Każdy z nas jadł tradycyjne placki ziem,niaczane z cukrem, z majonezem czy też ketchupem – zapewne wersji jest tyle co osób, które je lubią. Pewnego dnia w przepisach mamy znalazłam przepis na Placki ziemniaczane nadziewane mięsem – początkowo myślałam że to przepis na placek zbójnicki lub po zbójnicku, ale okazał się być inną wersją placka […] The post Placki
Magiczny Garnekpłatów papryki czerwonej konserwowej 6 Ogórków kiszonych 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 selera naciowego 1/2 pora 1/2 cebuli czerwonej 10 dag sera żółtego w kawałku SOS: 3 łyżki majonezu Kieleckiego 2 łyżki Jogurtu naturalnego 0 % sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pieczarki myję, obieram, kroję w kostkę. Na gotującą, osoloną wodę wrzucam pieczarki. Gotuję ok 15 min. W między
Gotowanie PatkiPierwszy raz użyłam Nowości firmy Kieleckiego Majonezu "SOS CURRY". Jestem zachwycona. Dodałam go do sałatki z kuskusem i indykiem. Sałatka w mgnieniu oka zniknęła ze Świątecznego stołu. Polecam w 100 %. SKŁADNIKI: 4 Łyżki Kaszy Kuskus 2 sznycle z Indyka Surowe 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora 10 dag sera żółtego 5 ogórków konserwowych słoiczek Kieleckiego Sosu Curry przyprawy
Gotowanie PatkiZapomnijcie o mrożonej pizzy na telefon czy sałatkach pełnych niezdrowych dodatków. Życzę Wam udanego Karnawału 2016 i smacznego! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana
Moja smaczna kuchniamiały jeszcze lajkonikowe "Safari" i gorący popcorn. SAŁATKI , wszystkie pyszne: - sałatka makaronowa z ładnym, zielonym brokułem i płatkami migdałowymi, z sosem na bazie wody i oleju z przyprawami zamiast majonezu, - sałatka z roszponki , pomidorów, mrożonego bobu i prażonego słonecznika (mniej więcej taka :) ), - sałatka z selera w zalewie, orzechów włoskich i rodzynek. SŁONE I KWAŚNE PRZEKĄSKI: - drożdżowe pierożki
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEsię go umieścić na blogu. Składniki: 1 średniej wielkości brokuł 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 pomidory 6 jajek sól pieprz Sos: 5 łyżek kwaśnej śmietany 2 łyżki majonezu 2 małe ząbki czosnku suszona natka pietruszki Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Pomidory kroimy w kostkę. Ugotowane na twardo jajka
Wrzosowa Polanainnego, jak tylko wcinać codziennie surówki ;) Składniki: 1 biała rzodkiew 2 jabłka 1 średnia marchewka 2 duże garście szpinaku 1 mała czerwona cebula sól pieprz Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka octu jabłkowego Rzodkiew, jabłka, marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, liście szpinaku dzielimy na mniejsze kawałki, cebulę kroimy
Wrzosowa Polanawyjątkowy. Składniki: 3 grube plastry szynki konserwowej 120 g sera żółtego 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 3-4 łodygi selera naciowego 80 g suszonej żurawiny 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 3-4 łyżki łuskanego słonecznika (można zastąpić posiekanymi orzechami włoskimi) 3 łyżki kwaśnej śmietany sól i pieprz do smaku Szynkę, ser, wypestkowaną paprykę oraz selera pokroić
Czerwień i błękitKażdy w swoim życiu staje przed wyzwaniem pod tytułem: „impreza proszona”. Repertuar zazwyczaj ten sam – sałatka jarzynowa, jajka w majonezie, śledź, bigos i zimna płyta. Jednym z elementów fascynujących mnie niezmiennie jest cudo pt. „śledź po japońsku”, ale nim zajmiemy się kiedy indziej. Staram się, żeby przy okazji imprez podać coś innego niż takowy śledź. Mało skomplikowanego, ale fajnego
ladykitchenFirmie Roleski bardzo dziękuję za podjęcie współpracy, dostałam do przetestowania dużą ilość produktów ładnie zapakowanych w kuferek . Firma zajmuje się produkcją bardzo smacznych majonezów, ketchupów, sosów, musztard, większość z nich nie zawiera glutenu. Zainteresowanych zapraszam do zapoznania się z ofertą Firma Roleski
Bajeczna Kuchniaszczególnie posmaku pieprzu i czosnku. Składniki: 2 kg schabu Solanka: 2 litry wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu czarnego 5 ząbków czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżka majeranku 5 ziaren jałowca 1/2 szklanki soli (w oryginale 3/4 szklanki) 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Wszystkie składniki solanki mieszamy w głębokim garnku i zagotowujemy
Trzeci talerzZwykła sałatkę z tuńczyka urozmaiciłam czerwonym ryżem i czosnkową cebulą. Można podawać ją w dwóch wersjach z majonezem lub bez. Składniki 2 torebki czerwonego ryżu ( 200 g ) 2 puszki tuńczyka 1 mała puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 2 ogórki … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywszystkie krewetki smażyły się mniej więcej tak samo długo. Gotowe podawać jeszcze na gorąco z sosem-dipem. Najbardziej nadają się do tego czosnkowe sosy na bazie jogurtu lub majonezu z dodatkiem chili
Sztuka gotowania w/g Samirydipy i świeże, domowe pieczywo z patelni gotowe w kilka minut! Udanej zabawy w kuchni i na parkiecie! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta
Moja smaczna kuchniaautorki - super! „Szczęśliwe garnki. Kulinarna książka z przepisami na Święta”, bo tak brzmi pełen tytuł propozycji Pawlikowskiej, zawiera trzydzieści cztery przepisy absolutnie pozbawione nie tylko mięsa, jajek, masła czy majonezu, ale również np. typowej, zwykłej pszennej mąki (zastępuje ją mąka z samopszy, starej odmiany pszenicy, uprawianej w Polsce wyłącznie na ekologicznych plantacjach). Chodzi nie tylko o to, żeby było wegańsko
Życie zamknięte w smaku