makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:214/815)

Tagliatelle z pieczarkami 145

małym ogniu, aż do odparowania wody z pieczarek. Zalewamy śmietanką 36 % i podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Na samym końcu dodajemy zioła prowansalskie, sól i biały pieprz. Mieszamy makaron z sosem

Aga w kuchni
Ryba. Makaron. Pełnoziarniste wstążki z łososiem, cydrem i śmietanką 249

Przygotowanie smacznego obiadu wcale nie musi trwać długo. Dzisiejsza propozycja to danie w 15 minut a do tego naprawdę pyszne. Pełnoziarnisty makaron, kremowy sos i delikatna ryba - pychota ! Są dni kiedy mamy mało czasu na gotowanie albo brak chęci na stanie przy garach i ta potrawa jest właśnie na takie dzień !Próbowaliście już pysznego Łososia na zielono ? A może bardziej

Smaczna Pyza
Szparagi z pomidorkami koktajlowymi z patelni 196

szparagi na kawałki, pomidorki oderwać z gałązek i, po usmażeniu całego dania, rozgnieść pomidorki widelcem razem z usmażonymi ząbkami czosnku (oczywiście obranymi). Tak oto powstanie pyszny pomidorowo-ziołowy sos do makaronu ze szparagami i oliwkami!Przepis jest ekspresowy, jako że jest jedynie warzywnym dodatkiem do 30 minutowego obiadu Jamiego Olivera. Jego przygotowanie nie zajmie wam więcej niż 10 minut, dlatego

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron a'la carbonara 188

zarumienienia. W osobnej miseczce żółtka łączymy z serkiem mascarpone, żółtym serem (startym na grubych oczkach) i przyprawami. Gdy boczek z cebulką jest przysmażony dodajemy do niego odcedzony makaron i sos. Wszystko dokładnie mieszamy na patelni na małym ogniu przez ok. 5 minut

Emcia Pichci
Kampania jakości produktów marki Tesco / 2 160

kolor. Przyprawy bardzo dobre jakościowo i smakowo, aromatyczne. Paprykę dodałam do dania z ryżem i warzywami, poprawiło to smak dania, jego wyrazistość. Zioła prowansalskie dodałam do dania z makaronu z sosem z cukinii i pomidorów, wyszło pyszne i pełne aromatów. Pieprz czarny zmieliłam w młynku i dodałam do obydwu tych potraw, a poza tym do twarożku z rzodkiewkami, jako dodatek

Magiczne Życie Marty
KOTLECIKI MIELONE NADZIEWANE ORZECHOWĄ FETĄ 255

Kotlety nadziewane orzechową fetą to jedno z moich ulubionych (ostatnimi czasy) dań. Najbardziej smakują mi na zimno, pokrojone na kanapkę, ale sprawdzą się też w sosie z makaronem. Jeżeli masz dość zwykłych mielonych, "podrasuj" je moim sposobem :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Makaron z cukinią, papryką oraz mielonym mięsem 441

Dziś jeszcze jedna propozycja na szybki obiad z wykorzystaniem sezonowych warzyw i makaronu. Tym razem postawiłam na paprykę i cukinię, za którą tęskniłam całą zimę. Teraz

Ratunku obiad
Tagliatelle ze szpinakiem i czerwoną fasolą 322

podsmażyć, co jakiś czas mieszając. 7. Wsypać fasolę i kurczaka, bazylię do smaku i chwilę podgrzać. Dodać śmietanę i całość wymieszać, aż do uzyskania jednolitego koloru. 8. Wymieszać makaron z sosem i podawać

Pasja Smaku
MAKARON Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI 235

świeżo mielonym pieprzem. Dokładamy usmażone wcześniej boczniaki, doprawiamy rozmarynem, mieszamy.  Na końcu dodajemy serek mascarpone i doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z makaronem, np.pappardelle lub innym dowolnym.Najlepiej wymieszać makaron z sosem w garnku i taki nakładać na talerze. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Z kuchni mojej mamy ... 156

pewno relacja z tych dwóch imprez. A teraz zapraszam jeszcze raz do Gdyni.  Ogórki się kiszą  Przetwory - buraki z papryką  Karkówka w przyprawach do sosu  Schnie makaron domowy do rosołu A co znajdziemy pod ta pokrywką ? Zgadnijcie

Magiczne Życie Marty
Spaghetti a`la Carbonarra z Tuńczykiem 212

sobie około 5  łyżek wody, którą wlewamy do miseczki z kremówką i żółtkami. Odcedzony makaron z powrotem wkładamy do garnka, który stawiamy na bardzo małym ogniu. Do makaronu dodajemy sos śmietanowy, następnie czosnek z natką pietruszki oraz kawałki tuńczyka. Całość podgrzewamy na małym ogniu, delikatnie mieszając. Nie podgrzewamy zbyt długo, aby żółtka za bardzo się nie ścięły, nasz

Blondynka Gotuje
Spaghetti alla bolognese 205

wino, a zaraz potem przecier pomidorowy i bulion warzywny. Całość dusić ok. 20 minut. Mięso ma być uduszone, cebulka mięciutka. Doprawić do smaku przyprawami.  Nakładać na talerz makaron z sosem, ozdobić posiekaną natką pietruszki a do smaku obsypać startym parmezanem. Smaczanego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Spaghetti bolognese 171

minut. Dodajemy pomidory i przyprawy do smaku. Całośc dusimy ok. 20 minut na małym ogniu. Gotujemy makaron w osolonej wodzie z łyżką oleju na al dente. Na gorący makaron z sosem sypiemy drobno starty ser . Całośc dekorujemy listkiem bazylii. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Cannelloni w sosie z ricotty 203

wodzie. Naczynie żaroodporne natłuścić lekko masłem i makaronowe rurki nadziewać przygotowanym farszem. Następnie ułożyć w naczyniu i przykryć resztą pomidorów. Ricottę wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Sosem polać makaron i posypać tartym parmezanem. Piec ok. 30 minut w temp. 200 C ( pilnujemy jak danie się pięknie rumieni, może to być krócej albo dłużej w zależności jaki posiadamy piekarnik

Słodkości i nie tylko
C - Sałatka "Oddech chińskiego smoka" 389

pieprzem, wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i podsmażyć na rumiano, odstawić do przestudzenia. Majonez, musztardę i przeprawy z zupek chińskich (bez rosołków) połączyć razem, przygotowanym sosem zalać makaron z zupek i dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną drobno kapustę pekińską, papryczki pokrojone w krążki i oczyszczone z nasion, ogórek w kostkę oraz posiekaną drobno czerwoną cebulę. Całość dokładnie wymieszać, doprawić

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała