makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:218/815)

Schab otulony majerankiem 79

Kruche, aromatyczne mięso, które z powodzeniem możemy podać na obiad z dodatkiem gotowanego makaronu i sosu pieczarkowego. Obie te cechy to zasługa trzydniowego leżakowania w soli i znakomitego majeranku z Manufaktury Smaku, który opisałam kilka dni temu. Dodatkowo upieczone metodą 80° Dr Oetkera było też bardzo soczyste.” Nadmiar możemy też wykorzystać jako wędlinę na kanapki”. Czytaj więcej

Wiem co jem
Panierowana mortadela na sosie z pomidorów i groszku 116

Pomysł trafił na podatny grunt - nie jadłam ich już wiele lat i postanowiłam przypomnieć sobie smak. Kiedyś podawałam je z ziemniakami i surówką, dzisiaj zdecydowałam zaserwować z makaronem i sosem pomidorowo-groszkowym. Było smacznie :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Sałatka z brokułami i kurczakiem w sosie śmietanowo- czosnkowym 437

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do śmietany. Dodajemy szczyptę cukru, oraz pieprz i sól do smaku. W dużej salaterce łączymy ze sobą ugotowany brokuł, przestudzonego kurczaka i makaron. Zalewamy sosem i mieszamy. Mniam :) Smacznego

ChilliJemy
Przedwieczny posiłek a'la Lovecraft, czyli wpis z przymrużeniem oka ;) FHTAGN! 109

się rozpuści. Na talerz wykładamy kolejno: glony (szpinak) i dzieci Cthulhu (makaron z parówkami), a całość posypujemy mrocznymi muszlami zagłady i zielonym groszkiem. Tak oto powstaje makaron z sosem szpinakowym, w wersji "co morze wyrzuciło na brzeg". ;) Podawać szybko, a jeść jeszcze szybciej, zanim posiłek wydostanie się z talerzy

Kuchenna Kontrrewolucya
Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym 310

minut. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju (ilość minut podana na opakowaniu). Gotowy odcedzić z wody. Do szpinaku dodać mięso, wymieszać. Nakładać na talerz makaron, polać sosem szpinakowym i posypać startym serem

Passions hobbies life
Puree grzybowe do słoików na zimę 126

pozostajemy w tamecie grzybów leśnych to podsunę wam mój ulubiony przepis na przetwory- właśnie z grzybami w roli głównej. Przetarte grzybki- puree, które używam przez całą zimę jako sos do makaronów i ziemniaków (jedynie po dodaniu śmietanki). Są również doskonałym dodatkiem do zapiekanek. Składniki: 1 kg leśnych grzybów 3 dag soli ½ łyżeczki pieprzu ½ szklanki wody Wykonanie: Oczyszczone grzyby zalać pól

Tradycyjna Kuchnia
Spaghetti carbonara 128

Czy zastanawialiście się skąd wziął się ten pyszny sposób podania spaghetti?? Otóż pochodzi z Rzymu. Wymyślili go alianccy żołnierze podczas II wojny światowej, którzy połączyli włoski

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z bananem na słodko 179

domowy ekstrakt waniliowy 60g makaronu razowego/żytniego lum z pszenicy durum z dodatkiem otrębów Sposób przygotowania: Makaron gotujemy banana traktujemy blenderem  dodajemy ekstrakt i ser, mieszamy gotowy makaron polewamy sosem bananowym SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pesto z rzodkiewki 127

już wiecie i wcześniej pisałam wszystko co zielone i jadalne można przerobić na pesto czyli zielony sos do makaronu w stylu włoskim lub pastę do kanapek. Tym razem pod młotek wzięłam młode listki rzodkiewki. Pesto jest lekko ostrawe i pyszne, ja używam do smarowania pieczywa ale równie dobrze sprawdzi się z makaronem, popróbujcie. Pesto z rzodkiewki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
makaron z sosem śmietanowo-pieczarkowym 108

Polecam przepis na makaron z sosem śmietanowo – pieczarkowym z tymiankiem i bazylią.. Produkty

Ugotujmy Coś
Cannelloni z soczewicą, kaszą gryczaną i sosem beszamelowym 77

coraz częściej na moim stole. Szukając do czego jeszcze może pasować soczewica poza daniami kuchni azjatyckiej trafiłem na cannelloni. Danie wyszło lepiej niż się spodziewałem - połączenie warzyw i makaronu, oraz sosu beszamelowego daje naprawdę ciekawy efekt

Milion Smaków
Słownik kulinarny: Pomidory cherry 106

niewielkiej wielkości. Do pomidorów cherry zaliczamy pomidory: cherry, piccolo, sycylijskie piccolo, cherry gałązka, cherry sycylijskie, cherry śliwkowe, śliwkowe mini, cherry mix Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: sosów, sałatek, makaronów, zapiekanek, krewetek, zakąsek, ryb, pizzy, kanapek, mięs i marynat Źródło: MAKRO Cash & Carry

WojnaNaSmaki.pl
Makaron w sosie śmietanowym ze szparagami, kurczakiem i czerwonym pieprzem 171

osobnej patelni podsmażyłam szparagi, na oliwie z oliwek- 2 minutki z każdej strony. Kurczaka zalałam kremówką, podgrzałam do zgęstnienia. Przyprawiłam solą i pieprzem. Następnie dodałam pokrojone szparagi. Makaron polałam sosem, posypałam pestkami dyni i czerwonym pieprzem. „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego

Aga w kuchni
Naleśniki faszerowane kurczakiem i szpinakiem 215

Byłam ostatnio na ryneczku i kupiłam duży pęk szpinaku. Najpierw miał być przeznaczony do przygotowania faszerowanych piersi z kurczaka, później makaronu z sosem szpinakowym, a ostatecznie przydał się do naleśników... Obiad dość szybki pomijając smażenie naleśników... 8 naleśników (do mojego naczynia weszło 5 reszta była na zimno) Potrzebujemy: 8 naleśników duża podwójna pierś z kurczaka duży pęk szpinaku (pamiętajmy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Warzywa z jarmużem i makaronem 151

Brokuł, jarmuż, marchewka i fasolka szparagowa – lekki makaronik z warzywami, na obiad lub kolację. Smaczna alternatywa dla makaronu z mięsem i sosem. 250 g cienkiego makaronu penne 1 brokuł 2 garście liści jarmużu 2 marchewki 1 garść fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku sól i pieprz 3 łyżki oliwy - do smażenia Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę ugotować w posolonej

Trzeci talerz