Pastę można wzbogacić dodatkiem szczypiorku lub natki pietruszki, zamiast musztardy można dodać keczup. składniki: 2 średnie wędzone makrele ( ok 500 g ) 500 g twarogu 1 mała cebula 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu 2 łyżki musztardy, u mnie rosyjska świeżo zmielony pieprz Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Makrele obrć ze skóry i ości. Podzielić na małe kawałki(...)dodać do twarogu, wymieszać. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, dodać do twarogu i makreli. Dodać też jogurt, majonez i musztardę oraz pieprz do smaku. Całośc ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli pasta jest zbyt suscha mozna jeszcze dodac jogurtu lub majonezu. Jeśli pasta ma być całkowicie gładka można ją zmiksować blenerem
Monia miesza i gotujekażdy) 2 pory 2 łyżki Oleju Wielkopolski Miks z Kokosem + do posmarowania formy 4 łyżki śmietany 30% 15g serka topionego sok z połowy cytryny 3 łyżki majonezu 2 płaskie łyżki parmezanu 2 łyżki wiórek kokosowych sól, pieprz 2 łyżki posiekanego drobno szczypiorku Łososia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą oraz pieprzem. Blaszkę wykładamy papierem(...)czas mieszając. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wlewamy śmietankę i dodajemy serek topiony. Smażymy jeszcze chwilę, do czasu aż ser się roztopi. Pory wykładamy na rybę. W małym garnuszku mieszamy majonez z parmezanem i wiórkami kokosowymi. Mieszankę tą wykładamy na pory, starając się rozprowadzić ją jak najcieńszą warstwą. Łososia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-20 minut
Smaki Na Talerzujeść również z samym pieczywem jako pożywne bezmięsne danie. [embed]https://youtu.be/-r_pU5vKhbc[/embed] Składniki: 6-7 średnich ziemniaków cebula czerwona puszka groszku 5 ogórków konserwowych pęczek koperku 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Groszek odsączamy z zalewy, ogórki i cebulę kroimy w kostkę(...)Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w dużej misce. Dodajemy majonez, jogurt, przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Odkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. [caption id="attachment_7222" align="aligncenter" width="685"] Sałatka ziemniaczana z groszkiem i koperkiem[/caption] Artykuł Sałatka ziemniaczana z groszkiem i koperkiem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneSkładniki 500-600g filetów z kurczaka 500-600 g pieczarek 8-10 jajek dużych 1 mały majonez 300g sera żółtego 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej olej sól do smaku pieprz do smaku przyprawa do kurczaka do smaku ( 1 łyżka,ale wtedy mniej soli ) czosnek ilość według upodobań,(u mnie dużo bo lubimy) Wykonanie Umyć ,osuszyć(...)miski przyprawić czosnkiem,solą i pieprzem ,ewentualnie przyprawą do kurczaka. Ser zetrzeć na tarce ,lub pokroić w paseczki. Ubić10 białek ze szczyptą soli na sztywną pianę. Majonez wymieszać z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i dwiema łyżkami mąki pszennej,wymieszać na gładką masę ,a następnie dodawać ubite białka . Wszystko wymieszać delikatnie do połączenia . Na dużą formę żaroodporną wlać
w mojej kuchniSurówka z pora i jabłka jest idealnym uzupełnieniem wielu domowych obiadów. Słodycz jabłka przełamuje ostrość pora, którą dodatkowo łagodziłam blanszowaniem. Można oczywiście pominąć ten etap, majonez zastąpić jogurtem. Zależy od indywidualnych upodobań. Tak się przypadkiem złożyło, że temat surówkowy krążył wokół przepisów naszych mam. Dlatego na koniec dodam, że moja mama ugniatała w dłoniach lekko osolone warzywo, aż zmiękło(...)też jest pysznie. Składniki: 1 por 1 jabłko 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz cukier Wykonanie: Pora przeciąć wzdłuż, oczyścić i pokroić w cienkie paski. Następnie zalać wrzątkiem, moczyć przez 30 sekund, potem przepłukać pod zimną wodą i odcedzić. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Jabłko i por umieścić
zadanie-gotowanieMoże to być też sałatka na przykład do obiadu. Szczerze polecam. Szybka sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 1/4 kapusty pekińskiej 2 pomidory 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka majonezu 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku Kapustę przepłukałam pod zimną wodą i osuszyłam ręcznikiem papierowym, przełożyłam do miski. Pomidory umyłam i pokroiłam w drobną(...)kosteczkę, dodałam do kapusty. W kubku wymieszałam majonez oraz jogurt i czosnek, wymieszałam dokładnie i doprawiłam do smaku pieprzem i odrobiną soli. Kapustę polałam sosem, dokładnie wymieszałam i odstawiłam na około 15 minut do przegryzienia. Proste ! szybkie i możesz ją też zabrać do pracy ! Majonez w wersji fit zastąp jogurtem naturalnym. Szybka sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Kuchnia na wzgórzuurozmaicić Wasze śniadanie. Przygotowanie pasty jajecznej jest bardzo szybkie i proste, potrzebujecie dosłownie kilku składników. Sprawdźcie…. Składniki 4 jajka 200g sera żółtego pęczek szypiorku sól pieprz 3 łyżki majonezu Błyskawiczna pasta jajeczna – przepis Jajka gotujemy na twardo, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce(...)majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Muszę przyznać, że tak przygotowania pasta jajeczna najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem . Smacznego! Post Błyskawiczna pasta jajeczna pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!waszym domownikom i gościom. Sałatka jest przepyszna, kremowa i lekko kwaskowa. Można przygotować ją w wersji fit wykorzystując jedynie jogurt naturalny, ja jednak przygotowałam ją pół na pół z majonezem i wbrew pozorom wcale nie jest ciężka. Warto bowiem pamiętać, że aby po jedzeniu mieć ochotę na miłosne igraszki nie można zjeść za dużo i zbyt ciężko, dlatego odradzam wszelkich(...)także tłustych i krwistych mięs. Sałatka z paluszków krabowych z awokado Składniki: opakowanie paluszków krabowych (surimi) 2 dojrzałe awokado 3 jajka ugotowane na twardo czubata łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego nieduży pęczek koperku sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Paluszki krabowe wyjąć z osłonek i pokroić w kostkę (ok. 0,5cm). Ugotowane jajka obrać i również
Codzienne Gotowaniekaszy jęczmiennej, najlepiej wybierzcie jakąś gruboziarnistą. To kto się skusi na taką sałatkę? Polecam! 100g kaszy półekspandowanej (Cenos) 1 udko wędzone 1 puszka groszku 1/2 kapusty pekińskiej (średniej) Dodatkowo: majonez (*) sól, pieprz Kaszę przesypać do miseczki i zalać osolonym wrzątkiem - na około 2 cm ponad jej poziom. Całość przykryć i odstawić na 10 minut (co jakiś czas kaszę przemieszać(...)międzyczasie należy posiekać kapustę pekińską (aby było szybciej użyłam szatkownicy ), groszek odcedzić z zalewy, a kurczaka oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę doprawić do smaku. (*) Jeśli chcecie lżejszą sałatkę to majonez możecie zastąpić jogurtem naturalnym, ewentualnie wymieszać go z jogurtem lub śmietaną
Di gotujedodać pokrojone w kostkę i czerwoną cebulę. Sałatka warzywna z awokado jest bardzo smaczna i zdrowa, polecam. składniki: duża ugotowana marchew ½ ugotowanego selera 1 ugotowana pietruszka ½ -1 dojrzałego awokado majonez 1 czerwona cebula sól i pieprz do smaku sok z cytryny Posiekany szczypiorek Przygotowanie Sałatki warzywnej z awokado. Ugotowanego warzywa z rosołu kroimy w kostkę i wrzucamy do miseczki. Dodajemy(...)pestkę i wydrążamy ostrożnie miąższ, kroimy w kostkę i skrapiamy miąższ sokiem z cytryny (aby nie ściemniał) i dodajemy do warzyw wraz z posiekaną czerwoną cebulą. Dodajemy do mieszanki majonez (ok.2 łyżki) mieszamy. Sałatkę można schłodzić przed podaniem. Dekorujemy szczypiorkiem, kleksem majonezu, cebulą i oraz paseczkami awokado. Smacznego. The post Sałatka warzywna z awokado appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępuszka kukurydzy opcjonalnie puszka czerwonej fasoli 2 buraki obrane,ugotowane i starte na dużych oczkach mały słoiczek pomidorów suszonych w oleju mała czerwona cebula sól i pieprz do smaku majonez, musztarda sporo świeżej natki pietruszki opcjonalnie prażone pestki dyni Śledzie przelej przez sitko, wypłucz w wodzie, odłóż na ręcznik papierowy. Pokrój w paski. Ja używam nożyczek. Wszystko co wymaga pasków(...)Otwórz puszki i po odcedzeniu z zalewy i przelaniu filtrowaną wodą wrzuć do śledzi. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę.Buraki dodaj na końcu. Dodaj też poszatkowanej natki pietruszki. Przygotuj majonez. Nigdy nie dodaję majonezu bezpośrednio ze słoika. Przekładam do naczynia, dodaję musztardy do smaku, dosmaczam solą i mocno pieprzę. Zalewam sałatkę, delikatnie mieszam tylko do połączenia się składników. Przekładam
Z Kuchni Do Kuchniwyszła bardzo pyszna :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki zielonego groszku 200 g szynki 1 por biała część 2 marchewki 2 pietruszki 3 ogórki konserwowe majonez sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę obrać i ugotować do miękkości. Czerwoną fasolę i groszek osączyć na sicie z zalewy. Marchewkę, pietruszkę, ogórki, por i szynkę pokroić w kostkę. Przełożyć do miski(...)Dodać fasolę oraz groszek, przemieszać. Na koniec dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiprzepisie szybki sos do sałatki - możecie użyć innego, jakiegoś waszego ulubionego : może to być sos francuski, sos do sałatki cezar, sosu czosnkowego lub innego na np. na bazie majonezu i musztardy. Zawsze będzie pysznie! 👌 Ślicznie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI: sałata rzymska 4 średniej wielkości, jędrne pomidory, pokrojone w ósemki 4 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w ósemki 1 cebula sałatkowa(...)pokrojona w piórka kopiasta łyżka posiekanego koperku sos: szklanka śmietany 2 łyżki łagodnego majonezu sól i pieprz do smaku szczypta przyprawy prowansalskiej PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Umyte i osuszone liście sałaty rozrywamy na mniejsze kawałki - układamy w salaterce. Krok 2. Przygotowujemy sos : śmietanę łączymy z majonezem, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy szczyptę przyprawy prowansalskiej, mieszamy - polewamy sałatę. Krok
Moja Książka Kucharskalata temu zamieściłam na blogu przepis na meksykańskie uliczne danie – elote . Kukurydzę najpierw pieczoną lub grillowaną, podawaną z masłem i czosnkowym majonezem, posypaną serem Cotija*, chili i kolendrą. Sama robiłam ją często i namiętnie, a potem tylko uśmiechając się pod nosem patrzyłam kto z blogerów „nagle” odkrył ten przepis dla siebie Kukurydza jest u nas warzywem typowo letnim – ale mnie(...)albo wołowego steku zrobionego w stylu tex-mex. Można ją jeść samą, zagryzając świeżo podpieczoną kukurydzianą tortillą albo miękką pitą , lub kompletnie bez niczego. W misce dokładnie mieszamy majonez, sok z limonki, paprykę wędzoną i posiekaną chili bez pestek (weźcie tyle, ile ostrości lubicie i jesteście w stanie zjeść – ma być czuć ostry smak, ale elote nie powinno wypalać
Karo in the Kitchenbyło i tym razem! Najlepszej jakości rostbef sezonowany podałam z chrupiącymi, domowymi bułkami z czarnuszką, sosem chimichuri, grillowanym serem camembert i świeżymi warzywami. Świetnym dodatkiem okazał się orzeźwiający majonez z dodatkiem limonki i odrobiny chrzanu. Połączenie tych składników stworzyło całość, której nikt się nie oparł! A Wy, jaki macie sposob na wołowinę? Polecam! SKŁADNIKI: DOMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ(...)łyżek * musztarda Dijon – 2 łyżki * świeży czosnek – 2 ząbki * świeży rozmaryn * sól, pieprz DODATKOWO: * ser camembert * sałata karbowana + roszponka * czerwona cebula + szczypta cukru * pomidory koktajlowe * domowy majonez z dodatkiem świeżego tartego chrzanu i skórki z limonki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: DOMOWE BUŁECZKI Z CZARNUSZKĄ: Drożdże rozcieramy z cukrem, łyżką mąki i letnim mlekiem. Odstawiamy na ok. 15 minut. Resztę mąki
Ostra na Słodko