majonez - 14247 przepisów (strona:218/950)

Sałatka jarzynowa z tuńczykiem 158

puszka tuńczyka w sosie własnym (80 g) 1 puszka ciecierzycy 1 puszka (mała) fasoli czerwonej 1 czerwona cebula 1 strąk marynowanej pieczonej papryki 3 ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki, marchew, pietruszkę seler obieramy, gotujemy do miękkości. Kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. Ciecierzycę i fasolę osączamy z zalewy(...)Cebulę siekamy. Korniszony i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do większej miski razem z tuńczykiem (z zalewą),   majonezem i musztardą. Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Przekładamy do lodówki

R'n'G Kitchen
Ziemniaczana sałatka z kiełbasą i jabłkiem 260

wyśmienicie. Zdecydowanie polecam. 1 kg ziemniaków 1 mała cebula 300 g kiełbasy krakowskiej suchej 3 jajka 2 zielone jabłka (lub inne, kwaśne) 6-8 ogórków konserwowych 3-4 łyżki majonezu kieleckiego 2-3 łyżki drobno posiekanego koperku sól, pieprz Wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Następnie obieramy je i kroimy(...)dużą kostkę. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Kiełbasę krakowską, ogórki oraz cebulę również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Na koniec sałatkę posypujemy posiekanym koperkiem. Mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Źródło

Smaki Na Talerzu
ZAPIEKANKA Z KASZĄ PĘCZAK I KURCZAKIEM 181

szklanka kaszy pęczak 2 filety z kurczaka 15 dag sera żółtego tartego 4 ogórki konserwowe Pęczek pietruszki 3 łyżki prażonej cebuli 2 łyżki ketchupu 2 łyżki musztardy 2 łyżki majonezu Sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia kurczaka PRZYGOTOWANIE:  Kaszę pęczak gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji.Filet(...)kroję w kostkę,doprawiam, smażę na rumiano. Paprykę kroję w kostkę. Ogorki konserwowe również kroję w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekam. Do miski przekładam kaszę,mięso, paprykę. Następnie dodajemy majonez , musztardę i ketchup. Doprawiam. Dodaję cebulkę prażoną i ser żółty. Mieszam. Przekładam do formy do zapiekania. Piekę ok 30 min w 180 stopni

Gotowanie Patki
Sałatka z tuńczyka 189

bardzo smaczna sałatka. Polecam!   Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 10 dkg żółtego sera 4 jajka 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka (mała) musztardy 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz   *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Ugotowane, ostudzone i obrane jajka oraz ser żółty ścieramy(...)tarce o drobnych oczkach. Paprykę oraz ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Rybę delikatnie rozdrabniamy widelcem. Wszystko przekładamy do miski. Dodajemy posiekany koperek *** *** Majonez łączymy z jogurtem oraz musztardą i całość mieszamy z sałatką *** *** Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
Sałatka „raz dwa” 212

Składniki: kawałek pora (około 5-6 cm) 1 mała puszka kukurydzy 3 rzodkiewki 3 plastry schabu wędzonego parzonego 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 pełna łyżka naturalnego jogurtu 1 łyżka majonezu (u mnie light) sól i świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Pora kroimy w półplasterki i przelewamy na sicie gorącą wodą. Przekładamy do miski. Dodajemy kukurydzę z puszki, pokrojone(...)kostkę rzodkiewki, pokrojone plasterki schabu wędzonego parzonego (paseczki lub większa kostka). Kolejno dodajemy jogurt naturalny, majonez i musztardę. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Mieszamy składniki sałatki. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy do smaku. S macznego

Słodkie okruszki
SAŁATKA MAKARONOWA Z BOCZKIEM I ŚLIWKĄ 125

Czasem najprostsze rozwiązania najlepiej zdają egzamin 🙂 Wieprzowina „lubi się” ze śliwką. Makaron pasuje prawie do wszystkiego. Skoro to sałatka, to i majonez jest na miejscu. Żeby nie było za ciężko, obecność pora jest jak najbardziej wskazana. 😉 Składniki: 300g makaronu np kolanka 250g boczku 150g suszonych śliwek 4 łyżki majonezu 50g pora pieprz makaron [...] Artykuł SAŁATKA MAKARONOWA Z BOCZKIEM I ŚLIWKĄ

SandraFrej.com
Śledzie w sosie duńskim z prażonym jabłkiem. Zaskocz gości na święta! PRZEPIS 943

śledzie w aromatycznym sosie duńskim z prażonym jabłkiem. Są zaskakująco pyszne. Na pewno zrobimy je na święta! Składniki: 400 gramów wymoczonych matiasów, 200 ml śmietany 12 proc., 100 ml majonezu, średnia cebula, pół winnego jabłka, łyżeczka zwykłej musztardy, łyżeczka musztardy francuskiej, łyżeczka proszku curry, pieprz. Zrób tak: cebulę drobno posiekaj, jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę, następnie oba składniki(...)upraż na suchej patelni aż się zarumienią, na koniec dopraw proszkiem curry. Przestudzone połącz ze śmietaną, majonezem i musztardami. Dopraw pieprzem Do sosu dodaj pokrojone śledzie. Odstaw na kilka godzin do lodówki, aby smaki się przegryzły. Rada: śledzie możesz podać z dodatkową porcją uprażonego jabłka. Artykuł Śledzie w sosie duńskim z prażonym jabłkiem. Zaskocz gości na święta! PRZEPIS pochodzi

Kulinarna Polska
Surówka z pora i marchewki 211

Składniki: 1 średniej wielkości por 1 duża marchewka 200 g kukurydzy z puszki 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Pora szatkujemy w paski, oprószamy solą, mieszamy i odstawiamy na 15 minut aby zmiękł. Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Pora, marchew i odcedzoną kukurydzę mieszamy ze sobą(...)Majonez łączymy z jogurtem i sokiem z cytryny, a następnie powstałym sosem polewamy surówkę. Doprawiamy do smaku pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą

Qchnia po prostu
Sałatka z gotowanym homarem 136

tradycyjnym nożem , widelczykiem, dziadkiem do orzechów i rękoma też damy radę. Składniki 400 g gotowanego mięsa z homara 100 g korniszonów 100 g marynowanych grzybów (dowolnych ) 8 łyżek majonezu sok z 1 cytryny 1 łyżeczka sosu sojowego 2 jajka 10 zielonych oliwek zielona sałata ( dowolna ) 1 łyżeczka cukru sól pieprz Przygotowanie Mięso z homara pokroiłem na małe kawałki. Przygotowałem(...)majonezu dodałem sos sojowy, drobno pokrojone korniszony, grzyby marynowane i drobno posiekane wcześniej ugotowane na twardo jedno jajko. Sos doprawiłem solą, pieprzem i sokiem z cytryny i cukrem.   Na salaterce rozłożyłem liście sałaty, a na nich mięso homara. Polałem sosem. Udekorowałem krążkami drugiego jajka oraz zielonymi oliwkami

R'n'G Kitchen
Sałatka Babuni 834

Zdobywcza szybka sałatka Babuni. Wystarczy kilka składników aby stworzyć bardzo smaczną imprezową sałatkę.  Składniki: 300 g makaronu muszelki 1 słoik selera konserwowego ok. 25 cm pory 1 mały majonez 1 czerwona papryka 150 g wędzonej szynki 1/2 puszki kukurydzy sól, pieprz WYKONANIE:  Makaron gotujemy z dodatkiem soli. Szynkę, paprykę kroimy w kostkę, seler i kukurydzę odcedzamy i wyciskamy(...)składników nadmiar soku, porę kroimy w cienki paseczki. Pokrojone składniki łączymy ze sobą, dodajemy ugotowany i odsączony makaron nie płucząc go. Dodajemy odpowiednią dla nas ilość majonezu i doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Sałatka Babuni gotowa

W Moim Magicznym Domu
Śledzie po chłopsku 159

CHŁOPSKU Składniki: 4-5 płatów śledzi marynowanych w occie 4 ziemniaki  2 jajka 1/3 pora 3-4 ogórki kiszone 1/4 pęczka koperku  1/4 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki obieramy gotujemy w osolonej wodzie. W oddzielnym garnku gotujemy na twardo jajka. Śledzie, ugotowane ziemniaki, jajka kroimy w dużą kostkę. Pora kroimy(...)pióra, ogórki kiszone w plasterki. Koperek i szczypior drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Delikatnie mieszamy

Bon appetit mon amie
KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ I PIECZAREK 160

wersji to strzał w 10 . Polecam Składniki: 100 g kaszy gryczanej 250 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki mąki 1/3 szklanki bułki tartej plus bułka do panierki 2 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka mielona papryka kilka gałązek natki pietruszki Wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie.  Pieczarki kroimy w plasterki, wrzucamy na rozgrzany olej, kiedy się zrumienią dorzucamy(...)patelnię posiekaną cebulę.  Do ugotowanej kaszy dodajemy pieczarki i cebulę. Dokładamy posiekaną natkę, majonez, bułkę tartą, mąkę, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano.  Podajemy z ulubionym sosem.  Kasza gryczana to świetny pomysł na róznorodne dania. Nie musimy podawać jej tylko jako dodatek do obiadu, może być jego

Z Majeczką w kuchni
Sałatka „Król imprezy” 169

cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego pół główki sałaty lodowej 4 pomidory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 200 g sera żółtego 400 g gęstego jogurtu naturalnego 6 łyżek majonezu paczka chipsów tortilla/nachos papryka ostra/czosnek granulowany/zioła prowansalskie itp sól, pieprz Pieczarki kroimy na półplasterki. Podsmażamy na łyżce oleju do czasu aż cała woda odparuje. Pod koniec smażenia doprawiamy(...)skórki oraz pestek, pokrojone pomidory – przestudzone podsmażone mięso – przestudzone podsmażone pieczarki – osączoną z zalewy kukurydzę – osączoną i przepłukaną czerwoną fasolę – jogurt naturalny zmieszany z majonezem, doprawiony solą i pieprzem – starty na tarce o grubych oczkach ser żółty – ułożoną z chipsów „koronę” oraz warstwę pokruszonych chipsów   Sałatka dobrze smakuje w temperaturze

Smaki Na Talerzu
Sałata lodowa ze śmietaną 183

dodatek do obiadu w połączeniu z rzodkiewką i aromatycznym koperkiem. Składniki 1/2 główki sałaty lodowej 6 rzodkiewek 3 szalotki 1/2 pęczku natki pietruszki 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Sałatę szatkujemy. Rzodkiewki ścieramy na tarce do jarzyn. Szalotki kroimy w talarki. Majonez łączymy ze śmietaną, dodajemy posiekany koperek. Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej i selera naciowego 173

Składniki: 10 liści kapusty pekińskiej 3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1/2 cebuli 200 g kukurydzy z puszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Liście kapusty przekrawamy wzdłuż na pół a następnie szatkujemy na wąskie paski.  Selera kroimy w cienkie plasterki, Paprykę w małe paski a cebulę(...)drobną kostkę. Wszystko łączymy ze sobą i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Majonez łączymy ze śmietaną i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie dodajemy do surówki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy

Qchnia po prostu