doprawić do smaku. Następnie wymieszać z makaronem, lekko podsmażyć i posypać groszkiem oraz usmażonym chrupiącym boczkiem

Tradycyjna Kuchnia
Jarskie cannelloni ze szpinakiem pod beszamelem 106

Nointel. Utarło się przekonanie, że ten przepis powinien znać każdy, kto chce zgłębić tajniki sztuki kulinarnej. Sos beszamelowy to podstawa wielu klasycznych potraw. Cannelloni czyli tradycyjny francuski makaron został wymyślony przez Nicola Federico w Neapolu w 1907 roku, podczas pracy w restauracji La Favorita w Sorrento. Początkowo nazywany był strascinati, ale swoją popularność zyskał później, już pod nazwą cannelloni(...)Sól Pieprz Tłuszcz do formy Na sos beszamelowy: 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 2 szklanki mleka 10 dag startego sera Sól liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Szpinak ugotować przez parę minut w osolonym wrzątku,  odcedzić, odsączyć z wody, posiekać i przestudzić. Wymieszać z roztartym twarogiem, jajkami, startym żółtym serem, doprawić

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 149

Smaczna, szybka zapiekanka makaronowa. Składniki: 35 dag makaronu, 30 dag szpinaku , 5 dag tłuszczu, 2 cebule, 20 dag żółtego sera, ½ szklanki śmietany, sól do smaku, olej do smażenia. Wykonanie: Makaron ugotować , zahartować zimną wodą i odcedzić. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na oleju razem ze szpinakiem i dusić przez chwile. Następnie połączyć z makaronem, polać posoloną do smaku śmietaną i przełożyć

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami 190

Przepis z natury: wrzuć, wymieszaj i upiecz. Uwielbiam takie zapiekanki! Składniki: 20 dag makaronu, ½ kg pieczarek, 2 łyżki masła, ½ pęczka natki pietruszki, ½ szklanki mleka, 2 jajka, sól do smaku. Wykonanie: Makaron ugotować (al-dente) w osolonej wodzie i odcedzić. Pieczarki pokroić i udusić na maśle z pokrojoną natka pietruszki z dodatkiem soli do smaku. Następnie pieczarki połączyć z makaronem

Tradycyjna Kuchnia
Szpinakowe pesto z proteinowym makaronem 110

firmami: Kupiec Zero kalorii - Guiltfree Centrum sylwetki Niedługo zabiorę się za post, w którym przedstawię poszczególne produkty, ale na to trzeba czasu którego mi brakuje. Składniki (porcja): 2 garści makaronu proteinowego około 100g świeżego szpinaku ząbek czosnku 3 łyżki słonecznika 3 plastry sera żółtego 5% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Słonecznik prażymy(...)teflonowej patelni do blendera wrzucamy słonecznik, umyty szpinak, rozduszony ząbek czosnku, ser i miksujemy na pesto/ przyprawiamy wg. smaku ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy ponownie do garnka dodajemy pesto ze szpinaku i całość mieszamy, aż sos oblepi makaron. SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron proteinowy w sosie szparagowym 159

białych szparagów pęczek koperku ząbek czosnku 2-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego żółtko z jajka 3 plastry sera żółtego 5% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki 2  "gniazdka" makaronu proteinowego   1 łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki sól, pieprz wg. smaku łyżeczka oleju rzepakowego firmy Oleofarm Sposób przygotowania:  Szparagi obieramy, kroimy na mniejsze kawałki(...)szparagami i ciągle mieszając dodajemy sos ponownie wstawiamy patelnię na ogień (mały), mieszamy, aż zgęstnieje na koniec dodajemy pokrojony ser, koperek i ugotowany (zgodnie z instrukcjom na opakowaniu) proteinowy makaron jeszcze chwilkę smażymy, aż sos oblepi makaron doprawiamy solą i pieprzem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Mega zdrowe pietruszkowe pesto 139

pietruszka odświeża oddech i maskuje nieprzyjemny zapach, np. czosnku." Składniki (porcja): pęczek pietruszki łyżka pestek słonecznika 2 plastry  sera żółtego 5% tłuszczu dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki "gniazdko" makaronu proteinowego   sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Pietruszkę myjemy, suszymy, a następnie wrzucamy wraz z serem i słonecznikiem do blendera miksujemy na najwyższych obrotach, aż powstanie coś na kształt(...)pesto ;) przyprawiamy makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i od razu (gorące) wrzucamy do pesto mieszamy, aż pesto oblepi makaron SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron w kremowym sosie pieczarkowym z dużą dawką pietruszki 171

związku z tym przechodzę bez większych ceregieli do prezentowanej potrawy ;) Składniki (porcja): 5-8 pieczarek 1 mini cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju ryżowego firmy Oleofarm garść makaronu proteinowego świderki 200g sera twarogowego do smarowania 5% (kupiłam w Lidlu z serii Linessa) 3 plastry sera żółtego 5% dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki świeżo mielony pieprz, sól morska wg. smaku(...)pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy aż się zezłoci pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w plastry, wrzucamy na patelnię, dodajemy odrobinę wody i dusimy, aż pieczarki zmiękną i większość wody wyparuje makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu na patelnię dodajemy ser twarogowy, mieszamy, przyprawiamy wg. smaku makaron odcedzamy i dodajemy do pieczarkowego sosu, mieszamy i smażymy kilka minut na sam koniec

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron ze szpinakiem i salami 152

koncert! Wowowow! :D Podaję przepis na drugie danie, które kiedyś kiedyś będę serwowane w moim bistro (jak wygram w lotto albo znajdę sponsora:p) Składniki (1-2 porcje): garść makaronu niskowęglowodanowego jajko (małe) około 150-200 g świeżego szpinaku 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 0,5 szklanki wody/mleka kilka plasterków salami(...)Jajko, wodę, skrobię, jogurt dokładnie ze sobą mieszamy Patelnię zestawiamy na chwilę z ognia i ciągle mieszając dodajemy sos  Wstawiamy z powrotem na ogień, mieszamy, aż zgęstnieje Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie wrzucamy na patelnię, chwilę podsmażamy, aż sos oblepi makaron Przyprawiamy wg. smaku SMACZNEGO ! ! ! :) już we wtorek

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron z warzywami i tuńczykiem 133

mnie będzie rano ciemno jak wracam ciemno;/ a sprzętu odpowiedniego nie mam;// Składniki (2-3 porcje)/całość około 850kcal/: 450g mrożonej fasolki szparagowej zielonej 450g mrożonych brokuł 100g makaronu niskowęlowodanowego 180g tuńczyka w sosie własnym 200g koncentratu pomidorowego 3 łyżki Pesto KOTÁNYI z bazylią i pomidorami Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu brokułu(...)fasolke gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrożą warzywa odcedzamy, brokuły kroimy na mniejsze kawałki makaron, warzywa wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy koncentrat, mieszamy wsypujemy pesto, smażymy/gotujemy mieszając na małym ogniu na koniec dodajemy odcedzonego tuńczyka, jeszcze chwilę smażymy mieszając przyprawiamy wg. smaku SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron z łososiem i szpinakiem 129

miałam zajęcia na UAMie ;) świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie Składniki (porcja około 495 kcal): około 250g świeżego szpinaku 60g makaronu błonnikowego 200g koncentratu pomidorowego ząbek czosnku kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm puszka łososia we własnym sosie (około 90g) sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu(...)teflonowej patelni rozgrzewamy kilka kropek oleju, dodajemy rozduszony ząbek czosnku i smażymy, aż się zezłoci dodajemy makaron, koncentrat, łososia, smażymy klika minut, co jakiś czas mieszając liście szpinaku kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnię wszystko podsmażamy chwilę, aż sos oblepi szpinak, przyprawiamy wg. smaku SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tagliatelle w sosie śmietanowo-pieczarkowym 118

Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony a tagliatelle w szczególności. Tym razem połączyłam go z pieczarkami i śmietaną. Wyszło rewelacyjne i syte danie! 300 g tagliatelle 2 cebule 200 g pieczarek 1 łyżeczka przyprawy do spaghetti z Firmy Rafex 2 ząbki czosnku Sól Pieprz 0,5 szklanki bulionu 3 łyżki śmietany 18% Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Cebulę kroimy w piórka(...)pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje. Zapraszam do sklepu RAFEX! Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych przypraw! SKLEP RAFEX

VioletoweKucharzenie
Dania z makaronem 353

Spaghetti serowo-brokułowe     Makaron creste z kurczakiem i brokułem   Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem     Makaron w sosie śmietanowo-pomidorowym     Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym   Zielone spaghetti

Passions hobbies life
Makaronowy omlet z kurczakiem i warzywami 194

jajecznej masie. Palce lizać! 300 g filetu z kurczaka 3 łyżki oleju z cytryną i bazylią 1 łyżeczka curry 1 cebula 10 pieczarek 1/2 pora (biała część) 40 g makaronu kolanka Sól Pieprz 3 jajka + 0,5 łyżeczki soli Filet kroimy w kosteczkę, marynujemy ok .20 minut w oleju z cytryną i bazylią oraz curry. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki(...)oraz pora w plasterki. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.  Rozgrzewamy patelnię, dodajemy kurczaka, szklimy. Następnie dokładamy pokrojone warzywa, wszystko dokładnie mieszamy. Pod koniec dokładamy makaron. Jajka roztrzepujemy, solimy. Zalewamy nimi kurczaka z warzywami, lekko odgarniamy boki, żeby jajka się ścięły. Posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi

VioletoweKucharzenie