angielskiego i pieprzu ziarnistego, 2-3listki laurowe, 2 łyżki majeranku. Zostawiamy na kilka dni w lodówce. Codziennie odwracamy. Do gotowania: Na 2 litry wody dajemy 2 łyżki majonezu, ziele angielskie, pieprz, kilka ząbków czosnku(ja daję nie obierany tylko rozgnieciony), majeranek, listek laurowy, ewentualnie jakieś ulubione zioła, jeśli mięsko było peklowane to 1 łyżkę soli jeśli nie było
Swojskie jedzonkosól, pieprz Kapustę ścieram na tarce o dużych oczkach, lub szatkujemy drobno. Marchewkę również ścieramy na dużych oczkach, cebulę siekamy w drobną kostkę, Kukurydzę odsączamy. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, ocet i sok z cytryny dokładnie wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem
Piekielna Kuchnia Patiostygną dodać ser i cebulkę i przyprawić do smaku. Sos czosnkowy : - jogurt naturalny - czosnek - sól i pieprz do smaku Mieszamy wyciśnięty czosnek z jogurtem i przyprawami. Można dodać trochę majonezu dla tych co nie patrzą na kalorie :) Skwarki : - surowy boczek - pieprz - jeśli boczek nie był za tłusty to kilka łyżek oleju Mielimy boczek i smażymy aż się wytopi i zrobią
Wypieki Renepuszka Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle kawałek kabanosa tak około 20 cm pieprz i sól do smaku 1/2 ząbku czosnku 1 łyżeczka Majonezu Kieleckiego szczypta chili Wykonanie: Soczewicę przepłukać wodą i odsączyć. Wszystkie składniki przełożyć do blendera i dobrze zmiksować na pastę, przyprawić do smaku solą ,ub pieprzem. Podawać z grzanką, bułką
Sama słodycz i szczypta chiliświderki tricolore) 500 g mięsa mielonego nieduży kalafior główka sałaty lodowej puszka kukurydzy kilka kiszonych ogórków cebula jabłko nieduży seler odrobina oleju sos: 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu 2 łyżka keczupu Składniki sosu wymieszać, odstawić w chłodne miejsce. Kalafior podzielić na nieduże kawałki, zalać wrzątkiem, przykryć, odstawić na ok 7 minut. Następnie osączyć na sitku. Mięso usmażyć
6nieboLubicie proste i smaczne sałatki ? Ja uwielbiam te które nie posiadają w sobie majonezu i dzisiaj takową dla Was przygotowałam. Pyszne połączenie, które idealnie sprawdzi się również przy podaniu z mięsem. Brokuł dla lekkości i zachowania swych wartości został przygotowany na parze i właśnie przy takich sałatkach polecam tę obróbkę. Dodatkowo sałatkę możemy podać z ulubionym dipem i tu pozostawiam
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikonserwowy cebula maj onez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę, marchewkę i ogórka pokroić w kostkę.Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku
Moje domowe kucharzenieZiarenka orkiszu (pszenicy) wykorzystałam do smacznej sałatki. Tym razem bez majonezu. Można podawać ją na dwa sposoby. Pierwszy to polać sosem na bazie oliwy z oliwek, a drugi to z sosem czosnkowym na bazie jogurtu. Wszystko zależy kto co lubi. Poza tym ziarenka te mają w sobie wiele zalet zdrowotnych, ale są tez bardzo smaczne. Polecam! Składniki 1 szklanka orkiszu
O kuchni z uczuciemgenialną soczewicę(w ilości dużej), którą mogę jeść czy z kaszą, czy po prostu samą, czy jako farsz do czegokolwiek ;) Miłej niedzieli. dom. tortilla z sałatką colesław(z majonezem z kalafiora) z pieczonymi kotletami z batatów i ciecierzycy z sosem z tahini (vegan) dom. tortilla z pure z dyni, z pieczonymi falafelami batatowymi, z sosem z pieczonej papryki
More food, love and dreamsSkładniki: pół niewielkiej białej kapusty 2 marchewki 1 cebula garść posiekanej świeżej natki pietruszki 2,5 łyżki soku z cytryny 1,5 łyżki białego octu winnego 3 czubate łyżki majonezu 50 ml mleka 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1 czubata łyżeczka cukru pudru Wykonanie: Kapustę bardzo drobno szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę kroimy
Smak mojego domuDomowy więc lepszy niż kupny :) polecam. W zależności od ostrości dodajemy różnego rodzaju musztardę oraz równego rodzaju chrzan. Składniki na Sos 4 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1 łyżka musztardy 1 łyżka curry 1 łyżeczka chrzanu szczypta chilli Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i mamy gotowy
Piekielna Kuchnia Patiłyżeczka kurkumy 2 ząbki czosnku 100 g zmielonych migdałów lub panko 100 g startej mozzarella 1½ łyżeczki soli 3 jajka Zielony dip z awokado tutaj przepis Dip z majonezu i pieczonej pparyki tutaj przepis Surówka z kapusty 100 g czerwonej kapusty sok z limonki oliwa sól do smaku Podziel kalafior na małe różyczki i ułóż na blasze do pieczenia. Skrop
codojedzeniawymieszałam sałaty z pokrojonymi pomidorami i papryką . Karkówkę pokroiłam w kostkę. Każdy dostał swoją miseczkę i sam sobie mieszał tak jak chciał składniki. Dodatkowym sosem był majonez domowy .. a na niego przepis już niedługo. Smacznego ! ps. autorką obu zdjęć jest Ania :) Sałatka w tortilli – pyszny pomysł
Kuchnia na wzgórzułyżka musztardy, 2 płaskie łyżki bułki tartej, 2 łyżki mleka, sól, pieprz, majeranek. Sos śmietanowy: 500ml śmietanki 30%, 250ml zimnej wody, 2 łyżki śmietany 18%, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 2 płaskie łyżki mąki, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, oregano, majeranek. Ponadto: 9 gniazd makaronowych lub podobnych, garść natki pietruszki. kilka plasterków sera żółtego. Przygotowanie: Makaron wyłożyć
W kuchni u Moniki