uzupełnić o por, gotowane jajka, czy wędzonego kurczaka. Co tam kto woli :) Składniki: 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 150 g szynki 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Seler, kukurydzę i ananasa odsączyć z zalewy. Ananasa i szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem
Moja Galeria Smakuzwykłe kanapki, taka miła odmiana. :-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 jajko L 1 liść sałaty 2 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 2 plastry żółtego sera majonez ketchup sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek olej 1. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem według uznania. Mieszamy i formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia(...)Jajko rozbijamy na patelnię z rozgrzanym olejem, solimy i smażymy. 3. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem i majonezem. Układamy kolejno: sałatę, ser, kotlet, ser, jajko sadzone, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę
Szefowa kuchnisię z puree ziemniaczanym albo lekka sałatką. porcja na ok 12 kotletów Składniki: 2 średnie piersi kurczaka 200 g sera gouda startego 2 łyżki mąki 2 jajka 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę, dodać starty ser, mąkę, majonez i jajka. Doprawić i wszystko wymieszać
Niezły Młyneklata proponuję pyszną sałatkę z fasolką i kalafiorem- a w roli głównej śledź! Pycha! Składniki: 1 duży kalafior, ½ kg fasoli szparagowej, 1 opakowanie koreczków śledziowych w oleju, 5 łyżek majonezu, ½ szklanki jogurtu naturalnego, sól do smaku, pieprz do smaku, ocet do smaku, szczypiorek. Wykonanie: Kalafior namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem soli na kilka minut. Następnie kalafior osączyć(...)gotować na półmiękko , odcedzić. Fasolkę również opłukać, pokroić, włożyć do wrzącej wody i ugotować prawie do miękkości z dodatkiem soli. Połączyć warzywa, dodać koreczki śledziowe, wymieszać z majonezem wymieszanym z jogurtem, przyprawić do smaku i dodać posiekany szczypiorek
Tradycyjna KuchniaSkładniki: 1 szklanka ryżu 300 g śledzi w occie 2 ogórki małosolne (kiszone) 2-3 liście salaty łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu (jogurtu) sól, pieprz Wykonanie: Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Śledzie i ogórki pokroić w kostkę, sałatę porwać na małe kawałki. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do miski dodać majonez lub jogurt, doprawić do smaku
magiczna kuchnia Kasisłoik selera konserwowego w zalewie 3-4 krążki ananasa z zalewy ( ok pół puszki ) pół puszki kukurydzy 2-3 jajka ugotowane na twardo majonez pieprz Seler odsączyć na sitku. Ananasa pokroić w kostkę i wraz z kukurydzą odsączyć na sitku. Jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić 1-2 łyżkami majonezu i pieprzem. Wstawić do lodówki
Atlas Smakówpuszka tuńczyka w sosie własnym 250 g twarogu półtłustego łyżka majonezu / jogurtu naturalnego pół czerwonej papryki 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz Do miseczki wkładamy twaróg i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę ,szczypiorek i kawałki tuńczyka. Dokładnie mieszamy. Jeżeli pasta jest za sucha dodajemy majonez do uzyskania ulubionej konsystencji. Doprawiamy pieprzem i solą
Atlas SmakówRecykling warzyw z rosołu. Na co dzień i od święta :) 3 marchewki pietruszka pół selera 1/3 szklanki czerwonej soczewicy 1/3 szklanki zielonej soczewicy 2 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu 2 jajka ugotowane na twardo sól i pieprz szczypiorek Marchew, pietruszkę i seler ugotować. Wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.Ogórki pokroić w drobną kostkę. Soczewice opłukać, zalać(...)zimną wodą i odstawić na pół godziny. Gotować do miękkości, odsączyć i ostudzić. Rozdrobnione składniki wymieszać i połączyć z majonezem, ewent. doprawić solą i pieprzem. Udekorować ćwiartkami jajek i posiekanym szczypiorkiem
Atlas Smakówschabu ) 2,5 l wody 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego łyżeczka majeranku 1/3 szklanki soli łyżeczka mielonego pieprzu 4 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu Wodę wlewamy do garnka, dodajemy przyprawy, czosnek i majonez. Zagotowujemy, odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnej zalewy wkładamy schab i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy dokładnie 5 min. Odstawiamy na noc. Rano doprowadzamy do wrzenia
Atlas Smakówszklanka makaronu w kształcie ryżu Orzo puszka kukurydzy konserwowej świeży ogórek szklarniowy 200 g szynki wędzonej (w kawałku) 2 łyżki majonezu sól i pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku wg opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Obrane ogórki i szynkę kroimy w kostkę. Dodajemy do makaronu razem z odcedzoną kukurydzą i majonezem. Całość dokładnie mieszamy
Atlas Smakówszybka i pyszna. Składniki : 5 jajek 10 dkg szynki 10 dkg stratego sera (mamusia dała mi - Ser Koryciński "Swojski" Czesławy Zarzeckiej ) 3 łyżki ketchapu szczypta soli szczypiorek majonez opcjonalnie Przygotowanie: Kokilki (ja użyłam foremek do babeczek) smarujemy masłem i wbijamy jajko, staramy się to zrobić tak żeby żółtko wpadło w środek i się nie rozpłyneło. Odrobinę solimy(...)wcześniej nagrzanego piekarnika do tem. 180 stopni, pieczemy około 15 - 20 min. w zależności jak ścięte chcemy mieć jajka. Wyjmujemy gorące, posypujemy szczypiorkiem i jemy jeszcze ciepłe najlepiej z majonezem, bo tak najbardziej smakują. SMACZNEGO
Lili w kuchniSkładniki: Pęczek koperku 30 dag szynki/ polędwicy sopockiej/wędliny z indyka Ogórek Makaron Lubella (Malutkie muszelki) Sól i pieprz Majonez Winiary Przygotowanie: Pół opakowania makaronu ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ogórka i szynkę pokroić w kostkę. Koperek drobno posiekać. Ostudzony makaron wsypać do miski, dodać szynkę, ogórka oraz koperek. Dodać majonez (wedle uznania) oraz przyprawić solą i pieprzem
The Sweet Damselpagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Składniki: 2 jajka 2 łyżeczki majonezu Szczypiorek, koperek, natka pietruszki Sól i pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać w drobną kostkę. Dodać majonez, posiekany szczypiorek, koperek i natkę pietruszki. Doprawić solą
The Sweet DamselSkładniki: Puszka fasoli białej lub czerwonej Puszka kukurydzy Kawałek żółtego sera 3 jajka 1 cebula Natka pietruszki 1 Papryka żółta lub czerwona Majonez Sól i pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Należy również ugotować brokuły. Następnie pokroić w kostkę ser żółty, paprykę, brokuły, cebulę i jajka. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, kukurydzę, fasolę i majonez. Doprawić
The Sweet DamselSkładniki: Pierś z kurczaka Kukurydza 2 małe cebule czerwone lub 1 duża 4-5 ogórki kiszone 1 mała kapusta pekińska Majonez Ketchup Przyprawa do grosa Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i obsypać przyprawą do gyrosa. Odstawić na ok. 30 minut. Następnie usmażyć. Ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Do osobnego naczynia wsypać poszatkowaną kapustę(...)pekińską i lekko ją posolić. Następnie wziąć przeźroczystą salaterkę i kolejno układać warstwami składniki: pierś z kurczaka, ogórki kiszone, cebula, kukurydza, majonez, ketchup, kapusta pekińska
The Sweet Damsel