makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:300/815)

Makaron z krewetkami, pomidorami i czosnkiem 219

składzie czosnek – są przyprawione i odpowiednio długo z nim przebywały, aby nadać sosowi właściwy aromat i smak. Jeśli krewetki są oczyszczone, obiad przygotujemy błyskawicznie. Zdecydowanie lepiej użyć szarych krewetek – te różowe są już wstępnie podgotowane i bardzo łatwo je przesuszyć. Możecie użyć dowolnego makaronu – my najbardziej lubimy tagliatelle (wstążki). Często używamy smakowego np. z dodatkiem niedźwiedziego czosnku(...)strony, aż staną się różowe. Wtedy dodajemy krojone pomidory z czosnkiem. Delikatnie solimy i pieprzymy. Mieszamy i podsmażamy razem minutę (nie dłużej, aby nie przegotować krewetek). Odlany makaron szybko wrzucamy do gorącego sosu. Dokładnie mieszamy i posypujemy całość posiekaną natką pietruszki. Od razu podajemy. Post Makaron z krewetkami, pomidorami i czosnkiem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Spaghetti z kurkami 158

kurek, bo niepotrzebnie nasiąkną wodą). Większe grzyby pokrój na kilka kawałków, mniejsze tylko na pół a całkiem małe pozostaw w całości. Makaron spaghetti wrzuć na osolony wrzątek i gotuj, aż będzie al dente. W tym czasie zrób sos z kurek. Na dużej patelni podgrzej masło i oliwę, wrzuć kurki i smaż na średnim ogniu pod pokrywką przez najwyżej 4 minuty(...)czosnek oraz wszystkie zioła, mieszaj i smaż jeszcze przez 3 minuty. Wyłącz ogień pod patelnią. Dopraw grzyby solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na patelnię wyłóż ugotowany makaron i wymieszaj z sosem ziołowo-kurkowym. Spaghetti podawaj od razu, posypane drobno startym serem

Delicious Place
Makaron z szynką parmeńską, groszkiem i oscypkiem 177

dobry :-) Będąc w górach, zawsze przywozimy sobie oscypki, które bardzo lubimy. Potem zjadamy z kanapką po prostu, a w tym przypadku dodałam serek do makaronu, który zrobiłam z szynką parmeńską, groszkiem i do tego sos śmietanowy :-) Szybki obiad, bo takie też dość często muszę robić :-) Polecam i życzę miłej środy(...)Składniki: makaron  1 opakowanie szynki parmeńskiej (lub innej długo dojrzewającej) 1/2 puszki groszku oscypek (lub inny ser) 1/2 szklanki śmietanki 18% do zup i sosów sól pieprz bazylia natka pietruszk i 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szynkę rwiemy i wrzucamy na patelnię, podsmażamy chwilkę bez żadnego tłuszczu. Dorzucamy groszek i bazylię. 2. Oscypka ścieramy na tarce

kruche babeczki
Smażony makaron z kurczakiem – na szybko 578

dostać bardzo tanio. Dzisiaj makaron z kurczakiem i chińskimi warzywami. Przepis Składniki:   Filet z piersi kurczaka ok. 0,5 kg Pieczarki 300 g Makaron Chow Mein 250 g Chińska mieszanka warzywna 750 g Sos sojowy jasny lub ciemny 4-5 łyżek Olej sezamowy 2-3 łyżki Przyprawy: czerwona papryka, mielony imbir, czosnek, kurkuma, mieszanki przypraw azjatyckich, trawa cytrynowa(...)wrzucić makaron na 4 minuty. My wrzucamy go tylko na 2 maksymalnie 3 minuty. Warto wcześniej go połamać, będzie łatwiejszy do jedzenia. Odcedzamy makaron i wrzucamy go na patelnie, dodając 2 łyżki sosu sojowego i 2-3 łyżki oleju sezamowego. Smażymy go cały czas mieszając, do momentu, aż zacznie się lekko przypalać. Makaron wrzucamy do warzyw z kurczakiem, dokładnie mieszamy

KasiaiKrzysiu.pl
Lasagne z białym sosem 163

Lasagne to nic innego jak dość spore płaty makaronu, które służą do przygotowania jednej z bardziej popularnych włoskich potraw- makaronu przekładanego różnymi dodatkami i z różnego rodzaju sosami. Są różne techniki przygotowania tego dania. Niektórzy gotują makaron zanim trafi do zapiekania w piekarniku. Ja jednak nigdy tego nie robię i zawsze wychodzi świetnie. Jaki jest sekret? Żaden sekret, makaron(...)makaron, po prostu musi piec się w towarzystwie sporej ilości płynu, sosu by odpowiednio zmięknąć. Wypróbujcie, jest pycha. Czytaj więcej

Pichceniomania
Poniedziałek: Makaron ryżowy z pikantną wieprzowiną 147

szpinaku Garść ziół: pietruszki, bazylii, mięty lub kolendry Pęczek rzodkiewek posiekanych na plastry Kilka łyżek posiekanego szczypioru, razem z cebulkami Sól do smaku Dresing do makaronu 2 łyżki octu winnego (ewentualnie winnego) 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka słodkiego sosu chili (opcjonalnie) 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź(...)przepłucz w zimnej wodzie, żeby wstążki nie skleiły się ze sobą. Odstaw. Krok 2 Wymieszaj dokładnie 2 łyżki octu ryżowego z łyżką sosu sojowego, sosu chili, łyżką oleju sezamowego, łyżeczką cukru. Wymieszaj z makaronem ryżowym. Krok 3 Rozgrzej na patelni łyżkę oleju i wyłóż na niego mieloną wieprzowinę. Smaż rozdrabniając mięso szpatułką na małe kawałki. Smaż kilka minut, aż mięso

Niedzielny kucharz
Makaron z warzywami i kurczakiem 83

przekroić na 3-4 kawałki żeby były mniejsze) Chwilę smażymy. Dodajemy pokrojone pomidorki suszone, smażymy. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, dodajemy pindżur, śmietany, sól, pieprz. Nakładamy makaron na talerz, dodajemy sos z mięsem i warzywami, posypujemy startym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.   Artykuł Makaron z warzywami i kurczakiem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Spagetti squash czyli dynia makaronowa 221

rodzaj dyni nie bez powodu nosi swą nazwę, może bowiem stanowić doskonały zamiennik makaronu we wszystkich makaronowych przepisach. Spaghetti z dyni świetnie komponuje się z wszelkimi sosami dodawanymi zwykle do makaronu. Dynia makaronowa - jak ją przyrządzić Z pozoru zwykła dynia lecz po upieczeniu miąższ rozpada się na pasemka, podobne do makaronu. Makaronowy miąższ bardzo łatwo można oddzielić zwykłym widelcem. Dynia

Marta próbuje
Makaron z pomidorami i tuńczykiem 152

prostu nie przepadają za tą rybą :( Ale może... jednak się skuszą i chociaż spróbują :) Makaron z pomidorami i tuńczykiem - składniki: puszka pomidorów (najlepiej krojonych) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula makaron tagliatelle sól cukier pieprz oregano olej kokosowy ser żółty Makaron z pomidorami i tuńczykiem - przepis: Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na odrobinie oleju. Jak będzie szklista dodajemy pomidory

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cannelloni z mięsem mielonym 333

tygodniu będzie makaronowo... Obiecałam to pewnej osobie, która potrzebuje przepisów.Kasiu - zaczynamy :) Cannelloni z mięsem mielonym500 g mięsa mielonego1 cebula2 ząbki czosnkuolej do smażeniaopakowanie makaronu Cannellonisól, pieprz, przyprawy do smaku 1 łyżka mąki ziemniaczanej300 ml sosu pomidorowysól, pieprz do smaku 15-20 dag żółtego seraCebulkę pokroić w drobną kostkę. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć cebulkę na złoty kolor.Dodać mięso

kolorowotorcikowo
spaghetti ze szparagami 109

pokazywanych przeze mnie potraw, jest "jak to smakuje?". Jeśli ktoś miał do czynienia z tym sosem na bazie jajek, to wie czego się może spodziewać. Jednak dzisiejszy przepis to nie wariacja na tamten temat. Przeglądając zasoby kuchni Lidla, trafiłam na przepis łączący szparagi z makaronem i innymi fajnymi zielonymi składnikami i postanowiłam go przetestować. No cóż, moja nieklasyczna "carbonara" lepsza(...)cytryny i sok wyciśnięty z jej połowy. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem. Obrane awokado pokrój w kostkę i polej sokiem z drugiej połowy cytryny. Na odcedzonym makaronie rozłóż awokado. Całość polej sosem cytrynowym

Eksperyment sobotni
Tuńczyk zapiekany pod beszamelem 140

wszystkich tych składników w jedną całość.  I tym magicznym sposobem znalazłam swój   pomysł na zapiekankę makaronową z warzywami i tuńczykiem w sosie beszamelowym. A efekt? W każdym razie zacznijmy od początku. Potrzebowałam: połowę makaronu warzywa na patelnię tuńczyka w kawałkach w puszce pół szklanki mleka łyżkę masła łyżkę mąki pół kostki mozzarelli przyprawy, w tym gałka muszkatołowa Przepis(...)zgęstnieje. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 5. Przygotuj naczynie żaroodporne. Po wykonaniu tych czynności postępuj zgodzie z instrukcją na obrazkach.  W naczyniu wyłóż makaron. Następnie usmażone warzywa. Na wierzchu układamy tuńczyka. Zalewamy sosem beszamelowym. Wszystko mieszamy i posypujemy kawałkami mozzarelli. Zapiekamy w piekarniku, w temp. 180 stopni ok 20 minut. Obiad gotowy.  Czas przygotowania - 40 minut

Mój Smak na Życie
Makaron noodles z tofu 125

czuć było imbir czy czosnek, ale wydało mi się jakieś takie zbyt „suche”. Zjedliśmy, choć bez szału. Najlepsze były orzeszki 150 g makaronu noodles (u mnie razowy) 2 op. tofu bazylia 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego (użyłam octu winnego) 2 łyżki oleju 1 łyżka startego imbiru 1 ząbek czosnku 1 garść orzeszków ziemnych prażonych/smażonych sól, pieprz Makaron przyrządzamy wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Osączone tofu kroimy w kostkę. Trzy łyżki wody mieszamy z sosem sojowym i octem ryżowym. Mieszanką tą zalewamy tofu i odstawiamy na około 15 minut. Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Dodajemy starty imbir oraz wrzucamy kilka listków bazylii. Cały czas mieszając, smażymy przez około 1 minutkę. Dodajemy tofu

Smaki Na Talerzu
Grube rurki nadziane masą brokułowo - twarogową z sosem paprykowo- ziemniaczanym 109

kolei ;-) SKŁADNIKI: masa- nadzienie: - 1 brokuł - 300 gram twarogu półtłustego - ok. 3/4 szklanki mleka - sól - pieprz sos: - 2 średnie ziemniaki - 1 papryka - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - kubeczek jogurtu naturalnego - sól - pieprz - papryka ostra - olej słonecznikowy do smażenia I oczywiście najważniejszy składnik- makaron. U mnie są to  Makarony Polskie- duże rurki . Gotuję główki z brokuła przez ok. 10 minut(...)makaron ;-) Makaron gotuję krócej, niż zaleca producent, bowiem będzie on jeszcze zapiekany w piekarniku (zalecany czas producenta to 12-14 minut, ja gotuję przez ok. 10 minut). Makaron przelewam zimną wodą. Sos- wykonanie: Pokrojoną cebulę, czosnek oraz paprykę podsmażam na oleju na niewielkim ogniu. Podsmażam przez ok. 7 minut, po czym przekładam do ziemniaków. Delikatnie blenderuję ze sobą, dodając stopniowo

Wielopokoleniowo
.563. z kwaśną nutą || i obiad 115

kupiłam ich tak mało, cholernie kwaśne to to jest, dodaję przepis na wczorajszy obiad. Najlepszy w ostatnim czasie! ♥♥♥ Spaghetti z masłem orzechowym, brukselkami duszonymi w sosie sojowym i orzechami ziemnymi (vegan) ~70g makaronu spaghetti (u mnie durum) ~pełna łyżka (25g) gładkiego masła orzechowego ~300g świeżych brukselek ~3-4 łyżki ciemnego sosu sojowego (lałam z butelki, więc ciężko powiedzieć) ~2 łyżki(...)opakowaniu. Brukselki odcedzić. Patelnię teflonową lekko spryskać olejem i ułożyć brukselki rozciętą połową na patelnię, posypać je orzechami i zalać sosem sojowym. Smażyć ok. 3 minuty, potem obrócić je na drugą stronę i smażyć jeszcze ok. 1-2 minuty. Makaron wymieszać z masłem orzechowym (na gorący makaron ułożyć masło, pozostawić do rozpuszczenia i wymieszać - najlepszy sposób :)). Na dnie miski/talerza ułożyć

breakfast of dreams

Proponowane wyszukiwania