makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:289/815)

Spaghetti Carbonara 148

patelnię makaron ścieramy połowę parmezanu i dokładnie ze sobą mieszamy. Ściągamy patelnię z ognia dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy z makaronem - mają się ściąć tylko na rozgrzanym makaronie - ma powstać sos. Wykładamy na talerze i ścieramy resztę sera. Smacznego

Moje-pitraszenie
NIEZWYKŁE PIEROGI - Z KWIATAMI KLITORII, RUKOLĄ, KURKUMĄ, ATRAMENTEM Z KAŁAMARNICY, BURAKIEM I MAKIEM 195

dużej zawartości antocyjanów. Kolor zielony to efekt zblendowanej rukoli, żółty odcień pierogom nadała mega zdrowa kurkuma, czarny uzyskałam poprzez dodanie wyjątkowego atramentu z kałamarnicy, używanego do barwienia świeżych makaronów, kopytek, ravioli, sosów czy risotto. Burak nadał pierogom piękny, różowy kolor, zaś ziarenka maku dodałam to "białego ciasta" i powstały pierogi w kropki. Wszystkie pierogi nadziałam pysznymi farszami: niebieskie - smażonymi krewetkami

Słodko-Słony Świat Ilony
Spaghetti z awokado i serem ricotta 87

cytryny do blendera i zmiksujcie na gładki mus, przyprawcie solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotujcie al dente w osolonej wodzie, odcedźcie. Do papryki na patelni dodajemy odcedzony makaron wraz z sosem z awokado, posypujemy łyżką parmezanu, mieszamy chwilę do połączenia składników i wykładamy szybko na talerze. Gotowe danie posypujemy resztą parmezanu i natką

Zasmakuj Kuchni
Dobra dieta dla seniora w Akademii Smaku Sokołów przy herbacie Basilur 173

patelni rozpuszczamy świeże masło, dodajemy 4-5 łyżek wody z pierogów, sól, świeżo mielony pieprz i drobno posiekaną natkę pietruszki. Ugotowane pierogi lub uszka dekorujemy przygotowanymi dodatkami. Makaron razowy z sosem z Pasty z suszonych pomidorów Sokołów „Z gruntu dobre” . Serdecznie dziękuję Akademii Smaku Sokołów za zaproszenie. Za dobre dania, rozmowy przy herbacie i za to, że mogę spotykać

AZgotuj!
Makaron czekoladowy z duszonymi gruszkami w maśle orzechowym, salsą mango i orzechami laskowymi 83

miód i gotuj gruszki jeszcze chwilę. Dodaj masło orzechowe. Orzechy laskowe posiekaj. Mango pokrój w bardzo drobną kostkę i wymieszaj z ziarenkami wanilii. Skrop sokiem z cytryny. Ugotowany makaron podaj z sosem na bazie gruszek i masła orzechowego oraz salsą mango. Całość posyp posiekanymi orzechami laskowymi. Podaj na ciepło.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
LEKKIE SPAGHETTI Z CUKINII Z SOSEM BOLOŃSKIM 165

cukiniowym spaghetti od razu, mimo, że surową cukinię jadłam po raz pierwszy. O walorach cukinii (tych najważniejszych) tylko wspomnę: jest niskokaloryczna, lekkostrawna i odkwasza organizm. Mój warzywny makaron podałam z sosem po bolońsku zrobionym też w lżejszej wersji czyli z mięsa mieszanego: indyka i szynki. Całe danie wyszło nie tylko zdrowe, niskokaloryczne, ale do tego pyszne! Eksplozja smaku! ❤ Składniki

Walijskie Pichcenie
Carobnara z cukinią 122

ścieramy na drobnych oczkach. Na patelni podsmażamy boczek, a następnie dodajemy cukinię. Wszystko razem podsmażamy, przyprawiamy solą, pieprze, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Smacznego! Przepis dodaję do akcji Warzywa dyniowate na durszlak.pl

Życie ze smakiem
Mus jabłkowy 101

jabłkowy to nie tylko naturalny i najzdrowszy deserek dla niemowląt Ja przyrządzam go regularnie i wykorzystuję dla całej rodziny. Dzieci zajadają się gotowanym makaronem polanym tym sosem w alternatywie do domowego dżemu . A wszyscy domownicy cieszą się różnymi wypiekami, które zagęszczam i dosładzam tym musem. Jednym słowem z kilku jabłek mamy wiele zastosowań! Polecam Składniki: 2 duże jabłka (około

Lamarida.pl
Makaron z sosem pomidorowym, kaparami, papryką i wstążkami marchewki 99

Prosty przepis na pyszny makaron. Podstawą jej sos pomidorowy, do którego dodajemy słono-kwaśne kapary, słodką paprykę i marchewkę pociętą w wstążki. Warzywa zostają lekko twarde i chrupiące a przez to danie jest świeże i delikatne. W sam raz na sezon letni gdy mamy świeże papryki i marchewki, ale można też zrobić je jesienią lub zimą. Będzie niestety mniej słodsze

Milion Smaków
Makaron z szynką i sosem 118

przyprawami. Podgrzewamy na małym ogniu, aż ser się roztopi. Na koniec dodajemy koperek. Szynkę kroimy na cienkie plasterki. Podsmażamy na maśle, aż się zarumieni. Na talerz wykładamy makaron, na niego sos i szynkę

Lena Gotuje
Udka w sosie pieczarkowym z koperkiem 147

Szybki i smaczny obiad. Udka w sosie pieczarkowym z koperkiem. Można podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami lub makaronem. Mięso mięciutkie, a sos kremowy. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów i pomysłów na dania mięsne. Nie tylko z kurczakiem, ale także i z innymi rodzajami mięsa. Szczególnie polecam kurczaka w sosie porowym. Pycha! Składniki 8 podudzi z kurczaka

O kuchni z uczuciem
Kuskus z papryką, cukinią i kukurydzą w pomidorach 107

ochotę wyciągać i w kilka chwil gotowe. Oczywiście danie można wzbogacić, dodając drobiowe mięso lub inne, które zostało nam np. z obiadu. Bardzo dobrze smakują takie warzywa z makaronem, który "lubi" sosy czyli z pewnością spaghetti i rurki czyli penne.  Zamiast kuskusu można użyć innej, ulubionej kaszy takiej jak bulgur, kasza jaglana, kasza gryczana lub jęczmienna. Myślę, że miłośnicy

Moja smaczna kuchnia
Truskawkowo waniliowa zebra 137

wielu dań, ale też doskonałym składnikiem zbilansowanej diety. Najlepsze i najzdrowsze są oczywiście spożywane na surowo. W kuchni można je wykorzystywać wszechstronnie – do sałatek, surówek, przystawek, pierogów, makaronów, ryżu, zup, sosów, deserów, ciast, koktajli. Przetworzone – na dżemy, konfitury, wina, nalewki, likiery . Idealne ciasto na niedzielę … i nie tylko – truskawkowo waniliowa zebra. Ciasto półkruche: - 500 g mąki krupczatki

mojewypiekiinietylko
TUŃCZYK W SUSZONYCH POMIDORACH 131

WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy pomidory, pomidory krojone, podlewamy niewielką ilością wody, dusimy 5 minut. Dodajemy tuńczyka, chwilę gotujemy. Makaron mieszamy z sosem, posypujemy fetą

słodki bratek
Klopsiki zapiekane z makaronem w sosie porowo śmietanowym 517

wymieszać.   Do mięsa mielonego dodać jajko i przyprawy, energicznie wyrabiać tak aby mięso się związało. Uformować sześć pulpecików.   Do niewielkiego naczynia żaroodpornego wsypać suchy makaron, zalać go sosem i ułożyć na nim pulpeciki lekko dociskając.   Zapiekać 40 minut w 170 stopniach. Smacznego

Jadło i czytadło