liść laurowy i trochę wywaru i dusić karkówkę do miękkości, pod przykryciem i na wolnym ogniu, uzupełniając sos wywarem. Pod koniec, do gulaszu dodać mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy. Można jeszcze doprawić do smaku. Gotowy gulasz wieprzowy z papryką podawać z makaronem, kaszą, kluskami lub kopytkami . Do gulaszu wydajemy surówki z kiszonej kapusty, kiszone ogórki lub paprykę marynowaną. smacznego :) Gulasz
Moja Książka Kucharskamojej wersji makaron zastąpiłam cukinią i tak powstała moja wersja. Smaczna sprawa. No i odchudzona o makaron. Polecam. Składniki: 3 młode, małe cukinie 400 g mięsa mielonego ( ja miałam z szynki ) Kukurydza w puszce ( mała ) 500 g pieczarek Sól Pieprz Sos pomidorowy ( do spaghetti ) Olej Vegeta ( naturalna ) Ser typu gouda Wykonanie: Cukinie kroimy na plastry ( podłużne ) o grubości ½ cm. Przyprawiamy
Smaki Ewyzagotować. Wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zrazy włożyć do żaroodpornego naczynia i zalać sosem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec 35-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Podawać z ugotowanym makaronem. Polecam pycha
Kuchnia PokoleńSzczerze polecam, bardzo aromatyczna i pożywna zupa. Składniki mrożona mieszanka chińska warzyw chiński makaron, gruby 250 g mielonego mięsa wołowego jajko pieprz, sól 1 łyżka pasty curry słodka i ostra papryka w proszku szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, … Czytaj dalej Rosół chiński
gotuj ze mnąSezon na szparagi jeszcze trwa. Zielone szparagi im są młodsze tym znacznie lepsze. Szparagi z jajkiem sadzonym to moja propozycja na fajne śniadanie, szybki obiad albo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sos orzechowy to moje nowe odkrycie:). Świetnie pasuje do brokuła a także do innych warzyw. W wersji mięsnej możemy dodać kurczaka. 1 brokuł 100g makaronu rurki 250g boczniaków 2 łyżki masła orzechowego 3 łyżki śmietany 18% 1 ząbek czosnku olej sól, pieprz 1. Z brokuła odcinamy różyczki. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem
Szefowa kuchnikoniec gotowania dodajemy chrzan, śmietanę, mieszamy i bezpośrednio na polędwiczki przesiewamy przez sitko mąkę ziemniaczaną. Jak by sos był za rzadki to dodajemy jeszcze mąkę. Mieszamy, jak mamy potrzebę to możemy doprawić solą lub pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami; ziemniakami, kaszą, makaronem, kopytkami itd. Po podaniu posypujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem :-) Smacznego
kruche babeczkiskładników, by przygotować rewelacyjny obiad. Do dzieła! Składniki na 4-5 porcji: – 250g makaronu cannelloni – 250g szpinaku świeżego lub mrożonego – 250g ricotty – 1 cebula – 1 łyżeczka suszonego oregano – szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej – sól, pieprz Składniki do sosu beszamelowego: – 600ml mleka – 50+25g ulubionego startego sera – 50g mąki orkiszowej
Be Fit Be Strongcałości, jeśli większe to kroję w ćwiartki lub w plastry. Smażone pieczarki podaję do placków ziemniaczanych, do makaronów, do zapiekanek, jako dodatek do ziemniaków z mięsem. Pieczarki smażone to baza do kolejnych dań, wystarczy wlać śmietanę i mamy pyszne pieczarki w sosie, albo dodać bulion i mamy zupę pieczarkową. Pieczarki idealnie się nadają do eksperymentowania w kuchni. Przepis na pieczarki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRobiąc porządki w kuchni, znalazłam duże zapasy makaronów ryżowych. Pora zacząć je wykorzystywać. Nie chciałam klasycznej "chińszczyzny" dlatego zdecydowałam się na dodatek kalarepy i czerwonej kapusty. Azjatyckiej nuty dodaje sezam i sos sojowy. Czytaj więcej
Kasia Sarnażaroodpornego wsypać ugotowany makaron. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić. Gdy już się usmażą dodać do makaronu. Następnie usmażyć kapustę kiszoną z odrobiną kminku oraz pieczarki pokrojone na kawałki. Wszystko dodać do naczynia. Na górę można położyć potarty ser. Zalać sosem i piec w 180 stopniach do czasu roztopienia się sera. Sos Do małej śmietany dodajemy jedno jajko
My World by Dagmara Rekdynią. Oczywiście jest to moja wersja i najpierw to ugotowałem, a potem szukałem nazwy :) Wieprzowe mięso w sosie z warzywami i puree z dyni... Pokrojone mięso smażymy i dusimy,podlewając lekko wodą, aż do miękkości. Włoszczyznę i zamrożone puree gotujemy... Nastawiamy makaron lub ryż czy ziemniaki...Przyprawiamy mięso, sólą, pieprzem, curry, papryką. Miękkie mięso dodajemy do warzyw, również wsypujemy przygotowaną
chleba naszegoUszka z kapustą i grzybami 2. Domowy makaron, np. cienkie nitki 3. Kompot z suszonych owoców Barszcz czerwony na zakwasie Obowiązkową potrawą na ciepło są smażone kawałki karpia oraz karp w sosie piwnym (przepyszny!). Danie nie wygląda zbyt atrakcyjnie, ale jest naprawdę smaczne - lekko słodkie, aromatyczne. Dania
Ugotowaćnaturalnego * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Brokuł gotujemy na pół twardo, zimny kroimy. Ugotowany i przestudzony makaron dodajemy do brokuła. Koperek siekamy. Mięso i ogórka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z jogurtem lub majonezem. Przepysznie smakuje też z sosem czosnkowym
Magiczne Życie Martymakaron według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy na bok. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy do zupy ugotowany makaron oraz boczek. Gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Gorącą zupę rozlewamy do miseczek, na środku umieszczamy łyżkę sosu pesto (przepis na domowe pesto jest już na blogu) i posypujemy całość odrobiną świeżych, posiekanych ziół. Zupę można
MyCookBook.plgodziny. Możemy oczywiście gotować więcej, ale aromaty po 2 godzinach powinny nadać już zupie smak. 6. Dodajemy sos sojowy i pieprz, jeśli zupa jest dla nas mało słona, możemy dodać również sól. Chwilę gotujemy, a następnie odcedzamy zieleninę. 7. Podajemy z makaronem bezjajecznym i natką pietruszki. Smacznego! Udanego świętowania po polsku :) Maugo&Paszko
Bananowe Polekurczaka i smażyć, aż pierś będzie biała. Brzoskwinie pokroić na kawałki. Do podsmażonej piersi dodać brzoskwinie i sos cukiniowy. Podlać sokiem z brzoskwiń i dusić przez chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Można podawać z ryżem lub makaronem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniełyżeczką mąki i zarobić na masę, wlać rosołek i mleko, i zagotować. Następnie zalać kaszę w formie sosem i zapiekać w piekarniku na temp. 180 stopni al. 35 minut…. (Można posypać lekko tartym żółtym serem). Zapiekanka z pierwszego przepisu była z makaronem, przepyszna, kolejną wersję wypróbowałam z ryżem.... potem była kolej na kasze. Jest PRZEPYSZNA, wrzucić można co tam się
Tradycyjna kuchnia inaczejPostanowiłam przygotować wariant z mieszanką smaków raczej niż dominującym smakiem ryby. Zneutralizowałam go dodając paprykę, dymkę i makaron jajeczny. Zupa jest smaczna i pożywna - z powodzeniem może samodzielnie stanowić lekki obiad czy kolację. Miłośnikom ostrej kuchni polecam doprawienie ulubionym ostrym, azjatyckim sosem
Milion Smakówsię makaron. Przekładamy makaron z powrotem do garnka i dodajemy kremówkę oraz 4 łyżki wody z makaronu. Mieszamy, aż śmietanka zacznie bulgotać Zdejmujemy garnek z ognia i dorzucamy łososia podzielonego na kawałki oraz rukolę. Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym ( jeśli sos będzie za gęsty dodajemy więcej wody ). Całość mieszamy. Od razu podajemy, smacznego
Moje Kuchenne RewelacjePierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem Nasz WRZESIEŃ: Sajgonki z krewetkami Jesienny PAŹDZIERNIK Najlepsza szarlotka LISTOPADOWO Aromatyczne flaki z boczniaków
MarciochaKucharzyMiałam szpinak, miałam domowy serek a la ricotta, wyszły bardzo smaczne kluski. Podałam z pomidorowym sosem, ale można je po prostu polać
Stare GaryMasło, ser i jajka połączyłam i wymieszałam z ciepłym makaronem. Odstawiłam na 5-7min., aby makaron rozpuścił i wchłonął masło. Na oliwie podsmażyłam starty ząbek czosnku i pieczarki. Po chwili zalałam pomidorami, dodałam przyprawy i dusiłam do zredukowania wody. Sos powinien być raczej gęsty.Tortownicę wyłożyłam makaronowym ciastem (brzegi powinny być nieco wyższe). Spód i boki posmarowałam sosem
bastalenakuchni. Przy jej użyciu można przygotować każdą potrawę, od zupy po kopytka, kończąc na makaronie i ciastach- nie wiedziałam 4. Można przygotować chleb, chociaż za bardzo nie urośnie, głównie z braku glutenu- nie wiedziałam 5. Doskonała do zagęszczania sosów, w tym beszamelowych i kremów-domyślałam się 6. Doskonale nadaje się do panierowania
Mia Cucina SofietaSmażymy na wolnym ogniu przez 5-10 minut z każdej strony. Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego z sosem i pieczemy pod przykryciem przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. Zdejmujemy pokrywkę, posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy aż się zarumieni. Podajemy z makaronem
Czerwona PorzeczkaSpaghetti z cukinii z klopsikami – szybkie i pyszne danie z warzywnym makaronem. Powyższe składniki wystarczą na 2 porcje. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:100%;} } @media(max-width:600px(...)wieprzowej 1 mała cebula (ok. 60g) 1 jajko 4 łyżeczki kaszy manny 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku 1 łyżka mąki pszennej do otoczenia klopsików Składniki na sos: 1 puszka pomidorów krojonych (masa netto: 400g) 2 ząbki czosnku 1 mała cebula (ok. 50g) pieprz i sól do smaku 2 łyżeczki bazylii 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta chili pieprzu
Kulinarne PrzebojeSkładniki: polędwiczki kurczaka 50 dag, śliwki bez pestek 10 sztuk, kasza gryczana 1 woreczek, rozdrobniona papryczka chilli suszona z pestkami 1 łyżka, vegeta 1łyżeczka, pieprz ziołowy
W Mojej Kuchni Lubięszklanki czerwonego wina 200 g pomidorów z puszki sól i pieprz 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki posiekany koperek z kopru włoskiego opcjonalnie ok 300 g muszli do podania makaron z sepią przygotowanie Kalmary, jeżeli używamy mrożonych, rozmrozić. najlepiej wyjąć je z zamrażarki dzień wcześniej i rozmrozić w lodówce. Jeżeli to konieczne oczyścić (jak to robić, pisałam tutaj ). W dużym garnku(...)jeżeli nie dusić jeszcze parę minut. Kiedy kalmary są już miękkie, doprawić sos solą i pieprzem. Dorzucić muszle, dusić pod przykryciem ok 5 min - tak długo aż muszle się otworzą. Dodać posiekaną natkę pietruszki i koperek z fenkuła. Wymieszać. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego
Stare GarySkładniki: 2 sztuki kotlet schabowy bez kości, 1 sztuka jajko, - sól, pieprz do smaku, - ile potrzeba tarta bułka z mąką pszenną, 1/4 kostki smalec, 1 szklanka
W Mojej Kuchni Lubięświeża bazylia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wstawić wodę na makaron. Kurczaka pokroić w dość małe kawałki i zamarynować w soli, pieprzu, czosnku oraz tymianku. Odstawić na kilka minut. Do blendera włożyć podprażone orzechy włoskie, czosnek, starty ser i kilka łyżek oliwy z oliwek. Zmiksować. Dodawać stopniowo oliwy, aż pesto będzie miąło konsystencję gęstego sosu. Doprawić solą i pieprzem. Cebulkę pokroić w piórka
DefinicjaSmakuPesto to bazyliowy sos pochodzący z Genui we Włoszech, który tradycyjnie wytwarzany jest z bazylii, oliwy, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych i soli. Aromatyczny, niemalże ostry smak, świetnie komponuje się z różnymi potrawami – czy to z kurczakiem czy z makaronem. Dzisiaj wpadłam na pomysł przygotowania dania z pesto jako dip do pieczonego kurczaka. Wykorzystałam wszystkie(...)jako dip do kurczaka, ale nawet wyglądało. Wypróbujcie sami! A dla kurczakożerców polecam też przepisy: Kurczak tikka masala – prosty przepis Aromatyczny kurczak curry z imbirem i miodem Kremowy sos kurkowy podawany z kurczakiem Kurczak w prażonej cebulce z fasolką szparagową Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas 35 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ
A to pestkaziaren sezamu - 1 łyżeczka słodkiego sosu chili - odrobina octu ryżowego do smaku - 1/2 łyżeczki miodu W/w składniki dokładnie wymieszaj i odstaw na 30 minut aby smaki się przegryzły. JASNY SOS AZJATYCKI: - 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich - 1 łyżka oleju sezamowego - 1 łyżka oleju rzepakowego - 1/2 łyżeczki octu ryżowego - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżeczka miodu - ziarna białego sezamu(...)dokładnie i osuszamy na ręczniku. Marchewkę kroimy maszynką jak makaron, na cieniutkie paseczki (ewentualnie tniemy nożem na słupki), ogórka na szatkownicy w cienkie podłużne plastry, paprykę w słupki, cebulę w piórka. Cieciorkę odcedzamy. Quinonę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Całość porcjujemy i układamy w miseczce. Podajemy z dwoma sosami do wyboru. Dodatkowo sałatkę możesz posypać czarnym sezamem. Gotowe! Życzę
SMYKWKUCHNISzybki obiad z kurczaka. Pewnie żadne odkrycie , ale może kogoś zainspiruje. Te produkty w zasadzie zawsze mam w domu. Do tego proponuje makaron ryżowy tagliatelle. Czytaj
Buniabaje w kuchniPrzepis na pierś kurczaka w sosie kurkowym Sos kurkowy powinien mieć certyfikat naszego dobra narodowego. Świetnie do niego nadaje się pierś kurczaka, choć z powodzeniem można zamienić ją na inne delikatne mięso. Ja takie mięsko jem z makaronem lub ziemniakami. Składniki na 3/4 osoby 2 piersi kurczaka 200 g kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1,5 szklanka śmietany(...)podsmażamy jeszcze minute. Umyte i wyczyszczone kurki dodajemy na patelnie i podsmażamy razem 4 min. Następnie dodajemy śmietanę oraz rosół i gotujemy razem do zredukowania się płynów i powstania sosu. Im dłużej będziemy gotować sos, tym będzie gęstszy.Wydaje mi się, że wystarczy około 15min. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy pocięty szczypiorek. Pierś kurczaka kroimy z ukosa na plastry
zjem to blog kulinarnyoliwek Sól, pieprz Marchewkę i cebule obieramy. Następnie ścieramy na tarce na średnich oczkach. W rondelku rozgrzewamy trochę oliwy z oliwek. W między czasie możemy nastawić wodę na makaron. Do rondelka wrzucamy wcześniej przyszykowane warzywa. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Podsmażamy kilka minut na średnim ogniu. Następnie dodajemy zmiażdżony lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy oregano. Wszystkie składniki(...)pomidory i intensywnie mieszamy całość. Gordon Ramsey dodaje w tym momencie sos Worcestershire, ale w Polsce nie mogłyśmy go dostać więc omijamy ten składnik. Podsmażamy chwile i wyłączamy płytę. Zostawiamy na jakieś 5 minut by składniki przegryzły się. Po tym czasie dolewamy mleko i mieszamy. Podajemy z makaronem spaghetti, z wierzchu posypujemy parmezanem. Smacznego
Kolizje SmakówDziś zapraszam Was na pyszne spaghetti w paprykowo-pomidorowym sosie z serem owczym od Owcza Kraina . Szybki, pyszny obiad pełen smaków. Jeśli jeszcze nie próbowaliście sera owczego, to zachęcam Was do tego. Idealny do wielu dań. W tym przypadku wspaniale wzbogaca smak. Ser pod wpływem ciepła delikatnie się topi… coś cudownego. Spróbujcie Ja znów muszę niedługo przygotować taki obiad(...)Zachęcam Was do odwiedzenia fanpaga Owczej Krainy Składniki: około 150 g makaronu spaghetti pełne ziarno 7 łyżek ajwaru – pasty z pieczonej papryki i bakłażana 1 słoiczek sera owczego w zalewie olejowo-ziołowej od Owcza Kraina (190 g) 2 łyżki przecieru pomidorowego mała cebulka pieprz do smaku zielona pietruszka do posypania Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Słodkie okruszkismaku solą i delikatnie pieprzem. Wymieszać dokładnie. Na mięsie rozłożyć podpieczone pieczarki z cebulką. Następnie wlać sos . Rozłożyć marchewki i jarmuż. Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec 15 minut. Naczynie musi być przykryte. Podawać z ziemniakami lub makaronem. Ryż też pasuje idealnie. Polecam danie bardzo smaczne
Kuchnia Pokoleńsłoik (370 ml) selera konserwowego (najlepiej z dodatkiem ananasa), 2 puszki (po 170 g) tuńczyka w sosie własnym, 4 jajka, 20 dag ogórków konserwowych, 6 łyżek majonezu, sól, pieprz. Już od dawna miałam ochotę wypróbować jakiś przepis na sałatkę z wykorzystaniem makaronu z popularnym zupek chińskich. Swój test :) zacznę od sałatki warstwowej z tuńczykiem i selerem konserwowym. Makaron
Świat Domowej Kuchniwtedy kolorowe. Po tym czasie odcisnęłam z nadmiaru soku cukinię - pomocny przy tym mi był cedzak do makaronu. Wbiłam jajko, dodałam mąkę ziemniaczaną, sodę i przyprawiłam do smaku. Wszystko wymieszałam i smażyłam na rozgrzanym oleju na brązowo - złoty kolor. Usmażone podawałam z sosem czosnkowym ( tutaj ). Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąinne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora
Kulinarne przygody Gatityszklanka startego parmezanu 250 ml śmietanki 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz czosnek niedźwiedzi 2 chluśnięcia sosu Chipotle Mad Dog 900 g filetu z indyka sól pieprz oliwa z oliwek 6 plastrów szynki Serrano drobno pokrojony szczypiorek świeża bazylia 500 g makaronu Maccheroni al ferretto Sposób przygotowania: Indyka myjemy, czyścimy i kroimy na grube plastry. Skrapiamy oliwą
DominikaDolciKroimy w kostkę szynkę, ogórki, siekamy koperek i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy kukurydzę i wystudzony makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy. 4. Do osobnej miseczki wlewamy śmietanę, przeciskamy czosnek przez praskę, dodajmy majonez, sól, pieprz i szczyptę cukru. 5. Tak sporządzony sos wlewamy do sałatki. Odpowiednio przyprawiamy solą i pieprzem
Coś z niczegoinne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami
Kulinarne przygody GatityNastępnie podlewamy mleczkiem kokosowym i dusimy ok 20 minut. W połowie duszenia dodajemy soku z cytryny. Jeżeli sos wyjdzie za rzadki możemy go albo odparować albo zagęścić mąką pamiętając o wcześniejszym zahartowaniu jej, żeby nie powstały grudki. Mięso zostało podane z zielonym makaronem z tapioką i zieloną herbatą
Państwo Wojtczuk gotująPiękne i pyszne warzywne spaghetti czyli vegetti to zdrowa alterantywa dla pszenicznego makaronu, szczególnie dla osób na diecie bezglutenowej. Mogę sobie pozwolić na takie cudeńka dzięki specjalnej strugaczce do warzyw, którą dostałam od siostry Anyi. Zielony aromatyczny sos bardzo dobrze komponuje się z cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Jeśli nie lubicie cukinii
To co kochamwlewamy passatę, dodajemy cukier oraz liście laurowe. Wszystko gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut. Następnie próbujemy sosu i w razie potrzeby doprawiamy solą oraz pieprzem. Odcedzamy fasolę i dodajemy ją do kurczaka, mieszamy wszystko razem i podajemy. Kurczaka można podać z makaronem, ryżem lub bagietką. Ze wszystkim smakuje wyśmienicie. To bardzo sycące i treściwe danie idealne na jesienne
Cooking Monstermożecie użyć samego jogurtu, wybór należy do Was. Taka surówka świetnie pasuje do mięsa, kasz, ryżu czy makaronów. Drukuj Sałatka z kapusty pekińskiej, mandarynek, jabłka i ananasa window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 2 mandarynki 3 plastry ananasa 1 jabłko Sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu szczypta cukru, sól, pieprz Sposób przygotowania Składniki sosu wymieszać razem. Kapustę
Mieszam w GarnkuKroimy w kostkę szynkę, ogórki, siekamy koperek i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy kukurydzę i wystudzony makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy. 4. Do osobnej miseczki wlewamy śmietanę, przeciskamy czosnek przez praskę, dodajmy majonez, sól, pieprz i szczyptę cukru. 5. Tak sporządzony sos wlewamy do sałatki. Odpowiednio przyprawiamy solą i pieprzem
Coś z niczegogodziny, dodając umytą gałązkę lubczyku. Rosół solimy pod sam koniec, jeżeli oczywiście tego wymaga. Podajemy z makaronem z dodatkiem natki pietruszki. Uwaga! Należy pamiętać, że najlepiej podawać rosół na gorąco. Pamiętajmy, że z mięsa, które gotowało się w rosole można zrobić sosy, farsze i inne smakołyki. Smacznego
ChilliJemyMalloreddus alla campidanese – makaron malloreddus przygotowany według tradycyjnego przepisu z Campidano Fregola - gatunek regionalnego makaronu z Sardynii - z szafranem Dodatki z jarzyn Sałatka z karczochów z bottargą Karczochy i ziemniaki z schiscionera (czosnek i pietruszka) Sardyńska kompozycja warzyw z sosem pinzimonio (oliwa z oliwek z Parteolli, sól, pieprz) Sery i owoce Zestaw serów pecorino
Moja smaczna kuchniażołądków drobiowych - 2 cebule - 25 dg pieczarek - 1 puszka pomidorów krojonych ( dałam robione swoje w sosie własnym ) - 1 papryka - 1 ząbek czosnku - przyprawa do kurczaka złocista - kilka płatków suszonej papryczki chili - olej + 1 łyżka masła klarowanego - pieprz sól - 25 dag makaronu Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w kostkę na głębokiej patelni dać olej i masło dodać cebulę chwilę zeszklić
W królestwie smaków Beatyząbki czosnku opakowanie śmietany 18 (moje miało 150g) sól pieprz czosnek niedźwiedzi (łyżka) 1 pomidor Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Boczniaki i pomidora podsmażamy lekko na patelni. Dodajemy czosnek i po paru sekundach śmietanę i przyprawy. Gotujemy około 5 minut aż sos zgęstnieje. Sos można zagęścić jeszcze żółtym serem albo rozwodnic według gustu. Mi smakuje taki jaki jest
Lubczyk i Waniliapomidory (bez soku), doprawić solą, pieprzem i ziołami, gotować, aż sos się zredukuje do konsystencji półpłynnej. 5. Sos połączyć z mascarpone, pokrojonymi na plastry oliwkami i połową bazylii. Zalać kurczaka i piec ok. 30-40 minut. Podawać z białym pieczywem, ryżem lub makaronem. Pyszności
Kuchnia Prezydentowejczosnku. Dusimy warzywa jeszcze ok 10 minut i podlewamy śmietaną. Zagotowujemy. Po przygotowaniu warzyw, przekładamy je (cały sos) do naczynia żaroodpornego, zatapiamy w nich pulpety i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st.) na ok 30-40 min. Można podać z ryżem lub makaronem. Artykuł Pulpety drobiowe zapiekane z warzywami pochodzi z serwisu Ugotuj
Ugotuj to sam ...ricotta affumicata . Ricotta doskonale smakuje jako dodatek do ciast i deserów, znakomicie komponuje się z pieczywem i makaronami. Zawiera 20- 30% tłuszczu. Przepis Kluseczki: kilka garści świeżego szpinaku 400 gramów sera ricotty parmezan 2 jajka 25 gramów bułki tartej 100 gramów mąki Sos: 2 małe cebule kilka ząbków czosnku 3 łyżki oliwy pęczek natki pietruszki passata pomidorowa – przepis tutaj
Bon Ton Italiaokres dojrzewania 24 miesiące ) to już wina czerwone. Na stołach pojawiły się również wspaniałe rzemieślnicze makarony neapolitańskiego producenta Le Gemme del Vesuvio. Produkowane z najwyższej jakości semoliny pszenicy durum. Ich kształty i smak to już włoska specjalność. Ja zrezygnowałam z sosów sam Parmigiano Reggiano wystarczył. Do tego oczywiście kieliszek wina. Połączenie idealne. Bardzo ciekawym nieznanym
królestwo garówMarzenie mojego męża, dziś zostało spełnione:) Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowo-pietruszkowym SKŁADNIKI: 400 g Pappardelle lub tagliatelle 250 g świeżych kurek 500ml śmietany pęczek pietruszki 1 cebula sól, pieprz, lubczyk, masło, parmezan Makaron ugotować aldente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na masełku zeszklić cebulę posiekaną w kostkę. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone kurki. Podsmażyć chwilę, około10 minut
MarciochaKucharzyjest już usmażone, a warzywa stają się dosyć miękkie (co powinno nastąpić ok. 7 - 8 minutach) dodajemy sos sojowy i roztwór z mąki ziemniaczanej, za pomocą której to regulujemy gęstość dania. Ja jako propozycje podania wybrałam ryż, jednak może to być także makaron sojowy. SMACZNEGO!!! Ilość: 2 osoby Koszt
smacznieinatematpić koktajle i nie gotować. Bycie mamą jednak zmusza, o ile starsze dzieci też można podkarmić nawet makaronem z koktajlem truskawkowym (to danie jest uwielbiane), to najmłodsze muszą zjeść porządny obiad i przy okazji my też się najadamy. Lekkie pulpeciki w jarzynkowym sosie z ziemnaczkami i surówką to idealny obiad na ciepłe dni. Składniki: - 40 dag mięsa mielonego z indyka
dom-agi.plrumiano, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula będzie złota dodać makaron. Wszystko chwilę smażyć. W tym czasie rozbełtać jajka ze śmietaną. Patelnię zdjąć z ognia dodać jajka ze śmietaną i mieszać aż do uzyskania konsystencji sosu, nie za długo, żeby nie zrobiła się jajecznica. Posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i tartym serem. Można
dom-agi.plpotrawką. Z reguły pisałam jak zrobić kurczaka w potrawce zaczynając od gotowania rosołu. A przecież sos można zrobić używając wywaru z drobiu ( rosołu , bulionu) , który nam pozostał lub który zamroziliśmy na zapas i podać np. z warzywami, do zapiekanki , z makaronem, do innych mięs. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnisprawą zapiekanego sera... Nasza dzisiejsza zapiekanka różni się trochę od tych przygotowywanych zazwyczaj gdyż jest bez dodatku makaronu i przygotowana jest na skrobi kukurydzianej zamiast tradycyjnej mąki. Zapiekanka z mnóstwem smakowitych warzyw z dodatkiem podsmażonej polędwiczki wieprzowej, pychotka. Pominęłyśmy tym razem również sos pomidorowy, który zazwyczaj dodajemy. Wyszła wręcz genialna. Aromat duszonych warzyw był cudny, smak również. Na pewno będzie
Smaczne Zdrowe