kurczaka przyprawa uniwersalna 4 ugotowane ziemniaki w mundurku 0.5 ugotowanego selera 2szt.pietruszki 5 ugotowanych na twardo jajek 1jabłko 1puszka kukurydzy 1puszka groszku z marchewką1 puszka białej fasoli 1 majonez 2 łyżki musztardy biała część pora 3 ogórki kiszone Sól i pieprz ******************************************** 1. Surowe warzywa ugotować do miękkości w skórce, obrać i pokroić w kostkę ,włożyć do miski.Ziemniaki obrać i posiekać(...)jabłko pokroić w kostkę i też dodać do miski. 6.Ugotowane jajka obrać ze skorupki , drobno posiekać dołożyć do sałatki. 7. Sałatkę doprawić solą i pieprzem , dodać musztardy i majonez , wymieszać.Włożyć do lodówki aby się przegryzła.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiróżyczek kalafiora, pokrojonych na małe kawałki (t.j. mniej-więcej połowa niewielkiego kalafiora) 1 duży pomidor 200g puszka kukurydzy 2 jajka ugotowane na twardo sól i pieprz po 2 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego W sporym garnku zagotuj wodę z odrobina soli. Wrzuć kalafiora i gotuj około 3 minut - powinien być ugotowany, ale nie bardzo miękki i rozgotowany. Odcedź i zostaw(...)pomidora wykrój pestki, a resztę pokrój w kosteczkę. Kukurydzę odcedź. Jajka obierz i pokrój na kawałki. W sporej misce wymieszaj delikatnie wszystkie warzywa, dopraw do smaku i dodaj majonez i jogurt naturalny. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj
Lejdi of the houseokoło 2-3 porcje) 1/2 szklanki drobnego makaronu, u mnie - ditalini 2 jajka, ugotowane na twardo 4 czubate łyżki puszkowanej kukurydzy 3 łyżki łuskanego słonecznika sól, do smaku majonez, około 2-3 czubatych łyżek Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dokładnie odcedź i przelej zimna woda. Jajka obierz i drobno posiekaj. W sporej misce wymieszaj delikatnie wszystkie składniki(...)międzyczasie doprawiajac do smaku. Pamiętaj, że makaron wchłonie część wilgoci z majonezu i gotowa sałatka, po kilku godzinach w lodówce, będzie nieco 'suchsza', niż bardzo świeża wersja
Lejdi of the houseoleju lub oliwie, odsaczonego z nadmiaru zalewy puszka, mała, kukurydzy (około 200g), dokładnie odcedzonej 1/2 średniej, czerwonej papryki, oczyszczonej i pokrojonej w kosteczkę sól i pieprz 3 czubate łyżki majonezu Kuskus wsyp do szklanej miseczki, lub niewielkiego garnuszka, i zalej wrzaca woda - około 1cm ponad powierzchnię kaszy. Przykryj złożona na pół ściereczka. Zostaw do całkowitego ostudzenia. W sporej misce wymieszaj(...)kuskus z tuńczykiem, papryka i kukurydza. Dopraw do smaku i delikatnie wmieszaj majonez. Ja najbardziej lubię świeża, w temperaturze pokojowej, ale sałatka wytrzyma w lodówce, w szczelnym pojemniku
Lejdi of the housepuszka groszku 1 mała puszka kukurydzy 1 słoik (0,33 litra) papryki w occie 1 słoik (0,33 litra) ogórków w musztardzie lub w occie ½ korzenia pora 500 ml majonezu Pieprz czarny mielony Wykonanie sałatki: Do miski wsypać ryż. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz ogórki (ja zaprawiam już pokrojone w kostkę, wtedy mam bez problemu ;)). Pozostałe warzywa: pietruszkę, seler(...)pokroić w kostkę. Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Groszek i kukurydze odsączyć z wody, dodać do sałatki. Por pokroić w półtalarki. Posypać pieprzem i dokładnie wymieszać. Dodać majonez i ponownie dobrze wymieszać. Smacznego
Przepisy Babciodchudzające? Dowiecie się tego ze strony: https://portal.abczdrowie.pl/odchudzajace-wlasciwosci-pieprzu-zdemaskowane Już nie mogą się doczekać kolejnych tostów, mniam, mniam … . Składniki: 18 kawałków chleba tostowego pełnoziarnistego 3 łyżeczki koncentratu 3 łyżeczki majonezu 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 3 ogórki konserwowe 2 pomidory 250 g sera żółtego 7-9 plastrów szynki 6 jajek 200 g słodkiej śmietanki 30% 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego(...)dnie, a drugą połowę odłożyć na talerz. 2. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę, a pomidory w plasterki. 3. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 4. Koncentrat, majonez i czosnek przepuszczony przez praskę dokładnie wymieszać. Tak powstałym sosem posmarować tosty wyłożone na dnie każdego naczynia. Położyć plaster szynki i posypać serem. Posypać ogórkiem i cebulą, położyć po plasterku pomidora
Przepisy BabciSkładniki: jajka 12 sztuk "M", anchois 1 puszka, majonez 3 łyżki, papryka ostra - ile potrzeba, ogórki konserwowe - ile potrzeba jajka ugotować na twardo, wkładam do zimnej wody z solą i po zagotowaniu gotuję z 8 minut, opłukać pod zimną wodą, lepiej się obierają ze skorupki obrane jajka przekroić wzdłu na połowę, delikatnie czubkiem noża wyjmować żółtka do żółtek dodać(...)puszki anchois razem z olejem i majonezem blenderem zmiksować na gładką masę jajka nadziewać farszem, posypać ostrą paryką, można dodać paseczki ogórków konserwowych, najlepiej smakują z ciemnym pieczywem z masłem lub do zimnej wódeczki - jajka gotowane na twardo i nadziewane bardzo lubimy zjeść i nie tylko na zakąskę ale i tak zwyczajnie na kolację...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzakładce Surówki. Jeśli przygotujecie danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 2 średnie pory 1 puszka kukurydzy 4 jajka 1 jabłko 3 łyżki majonezu sól pieprz Pory posiekać drobno. Kukurydzę odcedzić na sicie. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem i dodać majonez
O kuchni z uczuciemawokado świetnie się sprawdzi zarówno na śniadanie jak i kolację. Składniki 1 dojrzałe (miękkie) awokado 3 jajka 1 ząbek czosnku sok z 1/4 cytryny 1 łyżka oliwy 2 łyżki majonezu odrobina dowolnych kiełków sól pieprz pieczywo Pasta z awokado i kiełkami – przepis Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Miąż z awokado kroimy w kostkę(...)skraplamy sokiem z cytryny. Mieszamy je z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy jajka, oliwę majonez, kiełki i mieszamy. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego! Post Pasta z awokado i kiełkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!śniadanie do pracy. 1 mały kalafior 3-4 ziemniaki 2 marchewki 3 łodygi selera naciowego 6 parówek z szynki 1/2 puszki groszku konserwowego 5-6 ogórków konserwowych 4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany sól, pieprz szczypta cukru Oczyszczoną marchewkę oraz dokładnie wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Kalafior dzielimy(...)osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Seler naciowy kroimy na plasterki. Ogórki konserwowe kroimy na półplasterki. Parówki kroimy na plasterki. Rumienimy na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą, łączymy z przygotowanym sosem. Uwagi: Marchewkę oraz ziemniaki gotowałam w tym samym dużym garnku. Należy uważać, by warzywa
Smaki Na Talerzusosie własnym * puszka groszku konserwowego * puszka kukurydzy * puszka czerwonej fasoli * 300g ugotowanego makaronu * zielony ogórek * czerwona papryka * czerwona cebula * koperek * sól, pieprz * 3 łyżki majonezu Przygotowanie : Ogórka, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę, groszek, fasolę i tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki sałatki wymieszać i przyprawić do smaku. Dodać makaron i majonez. Wymieszać
Magiczne Życie Martylaktozy. Uwielbiam pastę jajeczną na śniadanie i staram się ją zawsze trochę zmodyfikować. Polecam ze świeżym pieczywem. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 150 g twarożku koziego 2 łyżki majonezu pęczek szczypiorku po dużej szczypcie soli, pieprzu i kurkumy Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek i kroimy je drobno, przekładamy do miseczki. Do jajek dokładamy pokruszony twarożek oraz majonez i mieszamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnedodatkiem chrzanu. Składniki 4 średniej wielkości ziemniaki 3 marchewki 1 mały seler 1 mała cebula ( można zastąpić białą częścią pora ) 1 mała puszka groszku konserwowego 1 kopiasta łyżka majonezu 1 łyżka musztardy delikatesowej sól, pieprz, cukier 3 jajka ugotowane na twardo 2 ogórki kiszone 1 łyżka startego chrzanu Przygotowanie Ugotowałem warzywa i jajka na twardo. Warzywa i jajka pokroiłem(...)kostkę. Ogórki i cebulę również. Groszek osączyłem z zalewy, z ogórków odcisnąłem lekko sok. Wszystkie składniki sałatki połączyłem, doprawiłem solą, pieprzem i cukrem. Dodałem majonez, musztardę i chrzan. Dokładnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły
R'n'G Kitchengłówki niedużej, białej kapusty; 1/4 główki niedużej, czerwonej kapusty; 1/4 szklanki marynowanych papryczek jalapeno w plastrach; Pół pęczka świeżej kolendry; 1/4 szklanki mleka (u mnie 2%); 1/4 szklanki majonezu; 1/2 łyżeczki octu spirytusowego; 2 łyżeczki białego cukru; 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne; Sól. DODATKOWO: 4 kulki sera mozzarella (o łącznej wadze 400 g); Oliwa z oliwek do wysmarowania papieru(...)miseczki. PIKANTNY COLESŁAW: Obie kapusty drobno poszatkować. Przełożyć do miski. Plasterki jalapeno odcedzić z zalewy. Dodać do surówki. Wymieszać. Kolendrę umyć, osuszyć, posiekać. Przygotować sos. Do miseczki wlać mleko, majonez, ocet. Dodać cukier, pieprz cayenne i przyprawić solą do smaku. Dokładnie wymieszać. Do miski z posiekaną kapustą i plastrami jalapeno wlać sos. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną surówkę przykryć folią
Gospodyni Miejska