makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:569/815)

Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym. A'la gulasz. Szybki obiad. 246

mnie dziś podane z ryżem, ale równie dobrze smakuje z makaronem czy ziemniaczkami. Polecam :) Składniki - dwie pojedyncze piersi z kurczaka ( lub jedna podwójna ) - pieczarki 15-20 dkg. - śmietana 12%  4 łyżki - mąka 3 łyżeczki - woda ok. 6 łyżek - domowa wegeta, papryka czerwona mielona, czosnek granulowany, sos sojowy -olej Wykonanie. Piersi oczyszczam, kroję w grubszą kostkę, pieczarki w drobniutkie plasterki

Kuchnia z widokiem na ogród
Miętowe pesto 225

Gotowe pesto przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Miętowe pesto to sos, który spełnił swoje zadanie. Idealnie sprawdził się w swojej roli, jako dodatek do mięsa jagnięcego. Bardzo intensywny i aromatyczny o pięknej barwie. Tak jak pesto bazyliowe, tak i miętowe nadaje się do mięs, klusek, makaronów, kanapek… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Miętowe pesto appeared

mojewypiekiinietylko
drobiowe canneloni w pomidorach po mojemu... 251

Składniki: makaron cannelloni 250 gram, mięso mielone drobiowe 70 dag, cebula 2 sztuki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryczka chilli 2 małe, oregano 2 łyżeczki, majeranek 1 łyżeczka, por 1 duża, oliwa 1/4 szklanki, sos pomidorowy 300 ml, śmietana 12% 1 szklanka, jajka 2 sztuki, mąka pszenna 1/2 szklanki, woda 2 szklanki, przyprawa w płynie 2 łyżki

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka makaronowa z brokułem i kurczakiem 1326

Sałatki są dobre zawsze, wystarczy kilka składników, lekki sos i możemy zajadać. Idealnie sprawdzają się na imprezach domowych czy nawet w pojemnik i do zabrania ze sobą do pracy, szkoły. Moja dzisiejsza propozycja to coś z mięskiem i warzywami, a całość z dobrym makaronem - więc syta będzie na pewno. Spróbujcie koniecznie! Smacznego!  Składniki :* pół brokuła* pierś z kurczaka* ulubione

Magiczne Życie Marty
Słodko-kwaśna pierś z indyka po chińsku 339

Dolewamy sok z ananasa oraz sos słodko-kwaśny. Ewentualnie doprawiamy jeszcze łyżką sosu sojowego dla pogłębienia smaku. Teraz czas aby wrzucić naszego indyka w tempurze. Całość dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze chwilę, lecz na bardzo dużym ogniu. Teraz nasze danie jest już gotowe. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego

Mango Papaja
Sałatka makaronowa po meksykańsku 22013

majonezu 2 łyżki jogurtu pieprz kolorowy w młynku sól ziołowa Przygotowanie: Makaron ugotować al dente we wrzącej, osolonej wodzie.  Pierś z kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki wymieszać. Ząbki czosnku obrać i zmiksować z majonezem i jogurtem. Sos dodać do sałatki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Kurczak w sosie bazyliowym - czyli pesto 246

tego obiad na wczoraj Zapraszam na obiad w 15 min. Kurczak w sosie bazyliowym - czyli pestoObsmazamy przyprawione na patelni piersi z kurczaka Szykujemy pesto- czyli listki bazyli, parmezan, 3 zabki czosnku, ok 150ml oliwy z oliwek, pieprz , sol, orzechyWszystko miksujemy blenderem Do zagotowanego I odcedzonego makaronu dodajemy pokrojonego w kostke kurczaka I pesto- mieszamy Mozna posypac startym parmezanem

Smaki Edyty
Cucina Romana i o tym jak wybrałam papieża. 196

jedyny! Albo placek od pizzy z nutellą, czy z sałatą sosem majonezowym i krewetkami (bez sera?!). Ja wcześniej nie jadłam. Pizzę można dostać wszędzie. Zawinąć, wziąć w rękę i zjeść na Schodach Hiszpańskie albo zanieść do parku i popić winem nalanym z ogromnego tanku w plastikową butelkę. :) Kolejna pozycja - makarony bo czego innego się spodziewać. Najbardziej słynna chyba carbonara

Brzuszki Łakomczuszki
Pomysł na... Boloński garnek (Winiary) - opinia 400

makaron, pieczarki, pomidory... Więc jak to się mogło się udać? Niestety mogło.  Ja nie dałam rady skończyć swojej porcji, mimo, że reszcie rodziny się udało. Siostra - największy makaroniarz w rodzinie, cudem "zmęczyła" aż dwie, ale w dużym odstępie czasu - w końcu ktoś to musiał zjeść. Panowało ogólne niezadowolenie. Zbyt mocno czuło się ten "Pomysł na..." chemią, takim typowym sosem(...)zniechęcam, każdy ma swój smak, a i spotkałam się z opiniami, że to naprawdę dobre danie. Składniki:  "Pomysł na...Boloński garnek" 250 g mięsa mielonego opakowanie makaronu - u mnie kolanka 150 g pieczarek 425 g pomidorów z puszki Wykonanie: Obrane pieczarki pokroić w plastry. W garnku na małej ilości tłuszczu podsmażyć mięso mielone, dołożyć pieczarki i smażyć razem kilka

Pasja Smaku
Tajskie zielone curry. Z kurczakiem i letnimi warzywami 188

podgrzewamy całość do zagotowania. Do gorącego sosu wkładamy kurczaka, wrzucamy wszystkie warzywa i gotujemy całość razem około 15-20 minut. Kalarepka powinna zostać jeszcze lekko chrupka, reszta warzyw mocno zmięknie. Dodajemy posiekany szczypior i kolendrę lub paprykę, mrożony groszek. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Curry podajemy z ryżem, z makaronem z tapioki, z gryczanym makaronem Soba(...)czosnku 1 kawałek świeżego imbiru wielkości kciuka 3 gałązki grubego szczypioru ½ pęczka zielonej pietruszki lub kolendry 1 opakowanie zielonej pasty curry Kanokwan 2-3 liście limonki kaffir 3 łyżki sosu rybnego 2 łyżeczki brązowego cukru 4 łyżki oleju kokosowego Zapisz

Karo in the Kitchen
Gulasz w indyjskim stylu 190

Do trochę innego smaku chciałabym Was przekonać. Ja osobiście bardzo lubię indyjską kuchnię. Mięso wołowe pociąć na cienkie paski, odciąć wszystkie włókna. Imbir i ząbki czosnku

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z tortellini z pieczarkami i cebulą 484

wszystkim bardzo smaczna sałatka. Trafiłam na nią dzięki Kasi, która przekonała mnie przez nią zupełnie przypadkiem do tortellini, za którym nie przepadałam. Przy okazji danie to powinno się nazywać "SOS", bo gdy nie mamy właściwie nic co wydawać by się mogło nadaje się na sałatkę, pojawia się właśnie ten przepis. ;) 1 opakowanie dowolnego tortellini (u mnie z serem, ale polecam(...)drobno siekamy. Na małej ilości tłuszczu szklimy cebule, po czym dorzucamy do nich pokrojone pieczarki. Dusimy kilka minut, aż zmiękną. Zawartość patelni przekładamy do miski i mieszamy z makaronem. Dorzucamy posiekany szczypiorek i doprawiamy majonezem ze śmietaną w połączeniu dla nas idealnym. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie delektujemy się pysznym smakiem

Kuchenna Kontrrewolucya
Tagliatelle szpinakowe z łososiem w sosie śmietanowo-imbirowym z pietruszką ;-) 233

imbir- śmietanka 30%- filet łososia około 300g- natka pietruszki lub natka kolendry- oliwa z oliwek- masło solone- sól, pieprz- cytryna- tagliatelle szpinakowe najlepiej włoskie z mąki durum   Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę masła, mieszamy z łyżką oliwy, dodajemy pokrojonego w kostkę łososia i drobniutko pokrojony imbir, skrapiamy cytryną, bardzo(...)delikatnie smażymy mięso łososia, tak aby się nie pokruszyło, około 4-5 minut, zdejmujemy z ognia, wlewamy śmietankę około 1/3 szklanki, stawiamy na kuchni, na małym gazie odparowujemy, jak sos zgęstnieje dodajemy natkę pietruszki, i tagliatelle, wszystko łączymy na patelni. Za pomocą łyżki formujemy "gniazdo" i układamy na talerzu. Gotowe! Przepyszne połączenie smaków. Gorąco polecam

SMYKWKUCHNI
Vapiano - Warszawa 177

przestrzeni w jasnym i widnym lokalu. Wzrok przykuwa długa, otwarta kuchnia, porządek okraszony ciepłymi, stonowanymi kolorami. Aha, tuż przy wejściu znajduje się przeszklone pomieszczenie, w którym robiony jest m.in makaron (różne rodzaje) i część deserów. Tak, robi wrażenie ale i jednocześnie oczekuje się bardzo dobrej jakości pasty po takim widoku... Jedzenie. Jeśli kuchnia śródziemnomorska, to na pierwszy rzut idzie pizza(...)Była dość cienka ale nie taka, żeby nie można było jej jeszcze cieńszej zrobić. Jasne, salami jest tłuste, ale sama mozarella także. Więc trochę się rozczarowałem, bo oczekiwałem aromatycznego sosu pomidorowego, który niestety został przygaszony zbyt dużą ilością sera, przez co góra placka trochę popłynęła.  Kolej na ravioli con carne (nadzienie mięsne, pomidorki cherry, cebula, marchew, szczypior

Right Behind The Kitchen
Gulasz z klopsikami w stylu azjatyckim 174

minut aby mięso nie było surowe. Do sosu wlewamy oba sosy sojowe oraz olej sezamowy, mieszamy. W mniejszym naczyniu rozrabiamy około 2 łyżek mąki pszennej z zimną wodą i wlewamy do gulaszu. Zagotowujemy aby gulasz się zagęścił. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem, makaronem lub solo. Smacznego

Życie ze smakiem

Proponowane wyszukiwania