skórki i pokrojonych w kostkę) 2 ząbki czosnku mała czerwona papryka kilka dużych pieczarek 2 garście startego żółtego sera suszone zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka natka pietruszki do posypania Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, smażyć(...)puszki lub świeże, podsmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz usmażone mięso. Całość zblendować i doprawić pozostałymi przyprawami. Do sosu dorzucić podsmażoną paprykę i pieczarki oraz starty żółty ser. Wymieszać z ugotowanym makaronem. Podawać na ciepło z posiekaną natką pietruszki
Simply Foodmożna również dodać cebulkę. Polecam, polecam, polecam. Proporcje dla 1 osoby. 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 pomidor 1 plaster cytryny 30 gram sera żółtego 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej jasnej 2/3 szklanki mleka 100 gram makaronu 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać i posiekać drobno. Pomidora pokroić(...)będzie trochę gęstsza od śmietany, a sos przy dłuższym gotowaniu nie będzie gęstniał bardziej. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Na talerz wyłożyć gęsty sos pomidorowy, makaron, beszamel. Na wierzch dodać starty ser żółty. marcelina
Czerwony Gupikuzyskasz zadowalający efekt. Dodatkowo zagęści on sos. Możesz też zblendować sos, będzie wtedy aksamitnie gładki i niektórym pewnie lepiej będzie smakować. Sos pomidorowy najlepiej pasuje do makaronu, posypany startym serem żółtym. Można go jednak wykorzystać do zapiekanki makaronowej lub ziemniaczanej. Ja sos wykorzystałam do polania gołąbków, które dostaliśmy od cioci. Pycha
Anioszek w kuchnijadłem szpinak kiedy byłem w przedszkolu, a potem wszystkie dzieci rzygały". Dalsze tłumaczenia były zbędne :) Dziś zatem przepis na smaczny szpinak! Ten sos świetnie nadaje się do makaronu, połączony z żółtym serem świetnie będzie smakował na wytrawnej tarcie czy grillowanych piersiach kurczaka. Składniki: 400g szpinaku (użyłam mrożonego szpinaku, ważyłam również mrożony) 4 ząbki czosnku 100ml wody 200ml śmietany kremówki
Gotowanie i blogowaniemieszamy go sosem. Do każdej papryki nakładamy porcje sosu z makaronem. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy 10-15 minut, żeby wszystko się razem zagrzało. Wierzch makaronu można posypać żółtym serem, który bardzo fajnie się rozpuści i rozpłynie ;) Gotowe! :) Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkaczajnika z wodą. Ser można przechowywać w lodówce około 2 tyg. My, tak jak wspomniałam na początku, suszymy. A po ususzeniu można go używać tak jak tarty żółty ser, np. do makaronu. Smacznego Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory
Marder&Marder Manufacturepomidorowego (najlepiej z butelki) 1 cebula 1 mała marchewka 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii sól morska pieprz oliwa z oliwek 100 g twardego żółtego sera 500 g makaronu spaghetti Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i przesmażamy na niej mięso. Mięso przekładamy do garnka w którym będzie się dusił
Kulinarne przygody Gatityrozdrobnić). Smażymy ok 3 min aż makaron oblepi się "sosem". Następnie wpijamy jajko, czekamy aż na makaronie zrobi się sadzone i wtedy mieszamy jajko z makaronem. Posypałam płatkami żółtego sera. Smacznego
Brzuszki Łakomczuszkiszpinaku w liściach (u mnie mrożony) garstka siekanego kurczaka marynowanego w curry (u mnie z zeszłego obiadu) garść kruszonej mozzarelli 2 garście żółtego sera 2 łyżki gęstej śmietany ząbek czosnku 1/2 łyżki masła Przygotowanie: Makaron gotujemy na miękkie aldente ;). Posiekaną wędlinę dojrzewającą - u mnie schab produkcji mojej Mamy , podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy pozostałe składniki: pomidora, kurczaka (był(...)makaron, więc wszystko robimy na dużej patelni. Na małej patelni przygotowujemy szpinak wg standardowej receptury . Następnie w naczyniu glinianym, wysmarowanym masłem układamy kolejno i na przemian: makaronu trochę, posypujemy mozzarellą, odrobiną żółtego sera i tak dopóki miejsce nam się nie skończy. Całość polewamy szpinakiem ze śmietaną oraz zasypujemy ostatnią, najbardziej solidną warstwą sera żółtego. Zapiekamy w temperaturze ok 180 stopni
Kuchnia po mojemuSmaczna zapiekanka makaronowa, z tegorocznym zielonym groszkiem. Składniki: 300-350 g makaronu kokardki 250 g sera żółtego 2 jajka 300 ml kwaśnej śmietany gałka muszkatołowa 200 g zielonego groszku 150 g szynki sól i pieprz margaryna Wykonanie: Makaron ugotować al-dente. W międzyczasie wymieszać śmietanę, starty ser, jajka- dodając odrobinę gałki muszkatołowej, soli i pieprzu. Szynkę pokroić w drobną kostkę
Tradycyjna Kuchniawykorzystanie wczorajszego gotowanego mięsa np. z rosołu. W połączeniu ze serem makaron jest wyśmienity! 1 szklanka makaronu penne 1 szklanka makaronu casarecce 1 cebula 2 czerwone papryki 5 pieczarek 1 marchew Pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 300 g ugotowanego mięsa (z królika, kurczaka) 1 szklanka wody 100 g żółtego sera Sól Pieprz 1 łyżeczka Vegety 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Wszystko mieszamy i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy starty żółty ser. Czekamy do rozpuszczenia i łączymy z makaronami
VioletoweKucharzenieNajlepiej smakuje z mięsnym tortellini. Składniki: 150 g makaronu tortellini (z mięsem) 100 g konserwowej kukurydzy 1 ogórek gruntowy 100 g startego żółtego sera 150 g szynki koperek 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu(...)ugotowaniu wyłożyć na durszlak i przelać zimną wodą. W międzyczasie ogórek umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do przestudzonego makaronu dodać odcedzoną kukurydzę, szynkę, startego ogórka. Posypać solą i pieprzem. Za pomocą majonezu wszystko ze sobą połączyć. Pod sam koniec dodać pocięty świeży koperek (lub suszony
Ugotowaćczęsto mam różnego rodzaju sery to robię im ekspresowy makaron z sosem serowym. Składniki: około 200gr makaronu spaghetti 200gr serka topionego śmietankowego 50gr sera gorgonzola 4-5 plasterków żółtego sera 250ml słodkiej śmietanki 1 łyżeczka masła sól pieprz(...)dente. Na patelni rozpuścić masło. Dodać serki topione. Mieszać do rozpuszczenia. Wlać słodką śmietankę ciągle mieszając. Gdy składniki połączą się dodać żółty ser i gorgonzolę. Dokładnie wymieszać. Całość lekko posolić i popieprzyć świeżo mielonym pieprzem. Makaron polać sosem. Na wierzch posypać startym parmezanem
Amatorka kuchennaPolecam przepis na smaczną zapiekankę z makaronem, kurczakiem i papryką. Składniki: 250 g makaronu (wstążki,świderki czy rurki) pierś z kurczaka papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 200 g sera żółtego 2 łyżki ketchupu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki śmietany 18% jajko przyprawa kebab-gyros, sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy(...)plasterki. Jogurt, śmietanę, ketchup,jajko i przyprawy mieszamy ze sobą. Do naczynia do zapiekania wysypujemy połowę makaronu, na to kurczaka i warzywa, nakrywamy drugą połową makaronu. Na całość wylewamy sos i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 25 minut
e-PrzepisyKulinarnedrobiu (np. gyros) 1/2 szklanki śmietany 18% odrobina gorącej wody przyprawa do dań kuchni włoskiej zielone oliwki pokrojone w plasterki - ilość wedle uznania ser żółty - u mnie 100 g olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku, po ugotowaniu przelać zimną wodą. 2. Mięso umyć, pokroić w kostkę, obficie posypać przyprawą do gyrosa i dodać trochę(...)mięso z warzywami wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Do śmietany dodać trochę gorącej wody, by ją zahartować. Następnie dodać połowę tartego żółtego sera i 1 łyżeczkę przyprawy do dań i całość wymieszać. Wyłożyć na makaron i mięso. 5. Oliwki pokrojone w plasterki posypać po wierzchu zapiekanki, a na koniec wyłożyć resztę tartego żółtego sera. 6. Całość zapiekać
Kuchnia domowa Ani