zabraknie. Składniki: na 4 porcje 5 filetów śledzia matias, 8 kromek chleba, 1/2 kopru włoskiego, 160 g selera w słoiku, 12 gotowanych krewetek, 1 jabłko, 2-3 łyżki majonezu, 2-3 łyżki śmietana, cytryna, koperek, sól, pieprz Ewentualnie: musztarda ziarnista Koper włoski kroimy cieniutko nożem lub na mandolinie, wkładamy do miski z zimną wodą i pozostawiamy na 15 minut(...)kroimy na cieńkie słupki, umieszczamy w misce z wodą i odrobiną cytryny. Śledzie kroimy po skosie na niewielkie kawałki, seler odsączamy z zalewy na sitku. W miseczce mięszamy majonez ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem - możemy dodać musztardę ziarnistą. Kromki chleba smarujemy masłem, układamy seler, następnie kawałki śledzia, pokrojone w słupki jabłko, cieniutkie plasterki kopru włoskiego i krewetki
Plate of Joysię prezentują i doskonale smakują. Połączenie słonego śledzia, ze słodkawą przyprawą curry i pikantną cebulką daje niesamowity efekt Składniki: 600 g płatów filetów śledziowych 200 g śmietany 120 g majonezu 150 g cebuli 20 ml (ok 2 łyżek) soku z cytryny 5-7 g (ok 1 łyżeczki) curry Filety moczyć w zimnej wodzie przez 30 minut a następnie wypłukać(...)ponownie zalać woda na godzinę. Cebulę posiekać w drobna kostkę a następnie sparzyć wrzątkiem i wystudzić. Wymieszać majonez, śmietanę,curry, sok z cytryny i przestudzoną cebulę. Śledzie pokroić w drobne kawałki i wymieszać z sosem. Opcjonalnie można dodać pokrojonego ogórka kiszonego. Całość wstawić do lodówki minimum na noc. Polecam przed podaniem oprószyć posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! — BTW całości
Ola la LCHFminor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 400 g makaronu np. małe kokardki puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy 2 puszki tuńczyka w oleju 1 cebula 3-4 łyżki majonezu natka pietruszki sól, pieprz Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Do zimnego makaronu dodać odcedzonego tuńczyka, kukurydze i fasole. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i poszatkowaną natkę. Wszystko dokładnie(...)wymieszać. Na koniec dodać majonez i doprawić do smaku. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomidowolne przyprawy 1 puszka kukurydzy 150 g żółtego sera, startego 300 g pieczarek poszatkowanych 100 g pora, biała część 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka cukru pikantny ketchup olej do podpieczenia mięsa(...)będzie rumiany i miękki. Pieczarki przekładamy na tą samą patelnie po smażeniu kurczaka, doprawiamy solą, pieprzem i podpiekamy aż płyny całkowicie odparują. Por drobno kroimy. Majonez mieszamy z jogurtem, solą, cukrem i czosnkiem, dokładnie mieszamy. Do dużej miski nakładamy część makaronu, na to rozkładamy część kurczaka i pieczarek, polewamy sosem i ketchupem. Następnie kładziemy odcedzoną kukurydzę
Kulinarne Fantazje Mariolidowolnego makaronu, u mnie łazanki – 2 filety z kurczaka – 2 pory – 1 puszka ananasa – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki majonezu – sok z 1/2 cytryny – sól, pieprz, zioła prowansalskie – olej do smażenia kurczaka – ziarna granatu do dekoracji – można pominąć Wykonanie: – Makaron ugotować w osolonej(...)ziołami prowansalskimi. Przesmażyć na oleju z ząbkiem czosnku. – Ananas pokroić na mniejsze kawałki. – Wymieszać makaron, kurczaka, ananas i por z majonezem i sokiem z cytryny. Doprawić solą, pieprzem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. – Opcjonalnie posypać pestkami granatu
To co kochamTaka sałatka sprawdzi się idealnie na kolację. 5 średnich ziemniaków 5 jajek 1 średnia cebula 3-4 ogórki kiszone puszka groszku Składniki na sos do sałatki: 2,5 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 2 łyżki zalewy z ogórków sól i pieprz do smaku Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo z odrobiną soli. Jajka(...)ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. W kubku mieszamy musztardę z majonezem oraz zalewą z ogórków. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Sałatkę mieszamy z sosem. Gotowe
Dieta bez mlekatuńczyka świeże pomidory lub passatę, koncentrat dodaję do pasty kiszone ogórki dodaję jajka ugotowane na twardo dodaję warzywa konserwowe, np. fasolę lub groszek dodaję zamiast twarogu serek wiejski lub majonez. Pasta z tuńczyka poleca się na śniadanie, na kanapki, z dodatkiem koperku i warzyw. Wspaniała, kremowa, domowa. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju lub sosie własnym, u mnie(...)oleju 250g twarogu półtłustego 2 łyżki serka wiejskiego, majonezu lub jogurtu naturalnego 2 suszone pomidory z zalewy w oleju posiekane sól, pieprz do smaku opcjonalnie: ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę opcjonalnie: 2 jajka ugotowane na twardo Przygotowanie: Tuńczyka wyjmuję z puszki – i teraz przygotowuję go na kilka sposobów: odsączam dwie puszki tuńczyka z oleju, odsączam jedną puszkę tuńczyka
Zasmakuj Kuchnimizerią . SKŁADNIKI 400g mięsa mielonego z kurczaka 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko cebula łyżka masła klarowanego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu 2 łyżki zimnej wody 4 łyżki kukurydzy konserwowej sól,pieprz bułka tarta do panierki olej do smażenia WYKONANIE Cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle na złoty kolor.Studzimy. Do mięsa mielonego(...)dodajemy wystudzoną podsmażoną cebulkę,surowe mieszamy.jajko,musztardę,majonez,przyprawy do smaku oraz wodę i całość mieszamy. Na koniec dodajemy jajka na twardo pokrojone w kosteczkę oraz kukurydzę.Wszystko dokładnie mieszamy. Maczamy dłonie w zimnej wodzie (kotleciki będą się trochę kleić) i formujemy kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju .Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Kotleciki wyszły
Mała w garnku mieszajaśminowego) 2 jajka 15 dkg szynki 1 gruntowy ogórek 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 pęczka szczypiorku sól i pieprz 1 łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku *** Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie na sypko, studzimy *** *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy(...)kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy posiekany szczypiorek i odsączoną z zalewy kukurydzę *** *** Do miski dodajemy też jajka i ryż. Wszystko razem mieszamy *** *** W osobnej miseczce mieszamy majonez z jogurtem, musztardą i przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, mieszamy *** *** Powstały sos przekładamy do sałatki i wszystko razem łączymy *** *** Całość doprawiamy jeszcze do smaku solą oraz pieprzem
Blog z Apetytemtuńczyka z idealnie współgrającymi, a zarazem zaskakującymi smakami. Składniki: 1 opakowanie mieszanki mix sałat 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 270g sera feta 1 granat 5 łyżek majonezu 170g śmietany 18% 2 łyżeczki soku z cytryny Wykonanie: 1. Mix sałat umyć i osuszyć. 2. Tuńczyka odsączyć z zalewy. 3. Ser feta pokroić w małą kostkę(...)Majonez wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny i schłodzić w lodówce. 5. Sałatkę układać warstwami: ½ mixu sałat, ½ tuńczyka, ½ sera feta, ½ granatu, ½ sosu, pozostała ilość mixu sałat, pozostała część tuńczyka, pozostała część sera feta, polać pozostałą ilością sosu i udekorować resztą granatu
Szalona Kuchnia Ewelinyfileta z kurczaka 450g mrożonych warzyw na patelnię 1 brokuł 200g ryżu 170 żółtego sera klarowane masło curry sól pieprz Sos: 100g naturalnego jogurtu 200g śmietany 30% 4 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: 1. Ryż ugotować al dente z dodatkiem 2 łyżeczek curry oraz soli. 2. Fileta pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i curry(...)lekko osolonej wodzie. 4. Warzywa ugotować al dente na parze. Wymieszać z kurczakiem i brokułem (kilka różyczek zostawić do dekoracji). 5. Sos: Wymieszać jogurt ze śmietaną i majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 30 minut. 6. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwami: ryż, kurczak wymieszany
Szalona Kuchnia Ewelinykilka chwil, a jej smak zachwyci każdego. Sałatkę z powodzeniem można podać na imprezie karnawałowej. SKŁADNIKI: 200g szynki konserwowej, 150g sera żółtego, 5 ogórków konserwowych, 4 jajka, 3 łyżki majonezu, ½ łyżeczki musztardy, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Szynkę konserwową, ser żółty oraz ogórki konserwowe kroję w cienkie paseczki. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w paski. 2. Przygotowane składniki: szynkę(...)ogórki, jajka oraz ser przekładam do salaterki. Dodaję majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Sałatkę podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia Kasisię zarówno na imprezie jak i na drugie śniadanie w pracy. Składniki: 150g ryżu 10 rzodkiewek 1 słoik mini kolb kukurydzy 1 puszka konserwowej kukurydzy 6 jajek 5 łyżek majonezu 4 łyżki ketchupu 1 pęczek szczypiorku 15cm pora sól pieprz Wykonanie: 1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić. 2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać i pokroić(...)piórka. Rzodkiewki pokroić w plasterki, a szczypiorek drobno posiekać. 4. W misce układać warstwami: ryż, 5 łyżek ketchupu, kukurydza, por, połowa jajek, sól, pieprz, 3 łyżki majonezu, mini kolby kukurydzy, pozostałą ilość jajek, rzodkiewki oraz szczypiorek, wierzch oprószyć solą i pieprzem
Szalona Kuchnia Ewelinypeperoni 200 gram sera żółtego 1 mała puszka kukurydzy Bonduelle 1 mała puszka czerwonej fasoli Bonduelle 1 duża czerwona papryka Kawałek pora 10 malutkich ogórków z chili Majonez Sól, pieprz Sposób przygotowania: Tortellini gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Oczyszczoną paprykę czerwoną i ser żółty kroimy w paski, kabanosy i ogórki kroimy(...)plasterki, pora kroimy w pół plasterki, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączmy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy
Bajeczna Kuchniaskropione sokiem z połowy limonki żeby nie ściemniało 1 pomidor bez gniazdek nasiennych ½ dużego ogórka bez gniazdek nasiennych 2 łyżki posiekanego szczypiorku mała puszka 70 g kukurydzy 1 łyżka majonezu pieprz, sól do smaku do ozdoby szczypiorek i koperek Jak przygotować sałatkę z kaszy bulgur z warzywami? Kaszę bulgur gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kasza była w 100 g woreczku(...)przekładamy kaszę, drobno pokrojonego pomidora i ogórka, awokado, odsączoną kukurydzę, posiekany szczypiorek, można dodać także jajka na twardo pokrojone w kostkę. Doprawiamy całość solą i pieprzem, mieszamy i dodajemy majonez. Posypujemy siekanym szczypiorkiem, dekorujemy koperkiem i sałatka jest gotowa. Dodatkowo doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego! The post Sałatka z kaszy bulgur z warzywami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię