maci - 500 przepisów (strona:27/34)

Brownie z masą krówkową 225

Macie ochotę na chwileczkę zapomnienia, na chwileczkę rozpusty? Jeśli tak to polecam upiec to ciasto. Wilgotne brownie z wypływającym karmelem to niezwykła przyjemność dla ciała i ducha. Ciasto jest niezwykle proste w przygotowaniu, może wam się wydawać ze jest nieupieczone, ale takie ma być, wilgotne, jakby to był zakalec, klejące się i o to właśnie chodzi. Kolejna odsłona brownie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Placek ziemniaczany zapiekany jak z Osła 311

każdy placek ziemniaczany musi być tradycyjnie z cukrem albo sosem? Czy można podać inaczej? Pewnie, ja zrobiłam zapiekankę z placka z dodatkami, do której możecie wykorzystać akurat to, co macie w lodowce. Taki ziemniaczany torcik, który wierzcie mi naprawdę był syty i pysznie smakował. Inspiracją była wizyta w barze wegetariańskim Złoty Osioł. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolada pandanowa z ananasem i kokosem 229

rolady, śmietany, kokosu i ananasa niesie świeżość, słodycz i nutę egzotyki. Do zabarwienia ciasta użyłam popularnej w Azji pasty pandanowej, naturalnego barwnika o delikatnym smaku kokosa. Jeśli go nie macie wystarczy użyć innego zielonego barwnika. Mi co prawda ciasto niestety wyszło bardzo cienkie, ale błąd tkwił w zbyt dużej blaszce i przegapieniu czasu pieczenia. Nie popełnijcie moich błędów

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kolorowe cukry do ciasteczek i drinków 132

drinkach właśnie. Do ozdoby szklanek nadają się idealnie. Jednak i do posypania np ciasteczek się sprawdzą. Barwnika spożywczego dajemy bardzo mało, więc dzieciom na pewno nie zaszkodzą. Jeśli macie ochotę to zróbcie sobie swój kolorowy cukier. Składniki :* 3 łyżeczki drobnego białego cukru * dosłownie odrobina barwnika spożywczego na wykałaczce * kropla wody jeśli barwniki spożywcze są w proszku Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXIV 113

ktoś ma jeszcze chęć zagłosować to do 9 marca jest czas. W zakładce Tłusty Czwartek pojawiło się kilka słodkości i na czwartek jeszcze coś słodkiego szykuję. Zaglądajcie jeśli macie ochotę. Chcę się też podzielić informacją o wyróżnieniu w konkursie ze Smakowitą Pajdą. Dostanę torbę COOKie na którą już czekam, bo jestem bardzo ciekawa co to za torba

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXIX 176

można się o sobie dużo dowiedzieć. Jeszcze raz dziękuje za dobrą zabawę!Ja swoje pytania przygotuję w innym terminie, niestety moja choroba trwa nadal. Mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe. Chyba że ktoś ma chęć odpowiedzieć na pytania od Sandry to serdecznie zapraszam by zostawić link do swojego bloga.Przypominam też o Lubuskiej Blogosferze Kulinarnej. Cały czas

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXXII 148

Razem z Pauliną szykujemy już kolejne Wyzwanie Blogerek i Blogerów.Mam nadzieję, że temat się spodoba, bo dla mnie jest idealny!Zapraszam oczywiście do polubienia FB blogowego. Jeśli macie ochotę to i do Lubuskiej Blogosfery Kulinarnej możecie się zapisać. Choć troszkę zaniedbana, ale działa.I zapraszam na zdjęcia z mijających tygodni!  Niespodzianka od zdrowy-olej.pl będą nowe, pyszne

Magiczne Życie Marty
KONKURS - Do czego dodasz syropu Mount Caramel? 163

zapomnijcie się podpisać - mile widziany mail. Zapoznajcie się z ofertą syropów i napiszcie pyszny świąteczny lub rozgrzewający przepis (same pomysły, nazwy potraw nie będą brane pod uwagę). Czas macie do 11 grudnia do 23:59.  Nagrody to zestaw 3 dowolnych syropów dla najlepszego przepisu, 2 syropy dla kolejnej osoby oraz po 1 butelce syropu dla kolejnych 3 osób

Pora coś zjeść
Czekoladki kokosowe a'la bounty 198

lubi kokosa zajadał się nimi, a to chyba najlepsza rekomendacja dla Was :) Ps. przypominam o trwającej akcji ,,gotowanie za głosowanie". Mam niestety z nią mały problem. Może Wy macie jakiś pomysł, dlaczego ankieta źle podlicza głosy? Wczoraj wieczorem było 12, a dziś rano jest tylko 7:( Z tego co się orientuje to głosu usunąć nie można. Napisałam na forum

Fabryka pomysłów
Lutenica (ljutenica) 225

swoją przyrządziłam na pikantnie, gdyż taka wg mnie świetnie będzie się  komponować z różnymi serami i wędlinami. Teraz paprykę można kupić w bardzo przystępnej cenie, więc jeżeli macie ochotę na coś innego z jej wykorzystaniem, to bardzo polecam Wam ten przepis. Ja swoją lutenicę wyjadałam prosto z garnka w trakcie przygotowań, a słoiczki znikają w za szybkim tempie

Fabryka pomysłów
Tort porzeczkowy - "Puszek" :) 205

upuszczamy go na blat stołu lub podłogę z wysokości ok. 50 cm. Wypróbowałam to już kilka razy i rzeczywiście to działa :) Działa, tzn. biszkopt nie opada :) ...jeśli jednak macie obiekcje, to nie musicie tego robić :) Biszkopt studzimy w otwartym piekarniku na kratce, po czym dzielimy na części.Krem porzeczkowy: Składniki:600 ml śmietanki 30%,400 g serka waniliowego

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania