makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:384/815)

Spaghetti alla carbonara 160

natkę pietruszki. Do patelni przekładamy ugotowany i odcedzony makaron, mieszamy z boczkiem. Wlewamy rozmącone jajko, posypujemy połową parmezanu. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy by powstał sos (jajka nie mogą się ściąć). Wykładamy makaron na talerz, posypujemy parmezanem i cieszymy się wspaniałym obiadem przygotowanym w kilka minut

Kucharka Tarka i Miarka
Kurczak w kremowym sosie pieczarkowo-szpinakowym 371

przyrządzam kurczaka w przeróżnych sosach, bo dzięki temu pozostaje soczysty i przechodzi smakami z sosu. W tej wersji wszystko skąpane jest w kremowym czosnkowo-szpinakowo-pieczarkowym sosie, który świetnie sprawdza się do makaronu – tak lubię go najbardziej. Składniki (na 2-3 porcje): 2 filety z kurczaka 500g pieczarek – obranych i pokrojonych w plasterki – ja użyłam małych pieczarek(...)sosu wrzucamy szpinak i dusimy aż zwiędnie.   Do sosu wrzucamy starty ser oraz pieczarki, doprawiamy wszystko do smaku solą oraz pieprzem i mieszamy. Na wierzch układamy usmażone filety z kurczaka i dusimy na małym ogniu przez około 10 minut.   Gotowe danie podajemy gorące, z ulubionymi dodatkami – makaronem, ryżem lub kaszą.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Bigosowa Zapiekanka Z Kolorowym Makaronem 172

zamrażalce  którego nie ma kto zjeść bądź znudziły wam się  łazanki to polecam tą zapiekankę ;) Składniki na 2-3 osoby około 250 gr kolorowego makaronu świderki około 300 gr zamrożonego bigosu Sos: 1/2 zeszklonej cebuli  kilka plastrów boczku 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego (możemy dać więcej jeśli lubimy bardziej kwaśne i wyraziste ) 6-7 łyżek śmietanki słodkiej(...)roztrzepujemy ze śmietanką oraz papryka słodką, solą i pieprzem. 5. Formę do zapiekania smarujemy oliwą. 6. Ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z rozmrożonym bigosem i wykładamy od razu do foremki tak aby nie tworzył on zbyt grubej warstwy. Wierzch smarujemy sosem, a następnie całość zalewamy masa jajeczną. Na sam koniec ścieramy na wierzch trochę sera. Pieczemy w piekarniku

Gotowanie...to proste !
Gryczany makaron Soba z wołowiną i prażoną quinoa 173

jajek. Pyszny i pełny zdrowia letni obiad. Smakuje tak samo pysznie na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: 2 porcje gryczanego makaronu Soba pojemnik pieczarek 2 ząbki czosnku 1/2 kabaczka 1 średni pomidor 1 średnia cebula 1 łyżka sosu ostrygowego 2 łyżki ciemnego słodkiego sosu sojowego 1 łyżka oliwy chili 200 g mielonego mięsa wołowego na hamburgery 2-3 łyżki(...)ugotowania makaronu soląc ja jak na normalny makaron. Ugotowany makaron odcedzić i przełożyć do miski Do gorącego makaronu dodać pokrojonego kabaczka i wymieszać. Do makaronu dodać też pokrojone pomidory, oliwę chili, olej sezamowy, sos sojowy i ostrygowy. Zamieszać i doprawić solą i pieprzem. Na patelni wok rozgrzać łyżkę oleju i dodać do niego pokrojone pieczarki i cebulę i zmiażdżone ząbki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka z makaronem i gorgonzolą 189

zjedliśmy na drugi dzień na drugie śniadanie – sałatka bardzo dobrze do następnego dnia przechowuje się w lodówce. 200 g ulubionego makaronu 100 g orzechów włoskich 1 op. mixu sałat lub 2 mini sałaty rzymskie 100 g gorgonzoli Sos: 2 łyżki oliwy z orzechów włoskich 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki białego octu winnego 1 łyżeczka musztardy starofrancuskiej sól(...)oliwek, mieszamy. Orzechy grubo siekamy. Wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię i prażymy przez chwilę. Ser dzielimy na mniejsze kawałki. Składniki na sos umieszczamy w słoiczku z wieczkiem i potrząsamy, aż do połączenia. W misce mieszamy ugotowany makaron, sałatę (jeśli mamy sałatę rzymską, kroimy ją na mniejsze części), ser oraz orzechy. Całość polewamy przygotowanym dressingiem

Smaki Na Talerzu
Kokardki z łososiem i szpinakiem 143

kokardki z łososiem i szpinakiem. Tak jak w przypadku piórek kokardki spełniły moje oczekiwania, makaron mogę polecić wszystkim w 100 %. Kokardki z łososiem i szpinakiem Składniki: - 250 g makaronu kokardki  Elovena - 100 g wędzonego łososia - 150 g szpinaku świeżego - 140 g sera pleśniowego np. rokpol - 200 ml śmietany 18% - 1 ząbek czosnku - 1 łyżki masła - 1 łyżka oliwy - sól(...)około minucie wlewamy śmietanę i dusimy ok. 5 minut. Do sosu dodajemy połowę sera pleśniowego i dusimy około 10 minut. W między czasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładamy do sosu, mieszamy i po 2 minutach wykładamy na talerze. Wierzch posypujemy pozostałym serem. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Spaghetti carbonara 334

Składniki: 400 g makaronu spaghetti 1 duża cebula 200 g boczku 4 żółtka 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki startego parmezanu do sosu + do posypania wedle upodobań sól i świeżo zmielony pieprz 250 g mascarpone 100 ml białego wina - opcjonalnie Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, następnie przełożyć go do miseczki(...)serkiem mascarpone i startym parmezanem. Gotową masę dodać na patelnię do reszty składników i gotować na małym ogniu ciągle mieszając (pamiętaj, że sos nie może się za bardzo ściąć). Na koniec dodać na patelnię ugotowany makaron, doprawić solą i pieprzem  i dokładnie wszystko wymieszać. Posypać startym parmezanem

The Sweet Damsel
Bezglutenowe świderki z jarmużem, pomidorem, cukinią i tuńczykiem 117

cukinii 3 garście jarmużu (bez twardych gałązek) 6 suszonych pomidorów kurkuma sól pieprz 1 cebula czerwona 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki śmietany 18% do zup i sosów olej kokosowy do smażenia 1. Makaron gotujemy al'dente według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i czosnek przepuszczony przez praskę. Następnie pokrojoną w ćwiartki

kruche babeczki
Filety z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów 142

również cieszy – szybko i bezproblemowo w wykonaniu. 400-500 g piersi kurczaka lub indyka 100-120 g szynki parmeńskiej 200 g pomidorków koktajlowych 350-400 g ulubionego makaronu 1 szkl. śmietanki 30% lub 36% 6-7 suszonych pomidorów 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 2 łyżki orzeszków pinii 2 cm kawałek parmezanu 10-15 listków bazylii olej/masło klarowane(...)Gotujemy chwilę, aż pomidorki lekko zmiękną, a sos zgęstnieje (ja pomidorki dodałam na sam koniec, bo wolę takie bardziej na surowo). W osolonym wrzątku makaron gotujemy na al dente. Odcedzamy. Podajemy z mięsem i sosem z suszonych pomidorów

Smaki Na Talerzu
Carbonara dyniowa z boczkiem i szpinakiem 108

przygotowaniu przepis. Sama carbonara to tradycyjne włoskie danie, której sekretem jest nie tylko świeżo mielony pieprz i parmezan, ale także sos na bazie jajek, który nie może się za bardzo ściąć ponieważ zamiast pysznego dania wyjdzie nam makaron z jajecznicą. Przygotowujesz dania z dbałością i chcesz, żeby nie tylko świetnie smakowały, ale również pięknie się prezentowały? Koniecznie w takim razie(...)posiekaną natkę pietruszki i gotuj, aż woda odparuje. Na koniec roztrzep w miseczce jajka z dodatkiem pieprzu i startego sera, dodaj do makaronu, wymieszaj i zdejmij z ognia ( jajka nie mogą się ściąć, mają utworzyć kremowy sos ). Podawaj ze startym serem. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 1 215,8 kcal Białko: 45,0 g Tłuszcze: 65,2 g Węglowodany

ale Pysznie
Spaghetti z pulpecikami 156

smaku Składniki sos: 2 puszki po 400 gramów krojonych pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula drobno pokrojona 4 ząbki czosnku zmiażdzone mały przecier pomidorowy 250 ml bulionu 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej  1 łyżeczka suszonego rozmarynu garść świeżej bazylii sól i pieprz do smaku  Dodatki: 500 gramów makaronu spaghetti ( ja wolę makaron wstążkę(...)powstała konsystencja sosu. Do sosu wkładamy usmażone pulpeciki, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy ok 15 minut. W tym samym czasie gotujemy makaron i przekładamy na talerze, na górze układamy górę sosu z pulpecikami, posypujemy serem i gotowe :) Smacznego

Niezły Młynek
Penne w sosie pieczarkowym z kurczakiem 525

czasu. Niestety, przyrządzam je stosunkowo rzadko, ze względu na brata, który nie znosi grzybów. Zamiast śmietany, użyłam serka topionego, który dodatkowo wzbogacił smak sosu. Składniki na 3 porcje: Pół piersi z kurczaka 30 dag pieczarek 400g makaronu penne 0,5 l bulionu (lub woda i kostka rosołowa) Kostka sera topionego śmietankowego – 100g 1,5 łyżki mąki +woda 2-3 ziarna(...)ziela angielskiego Liść laurowy Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę i pierś z kurczaka pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki Smażymy je na patelni na odrobinie oleju do czasu odparowania „wody”. Solimy i pieprzymy do smaku. Teraz dodajemy ser topiony, kostkę dzielimy na mniejsze części. Po rozpuszczeniu sera dolewamy bulion, dodajemy ziele angielskie

Fabryka pomysłów
Ryba inspirowana orientem 155

filety bez skóry z pangi pół papryki zielonej pół papryki czerwonej cukinia mała cebula marchew duża papryczka chilli lub peperoni grzyby mung - opcjonalnie sos sojowy ciemny - łyżka sok z połowy pomarańczy olej sezamowy sezam - opcjonalnie makaron soba - 200g SKŁADNIKI MARYNATY sól - szczypta / zalewa z oliwek pieprz - dwie sczypty imbir w proszku - pół łyżeczki ocet ryżowy - łyżka /sok z połowy cytryny(...)całe smażenie musi odbywać się na największym ogniu, Następnie dorzucamy paprykę i papryczkę ostrą i smażymy, Podlewamy sosem sojowym i po chwili dorzucamy cebulę i cukinię. Dodajemy sok z pomarańczy i grzyby (wedle uznania). Makaron soba gotujemy według przepisu na opakowaniu - czas zależy od grubości makaronowych nitek. Odcedzamy,  i wrzucamy na rozgrzany olej sezamowy - bardzo krótko przesmażamy, można dodać

Kuchnia od dwojga
Szwabskie Spätzle z gulaszem bawarskim 210

tylko Włosi są miłośnikami makaronu. Niemieckim odpowiednikiem włoskiej pasty są szpecle (niem. Spätzle). Te jajeczne kluseczki uwielbiane w całych Niemczech są tradycyjnym daniem kuchni regionu szwabskiego, południowoniemieckich landów- Badenii-Wirtembergii-Bawarii. Są tam popularne jak u nas ziemniaki, stanowią główny składnik obiadów, przede wszystkim dań z sosami, pieczeniami, ale występują też jako samodzielne dania: Gurkenspätzle (Spätzle z ogórkiem), Käsespätzle (Spätzle(...)smalcem, na którym się smażyło. Zalewamy piwem i rosołem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze przez chwilę. Jeśli sos będzie za gęsty, rozcieńczamy go rosołem.Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. Ugotowany makaron podajemy z gulaszem

Smakowity Blog Kulinarny
Szybki strogonow wołowy / Easy beef stroganoff 186

czasu na stanie przy garach a lubią zdrowo o smacznie zjeść. Klasyczny strogonow wołowy w szybszej wersji, ze świetnej jakości soczystej wołowiny, w kremowym sosie z pieczarkami z odrobiną koniaku i podany z ulubionym makaronem zadowolą każdego głodomora. Przyznam, że ta potrawa wyjątkowo przypadła mi do gustu. Polecam! Scroll down for recipe in English Szybki strogonow wołowy (6 porcji) Składniki(...)Dopraw mięso solą i pieprzem smaż, odwracając raz na drugą stronę, do lekkiego zarumienienia, przez 2 minuty. Przełóż mięso do patelni z sosem, zeskrobując wszelkie drobinki i podgrzej całość przez 1 minutę. Podawaj natychmiast z ulubionym makaronem. Smacznego! English version Easy beef stroganoff (6 servings) Ingredients: 4 tablespoons butter 1 large onion, thinly sliced 450 g mushrooms, sliced salt

karmelowy

Proponowane wyszukiwania