gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym: pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue, podane z domowym colesławem z własnoręcznie robionym majonezem: Po wszystkim, zgodnie z tradycją zasiedliśmy do wspólnego stołu. Na początek dostaliśmy rosołek z lubczykiem, który gotował się chyba ładnych parę godzin, ale był pyszny! Następnie delektowaliśmy się naszymi daniami
karmelowybardzo smaczne i pięknie się prezentują,robię je zawsze na Święta Wielkanocne.Swoim wyglądem zachwycają gości. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Za pomocą noża z bardzo cienkim czubkiem wycinamy zygzak wokół górnej części jajka.Dolną część jajka lekko
Bajeczna Kuchnialetniej wody 1 łyżeczka soli himalajskiej 1 łyżeczka cukru brązowego Papier do pieczenia 1 jajko do posmarowania bułek Sos: 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 1/4 szklanki majonezu 1/4 szklanki ketchupu Słodka papryka mielona Eco Blik Chili mielone Eco Blik Dodatkowo: 1 cebula czerwona 2 pomidory Ogórek zielony Kilka liści sałaty Sposób przygotowania: Przygotowujemy zaczyn na bułki: do miski
Bajeczna KuchniaSkładniki: piersi z kurczaka puszka kukurydzy słoik selera marynowanego duża garść rodzynek duża garść orzechów włoskich puszka białej fasoli średni słoik pieczarek marynowanych 4 jajka ugotowane na twardo szczypiorek majonez sól pieprz Wykonanie: Piersi kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Rodzynki sparzyć, orzechy przyrumienić na patelni następnie pokroić. Pieczarki, jajka i szczypiorek drobno pokroić w kostkę. Selera
PychotkaaaUdka z majonezem to świetny sposób aby odmienić smak drobiu. Przepis pochodzi z książki 173 specjały siostry Anastazji. Polecam, gdyż zwykłe udka nabierają nowego smakowego wymiaru dzięki nietypowemu dodatkowi. Czytaj więcej
Pychotkaaałyżkami mleka olej do smażenia tortille (gotowe lub z tego przepisu ) sałata lodowa ok. 2 pomidory Sos Miodowo-Musztardowy: łyżka miodu 2 łyżki musztardy delikatesowej 4 łyżki majonezu (najlepiej kieleckiego) 2 łyżki gęstej śmietany Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Sposób przygotowania: Sos miodowo-musztardowy: Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy ze sobą i odstawiamy
Słodka Stronaoregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym
Moja smaczna kuchniasię przegryźć . Sałatka coleslaw II Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 700 g białej kapusty 1 duża cebula 2 marchewki 1 jabłko 1 łyżka musztardy Dijon 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurt typu greckiego sok z 1 cytryny pieprz sól morska posiekany koperek Wykonanie: Kapustę drobno siekamy. Wkładamy do dużej miski i delikatnie oprószamy solą, mieszamy i odstawiamy
Kulinarne przygody Gatitypożywnie. Dlatego dziś moja propozycja na nadchodzace świeta do świątecznego mięsiwa, świątecznego indyka czy ryby: rewelacyjny kremowy sos-winegret z mango. Zamiast zawiesistego ciężkiego sosu na śmietanie czy majonezie, lekki kremowy sosik. Niech nie zmyli nikogo składnik jakim jest mango. Winegret nie jest na słodko. Nadaje się do zimnych mięs typu szynka czy schab, do wędzonego kurczaka lub wędzonego łososia
Sztuka gotowania w/g SamirySera Żółtego tartego 1/2 Czewronej Cebuli 3 łyżki przyprawy Gyros pieprz i sól 1 łyżeczka Oleju Rzepakowego Sposób Przygotowania: Do sosu dodaję ketchup, majonez i 3 łyżeczki przyprawy curry. Wszystko Dokładnie Mieszam
Gotowanie Patkipuszysto z dodatkiem soku z cytryny, soli i pieprzu (można ubijać na parze). Stopniowo dodajemy rozpuszczone, gorące masło, cały czas mieszając. Sos powinien być gęsty i puszysty o konsystencji majonezu. Tosty zapiekamy w piekarniku, tak aby były lekko przyrumienione. W tym czasie na patelni z łyżką masła obsmażamy szpinak. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz
KuchcikoweLoveprzeglądzie szafek kuchennych znalazłam czerwoną, a że wczoraj był 11 listopada i markety pozamykane, to zmontowałam kotlety z soczewicy. Słuchajcie rewelacyjne, najlepiej mi smakują z majonezem :-) ale polecam podawać z ziemniakami, surówkami lub po prostu na kanapkę do pracy. Bardzo pysznie i zdrowo, bo przecież soczewica jest substytutem białka dla osób
pieprzny smaczekSkładniki makaron,200g salami, 150-200g ogórek konserwowy, 2 szt jajka, 3 szt natka pietruszki posiekana, 2 łyżki majonez, 2 łyżki jogurt naturalny, 2-4 łyżki pieprz, do smaku Przygotowanie Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, siekamy w kosteczkę. Salami kroimy w cienkie paseczki, wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i wytapiamy przez
Gotowanie moimi oczamiSkładniki tortellini, 100g salami, 5-7 plastrów ser żółty, 200g koperek zielony, 4-5 gałązek majonez, 4łyżki śmietana 12%, 2 łyżki sól, pieprz Przygotowanie Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Salami kroimy w cieniutkie paseczki, koperek drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem
Gotowanie moimi oczamiSkładniki udka z kurczaka, 4 szt marchewka, 2 szt pietruszka, 1 szt cebula, 1 szt olej, 4-5 łyżek Składniki na marynatę majonez, 1 łyżka olej, 1 łyżka miód, 1 łyżka sól, 1 łyżeczka pieprz, 1/3 łyżeczki czosnek granulowany, 1 płaska łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka Przygotowanie Składniki na marynatę mieszamy. Udka z kurczaka myjemy, suszymy i nacieramy marynatą. Wkładamy
Gotowanie moimi oczami