makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:567/815)

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i selerem konserwowym 205

słoik (370 ml) selera konserwowego (najlepiej z dodatkiem ananasa), 2 puszki (po 170 g) tuńczyka w sosie własnym, 4 jajka, 20 dag ogórków konserwowych, 6 łyżek majonezu, sól, pieprz. Już od dawna miałam ochotę wypróbować jakiś przepis na sałatkę z wykorzystaniem makaronu z popularnym zupek chińskich. Swój test :) zacznę od sałatki warstwowej z tuńczykiem i selerem konserwowym. Makaron

Świat Domowej Kuchni
placki z cukinii 124

wtedy kolorowe. Po tym czasie odcisnęłam z nadmiaru soku cukinię - pomocny przy tym mi był cedzak do makaronu. Wbiłam jajko, dodałam mąkę ziemniaczaną, sodę i przyprawiłam do smaku. Wszystko wymieszałam i smażyłam na rozgrzanym oleju na brązowo - złoty kolor. Usmażone podawałam z sosem czosnkowym (  tutaj ). Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Wegańska kalafiornica z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 151

inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora

Kulinarne przygody Gatity
Maccheroni al ferretto w sosie Alfredo z indykiem i szynką Serrano. 128

szklanka startego parmezanu 250 ml śmietanki 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz czosnek niedźwiedzi 2 chluśnięcia sosu Chipotle Mad Dog 900 g filetu z indyka sól pieprz  oliwa z oliwek  6 plastrów szynki Serrano drobno pokrojony szczypiorek świeża bazylia 500 g makaronu Maccheroni al ferretto  Sposób przygotowania: Indyka myjemy, czyścimy i kroimy na grube plastry. Skrapiamy oliwą

DominikaDolci
Sałatka makaronowa z koperkiem 155

Kroimy w kostkę szynkę, ogórki, siekamy koperek i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy kukurydzę i wystudzony makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy. 4. Do osobnej miseczki wlewamy śmietanę, przeciskamy czosnek przez praskę, dodajmy majonez, sól, pieprz i szczyptę cukru. 5. Tak sporządzony sos wlewamy do sałatki. Odpowiednio przyprawiamy solą i pieprzem

Coś z niczego
Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 206

inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami

Kulinarne przygody Gatity
Indyk cynamonowy z mleczkiem kokosowym 107

Następnie podlewamy mleczkiem kokosowym i dusimy ok 20 minut. W połowie duszenia dodajemy soku z cytryny. Jeżeli sos wyjdzie za rzadki możemy go albo odparować albo zagęścić mąką pamiętając o wcześniejszym zahartowaniu jej, żeby nie powstały grudki. Mięso zostało podane z zielonym makaronem z tapioką i zieloną herbatą

Państwo Wojtczuk gotują
Cukiniowe vegetti z orzechowym sosem 108

Piękne i pyszne warzywne spaghetti czyli vegetti to zdrowa alterantywa dla pszenicznego makaronu, szczególnie dla osób na diecie bezglutenowej. Mogę sobie pozwolić na takie cudeńka dzięki specjalnej strugaczce do warzyw, którą dostałam od siostry Anyi. Zielony aromatyczny sos bardzo dobrze komponuje się z cukinią i pomidorkami koktajlowymi. Jeśli nie lubicie cukinii

To co kocham
Kurczak po myśliwsku 145

wlewamy passatę, dodajemy cukier oraz liście laurowe. Wszystko gotujemy pod przykryciem przez ok. 20 minut. Następnie próbujemy sosu i w razie potrzeby doprawiamy solą oraz pieprzem. Odcedzamy fasolę i dodajemy ją do kurczaka, mieszamy wszystko razem i podajemy. Kurczaka można podać z makaronem, ryżem lub bagietką. Ze wszystkim smakuje wyśmienicie. To bardzo sycące i treściwe danie idealne na jesienne

Cooking Monster
Sałatka z kapusty pekińskiej, mandarynek, jabłka i ananasa 217

możecie użyć samego jogurtu, wybór należy do Was. Taka surówka świetnie pasuje do mięsa, kasz, ryżu czy makaronów. Drukuj Sałatka z kapusty pekińskiej, mandarynek, jabłka i ananasa window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 2 mandarynki 3 plastry ananasa 1 jabłko Sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu szczypta cukru, sól, pieprz Sposób przygotowania Składniki sosu wymieszać razem. Kapustę

Mieszam w Garnku
Sałatka makaronowa z koperkiem 178

Kroimy w kostkę szynkę, ogórki, siekamy koperek i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy kukurydzę i wystudzony makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy. 4. Do osobnej miseczki wlewamy śmietanę, przeciskamy czosnek przez praskę, dodajmy majonez, sól, pieprz i szczyptę cukru. 5. Tak sporządzony sos wlewamy do sałatki. Odpowiednio przyprawiamy solą i pieprzem

Coś z niczego
Rosół Domowy 168

godziny, dodając umytą gałązkę lubczyku. Rosół solimy pod sam koniec, jeżeli oczywiście tego wymaga. Podajemy z makaronem z dodatkiem natki pietruszki. Uwaga! Należy pamiętać, że najlepiej podawać rosół na gorąco. Pamiętajmy, że z mięsa, które gotowało się w rosole można zrobić sosy, farsze i inne smakołyki. Smacznego

ChilliJemy
Cagliari, promocja miasta w Pałacu Bonerowskim i relacja z wydarzenia 117

Malloreddus alla campidanese – makaron malloreddus przygotowany według tradycyjnego przepisu z Campidano  Fregola - gatunek regionalnego makaronu z Sardynii - z szafranem  Dodatki z jarzyn  Sałatka z karczochów z bottargą Karczochy i ziemniaki z schiscionera (czosnek i pietruszka)  Sardyńska kompozycja warzyw z sosem pinzimonio (oliwa z oliwek z Parteolli, sól, pieprz)  Sery i owoce  Zestaw serów pecorino

Moja smaczna kuchnia
Gulasz z żołądków 130

żołądków drobiowych - 2 cebule - 25 dg pieczarek - 1 puszka pomidorów krojonych ( dałam robione swoje w sosie własnym ) - 1 papryka - 1 ząbek czosnku - przyprawa do kurczaka złocista - kilka płatków suszonej papryczki chili - olej + 1 łyżka masła klarowanego - pieprz sól - 25 dag makaronu Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w kostkę na głębokiej patelni dać olej i masło dodać  cebulę chwilę zeszklić

W królestwie smaków Beaty