Fusilli z bazyliowo-migdałowym pesto

Fusilli z bazyliowo-migdałowym pesto

Fusilli z bazyliowo-migdałowym pesto

Przepis na : obiad

Pesto coraz częściej gości na polskich stołach. Zrobienie domowego jest bardzo proste, wystarczy zmiksować kilka składników.Ich ilość zależy od naszych upodobań. Jedynym minusem w przypadku pesto bazyliowego jest jego drugi podstawowy składnik - orzeszki piniowe, a konkretnie - ich cena. Z powodzeniem jednak można zastąpić je migdałami, orzechami, ziarnami słonecznika czy dyni. W tej wersji postawiłam na migdały. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu bistro mama

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

bistro mamabistro mama

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, orzechy, dynia, słonecznik, makaron z pesto, makarony, obiad, sosy, makaron, makaron na obiad, obiad z makaronem, sos do makaronu

Inne przepisy z bistro mama

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.