SKŁADNIKI: 1 Puszka Tuńczyka w Sosie Własnym 20 dag dowolnego makaronu 1 słoiczek pesto pomidorowego ok 10 zielonych oliwek 10 dag sera żółtego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron gotuję tak jak na instrukcji na opakowaniu Tuńczyka odcedzam z wody dodaję do miski Do tuńczyka dodaję pesto Oliwki kroję w talarki Ser żółty trę na tarcę o grubych oczkach
Gotowanie Patkipotraw z makaronem czy ryżem, zawsze dobry - SOS SEROWY: 100-200 g sera pleśniowego łyżeczka masła odrobina białego, wytrawnego wina około 50ml 50ml śmietanki słodkiej i gęstej18% sól, pieprz do smaku bazylia WYKONANIE: Ser wkładamy do rondelka, na dno wlewam odrobinę wody i masło, podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszamy(pamiętajmy że ser może szybko przywrzeć
Kuchnia Beatydelikatne, że „dojdą” od samej pary) około 3 minuty. Po tym czasie szparagi odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Następnie kroimy je na około 3-4 cm kawałki. Makaron gotujemy al dente według czasu podanego na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy około 2 łyżki oleju, dodajemy odrobinę masła i wkładamy kurczaka. Gdy się usmaży zdejmujemy mięso z patelni i chwilowo(...)sosu kurczaka oraz szparagi, a moc palnika zmniejszamy do minimum. Podgrzewamy całość przez krótką chwilę, po czym zdejmujemy z palnika. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Do zredukowanego sosu dodajemy również ugotowany makaron i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Posypujemy resztą natki pietruszki. Całość delikatnie mieszamy. Uwagi: Filety z kurczaka kroimy na plastry, dlatego lepiej sprawdzą się mniejsze sztuki. Jeśli lubicie mięsny
Smaki Na Talerzuczosnkowym sosie. To kolejne, banalnie proste danie którym moje dzieci się zajadają a ja cenię dodatkowo za ekonomiczność czasową:) Muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie Do przygotowania potrzebować będziesz: 400 g makaronu typu małe muszelki 2 puszki tuńczyka w oleju roślinnym 1 szklankę soku pomidorowego 2 ząbki czosnku zieleninkę (opcjonalnie) Wstaw wodę na makaron i ugotuj(...)chwilę go podsmaż i dodaj rybę i sok pomidorowy. Całość wymieszaj, doprowadź do wrzenia i po kilku minutach zdejmij z ognia. Poczekaj chwilę na makaron (bo pewnie się jeszcze gotuje;), odcedź go i zalej przygotowanym sosem, wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem i świeżą zieleninką np. szczypiorkiem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałapodsmażamy na oleju, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i passatę. Dusimy, aż sos nieco zgęstnieje, dodajemy kakao, chili i resztę przypraw. Mieszamy i dusimy jeszcze chwilę. Odcedzony makaron przekładamy na patelnię z sosem i mieszamy. Spaghetti wykładamy na talerze i i posypujemy startym serem żółtym
e-PrzepisyKulinarneszkoły. Jest lekka, zdrowa i nie będziemy po niej głodni. Z sosem tuńczykowym i jajkiem idealnie się komponuje. 1/2 brokuła 2/3 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 10 oliwek czarnych 1 szklanka makaronu muszelki 5 pomidorków koktajlowych 4 suszone pomidory natka pietruszki sos: 1 łyżeczka musztardy Dijon 1/3 puszki tuńczyka sól, pieprz 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy(...)czosnek, oliwę i miksuje blenderem. Na końcu dodaję jogurt grecki mieszam łyżką i już nie miksuję. Na talerzu układam różyczki brokuła, dodaję makaron, połówki jajek, oliwki, pomidorki koktajlowe pokrojone i suszone pomidory, kawałki tuńczyka.. Sałatkę polewam sosem tuńczykowym
wesoła kuchniawoka i rozdzielamy widelcem na mniejsze kawałki. Wszystkie elementy gotowe? To składamy całość do kupy. W woku na średnim ogniu ląduje ostatnia łyżka oleju kokosowego i makaron. Wlewamy do niego naszykowany sos, dokładnie mieszamy. Wrzucamy wołowinę, grzyby i ścięte jajka, dodajemy część kolendry i szczypioru. Mieszamy i smażymy wszystko do mocnego podgrzania. Rozkładamy porcje pomiędzy talerze, posypujemy pozostałym szczypiorem(...)świeże chili i cząstki limonki do skropienia. SKŁADNIKI na 2 porcje 1 stek z łaty wołowej, 350-400g 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego ½ łyżeczki płatków chili 150g grzybów enoki, albo pieczarek lub boczniaków 250g ugotowanego al dente makaronu ryżowego 2 jajka 2 ząbki czosnku 4 pełne łyżki oleju kokosowego kawałek imbiru wielkości kciuka garść orzeszków ziemnych lub nerkowców, podprażone
Karo in the KitchenRestauracja Ichiran. Fukuoka – Tonkotsu ramen z mięsem, zieloną cebulką i makaronem. Dzielnica Hakata. Kioto – stek z japońskiej wołowiny Wagyu. Restauracja Ume no Hana. Tokio – Sukiyaki, czyli gotowanie przy stole, w tym wydaniu "jesz, ile chcesz przez 2 godziny" (dokładki bez limitu). Do garnka z gotującym się sosem, wkłada się na kilkanaście lub kilkadziesiąt sekund cienko pokrojone mięso wołowe, boczek(...)przepiórka. Street food przy słynnej świątyni Fushimiinari z 1000 czerwonych bram. Kioto – kurczak grillowany. Kioto – Oden: mięso w kapuście, zimowa kuchnia japońska. Forma przypomina naszego gołąbka. Kioto – makaron z boczkiem i sosem pomidorowym, japońska kuchnia włoska. Shizuoka – Sauerkrau: niemieckie kiełbaski, kwaszona kapusta i niemieckie piwo. Wspomniany wcześniej Octoberfest. Tokio – Omuraisu: omlet z ryżem, proste domowe jedzenie. Meido cafe, Akihabara Kioto
Kuchcik gotujesię” – wtedy o wiele bardziej zyska na smaku. Jest idealna na wizytę gości, imprezę, piknik lub jako lunch do pracy. Polecam Składniki: 200 g makaronu np. kokardki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym kilka kawałków papryki konserwowej 1/2 puszki kukurydzy konserwowej mała cebulka sól i pieprz Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie przełóż do durszlaka(...)ociekł z wody. Z puszki z tuńczykiem odlej sos, a następnie rozdrobnij rybę widelcem. Paprykę pokrój w kostkę, a cebulkę posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj razem – tuńczyka, paprykę, kukurydzę, cebulkę, makaron oraz majonez. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na min. godzinę, by sałatka przeszła smakiem składników
Kulinarne S.O.S.indyka ok. 700g - 1 cebula - 1 – 2 marchewki - 1 sałata rzymska - 1 papryka czerwona - 250g pieczarek brunatnych (powinny być grzyby mun) - 100g makaronu ryżowego - puszka kiełków fasoli - 3 ząbki czosnku - kawałek (2 cm) świeżego imbiru - sos sojowy - sos ostrygowy - olej sezamowy - pieprz czarny świeżo mielony - olej do smażenia (rzepakowy, z pestek winogron arachidowy) Dodatkowo: - sos słodko kwaśny do sajgonek(...)wrzątkiem (trzymamy pod pokrywką). Po tym czasie makaron odcedzamy. Do pieczarek przekładamy mięso – łączymy składniki. Patelnię zdejmujemy z gazu. Dodajemy pokrojoną w paski sałatę rzymską oraz makaron i kiełki fasoli. Doprawiamy sosem sojowym, ostrygowym i zmielonym pieprzem. Gotowy farsz odstawiamy do przestudzenia. Arkusze papieru ryżowego moczymy (użyłam dużej patelni) przez 2 sekundy w ciepłej wodzie i kładziemy na drewnianej
mojewypiekiinietylkoprzez praskę (jeśli tłuszczu jest za mało, można dolać ok. łyżki oliwy).Żółtka delikatnie ubić ze śmietanką i serem, dodać usmażony boczek, doprawić solą i pieprzem. Sos wlać na patelnię, wymieszać. Dodać ugotowany makaron i podgrzewać przez chwilę na małym ogniu, do czasu aż sos stanie się kremowy i gęsty, uważając by nie zamienił się w jajecznicę. Podawać natychmiast.Smacznego!Wyliczenia
Obiad za dychęchwilę podgrzewamy. Następnie wrzucamy starty oscypek i dusimy kilka minut. Dodajemy garść żurawiny. Doprawiamy do smaku pieprzem (nie solimy, zarówno oscypek jak i boczek są słone). Makaron przecedzamy i dodajemy do powstałego kremowego sosu serowego, mieszamy. Podajemy udekorowane posiekaną natką pietruszki
Smaki Na Talerzustudzimy w garnku. Wystarczy sos przełożyć ze słoika do garnka, chwilę podgotować i wykorzystać do przygotowania pysznego dania, ten sos ze świeżych pomidorów jest idealny do makaronu lub ryżu. Smacznego! The post Sos ze świeżych pomidorów do słoików appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniej brokuły i paprykę. Do warzyw dodać puree dyniowo-paprykowe i szynkę parmeńską. Całość gotować przez 5-7 minut. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Gdy makaron będzie gotowy wymieszać go z sosem i 2-3 łyżkami wody z makaronu. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem
Kuchnia Bon Appetitpapryczki - 3 duże ząbki czosnku - średnia cebula - sos sojowy - sos rybny - sos ostrygowy - ocet ryżowy - sok z 1/2 limonki - sos chilli - pieprz biały - szczypta cynamonu - sól do smaku do podania: - jajko ugotowane na półtwardo (4 minuty od zagotowania się wody) - makaron azjatycki (u mnie ryżowy) - szczypiorek lub kolendra Boczek obsmażamy na bardzo mocnym ogniu z obu stron na złoto. Ćwiartkę(...)łyżeczki sosu chilli, łyżką octu ryżowego, sokiem wyciśniętym z limonki, odrobiną białego pieprzu i szczyptą cynamonu. Wywar ponownie zagotowujemy. W razie potrzeby dosalamy lub dodajemy więcej sosu sojowego. Podajemy z makaronem ryżowym, jajkiem, szczypiorkiem/kolendrą i przygotowanym wcześniej mięsem. Smacznego
Cook&Love