makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:287/815)

Proste obiady na 7 dni # 4 (PDF do pobrania) 110

blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 10-12 minut, aż staną się miękki i lekko złote. W międzyczasie ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem pesto i połową upieczonego brokuła. Posyp startym parmezanem i podawaj. Pozostałego brokuła zjedz na kolację lub wykorzystaj jako warzywny dodatek do placków z cukinii w środę. Środa - Placki

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron z kurczakiem teriyaki i warzywami 547

minuty. Dodać cebulę i smażyć kolejną minutę. Dodać pokrojona w kostkę paprykę oraz podzielonego na różyczki brokuła. Smażyć kolejne 3 minuty. Pod koniec dodać kukurydzę. Dodać makaron i smażyć jeszcze 1 minutę. Sos teriyaki: 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżki wody 1 łyżka syropu klonowego 1/2 łyżki imbiru (użyłam sproszkowanego) 1 starty ząbek czosnku 1 łyżka(...)oleju sezamowego Wszystkie składniki na sos wymieszać. Wlać na patelnię do makaronu. Podsmażyć chwilę. Podawać z podprażonym sezamem

Moja Galeria Smaku
Wtorek: Spaghetti ze szparagami, ziemniakami i pesto 136

zmiksuj bazylię, orzechy, czosnek, oliwę i parmezan. Krok 3 Odcedź makaron i warzywa, przełóż do misy z pesto. Wymieszaj i wcinaj! Smacznego! Lubisz szparagi? Sprawdź również szparagi z makaronem w maślanym sosie         oraz pęczotto primavera . Artykuł Wtorek: Spaghetti ze szparagami, ziemniakami i pesto pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Spaghetti ze szparagami, ziemniakami i pesto 123

zmiksuj bazylię, orzechy, czosnek, oliwę i parmezan. Krok 3 Odcedź makaron i warzywa, przełóż do misy z pesto. Wymieszaj i wcinaj! Smacznego! Lubisz szparagi? Sprawdź również szparagi z makaronem w maślanym sosie oraz pęczotto primavera . Artykuł Spaghetti ze szparagami, ziemniakami i pesto pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Makaron z kurczakiem w sosie paprykowo-pomidorowym (fit / dietetyczny) 249

zarumienienia. Dodajemy paprykę, cebulę i czosnek, również smażymy aż zaczną puszczać sok. Wlewamy pomidory, dusimy na małym ogniu przez 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. 3. Makaron mieszamy z sosem

Szefowa kuchni
SPAGHETTI Z CUKINII 146

wykorzystaniem cukinii. Spaghetti z cukinii przygotujemy bardzo szybko. Dzisiaj przedstawiam Wam wersję tego makaronu z dodatkiem pesto z bazylii. Jeśli nie macie w domu pesto, możecie podać taki makaron np. z sosem pomidorowym lub każdym innym, który lubicie 🙂 Składniki/ 1 porcja: – 1 cukinia – 1 ząbek czosnku – Czytaj więcej → Artykuł SPAGHETTI Z CUKINII pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
Rurki ze szpinakiem 121

szpinak i smażyć całość na wolnym ogniu. Na końcu dodać pokrojony w małą kostkę camembert i ser feta. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem. 3.  Na ugotowany makaron wyłożyć przygotowany sos szpinakowy

Szalona Kuchnia Eweliny
Spaghetti Carbonara 152

patelnię makaron ścieramy połowę parmezanu i dokładnie ze sobą mieszamy. Ściągamy patelnię z ognia dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy z makaronem - mają się ściąć tylko na rozgrzanym makaronie - ma powstać sos. Wykładamy na talerze i ścieramy resztę sera. Smacznego

Moje-pitraszenie
NIEZWYKŁE PIEROGI - Z KWIATAMI KLITORII, RUKOLĄ, KURKUMĄ, ATRAMENTEM Z KAŁAMARNICY, BURAKIEM I MAKIEM 198

dużej zawartości antocyjanów. Kolor zielony to efekt zblendowanej rukoli, żółty odcień pierogom nadała mega zdrowa kurkuma, czarny uzyskałam poprzez dodanie wyjątkowego atramentu z kałamarnicy, używanego do barwienia świeżych makaronów, kopytek, ravioli, sosów czy risotto. Burak nadał pierogom piękny, różowy kolor, zaś ziarenka maku dodałam to "białego ciasta" i powstały pierogi w kropki. Wszystkie pierogi nadziałam pysznymi farszami: niebieskie - smażonymi krewetkami

Słodko-Słony Świat Ilony
Spaghetti z awokado i serem ricotta 90

cytryny do blendera i zmiksujcie na gładki mus, przyprawcie solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotujcie al dente w osolonej wodzie, odcedźcie. Do papryki na patelni dodajemy odcedzony makaron wraz z sosem z awokado, posypujemy łyżką parmezanu, mieszamy chwilę do połączenia składników i wykładamy szybko na talerze. Gotowe danie posypujemy resztą parmezanu i natką

Zasmakuj Kuchni
Dobra dieta dla seniora w Akademii Smaku Sokołów przy herbacie Basilur 177

patelni rozpuszczamy świeże masło, dodajemy 4-5 łyżek wody z pierogów, sól, świeżo mielony pieprz i drobno posiekaną natkę pietruszki. Ugotowane pierogi lub uszka dekorujemy przygotowanymi dodatkami. Makaron razowy z sosem z Pasty z suszonych pomidorów Sokołów „Z gruntu dobre” . Serdecznie dziękuję Akademii Smaku Sokołów za zaproszenie. Za dobre dania, rozmowy przy herbacie i za to, że mogę spotykać

AZgotuj!
Makaron czekoladowy z duszonymi gruszkami w maśle orzechowym, salsą mango i orzechami laskowymi 87

miód i gotuj gruszki jeszcze chwilę. Dodaj masło orzechowe. Orzechy laskowe posiekaj. Mango pokrój w bardzo drobną kostkę i wymieszaj z ziarenkami wanilii. Skrop sokiem z cytryny. Ugotowany makaron podaj z sosem na bazie gruszek i masła orzechowego oraz salsą mango. Całość posyp posiekanymi orzechami laskowymi. Podaj na ciepło.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
LEKKIE SPAGHETTI Z CUKINII Z SOSEM BOLOŃSKIM 167

cukiniowym spaghetti od razu, mimo, że surową cukinię jadłam po raz pierwszy. O walorach cukinii (tych najważniejszych) tylko wspomnę: jest niskokaloryczna, lekkostrawna i odkwasza organizm. Mój warzywny makaron podałam z sosem po bolońsku zrobionym też w lżejszej wersji czyli z mięsa mieszanego: indyka i szynki. Całe danie wyszło nie tylko zdrowe, niskokaloryczne, ale do tego pyszne! Eksplozja smaku! ❤ Składniki

Walijskie Pichcenie
Carobnara z cukinią 129

ścieramy na drobnych oczkach. Na patelni podsmażamy boczek, a następnie dodajemy cukinię. Wszystko razem podsmażamy, przyprawiamy solą, pieprze, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Smacznego! Przepis dodaję do akcji Warzywa dyniowate na durszlak.pl

Życie ze smakiem
Mus jabłkowy 105

jabłkowy to nie tylko naturalny i najzdrowszy deserek dla niemowląt Ja przyrządzam go regularnie i wykorzystuję dla całej rodziny. Dzieci zajadają się gotowanym makaronem polanym tym sosem w alternatywie do domowego dżemu . A wszyscy domownicy cieszą się różnymi wypiekami, które zagęszczam i dosładzam tym musem. Jednym słowem z kilku jabłek mamy wiele zastosowań! Polecam Składniki: 2 duże jabłka (około

Lamarida.pl