Miniony weekend śmiało mogę zaliczyć do jednych z najlepszych w moim życiu. Piękne prezenty, czas wśród najbliższych, pyszne jedzonko i pełno uśmiechu. Wszystko dopięte na ostatni
Be Fit Be StrongBucatini to włoski makaron w rodzaju spaghetti z dziurką. Lubię grube makarony na talerzu, więc wybrałam te najgrubsze bucatini. Sos do makaronu proponuję mięsny z pomidorami
codojedzeniaW dzieciństwie jedną z moich ulubionych bajek był "Zakochany kundel", z resztą do dziś uważam, że to najpiękniejsza opowieść o miłości, oddaniu, wolności i przyjaźni. Wielkie
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Spaghetti to jedna z naszych ulubionych potraw, jadamy ją bardzo często w najróżniejszych postaciach, choć furorę robi u nas klasyczna wersja
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Kiedy za oknem pada deszcz, a nam pozostaje tylko rozpłaszczyć nos na szybie i słuchać kropel deszczu uderzających o ziemię, dobrze
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Dziś dzień spod znaku braku czasu. Prawie wszystko poza szyciem strojów na Flamberg robię szybko i nie do końca tak dobrze
Przepysznik - BLW i nie tylkoSą takie dni, kiedy siedzenie w kuchni, to ostatnia rzecz, o której myślimy. Choć może niektórym będzie w to trudno uwierzyć, ja także mam takie dni
Przepysznik - BLW i nie tylkoJako miłośnik makaronów dziele się dzisiaj z Wami moim kolejnym spaghetti w nietuzinkowej odsłonie. Mieliście już okazję kosztować tego dania z fasolką szparagową? Mam nadzieję, że
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMakarony kojarzą się nam zazwyczaj z klimatami włoskimi, nie greckimi. Pasticcio było, więc dla mnie sporym zaskoczeniem w kontekście pochodzenia. Zwłaszcza, że sama nazwa już z
Życie zamknięte w smakuLubię makaron i sosy śmietanowe i polędwicę. Co z tego, że tuczą. Lubię i już. Poza tym, że lubię węglowodany, uwielbiam świeże zioła. Mam nadzieję, że
Życie zamknięte w smakuPo raz kolejny w mojej kuchni spotykają się tradycje dwóch krajów, tym razem - Francji oraz Włoch. Consommé i ravioli długo za mną chodziły, ale obawiałam się
Życie zamknięte w smakuŻyję ostatnio w wiecznym niedoczasie, więc bardzo często przygotowuję potrawy, które nie wymagają spędzenia ogromu czasu w kuchni (chociaż potrawy czasochłonne także przyrządzać będę, nie wycofuję
Życie zamknięte w smakuKocham kaczkę. Piszę to pod każdym na tego ptaka przepisie. To najlepsze, najsmaczniejsze mięso na świecie. Nie żebym jadła wszystkie rodzaje. Wiele jest takich, których nigdy
Życie zamknięte w smakuNie znoszę wszelkiej maści fixów, kostek rosołowych i innych chemicznych dobrodziejstwo tak namiętnie wciskanych ludziom przez media. Zwłaszcza, że to wierutna bzdura, że nie da się
Życie zamknięte w smaku